rsz_usa_-_florida_-_fort_myers

Familjesemester i Fort Myers

Sol & badsemester vid en av USA:s bästa stränder.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

9 dagar från 11.500 kr

Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Fort Myers på Floridas västkust är perfekt för en sol och badsemester. Klimatet är varmt och skönt året om, stranden är bland de bästa i USA samt ett stort utflyktsutbud. Ni bor på Fort Myers Beach, strax utanför själva Fort Myers. Härifrån har man utsikt över ön Sanibel och Mexikanska Golfen åt ena hållet och San Carlos Island och fastlandet åt andra hållet. Fort Myers Beach har en av områdets absolut bästa stränder - man skulle nästan kunna tro att man är i Karibien. Resan kan naturligtvis förlängas eller förkortas efter önskemål. En sol och badsemester i Fort Myers kan med fördel kombineras med upplevelser i andra delar av USA.

Hotellen i paketen är förslag och säljarna kan välja annat hotell om ni önskar.

Om Fort Myers och öarna:
Omringat av vatten bjuder den charmerande staden Fort Myers sina besökare på ett sant ö-paradis, med många utflyktsmöjligheter. Resmålet består av ett hundratal öar och är optimalt för dem som vill vara aktiva på semestern, men ändå njuta av ett lugnt tempo. Bo med fördel på Fort Myers Beach, där du hittar en av området absolut bästa stränder och ta en avstickare över till Sanibel och Captiva för en mer avslappnad och naturlig upplevelse.

Utflykter och aktiviteter:
Förutom kritvita stränder och turkost hav bjuder destinationen på naturnära upplevelser. Lekfulla delfiner, nyfikna sjökor och stränder fulla av vackra snäckor är bara få predikat som beskriver området. Varför inte paddla kanot bland mangroven eller cykla runt ön Sanibel? Självklart bjuder Fort Myers även på ett flertal outlets för de shoppingsugna, god mat och service till fördelaktiga priser och historiska sevärdheter mitt inne i staden. 

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Karta

Dag för dag

Sol & badsemester vid en av USA's bästa stränder.

Dag 1: Avresa Sverige

På grund av tidsskillnaden landar du på eftermiddagen samma dag som du åker. Har du bokat hyrbil på förhand står denna klar på flygplatsen vid ankomst. Efter incheckning på hotellet är det tid att se sig omkring i området och äta en bit mat innan det är dags att lägga sig. Passa på att se Fort Myers vackra strand som säkrat sig en topp 10 placering av USAs bästa stränder.

Dag 2-7: Fort Myers

Njut av lata dagar på den härliga stranden. Längs strandpromenaden trängs trevliga restauranger sida om sida och bjuder på allt från grillad fisk och stora biffar till kyliga drinkar. Se dig omkring i Fort Myers som för övrigt är känd för sina 2000 palmer längs McGregor Boulevard. Staden kan tacka uppfinnaren av glödlampan Thomas Edison för palmerna. Uppfinnaren byggde 1885 ett hus i Fort Myers för att bo i vintertid och ritade samtidigt planritningar för stadskärnan. Thomas Edisons hus står fortfarande kvar och är i princip efterlämnad orörd. Idag fungerar huset som ett museum.

Fort Myers är dessutom utgångspunkt för en lång rad naturupplevelser. Havet lockar med vattensport av olika slag, delfinsafari, fisketurer samt kanot och kajakupplevelser. Everglades National Park och också väl värt ett besök. I Everglades kan du se alligatorer från en svävare på en utflykt över träskmarken. På Mote Marine Aquarium i Sarasota är det sjökor och andra havsdjur som står i centrum. Längs kusten är det underbart vackra öar som väntar på att besökas. Du kan till och med komma till Key West på en dagstur med Katamaran om du önskar det.

Även kulturintresserade har mycket att se fram emot i området. Med hyrbil kan du besöka det berömda Dali-museet St. Petersburg eller cirkus- och konstmuseet The Ringling Museum of Art i Sarasota. Det sistnämna huserar i en storslagen palatsbyggnad. På Gamble Plantation kan du fördjupa dig i historien kring plantageägarna i Sydstaterna. För familjer rekommenderas ett besök till Busch Gardens i Tampa.

Dag 8: Avresa Fort Myers

Tiden för att resa hem har kommit och på eftermiddagen är det dags att åka till flygplatsen. Det är också möjligt att förlänga resan med tex storstadsupplevelser i New York, naturupplevelser i västra USA eller bilsemester genom Sydstaterna. Rådgör med din säljare!

Dag 9: Ankomst Sverige

Välkommen hem!

Se alla dagar

Prisexempel

9 dagar från 11.500 kr

Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png