beach_playa_del_carmen_589750286_0

Florida och Mexiko kombo

Bila runt i Florida och besök Disney World, se alligatorer i Everglades och shoppa i Miami innan vita stränder och turkos vatten i Mexiko väntar.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

14 dagar från 17.800 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Florida, eller 'Solskensstaten' som den också kallas, är full av upplevelser och avstånden är förhållandevis korta. På denna resa börjar du i Orlandos djungel av nöjesparker och attraktioner, självklart med Disney World i spetsen. Efter några aktiva dagar kör du söderut och får lite avkoppling på västkustens vackraste stränder i Fort Myers. När det blivit dags att bege sig till östkusten och Miami kan du åka via Everglades och titta på alligatorerna som lever i sumpmarkerna där. Miami gör ingen besviken med sin mångkulturella charm, palmkantade strandpromenad och karakteristiska art-deco arkitektur. Här finns också god mat och fantastisk shopping!

Efter att ha utforskat Floridas höjdpunkter väntar Mexikos pärla - Playa del Carmen! Du flyger till Cancun och efter en kort transfer är du på plats och kan checka in på Hotel RIU Yucatàn där du har hela fem nätter. Närmaste granne är stranden och det vackra turkosa vattnet som bara väntar på att få svalka dig en solig och varm dag. Förutom all inclusive med riktigt bra mat och dryck erbjuder resorten en mängd olika aktiviteter och underhållning som utan tvekan kommer att förgylla dina dagar. Mexiko och Yucatán-halvön är också känd för sina Maya-ruiner och du kan på en dagstur besöka både den i Tulum och världsarvet Chichén Itzá med sin berömda pyramidliknande byggnad. Här finns också bra dykning och möjlighet att snorkla i undervattensgrottor, sk. cenotes som ligger i närheten. Då resorten ligger på gångavstånd från Playa del Carmen kan du utan problem även ta del av det lokala utelivet och shoppingen. Självklart går det bra att också bara koppla av och njuta av sol, värme och den härliga mexikanska stämningen! 

Detta är en resa med både upplevelser och aktiviteter såväl som avkoppling, och passar såväl familjer som par.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Utvalda höjdpunkter

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

 Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Envira Amazonia REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet "Envira Amazonia REDD+" kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till. 

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien. 

CO2 certificateCO2 certificate 2

Fort Myers Beach Pier, Florida, USA
Resor till Fort Myers

Fort Myers och Sanibel Island har härliga stränder, bra shopping och ett fantastiskt utbud av restauranger. Även ett bra uteliv för den som önskar det. Här får du inte tråkigt! 

Thomas Edisons hus

Åk längs McGregor Boulevard som flankeras av ca 2.000 palmer, planterade på initiativ av glödlampans uppfinnare Thomas Edison. Besök också hans vinterboning som han lät bygga i Fort Myers 1885. Huset och hans laboratorium står orört sedan dess.

Sanibel och Captiva Islands

Ön Sanibel ligger utanför Fort Myers kust och bjuder på några utav USA:s absolut bästa stränder. Hyr en cykel och upplev stränderna med vinden i håret. Besök också öns mangroveskog som är hem åt både fåglar, fiskar, delfiner, alligatorer, sjökor och pelikaner. Du får uppleva djurlivet riktigt nära inpå i J.N. "Ding" Darling National Wildlife Refuge. Åk också till den lite mindre ön Captiva, där atmosfären är avslappnad och lockar till några härliga timmar på stranden eller en trevlig fika på något av de många caféerna. 

Utflykter från Fort Myers och Sanibel

Åk exempelvis på en utflykt till Everglades National Park, där du kan titta efter alligatorer och fåglar. All världens havsdjur kan upplevas i Sarasotas Mote Marine Aquarium och för kulturinteresserade finns Dali Museet i St. Petersburg och The Ringling Museum of Art i Sarasota att besöka. På Gamble Plantation upplevs istället historien från plantagetiden och nöjesparken Busch Garden i Tampa bjuder på massor av pirr i magen!

Badeværelsetårn, Miami Beach, Florida, USA
Resor till Miami

Strand, sol och semesterstämning vid havet. Resor till Miami bjuder på både härliga och spännande upplevelser!

Legendariska stränder

För många är Miami lika med strålande sol, vajande palmer och Floridas legendariska stränder, vilka pryds av badvaktstorn i starka färger. Här är det alltid mycket folk som tillsammans skapar en livlig och lekfull atmosfär. De mysiga kaféerna längs med stränderna lockar med kalla drinkar i det varma vädret.

Designkläder, outlet och vintageshopping

Små butiker med designkläder, smycken och böcker fyller sidogatorna till South Beach och den charmerande stadsdelen Coral Gables. Glöm heller inte att leta efter de många retrofynd som går att hitta i stadens vintagebutiker, eller fynda märkeskläder på någon outlet. 

