0775-888 088 FÅ OFFERT
Road trip: Nya Zeelands höjdpunkter

Road trip: Nya Zeelands höjdpunkter

Nya Zeelands höjdpunkter ger dig det bästa av Nya Zeelands båda öar under 20 dagar. Med bil och förbokade hotell upplever du vackra Nya Zeeland på ett fritt och avslappnat sätt.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

21 dagar från 63.135 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Road trip: Nya Zeelands höjdpunkter

Road trip: Nya Zeelands höjdpunkter. Nya Zeeland är ett litet men otroligt vackert land och upplevs allra bäst med bil. På denna resa får du möjlighet att uppleva landet på det mest tidsoptimala sätt. Resan spänner över bägge öarna, genom nationalparker, via fårfarmer och glaciärområden, fjordlandskap och förbi häftiga alptoppar.

Nordön

Nya Zeelands nordö är ett sant paradis för naturälskare. Auckland som är Nya Zeelands största stad ligger vackert omgivet av havet och grönklädda kullar. Resten av ön bjuder på en lång rad naturupplevelser. Besök vingårdar, utforska subtropiska landskap eller ta en utflykt i underjorden i spektakulära grottsystem och se lysmaskar.

Varm källor i Rotorua

Spännande upplevelser väntar i Rotorua där det sjuder, bubblar och kokar av vulkanisk aktivitet. I Rotorua kan du också uppleva Nya Zeelands ursprungliga maorikultur och det görs allra bäst genom att delta i en tradtionell hangi-middag tillagad i den termiska underjorden eller besöka de spännande geotermiska områdena.

Tongariro & Wellington

I Tongariro National Park är det dags att snöra på vandrarkängorna och se sig om i det dramatiska vulkanlandskap som bland annat agerat kulisser i filmatiseringen av Sagan om Ringen. Nya Zeelands huvudstad Wellington bjuder på andra upplevelser som trevliga museum, restauranger och folkliv.

Sydön

Det är på Sydön på Nya Zeeland som naturen visar sig från sin mest dramatiska sida. Sydöns natur är extremt varierad. Mitt på ön reser sig Nya Zeelands högsta berg Mount Cook över barrskogarna och de spegelblanka sjöarna. Nationalparken Abel Tasman bjuder in till vackra vandringar längs med den subtropiska kusten till små undangömda stränder. I Fiordland National Park ligger Milford Sound som är Nya Zeelands mest kända fjord, men även lillebrodern Doubtful Sound. Passa på att njuta av landskapen från en båt eller kanske en kajak. Längs med Sydöns västkust ligger flera glaciärer som väntar på att bli utforskade.

Brittiska anor

Christchurch är en trevlig stad med brittiska anor, Dunedin stoltserar med landets enda slott och i Queenstown märks adrenalinsuset från den långa rad av actionaktiviteter som staden erbjuder. Vinälskare bör avsätta ett par dagar till att provsmaka vitvinerna i Marlborough och efter det njuta av de varma källorna i Hamner Springs.

Läs mer om denna fantastiska och upplevelserika resa i dag-för-dag programmet nedan. Det går självklart bra att göra resan i omvänd ordning och börja på Sydön istället, eller skräddarsy helt efter dina egna önskemål.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Nya Zeelands höjdpunkter ger dig det bästa av Nya Zeelands båda öar under 18 dagar. Med bil och förbokade hotell upplever du vackra Nya Zeeland på ett fritt och avslappnat sätt.

Dag 1: Avresa Sverige

Låt äventyret börja!

Dag 2: Mellanlandning Asien

Resan går via Asien, där du byter plan för att sedan fortsätta mot Nya Zeeland. Varför inte göra ett stopp på vägen förslagsvis i Bangkok, Singapore eller Hong Kong? Här väntar massor av exotiska upplevelser och inte minst shopping i världsklass.

Dag 3: Ankomst Nya Zeeland

Du landar i Auckland som är Nya Zeelands största stad, men som ändå bjuder på en härlig atmosfär och en stadskärna som är lätt att hitta runt i. Det finns bra shopping, många restauranger och en trevlig hamn.

Dag 4: Heldag Auckland

Idag väntar en guidad stadsrundtur på förmiddagen.

