0775-888 088 FÅ OFFERT
Route 66 med bil

Route 66 med bil

Åk på en äkta road trip och upplev städer, prärie och bevarade 50-talsmiljöer när du kör längs klassiska US. Route 66, även kallad The Mother of Roads.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

17 dagar från 40.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Route 66 med bil

Route 66 med bil, en klassiker från Chicago till Los Angeles på drygt två veckor. Detta är en resa till USA och Route 66 för dig som vill skapa din egen road movie. Att köra Route 66 är drömmen för många resenärer och vi håller med – det är en fantastisk upplevelse! US. Route 66 är en legendarisk körsträcka som ofta kallas ”The Mother of Roads” och du upplever både historia, kultur och natur utmed vägen.

Historisk mark

På de 3.940 km mellan Chicago och Santa Monica i Los Angeles kör du genom åtta delstater och passerar allt från prärie och öken till storstäder. På flera av de mindre ställena på det som idag benämns som ’Historic Route 66’ ser det ut som om tiden stått stilla sedan vägens storhetstid på 50-talet. Ett måste är att besöka Cadillac Ranch i Amarillo där tio Cadillacs står halvt begravda ner i marken. En känd vy från många filmer och konstprojekt.

50-talets glansdagar

Hotell, motell, bensinstationer och restauranger dök upp överallt längs den klassiska vägen, och vid många av dessa finns nostalgiska monument, som har bevarats precis som de var på femtiotalet. Route 66 är det perfekta äventyret och korsar tre tidszoner och de åtta delstaterna Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona och Kalifornien.

Så sätt dig till rätta bakom ratten och njut av historiens vingslag på denna klassiska, amerikanska roadtrip!

Vi har själva rest Route 66, kontakta oss för ett kostnadsfritt förslag.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Åk på en äkta roadtrip och upplev städer, prärie och bevarade 50-talsmiljöer när du kör längs klassiska Route 66 - även kallad The Mother of Roads.

Dag 1: Ankomst till Chicago

Välkommen till Chicago!

Idag landar du i Chicago där ditt Route 66-äventyr tar sin början. Hyrbilen hämtas ut på flygplatsen och du kör till hotellet där de kommande två nätterna spenderas.

Dag 2: Heldag i Chicago

Du har hela dagen åt att utforska Chicago, som också kallas "The Windy City". Här finns en mycket spännande och modern arkitektur och fram till 1998 kunde Chicago skryta med att ha världens högsta skyskrapa. Willis Tower (f.d Sears Tower) är 448 meter högt upp till tak och med antennen på taket mäter den 527 meter. Det finns ett observationsdeck som är öppet för allmänheten och varifrån du har en fantastisk utsikt över staden och Lake Michigan. Eller varför inte besöka den svenska stadsdelen Anderson Ville? MyPlanet tipsar gärna om förslag på fler aktiviteter.

Dag 3: St. Louis, Missouri

I dag börjar äventyret på allvar. Dagens körning tar dig från Chicago, genom lantbruksstaten Illinois och vidare till St. Louis i delstaten Missouri.

St. Louis ligger på gränsen mellan östra och västra USA. Detta symboliseras av stadens landmärke, The Getaway Arch, som är en 192 meter hög båge i rostfritt stål. Du kan komma upp till toppen av bågen och har vid en klar dag utsikt så långt som till Mississippi.

Distans: ca 480 km

Dag 4: Springfield, Missouri

Med Mississippi River I backspegeln kör du idag vidare till staden Springfield. Det var här Route 66 namngavs den 30 april 1926 och därför spelar Springfield en viktig roll i vägens historia. Spendera eftermiddagen här och njut av småstadsatmosfären som råder här.

Distans: ca 350 km

Dag 5: Oklahoma City, Oklahoma

Dagens rutt tar dig genom lantbruksområden och småstäder där du möter få andra turister. Just därför kan det vara extra kul att göra stopp i de små samhällena du passerar och bara ta in den speciella stämningen och amerikanska vardagen. I Tulsa rekommenderas ett besök på Mac´s Antique Car Museum vilket ger en förståelse för varför USA har blivit ett sådant bil-land.

Från Tulsa kan du följa den urspungliga Route 66 genom Bristow, Stroud och Chandler mot Oklahoma City. Ta en paus i Stroud och köp en kopp kaffe på Rock Café som är ett legendariskt café på Route 66.