Konst och kultur i Miami

Konst - och kulturintresserade har också mycket att se fram emot i Miami. Upplev stämningen i Little Cuba och njut av Vizcaya Museums vackra konstsamling som du hittar i en italiensk renässansvilla från 1916, som ligger mitt i en fantastisk trädgård. Stadens mest berömda kulturella sevärdhet är dock de många art deco byggnaderna som byggdes längs Ocean Drive mellan 1923 och 1943.

Utflykter från Miami

Miami är en bra utgångspunkt för utflykter runt om i denna del av Florida. Leta alligatorer i Everglades National Park eller snorkla bland färgsprakande koraller vid Key Largo. Simma med delfiner eller ta en dagstur till Key West. Där bjuds du på vackra trähus och en härlig karibisk stämning längst ut på USA:s sydspets. Du kan också åka på en härlig kryssning härifrån till exempelvis Bahamas.

Karta

Dag för dag

Bila runt i Florida och besök Disney World, se alligatorer i Everglades och shoppa i Miami innan vita stränder och turkos vatten i Mexiko väntar.

Dag 1: Ankomst till Orlando

Du landar i Orlando, Florida på eftermiddagen eller kvällen samma dag som du reser från Sverige på grund av tidsskillnaden. Hyrbilen hämtar du upp direkt på flygplatsen och tar dig sedan till hotellet där du ska bo de kommande tre nätterna.

Dag 2-3: Orlando

Du har nu två hela dagar åt att upptäcka allt som Orlando har att erbjuda...och det är mycket! Innan Disney World öppnade 1971 var Orlando endast en stad bland alla andra, men idag är det en av världens mest populära resmål tack vare det enorma utbud av nöjesparker och attraktioner som följt i Musse Piggs fotspår. Här finns mycket kul för både stora och små så aktiva dagar väntar!

Dag 4-5: Fort Myers

Idag lämnar du aktiva Orlando och kör söderut mot lite härligt strandliv i Fort Myers. Du har två nätter här och kan njuta av de vackra vita stränderna, bra restauranger och skön avkoppling. Vill du inte bara sola och bada finns det även annat att hitta på i Fort Myers. Uppfinnaren Thomas Edison hade sin vinterbostad här och man kan besöka hans labratorium som i princip står orört så som han lämnade det. Här finns också ett museum om honom där man kan lära sig mer om hans uppfinningar, varav den mest kända självklart är glödlampan.

Dag 6: Fort Myers – Everglades – Miami

Starta dagen i Fort Myers och avsluta den i Miami Beach. På vägen kan du åka via Everglades och se alligatorerna från en klassisk propellerbåt runt sumpmarkerna. Väl framme checkar du in på ditt hotell i South Beach där du ska bo i två nätter. Kvällen ger möjlighet att strosa bland de berömda art-deco byggnaderna och inta en god middag på någon utav Miamis alla fantastiska restauranger.

Dag 7: Miami

Miami är ljust, färgrikt och fyllt av kulturella olikheter. Staden är känd som Amerikas "Internationella Stad" och hälsar sina gäster välkomna med sin vackra art-deco arkitektur, härliga strand och palmkantade strandpromenad. Här finns också fantastisk mat från världens alla kök och i olika fusions med varandra. Du hittar också shopping i världsklass på både prisvärda outlets och i designbutiker från kända modeskapare.

Dag 8: Miami – Cancun – Playa del Carmen

Hola Mexico! Idag är det dags att lämna Florida och USA för att inta Mexiko och Yucatán-halvön. Du flyger till Cancun där en transfer väntar på att få ta dig söderut längs kusten till det något mindre Playa del Carmen. Efter ca 45 min är du framme och kan checka in på härliga Hotel RIU Yucatán där du ska bo de kommande fem nätterna. Då du har all inclusive ingår mat och dryck, så njut av god mexikansk mat och ta en piña colada i solnedgången med stranden och havet som utsikt.

Dag 9-12: Playa del Carmen

Kommande dagarna vaknar du upp till sol, värme, vit strand och turkost vatten. Vad mer kan man önska? Hotel RIU Yucatán ligger vid stranden och du har gratis solstolar där du kan koppla av och sola och bada under dagarna. Föredrar du pool finns det tre olika att välja mellan, såväl som en barnpool och barnklubb. Det finns också en mängd olika aktiviteter antingen på hotellet eller i närheten då hotellet är en del av ett större hotellkomplex. Exempel på aktiviteter är windsurfing, golf, bordtennis, snorkling eller kayaking. Självklart finns det underhållning på kvällen som passar både stor och liten. Hotellet ligger ca tre kilometer ifrån Playa del Carmens centrum så det går bra att åka in om man vill testa på nattlivet där en kväll.

Playa del Carmen är känd för att ha en utav världens vackraste stränder, men skulle du bli trött på att sola och bada finns det flera dagsturer du kan åka på. Vi rekommenderar särskilt en tur till någon utav maya-ruinerna Tulum eller Chichén Itza eller snorkling i de fantastiska undervattensgrottorna, sk. cenotes. Prata med din säljare om du vill förboka någon tur, vilket kan vara en bra idé, speciellt i högsäsong.