Utflykt:

Guidad stadsrundtur

Upptäck de många attraktionerna och upplevelserna som väntar dig i Auckland. Passera genom det centrala affärsdistriktet, förbi Auckland University, över det gröna landskapet i stadens äldsta park känd som Domain. Kör förbi de historiska byggnaderna i den charmiga förorten Ponsonby när du beger dig mot den expansiva åttafiliga Harbour Bridge för att nå North Shore. Känn den släta sanden smeka dina fötter när du promenerar runt en av de vackra stränderna längs North Shore innan du tar dig till toppen av Mount Victoria. Från din utsiktsplats kan du njuta av en spektakulär utsikt över den vidsträckta staden och förorten Devonport, känd för sina exklusiva kaféer och trendiga konstgallerier.

Tid: Ca 3 timmar.

Dag 5: Coromandel halvön

Idag hämtar du upp din hyrbil och beger dig till Coromandelhalvön öster om Auckland. Coromandelhalvön är en riktig pärla på Nya Zeeland och känd för sin vilda och orörda natur.

Dag 6: Heldag Coromandel halvön

Få vägar leder genom landskapet. Från den gamla guldgrävarstaden Thames går rutten längs med västkusten norrut och fortsätter över halvön till det lilla samhället Whitianga.

Från Whitanga är det inte långt till klippformationen Cathedral Cove och Hot Water Beach. Här på stranden kan du uppleva en unik företeelse. Eftersom det här finns gott om varma källor under sanden kan ni genom att gräva ett hål skapa din alldeles egna badtunna på stranden.

Dag 7-9: Rotorua och Geothermal wonderland

Heldag i Rotorua.

Utflykt:

Geothermal wonderland

Upplev den fascinerande ång- och bastuatmosfären i Nordöns berömda vulkandal på denna dagstur till de geotermiska områdena i Rotorua. Efter en tidig frukost på ditt hotell, ge dig av för att utforska underverken i Waiotapu Thermal Wonderland och Waimangu Volcanic Valley. Nå den spektakulära Lady Knox Geyser i tid för att se dess dagliga uppträdande. Dalens kokande lerpölar, vulkaniska fumaroler och höga gejsrar får ett utbrott dagligen i en kraftfull dimma av svavelhaltig ånga och raseri. Upptäck det unika växt- och djurlivet som har anpassat sig till denna ångande värld av varma källor och väsande sjöar. Gå bland dalens unika geologiska egenskaper och täta regnskogar som också är hem för flockar av exotiska fåglar.

Delad aktivitet; Längd: 4,5 timmar; Tid: 0800; Konditionsnivå: Måttlig; Vänligen bär bekväma skor

Dag 9: Nelson

I dag har dagen kommit för att lämna Nordön och bege sig till flygplatsen där du lämnar din hyrbil för att sedan flyga till Sydön. Nästa stopp är den soliga staden Nelson som ligger fint till längst norr ut på Sydön.

Ni hämtar ut en ny bil i Nelson och beger er till ert hotell. Ni har resten av eftermiddagen/kvällen att utforska staden Nelson på egen hand.

Dag 10: Abel Tasman National Park

Heldag i vackra Abel Tasman National Park.

Utflykt:

Best of Abel Tasman dagstur

Njut av en underbar dag med kryssning längs den underbara Abel Tasman National Park. Gör dig redo för en aktivitetsfylld utflykt med kajakpaddling, simning och bushpromenader, med ett besök i det vackra Tonga Island Marine Reserve. Efter frukost på ditt hotell, ta en exklusiv båtkryssning till detta vackra naturreservat på Sydön. Upptäck pingvin- och sälkolonier, stim med delfiner som springer i det kristallklara turkosa vattnet och annat marint liv på Tonga Island, för att inte förglömma de spektakulära stränderna runt regionen. Njut av en elegant lunch ombord på det exklusiva kryssningsfartyget, sköljt ner med uppfriskande lokal öl och några av Nya Zeelands bästa viner. Njut av kajakpaddling och simning, eller vandra längs kusten om du är sugen på lite äventyr.

Varaktighet: 6 timmar; Tid: 10.00 ; Delad aktivitet; Måltider ingår: Lunch, snacks och förfriskningar, inklusive öl och vin; Konditionsnivå: Måttlig

Dag 11-12: Hokitika

Idag sätter ni kursen söderut längsmed den öde och långa västkusten. Vägen går på en smal landtunga mellan bergskedjan Southern Alps och Tasmanhavet.
Det finns inte många städer längs denna kuststräckning, men det finns ett par och Hokitika är en av dem. Hokitika är känd för sin nyzeeländska jade (kallas grönsten).Passa på att besöka de kända 'Pancake rocks' på vägen. En övernattning i Hokitika.