Väl framme i Oklahoma City bör du besöka National Cowboy Hall of Fame och Western Hertiage Center som är dedikerat till cowboykulturen. Du kan faktiskt möta lokala cowboys på Cattleman´s Café dit de ofta kommer för att äta en riktigt saftig biff. Ibland även till frukost!

Distans: ca 520 km

Dag 6: Amarillo, Texas

Idag kör du också en bit på urspungliga Route 66 och passerar staden Panhandle i Texas. Förr jagade ursprungsbefolkningen på dessa öppna marker och så såmåningom drev cowboys sina djur här igenom. Idag är det framförallt oljeindustrins miljonärer som söker rikedom i området.

Väl framme i Amarillo kan du ta dig en närmare till på staden som sjuder av riktig Vilda Västern-stämning. Nu när du är i Texas kommer du att uppleva att allt är lite större. Inte minst biffarna på Big Texan Steak Ranch som kan fås i olika varianter på upp till två kilo! Om du kan äta upp allt inklusive tillbehör inom en timme är måltiden gratis.

Distans: ca 420 km

Dag 7: Albuquerque, New Mexico

Innan du lämnar Amarillo måste du besöka Cadillac Ranch. Här står tio Cadillacs halvt begravda ner i marken. Det är verkligen en iögonfallande konstinstallation och är menad som en hyllning till bilen och friheten den symboliserar. Om du tycker att du känner igen konstverket är det inte så konstigt då Cadillac Ranch har setts i flertalet olika filmer och konstprojekt.

Tillbaka i bilen fortsätter du sedan resan västerut till New Mexico och vidare in i Sydvästra USA med sitt röda och orange landskap. Framför dig har du långa och raka vägar under en blå, klar himmel. Här är det långt mellan städerna och längs vägen ser du boskapsdjur, bomullsodlingar och spridda oljefält.

Dagens mål är staden Albuquerque som är en av USA:s äldsta städer.

Distans: ca 450 km

Dag 8: Heldag i Albuquerque

Låt bilen stå och använd dagen åt att utforska Albuquerque, eller ta bilen och kör de cirka 90 kilometrarna till Santa Fe. Denna historiska stad ligger på 2.000 meters höjd och präglas av de tre kulturer som funnits i området. Förutom olika ursprungsbefolkningar är det både spansk och amerikansk kultur som format området och staden till vad de är idag.

Distans: ca 180 km Santa Fe t/r

Dag 9: Holbrook, Arizona

Resan fortsätter västerut genom delstaten Arizonas öppna landskap. På vägen kör du via staden Gallup som har agerat kuliss åt en mängd olika Hollywoodfilmer.

Dagens andra höjdpunkt är naturen utmed vägen. Öknen har efterhand tagit över mer och mer och du kör nu in den så kallade Painted Desert. Namnet kommer från alla de olika färgnyanser som finns i landskapet här. Strax innan du kommer fram till Holbrook ligger ett självklart stopp. Nämligen Petrified Forest National Park där förstenade träd och dinosauriefossiler ligger spridda i det eroderade ökenlandskapet. Trots att träden är 225 miljoner år gamla är de välbevarade och både bark och årringar syns tydligt.

Väl framme i Holbrook rekommenderar vi ett besök på Navajo County Historical Museum för att få veta lite mer om de ursprungsbefolkningar som bott här.

Distans: ca 420 km

Dag 10: Grand Canyon, Arizona

Från Holbrook kör du via Flagstaff till Grand Canyon National Park där du ska bo de kommande två nätterna. Grand Canyon är vad man kanske skulle säga andlöst vacker och det är verkligen något speciellt att blicka ut över kanten på den gigantiska ravinen. Genom årtusenden har Coloradofloden skurit sig fram genom sandstensklipporna och skapat ett surrealistiskt landskap av branta klippväggar, hemliga dalgångar och brusande vattenfall. Grand Canyon är speciellt vacker i soluppgång och solnedgång då solen står lågt och ger ett ljussken över klipporna så att de ser ut att glöda. Grand Canyon är med på UNESCOs världsarvslista och med två övernattningar i området har du gott om tid att utforska detta vackra vidunder.