Dag 13: Avresa från Playa del Carmen/Cancun

Njut av de sista timmarna i värmen och hotellets alla faciliteter, innan transfern mot Cancun avgår för att ta dig vidare mot flyget till Sverige igen. Kanske väljer du att shoppa souvenirer till nära och kära där hemma, eller så är det ett sista dopp i det glittrande havet som lockar mest. Något kallt att dricka i baren med havet som utsikt för att summera alla upplevelser är också ett sätt att avsluta resan på.

Dag 14: Ankomst till Sverige

Idag landar du i Sverige igen efter en semester fylld av fantastiska upplevelser i Florida och Mexiko!

Se alla dagar

Prisexempel

14 dagar från 17.800 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
USA - Florida - Orlando - Universal - 1.jpg

Universal Studios i Orlando

En fantastisk dag med häftiga åkattraktioner samt komma bakom kulisserna i filmens magiska värld.

 

2 dagar från 3.080 kr

USA - Florida - Miami Beach - 2_1

Hop-on Hop-off buss Miami

Upplev det bästa av Miami på en Hop on Hop off buss som stannar vid stadens alla sevärdheter.

48 tim från 450 kr

USA - Florida - Orlando - Kennedy Space Center - 4.jpg

Kennedy Space Center

Besök Kennedy Space Center och få en fascinerande inblick i NASA och amerikansk rymdfart.

1 biljett från 530 kr

USA - Florida - Miami.jpg

Stadsrundtur & båtutflykt Miami

Utforska spännande och multkulturella Miami med lokal guide samt upplev staden på en båttur.

5 tim från 570 kr

disney-world-secrets1215_0

Disney World i Orlando

Disney World i Orlando är varje barns dröm och här ingår fyra upplevelserika parker. 

2 dagar från 2.980 kr

USA - Florida - Everglades - Alligator - 4.jpg

Dagsutflykt till Everglades

Utforska våtområdet Everglades National Park på en svävare och se de fascinerande alligatorerna.

1 dag från 470 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
hyra hus i florida 2

Hyra hus i Florida

 • Hus med egen pool
 • Perfekt för familjer
 • Hus över hela Florida
   

7 dagar från 8.700 kr

rsz_usa_-_florida_-_fort_myers

Familjesemester i Fort Myers

 • En av USAs bästa stränder
 • Tid för avslappning
 • Många utflyktsalternativr
   

9 dagar från 11.500 kr

Miami-sunset

Familjesemester i Miami

 • Upplev legendariska Miami Beach
 • Sol och bad Miami Beach
 • Shoppingmöjligheter i världsklass

9 dagar från 10.800 kr

USA - Florida - Miami Beach - Lifeguard - 1.jpg

Floridas höjdpunkter

 • Sol & bad i Fort Myers
 • Rundresa med bil
 • Orlando, Key West, Miami
   

11 dagar från 11.900 kr

usa-florida-fort lauderdale

Kryssning Karibien och Florida

 • Nöjesparker i Orlando
 • Kryssa i Karibien
 • Shopping i Miami
   

14 dagar från 23.700 kr

pool-beach-at-the-don-cesar-hotel

Kryssning Karibien och St. Petes för par

 • Balkonghytt inkl. dryckespaket
 • Strandboende i St. Pete Beach
 • Besök flera karibiska öar
   

15 dagar från 33.900 kr

florida i poolvilla

Florida i poolvilla

 • Njut av lugnet i eget hus
 • Dagsutflykter med hyrbil
 • Bra prisläge & flexibel reslängd
   

9 dagar från 10.600 kr

North American Vacation Homes - USA - Florida - Fort Myers - udefra 2

Poolvilla vid Fort Myers and Sanibel

 • Egen villa med pool
 • Fantastiska stränder
 • Massor av aktiviteter
   

9 dagar från 12.500 kr

USA - Florida - Orlando - rutchebane.jpeg

Familjesemester i Orlando

 • Fantastiska nöjesparker
 • Gott om tid att uppleva Orlando
 • Perfekt familjesemester
   

9 dagar från 10.800 kr

RCCL-oasis_aerial064-jpg

Kryssning Karibien via New York och Miami

 • Kultur och shopping i New York
 • Strand och art-deco i Miami
 • Sol och bad i Karibien
   

14 dagar från 25.300 kr

Miami-sunset

Florida och New York

 • Sightseeing i New York
 • Njut av sol & strand i Miami
 • Perfekt kombination
   

10 dagar från 11.800 kr

florida-Fort-Lauderdale.jpg

Familjesemester i Fort Lauderdale

 • Fina vita sandstränder
 • Tid för avslappning
 • Många utflyktsalternativ
   

9 dagar från 13.100 kr

usa-florida-boern4

Florida runt med bil

 • Två veckor med egen bil
 • Härlig familjesemester
 • Sol & bad samt upplevelser
   

17 dagar från 15.300 kr

USA - Louisiana - New Orleans - French Quarter - 1

New Orleans till Miami med bil

 • Bila från Södern till Florida
 • Natur, sol & bad
 • Bil från New Orleans till Miami
   

12 dagar från 19.100 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png