Dag 12-13: West Coast och Franz Josef Glacier

Från Hokitika svänger sedan vägen bort från kusten och går in genom den magnifika tempererade regnskogen med sprudlande floder, sipprande bäckar och otaliga glaciärer. Detta är Westland National Park och här ligger glaciärerna Franz Josef - och Fox Glacier. Glaciärerna sträcker sig från de höga bergen hela vägen ner till regnskog och havsnivå. Det är en häftig syn! Övernattning i Franz Josef.

Dag 13: Queenstown

Tidig morgon för en 3-timmars vandring utmed Glacier Valley.

Utflykt:

Glacier Valley Walk

Börja din promenad på den enkelriktade Bailey-bron och ge dig ut i den frodiga Westland Tai Poutini National Park som skyddar den berömda Franz Josef-glaciären. Under denna avkopplande upplevelse kan du hoppa över bäckar, korsa klippiga flodbäddar av Waiho River och njut av regnskogens omgivningar till en bakgrund av fågelsång. Ta korta pauser för att beundra inhemsk flora och fauna, och några forsande vattenfall längs vägen. Du kan också få en glimt av glaciären och några toppar i södra Alperna i fjärran. På väg upp i dalen, se andra dramatiska naturformationer som skifferstenar, Split-Apple-klippan och Champness-klippan, medan din guide delar lokal maorifolklore, såväl som fakta om glaciologi och regionens naturhistoria. När du når utsiktsplatsen, njut av varma drycker och blicka in i Franz Josef-glaciären

Tid: 10.15 ; Längd: 3 timmar; Delad aktivitet; Inkluderar vandringsutrustning och inträde till de varma glaciärpoolerna.

 

Efter vandringsturen lämnar ni Franz Josef och kör vidare till Queenstown.

Området är en populärt för skidåkning på vintern men naturälskare kommer hit året om för att njuta av den magnifika omgivningen. Den sista biten till Queenstown går förbi frukt-och vinodlingar. I Queenstown är det utsikt över sjön Wakatipu som ligger omgiven av bergen The Remarkables. Sjön är väldigt unik och speciell då ytan höjer och sänker sig 12 cm var femte minut. Enligt maori mytologi beror det på en olycklig mans hjärta som ligger på botten av sjön eftersom han inte kunde få sin älskade prinsessa.

Idag är staden känd världen över för sina många adrenalinfyllda aktiviteter som äger rum både till sjöss, på land och i luften.

Dag 14: Heldag i Queenstown

Queenstown är känt för sitt stora aktivitetsutbud. Staden är ett riktigt adrenalinmecka.

Utflykt:

Queenstown Highlights

Upplev en fascinerande rundtur i den natursköna staden Queenstown på denna halvdagstur. Efter frukost på ditt hotell, ge dig ut för att få en smak av stadens episka vingårdar, filmplatser och äventyrsplatser med en kunnig lokal guide. Bevittna Wakatipu-bassängens naturliga skönhet vid sjön Wakatipu och den omgivande bergskedjan Remarkables. Gör din kamera redo när du ser bungyjumparna kasta sig ner från en 43 meter lång bro vid AJ Hackets Kawarau Bungy Bridge samtidigt som du lär dig om sportens historia. Njut av en informativ och rolig vinprovningstur på Gibbston Valley Winery som provar prisbelönta lokala viner. Bege dig till Arrowtown, en förtjusande by med guldrushen där några scener från Sagan om ringen spelades in, inbäddat under kullar som omger den gnistrande Arrow-floden. Avsluta din dag av upptäckter med att vandra genom guldgruvorna och stugorna i den historiska bosättningen, innan du körs tillbaka till ditt hotell.

Längd: 3 timmar; Tid: 0930/1400; Delad aktivitet

Historieintresserade bör även svänga förbi den gamla gruvstaden Arrowtown. År 1892 hittades guld i staden och därefter blev Arrowtown en blomstrande nybyggarort. Arrowtown är fortfarande ett välbevarat och mycket charmigt samhälle med tydliga minnen från de tidiga pionjärdagarna. Queenstown i sig själv är en mycket charmig stad och ni kan men fördel bara spendera dagen här. Staden har många trevliga restauranger och caféer samt ett bra shoppingutbud.