Distans: ca 290 km

Dag 11: Heldag i Grand Canyon

Du har hela dagen på dig att utforska nationalparken och de häftiga klippformationerna. Det finns gott om vandringsleder som löper kilometer efter kilometer längs med ravinens kant, eller ända ner i dalen. Du kommer snart att upptäcka att Grand Canyon Village är välbesökt av dagsturister, men genom att ta någon av gratisbussarna som går längre in i parken kan du komma till platser dit färre besökare hittar. En helikoptertur över området är en upplevelse vi varmt kan rekommendera!

Dag 12: Las Vegas, Nevada

Dagen startar med den längsta kvarvarande delen av Route 66 och här är stämningen mer autentisk än på någon av platserna du tidigare besökt. Staden Seligman är som tagen direkt från 50-talet och man kan nästan förvänta att få syn på James Dean eller Marylin Monroe vid bardisken på Snow Cap Drive In som är ett klassiskt Route 66 kafé. Därefter fortsätter du till Hackberry där den iögonfallande bensinstation som tagit på sig rollen som Route 66 oofficiella turistbyrå ligger. Här berättas historien om Route 66 och ett besök på denna bensinstation är ett måste!

Nästa stopp kan passande vara vid Hoover Dam som är en av världens största dammar. På en guidad rundvisning kan du komma ända ner till turbinerna. Efter Hoover Dam fortsätter resan till Las Vegas.

Kontrasterna kan nästan inte bli större än när neonljusen i Las Vegas börjar synas i fjärran. När mörkret faller förvandlas staden till en sann orgie av ljus, liv och ljud. Huvudgatan The Strip lockar med gigantiska kasinon och underhållning dygnet runt. Här kan du titta på sjunkande sjörövarskepp, romerska soldater, dansande fontäner, pyramider, ett Venedig i miniatyr och mycket mer. Så även om du inte vill spela på kasino finns det mycket att se och uppleva i staden.

Distans: ca 480 km

Dag 13: Heldag i Las Vegas

Las Vegas har något för alla. Allt från extravaganta shower till färgglada kasinon, shopping i världsklass och några av landets bästa restauranger. Åk på en gondoltur i The Venetian, drick en kopp kaffe med utsikt till Eiffeltornet eller fönstershoppa i dyra butiker under konstgjord datastyrd himmel på Caesar´s Palace. Eller ta bilden och kör ner till det gamla Las Vegas och Fremont Street där allt en gång startade. Strax utanför Las Vegas hittar du också bra outlets och shopping.

Dag 14: Los Angeles, Kalifornien

Med blinkande, lysande och pulserande Las Vegas i backspegeln befinner du dig nu mitt ute i öknen igen, men flera spännande sevärdheter gömmer sig i det torra ökenlandskapet. Bland annat passerar du spökstaden Calico som grundades 1881 efter att det största silverfyndet i Kaliforniens historia gjorts här. Men allt eftersom området tömdes på silver utvandrade gruvarbetarna och 1904 var staden helt tom. Stax i närheten ligger också Barstow som är känt för både sina klassiska motell och sitt Route 66-museum.

Dagen avslutas i Los Angeles där piren i Santa Monica är det officiella slutet på Route 66. Generationer av äventyrslystna resenärer har nått målet på sin roadtrip utmed 'The Mother of Roads' och firat det med att se solen sakta sänka sig över Stilla havet.

Distans: ca 470 km

Dag 15: Heldag i Los Angeles

Ni har hela dagen i Los Angeles och med bilen kan ni komma runt omkring utan bekymmer. Bara en kort körtur bort ligger både Beverly Hills med exklusiva hus och dyra butiker och Hollywood. Önskar ni en mer avslappnad dag kan ni njuta av solen och värmen på en av Santa Monicas många stränder. Är det barn med på resan rekommenderas ett besök på Disneyland.

Alternativen är många och ni kan finna mer inspiration på aktiviteter längre ned på sidan.

Dag 16: Avresa Los Angeles

Du har förmiddagen till ditt förfogande och kan njuta av Kaliforniens varma solstrålar innan det är dags att köra till flygplatsen, lämna tillbaka bilen och påbörja flygresan hem till Sverige igen.

Dag 17: Ankomst Sverige

Du landar i Sverige igen efter att ha upplevt en fantastisk blandning av historia, kultur och vackra landskap, såväl som spännande städer och härliga stränder. Minnen för livet har skapats och ett äventyr på Route 66 lämnar ingen oberörd. Välkommen hem!

Fotogalleri

Höjdpunkter på resan

Fantastisk naturlig geologisk formation - Grand Canyon i Arizona, sydlige Rim, Det vestlige USA

Grand Canyon

En resa till Grand Canyon ger dig oförglömliga upplevelser vid USA:s mest storslagna naturfenomen. 

En resa till Grand Canyon

Minst en gång i livet bör du ge dig själv möjlighet att få uppleva denna imponerande ravin, som dramatiskt skär genom den vilda nordamerikanska naturen. Nationalparken ligger i norra Arizona och är öppet för besökare året om. Det kostar 25 dollar att köra in i parken med bil och biljetten är giltig i 7 dagar. Med ett National Park Pass som kostar 80 dollar, får du inträde här och i samtliga av USA:s nationalparker i ett helt år.

Ravinen går 350 km från Lake Powell vid gränsen till Utah, ända till Lake Mead vid gränsen till Nevada. Den mest imponerande delen ligger i Grand Canyon National Park, som blev nationalpark år 1919 och efter att ha utvidgats 1975, nu omfattar 4.900 km2. På andra ställen är ravinen otillgänglig och omgiven av bl.a. Hualapai, Havasupai och Navajo Indian Reservations.

Avsätt gott om tid i Grand Canyon

Med hänsyn till Grand Canyons storlek är det inte konstigt att det tar tid att uppfatta områdets storlek och att ta sig runt till de delar man vill se. Därför rekommenderar vi att du avsätter minst en hel dag i Grand Canyon så att du får möjlighet att uppleva Grand Canyon vid solnedgång eller soluppgång, när landskapet färgas gyllene på det allra vackraste vis. Det är också då du får de bästa bilderna. Ett annat sätt att uppleva Grand Canyon på ett oförglömligt vis är genom att ta en helikoptertur över området. Förutom en hisnande färd över det magiska landskapet får du en känsla av hur stort området faktiskt är.

Kom också ihåg att beställa hotell i god tid innan ditt besök om du vill bo i själva Grand Canyon Village. Detta gäller särskilt i perioden från midsommar till slutet av augusti.

Förbered dig innan vandringen

Det går att vandra ner till botten av Grand Canyon, men det tar tid och kräver förberedelse. Kom ihåg att ta med rikligt med vatten – också på kortare turer i området. Läs mer om att vandra i Grand Canyon i vår artikel: Vandringen ner i Grand Canyon

Mer om Grand Canyon

Besök Grand Canyon nationalparkens officiella hemsida här

Santa Monica strand, rejse til Los Angeles, USA

Los Angeles

En resa till Los Angeles bjuder på ett pärlband av ikoniska sevärdheter som Hollywood, Beverly Hills och Venice Beach.

Ikonisk stjärnglans

På en resa till Los Angeles kan du köra förbi stjärnornas hem i det fashionabla Beverly Hills, eller shoppa tillsammans med kändisarna i märkesbutikerna på Rodeo Drive. Filmmagin märker du dock först på riktigt när du kommer till Hollywood. Här vittnar hundratals stjärnor i trottoaren om alla kändisar som har gjort avtryck på USA:s filmscen genom åren.

Santa Monica och Venice Beach

Det är också en upplevelse att köra längs Sunset Boulevard ut till kusten, där de mindre strandförorterna Santa Monica och Venice Beach bjuder på unik stämning av olika slag. Här är det liv och rörelse från morgon till kväll och det finns en uppsjö av butiker, restauranger och härliga stränder som bara väntar på att bli utforskade.

Los Angeles nöjesparker

Helt andra upplevelser väntar i Disneylands äventyrliga universum, där du kan träffa på Musse Pigg, Kalle Anka och alla de andra välbekanta seriefigurerna. Ett besök i Los Angeles är dock inte komplett utan ett besök i Universal Studios, som ger en inblick i filmen förunderliga värld.

Klimatkompenserade resor

Klimatkompenserade resor

Klimatkompenserade resor. Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet ”Envira Amazonia REDD+” i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till ”Envira Amazonia REDD+” görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året!

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet ”Envira Amazonia REDD+” i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet ”Envira Amazonia REDD+” kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till.

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här.

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien.