Dag 15-16: Doubtful Sound övernattningstur

Doubtful Sound anses vara en av de riktiga höjdpunkterna på resan till Nya Zeeland. Med denna övernattningstur på Doubtful Sound får ni gott om tid till att njuta av den fantastiska naturen i detta härliga fjordområde.

Utflykt:

Övernattningstur till Doubtful Sound

Dagen börjar med att ni blir upphämtade vid ert hotell i Queenstown . Ni reser mot Lake Manapouri och här ni kommer att kliva ombord på en båt som kommer ta er över sjön till West Arm. Här väntar en buss som kommer ta er vidare genom Wilmot Pass. Denna sträcka är spektakulär och här reser ni genom en fantastisk regnskog. Väl framme vid Deep Cove kliver ni ombord på båten som tar er ut på Doubtful Sound. Här ligger fokus på djur- och naturupplevelser.

På er resa längs fjorden kommer ni att se vattenfall, regnskog och höga berg. Har ni tur kan ni även få se sälar, delfiner, pingviner och kanske även fågeln Kea. Ute på fjorden får ni möjlighet att paddla kajak eller följa med på en båttur med en liten mindre båt som kan ta sig närmre kusten.

På kvällen kan ni avnjuta en god 3-rätters middag ombord på båten, träffa nya vänner och njuta av de vackra omgivningarna.

Dag 2 startar med rejäl frukost och möjlighet att paddla kajak, lära dig mer av en marinbiolog som kan allt om området eller bara njuta av de majestätiska klippväggarna och naturen. Ni återgår till hamnen för bussresa tillbaka till Queenstown, åter strax efter lunch. Incheckning på ditt hotell för en enkel övernattning.

16-17: Queenstown

Efter turen till Doubtful Sound reser ni åter tillbaka till Queenstown för en enkel övernattning.

Dag 17-19: Mount Cook

Idag checkar du ut från hotellet i Queenstown och beger dig till Aoraki/Mount Cook. Berget är med sina 3 724 meter Nya Zeelands högsta berg. Mount Cook är en populär turistdestination och en favoritutmaning för bergsklättrare. Njut av fantastisk vacker natur och landskap.

Utflykt:

McNulty's Tarns Trekking Tour

Upptäck ett alpint paradis i Mount Cook National Park. Börja tidigt för din vandring till Mount Cook Village och beundra det fascinerande bergslandskapet runt omkring dig. Från byn, ta till Red Tarns Track som stiger brant från dalen. Passera vackra alpina pooler eller tjärnar längs vägen, kanske stanna för att ta fotografier av det magiska spegelliknande landskapet. Vandra bortom Red Tarns Track, vandra upp till McNulty's Tarns som erbjuder panoramautsikt över södra Alperna. Njut av hisnande utsikt över Aoraki, Mount Cooks södra ansikte, tillsammans med dess omgivande snöklädda toppar.

Varaktighet: 5 timmar; Tid: 08.00; Delad aktivitet; Varma drycker ingår; Konditionsnivå: God; Obs: Bär varma kläder, bekväma promenadskor och ett litet dagspaket, solskyddsmedel och solhatt

Dag 19-20: Christchurch

Sista stoppet på resan är Christchurch, en mycket engelsk stad och det återspeglas i många av byggnaderna i centrum och i gatunamnen.

De tidiga engelska invandrarna tog med sig det stora intresset för trädgårdsskötsel och år 1863 grundades den botaniska trädgården som idag utgör 30 hektar.

Den botaniska trädgården är omgiven av den ännu större parken Hagley Park som gör att Christchurch lever upp till sitt smeknamn - The Garden City.

Dag 20: Avresa Christchurch

I dag återlämnar ni er hyrbil på flygplatsen och flyger därefter hem mot Sverige.

Dag 21: Ankomst Sverige

Tack för denna gång och på återseende!

Fotogalleri

Höjdpunkter på resan

Klimatkompenserade resor

Klimatkompenserade resor

Klimatkompenserade resor. Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet ”Envira Amazonia REDD+” i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till ”Envira Amazonia REDD+” görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året!

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet ”Envira Amazonia REDD+” i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet ”Envira Amazonia REDD+” kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till.

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här.

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien.

CO2 certificate 2

Resa till Queenstown

Queenstown

Nya Zeelands äventyrsstad nummer ett bjuder på upplevelser av alla de slag som får adrenalinet att flöda. Kontakta oss så skräddarsyr vi din resa till Queenstown!