CO2 certificate 2

Karta

Prisexempel

17 dagar från 40.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 40.500 kr vid 2 vuxna

Tillägg i högsäsong: ca 5.000 - 10.000 kr per person *

* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flygresa: Sverige - Chicago // Los Angeles - Sverige
 • Flygskatter & ev. avgifter
 • 15 dagars bilhyra inkl. fria km, försäkring, extra förare och första tanken bensin
 • 2 nätter i Chicago
 • 1 natt i St. Louis
 • 1 natt i Springfield
 • 1 natt i Oklahoma City
 • 1 natt i Amarillo
 • 2 nätter i Albuquerque
 • 1 natt i Holbrook
 • 2 nätter i Grand Canyon National Park Area
 • 2 nätter i Las Vegas
 • 2 nätter i Los Angeles
 • MyPlanets Concierge service (tillgängligt 24 timmar om dygnet)
 • Full klimatkompensation
Tillägg
 • Envägshyra på USD500 + skatt tillkommer på denna tur och betalas på plats
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

USA - Hawaii - Kauai - Mauna Loa - Helikopter - 6.jpg

Upplev Kauai med Helikopter

Följ med på en timmes oförglömlig helikoptertur över ön och naturfenomenet Kauai på Hawaii.
 

disney-world-secrets1215

Disneyland i Kalifornien

Ett besök på Disneyland i Kalifornien är ett måste för familjer som semestrar i västra USA.
 

USA - Californien - LA - Universal Studios

Universal Studios Hollywood

Universal studios bjuder på häftiga upplevelser och åkattraktioner bakom kulisserna i filmens värld.

USA - Hawaii - Oahu - Honolulu - USS Arizona Memorial - 1.jpg

Utflykt till Pearl Harbour

Få ett historiskt perspektiv på denna guidade utflykt till den amerikanska flottbasen Pearl Harbour.

USA - Californien - Santa Monica - Pier - (2).jpg

Båtutflykt San Francisco Bay

San Franciscos skyline bör upplevas från vattnet med en fantastisk utsikt även mot Alcatraz & Golden Gate.

USA - Californien - San Francisco - Golden Gate - 8

San Francisco Multi Pass

Upplev det bästa av San Franciscos sevärdheter på en biljett. Välj mellan 1, 2, 3 eller 5-dagars giltighetstid.

USA - Californien - Los Angeles - Rodeo Drive.jpeg

LA Hop-on Hop-off

Upplev det bästa av Los Angeles med obegränsad åkning på stadens Hop-on Hop-off bussar. 

USA - Hawaii - Maui - Luau - Dans_1.jpg

Lokal Luau fest på Hawaii

Inget besök till Hawaii är komplett utan att uppleva en äkta hawaiiansk "Luau-fest".

USA - Californien - Monterey Bay - hval

Valsafari i Monterey Bay

Upplev det marina livet i Monterey Bay i Kalifornien på denna spännande valsafarin med guide. 

USA - Californien - San Francisco - Huse (2)

Hop-on Hop-off buss San Francisco

Utforska alla spännande sevärdheter i San Francisco med stadens Hop on Hop off bussar.

USA - Nevada - Las Vegas - Wolfgang Puck.jpeg

Kulinarisk resa utmed The Strip

Njut av god mat på utvalda restauranger samt guidning på The Strip i Las Vegas.  

pearl harbor memorial

Pearl Harbour & Oahu

En perfekt tur för dem som inte har så mycket tid men som ändå vill se mycket av Oahu.

USA - Arizona - Grand Canyon - Helikopter - 4

Grand Canyon med helikopter

Grand Canyons storhet upplevs allra bäst på en helikoptertur mellan ravinens branta klippväggar.

USA - Arizona - Grand Canyon - hilikopter.jpg

Grand Canyon från Las Vegas

Flyg helikopter från Las Vegas till Grand Canyon med en total flygtid på 80 minuter.

USA - AJaleo

Gastronomi i Las Vegas

Denna tur ger dig en kväll fylld av härliga smakupplevelser på några utav Las Vegas bästa restauranger.
 

USA - Californien - San Francisco - Sporvogn - 3.jpg

San Francisco CityPass

Upplev San Fransisco med CityPASS inkl. obegränsad åkning med lokaltrafiken. 

USA - Californien - San Francisco - Golden Gate - 7.jpg

Sunset Cruise i San Francisco

Upplev San Francisco i solnedgången på en båttur under vackra Golden Gate Bridge.

USA - Hawaii - Maui - Hana - Natur - Vandfald - 2.jpg

Dagstur till Hana

Upplev dramatisk kust, brusande vattenfall och trevliga små samhällen längs Mauis vilda östkust.

USA - californien - San francisco - golden gate - cykel 1.jpeg

På cykel över Golden Gate

Cykla över Golden Gate Bridge och upplev San Franciscos stora ikon på två hjul.

Alaska - Katami National park - bjørn

Björnsafari i Alaska

Upplev den vackra naturen i Kaimai National Park på denna heldagstur från Anchorage.

USA - Californien - Napa Valley (2).jpg

Vintur till Napa och Sonoma Valley

Besök de berömda vingårdarna i Napa och Sonoma på denna dagstur från San Francisco.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Roadtrip: USA nordliga nationalparker

Roadtrip: USA nordliga nationalparker

 • Besök pionjärernas vilda västern i Cheyenne
 • Upptäck det rika djurlivet i nationalparkerna
 • Kom nära Yellowstones makalösa gejsrar

15 dagar från 59.500 kr per person

Roadtrip: USA’s nordvästra nationalparker

Roadtrip: USAs nordvästra nationalparker

 • Unik roadtrip genom nordvästra USA
 • Det bästa av Stillahavskusten
 • Utforska de imponerande nationalparkerna

19 dagar från 54.855 kr per person

Roadtrip: Denver till Las Vegas

Roadtrip: Denver till Las Vegas

 • Tågresa med Rocky Mountaineer
 • Fantastiska naturupplevelser
 • Moab, Arches & Zion National Park

15 dagar från 63.135 kr per person

Roadtrip: Sydvästra USA

Roadtrip: Sydvästra USA

 • Palm Springs & Joshua Tree N.P
 • Grand Canyon & Yosemite N.P
 • Highway 1, San Diego & Los Angeles

22 dagar från 59.500 kr per person

Roadtrip: Kalifornien och Hawaii

Roadtrip: Kalifornien och Hawaii

 • Roadtrip i Kalifornien
 • San Francisco, Yosemite, Los Angeles
 • Avslappning & äventyr på Hawaii

20 dagar från 58.000 kr per person

Stora naturresan med Yellowstone

Stora naturresan med Yellowstone

 • Björn och bison i Yellowstone
 • Amish och cowboys
 • Ökenklippor i Arches och Bryce
   

16 dagar från 40.500 kr per person

Hawaii & San Francisco In Style

Hawaii & San Francisco In Style

 • Sevärdheter i San Francisco
 • Sol och bad på Maui
 • Lyxiga och härliga hotell
   

11 dagar från 44.100 kr per person

Stora Hawaiiresan

Stora Hawaiiresan

 • Hawaii - Stillahavets pärla
 • Tropiska stränder & klimat
 • Oahu, Hawaii Island, Kauai & Maui

18 dagar från 59.900 kr per person

Resa till Oahu, Hawaiis höjdpunkter

Hawaiis höjdpunkter

 • Upplev 3 av Hawaiis öar
 • Oahu, Hawaii Island & Maui
 • Vulkaner, stränder & natur

14 dagar från 49.900 kr per person

Västra USA och Nationalparker

Västra USA och Nationalparker

 • Roadtrip i västra USA med bil
 • L.A, Las Vegas, San Francisco
 • Grand Canyon, Death valley & Yosemite

15 dagar från 35.100 kr per person

Rundresa med bil i Alaska

Rundresa med bil i Alaska

 • Alaskas storslagna natur
 • Världens sista vildmark
 • Bil & boende är bokat

16 dagar från 58.500 kr per person

Route 66 med bil

Route 66 med bil

 • Roadtrip längs Route 66
 • Amerikansk historia
 • 50-tals miljöer och kända städer

17 dagar från 40.500 kr per person

Västra USA – The Grand Tour

Västra USA – The Grand Tour

 • Highway 1 längs Stilla havet
 • Solnedgång över Grand Canyon
 • Las Vegas och San Francisco

22 dagar från 44.010 kr per person

Nordvästra USA och Kanada i bil

Nordvästra USA och Kanada i bil

 • Road trip i USA och Kanada 
 • Imponerande nationalparker
 • Njut av vackra städer

16 dagar från 40.410 kr per person

Yukon och Alaska med bil

Yukon och Alaska med bil

 • Upplev orörda vildmarker
 • Besök charmerande små städer
 • Njut av friheten med egen bil

15 dagar från 61.200 kr per person