Resa till Queenstown

Queenstown är en riktigt trevlig stad med en härlig stadskärna fylld av restauranger, kaféer och butiker. Det är dock inte det Queenstown är mest känt för. Här finns nämligen ett enormt utbud av actionfyllda aktiviteter, där bungy jump kanske är den mest kända. Även rafting, jet boating eller vandring kan du göra här.

Sagan om ringen

Om du inte är ute efter en adrenalinkick kan du ta en tur med linbanan upp på berget och få en spektakulär utsikt över staden och sjön Lake Wakatipu som Queenstown ligger vid. Många scener ur filmerna Sagan om ringen har också spelats in i området och ett flertal turer tar dig till olika inspelningsplatser runt om.

Wanaka och Mount Aspiring

Strax norr om Queenstown ligger Wanaka och Lake Wanaka. Hela området bjuder på en mängd olika alternativ av utomhusaktiviteter, såsom vandring, cykling och segling. Eller varför inte en flygtur över den vackra nationalparken Mount Aspiring? Oavsett vad du väljer väntar dig en fantastik naturupplevelse!

Boka resa till Nya Zeeland och Queenstown

Vi hjälper dig med din drömresa, oavsett om det är något av våra färdiga reseförslag eller en skräddarsydd resa helt efter dina önskemål du vill boka

Resa till Coromandel

Coromandel

Utforska riktig vildmark och härliga stränder i ett fantastiskt klimat. Kontakta oss så skräddarsyr vi din resa till Coromandel!

Stränder och kullar

Stora delar av Coromandel halvöns kuperade landskap är täckt av ogenomtränglig vegetation, men längs kusten hittar du den ena vackra stranden efter den andra. Coromandel är ett av Nordöns mest populära besöksmål.

Hot Water Beach

Coromandel är, utöver sina vackra sandstränder, mest känd för den unika kalkstensklippan Cathedral Cove och stranden Hot Water Beach. Under sanden på Hot Water Beach får underjordisk termisk aktivitet varnt vatten att sippra upp genom sanden, och här kan du gräva dig din egen naturliga varmvattenspool! Efter en dag på stranden kan du inta en god måltid i någon utav de många små städerna utmed kusten.

Resa till Coromandel och Nya Zeeland

Vi hjälper dig med din drömresa, oavsett om det är något av våra färdiga reseförslag eller en skräddarsydd resa helt efter dina önskemål du vill boka

New Zealand - South Island - Fiordlands - Doubtful Sound (9)_2

Dagstur Doubtful Sound

Ett komplement till Milford Sound är det större fjordområdet Doubtful Sound. Detta fjordområdet är tre gånger så stort som Milford, har färre turer per dag och således lite lugnare än Milford. Transporten hit tar längre tid men det är det verkligen värt.

Dagen börjar med att ni blir upphämtade vid ert hotell i antingen Queenstown eller i Te Anau. Ni reser mot Lake Manapouri och här ni kommer att kliva ombord en båt som kommer ta er över sjön till West Arm. Här väntar en buss som kommer ta er vidare genom Wilmot Pass. Denna sträcka är spektakulär och här reser ni genom en fantastisk regnskog. Väl framme vid Deep Cove kliver ni ombord på båten som kommer ta er på en 3 timmars båttur på Doubtful Sound. Här ligger fokus på djur- och naturupplevelser. På er resa längs fjorden kommer ni att se vattenfall, regnskog och höga berg. Har ni tur kan ni även få se sälar, delfiner, pingviner och kanske även fågeln Kea.

Vägen tillbaka till Queenstown/Te Anau är samma som på vägen ut, ni åker via Wilmot Pass och över den vackra sjön Manapouri. 

Precis som Milford erbjuds här både en dagstur och en övernattningstur beroende på vad man önskar. Vi på MyPlanet rekommenderar som alltid övernattningsturen för att få en så god upplevelse som möjligt.

New Zealand - North Island - Rotorua - Maori (10).jpg

Hangimiddag & maori-konsert

På många platser runt om i Nya Zeeland kan ni delta i maorifest. Men huvudsätet för detta kulturarv finns i Rotorua. MyPlanet rekommenderar er att delta i ett maoriarrangemang för att lära er mer och ta del av denna speciella del av historien. Visst har maorifesterna en kommersiell prägel, men Tamaki gruppen i Rotorua förmår att föra vidare en del av deras kulturarv på ett stolt och värdigt sätt.

På väg till arrangemanget blir ni instruerade i kutymen för maorifesterna och vid ankomst startar konserten där ni får se och höra iögonfallande danser och rytmisk musik. Kvällen avslutas med en hangimiddag vilket är en traditionell festmåltid. 

Karta

Prisexempel

21 dagar från 63.135 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 63.135 kr vid 2 vuxna

Tillägg i högsäsong: ca 5.000 - 10.000 kr per person *

* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flyg Sverige - Nya Zeeland t/r
 • Flygskatter
 • Transport från flygplats till hotell
 • 2 nätter på Sky City Hotel i Auckland
 • 3,5 timme stadsrundtur i Auckland med guide
 • Bilhyra inkl. fria km, GPS och lagstadgad utökad ansvarsförsäkring
 • 2 nätter på Pauanui Pines Motor Lodge i Coromandel inkl. frukost
 • 2 nätter på Robertson House B&B i Rotorua inkl. frukost
 • Halvdagstur i Rotorua, 'Geothermal Wonderland' inkl. guide och transport
 • Inrikesflyg Rotorua - Nelson
 • 2 nätter på Grand Mercure Monaco Hotel i Nelson inkl. frukost
 • Dagsutflykt 'Best of Abel Tasman' inkl guide
 • 1 natt på Beachfront Hotel i Hokitika inkl. frukost
 • 1 natt på Holly Homestead B&B i Franz Josef inkl. frukost
 • Förmiddagstur 'Glacier Valley Walk' med guide i Franz Josef
 • 2 nätter på Browns Boutique Hotel i Queenstown inkl. frukost
 • Halvdagstur 'Queenstown Highlights' inkl. guide (3,5 timme)
 • 2-dagars övernattningstur på Doubtful Sound inkl. transport, guidning, mat och utflykter
 • 1 natt på Browns Boutique Hotel i Queenstown inkl. frukost
 • 2 nätter på The Hermitage Hotel  i Mt Cook inkl. frukost
 • Halvdagstur 'McNulty's Tarns Trekking Tour' inkl. guide och dryck. (Fitness level: God)
 • 1 natt på Crowne Plaza i Christchurch inkl. frukost
 • Privat transport från hotell till flygplats
 • Full klimatkompensation
 • MyPlanet Concierge service, support 24/7 under resan
Tillägg
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
Skräddarsy resan

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

New Zealand - North Island - Auckland - Waiheke Island - Vinmark (5).jpg

Vintur till Waiheke Island

Upplev tre olika vingårdar med hög kvalitet - Mudbrick, The Goldie Room och Te Whau Vineyards.

Mad - gourmet.jpg

Wellington för matälskare

Testa några av Wellingtons bästa restauranger på en matsafari runt staden med en matkunnig guide.

New Zealand - South Island - Marlborough - Vinmarker (2).jpg

Upplev Marlboroughs viner

Åk på en vingårdstur i Marlborough och smaka lokalproducerat nyzeeländskt vin.

New Zealand - South Island - Christchurch - Art Museum - Sporvogn

Spårvagnsmiddag i Christchurch

Njut av en god 4-rätters middag i en rullande restaurang i central Christchurch.

New Zealand - North Island- Hawkes Bay - Vin

Vin och utsökt mat i Hawkes Bay

Fantastiska viner, god mat och vacker natur väntar på denna resa genom Nordöns vinområde.

New Zealand - South Island - Canterbury Region - Kiwirail - Tranz Alpine - Staircase Viaduct.jpg

TranzAlpine

Åk på en av Nya Zeelands vackraste tågsträckor med Tranz Alpine som går tvärs över Sydön.

New Zealand - North Island - Rotorua - Maori (10).jpg

Hangimiddag & maori-konsert

Följ med på en riktig Maorifest och upplev traditionerna i den mytomspunna kulturen.

New Zealand - Sydøen - Milford sound - delfin

Simma med delfiner i Kaikoura

Drömmen att få simma med delfiner kan uppfyllas bland annat i Kaioura på denna tur.

New Zealand - delfin.jpg

Simma med delfiner i Akaroa

På denna utflykt får du möjligheten att simma med Nya Zeelands nyfikna delfiner.

New Zealand - Nordoeen - Auckland (2).jpg

Segeltur i Auckland

Se Auckland från vattnet och njut av utsikten över bukten och alla segelbåtar.

New Zealand - Nordoeen - Hole in the Rock

Båttur till Hole in the Rock

Med en katamaran besöks den spektakulära klippformationen Hole in the Rock

New Zealand - South Island - Fiordlands - Milford Sound (12)_0

Dagstur Milford Sound

En oförglömlig båttur väntar på den fantastiska fjorden Milford Sound, som ligger på Nya Zeelands sydö.

Rotorua area

Vulkaner och regnskog

Upplev Nordöns förunderliga natur med kratersjöar, klippor och regnskog på denna heldagstur.

New Zealand - South Island - Fiordlands - Milford - Scenic flight_0

Milford Sound med flyg

Följ med på dagsutflykt till Milford Sound med flyg och spektakulär fjordkryssning.

New Zealand - South Island - Queenstown - Dampbåd.jpg

Ångbåt och middag från Queenstown

Åk på ångbåtstur från Queenstown och avnjut en läcker barbeque-middag i vacker miljö.

New Zealand - South Island - West Coast - Fox Glacier - Gletsjer - Vandring_0

Helikoptertur till Fox Glacier

Flyg helikopter över Fox Glacier på Sydön på Nya Zeeland och glaciärvandra på toppen.

New Zealand - Sydoen - Nomad - ringenes herre - flod

I sagan om ringens fotspår

Följ med på en storslagen expedition med fyrhjulsdrivna fordon genom Queenstowndalens bergslandskap.

New Zealand - South Island - West Coast - Franz Josef Glacier (4).jpg

Helikoptertur Franz Josef-glaciären

Flyg helikopter över Franz Josef glaciären och få chans att vandra uppe på isen på glaciärens topp. 

New Zealand - North Island - Tongariro National Park - Tongariro Crossing-Hiking (4).jpg

Halvdagstur i Tongariro

Upplev det vulkaniska landskapet i Tongariro på en halvdagsutflykt till den berömda nationalparken.

New Zealand - North Island - Waikato - Hobbiton (4).jpg

En dag i Hobbiton

Besök "The Shire" från både Hobbit och Sagan om Ringen filmerna på denna tur till Hobbiton.

New Zealand - South Island - Fiordlands - Doubtful Sound (7)_0

Doubtful Sound med övernattning

Njut av en fantastiskt båttur på Doubtful Sound med övernattning i dubbelhytt och god mat.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Nya Zeelands klassiska vinrutt

Roadtrip: Nya Zeelands klassiska vinrutt

 • Mat & vinupplevelser
 • Både nordön och sydön
 • Fantastiska naturupplevelser

18 dagar från 58.478 kr per person

Roadtrip Sagan om ringen äventyr

Roadtrip: Sagan om ringen äventyr

 • Upplev Nya Zeelands vackraste platser
 • Resan för film- och naturälskare
 • Besök på kända inspelningsplatser

17 dagar från 63.653 kr per person

Roadtrip Från Sydön till Nordön

Roadtrip: Från Sydön till Nordön

 • Road trip från söder till norr
 • Fjordar, glaciärer & äventyr
 • Maori-kultur, vinområden & avslappning

18 dagar från 69.345 kr per person

Nya Zeeland och Cooköarna

Nya Zeeland och Cooköarna

 • Husbil på Nya Zeeland
 • Sol & bad på Cooköarna
 • Perfekt för familjen

26 dagar från 71.415 kr per person

Nya Zeelands bästa

Roadtrip: Nya Zeelands Bästa

 • Upplev Nya Zeeland med bil
 • Många upplevelser
 • Bra & charmiga boenden

24 dagar från 68.517 kr per person

Res med Husbil

Nya Zeeland med husbil

 • Husbil ger frihet
 • Perfekt för familjen
 • Naturupplevelser

26 dagar från 57.500 kr per person

Nya Zeeland runt med 4WD

Nya Zeeland runt med 4WD

 • Kör-själv med 4 WD
 • Kom bort från turistströmmen
 • Övernattning på små lodger

25 dagar från 64.170 kr per person

Road trip: Nya Zeelands höjdpunkter

Road trip: Nya Zeelands höjdpunkter

 • Bil & boende bokat
 • Både Nord- & Sydön
 • Alla höjdpunkter

21 dagar från 63.135 kr per person

Nya Zeelands pärlor

Nya Zeelands pärlor

 • För dig som ställer höga krav
 • Vackra lodger och B&Bs
 • Spännande upplevelser

28 dagar från 67.050 kr per person