usa-florida-boern4

Florida runt med bil

Bila i Florida och ge familjen en härlig semesterupplevelse.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

17 dagar från 15.300 kr

Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Florida har alla ingredienser för en lyckad familjesemester i bil. Här finns ett stort utbud av attraktioner och aktiviteter för alla åldrar, många temaparker, ett härligt klimat året om, ändlösa stränder, överskådliga avstånd - allt är arrangerat på bästa sätt för både föräldrar och barn. 

En resa till Florida är överskådlig även för mindre barn. Väljer du detta kör-själv-förslag kommer du och din familj att bo flera dagar på samma hotell och det är något som tilltalar barnfamiljer.

Höjdpunkter på resan

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

 Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Envira Amazonia REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet "Envira Amazonia REDD+" kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till. 

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien. 

CO2 certificateCO2 certificate 2

Fort Myers Beach Pier, Florida, USA
Resor till Fort Myers

Fort Myers och Sanibel Island har härliga stränder, bra shopping och ett fantastiskt utbud av restauranger. Även ett bra uteliv för den som önskar det. Här får du inte tråkigt! 

Thomas Edisons hus

Åk längs McGregor Boulevard som flankeras av ca 2.000 palmer, planterade på initiativ av glödlampans uppfinnare Thomas Edison. Besök också hans vinterboning som han lät bygga i Fort Myers 1885. Huset och hans laboratorium står orört sedan dess.

Sanibel och Captiva Islands

Ön Sanibel ligger utanför Fort Myers kust och bjuder på några utav USA:s absolut bästa stränder. Hyr en cykel och upplev stränderna med vinden i håret. Besök också öns mangroveskog som är hem åt både fåglar, fiskar, delfiner, alligatorer, sjökor och pelikaner. Du får uppleva djurlivet riktigt nära inpå i J.N. "Ding" Darling National Wildlife Refuge. Åk också till den lite mindre ön Captiva, där atmosfären är avslappnad och lockar till några härliga timmar på stranden eller en trevlig fika på något av de många caféerna. 

Utflykter från Fort Myers och Sanibel

Åk exempelvis på en utflykt till Everglades National Park, där du kan titta efter alligatorer och fåglar. All världens havsdjur kan upplevas i Sarasotas Mote Marine Aquarium och för kulturinteresserade finns Dali Museet i St. Petersburg och The Ringling Museum of Art i Sarasota att besöka. På Gamble Plantation upplevs istället historien från plantagetiden och nöjesparken Busch Garden i Tampa bjuder på massor av pirr i magen!

Badeværelsetårn, Miami Beach, Florida, USA
Resor till Miami

Strand, sol och semesterstämning vid havet. Resor till Miami bjuder på både härliga och spännande upplevelser!

Legendariska stränder

För många är Miami lika med strålande sol, vajande palmer och Floridas legendariska stränder, vilka pryds av badvaktstorn i starka färger. Här är det alltid mycket folk som tillsammans skapar en livlig och lekfull atmosfär. De mysiga kaféerna längs med stränderna lockar med kalla drinkar i det varma vädret.

Designkläder, outlet och vintageshopping

Små butiker med designkläder, smycken och böcker fyller sidogatorna till South Beach och den charmerande stadsdelen Coral Gables. Glöm heller inte att leta efter de många retrofynd som går att hitta i stadens vintagebutiker, eller fynda märkeskläder på någon outlet. 

Konst och kultur i Miami

Konst - och kulturintresserade har också mycket att se fram emot i Miami. Upplev stämningen i Little Cuba och njut av Vizcaya Museums vackra konstsamling som du hittar i en italiensk renässansvilla från 1916, som ligger mitt i en fantastisk trädgård. Stadens mest berömda kulturella sevärdhet är dock de många art deco byggnaderna som byggdes längs Ocean Drive mellan 1923 och 1943.

Utflykter från Miami

Miami är en bra utgångspunkt för utflykter runt om i denna del av Florida. Leta alligatorer i Everglades National Park eller snorkla bland färgsprakande koraller vid Key Largo. Simma med delfiner eller ta en dagstur till Key West. Där bjuds du på vackra trähus och en härlig karibisk stämning längst ut på USA:s sydspets. Du kan också åka på en härlig kryssning härifrån till exempelvis Bahamas.

Rejser til Key West, Florida USA
Resor till Florida Keys

Florida Keys på USA:s sydligaste spets, bjuder på läckra stränder, spännande sevärdheter och karibisk atmosfär.

Florida Keys

Du lämnar fastlandets södra spets och beger dig ut på Overseas Highway, ut till Florida Keys. Bilresan är känd som en av USA:s vackra körsträckor och bara det är en upplevelse i sig. På vägen passerar du den ena tropiska ön efter den andra och är hela tiden omgiven av havet på båda sidor. Drömmer du också om Florida Keys tropiska stränder? Läs mer om våra resor till Florida och USA.

Key Largos stränder och koraller 

Den första ö du möter efter att ha lämnat Floridas fastland är Key Largo. Ön har vackra stränder och ett turkosblått vatten. Den största attraktionen på ön är John Pennekamp Coral Reef State Park. Njut av parkens fantastiska koraller från en glasbottenbåt, eller varför inte med snorkel och cyklop? På Key Largo kan du till och med simma med delfiner. Stanna eventuellt en natt i Key Largo på vägen då staden erbjuder ett bra urval av badhotell till förnuftiga priser.

Tropiska Islamorada

Islamorada ligger mellan Key Largo och Key West och består av sex fantastiska öar. Här kan du snorkla och dyka, men även vandra genom den frodiga och grönskande naturen längs de fantastiska stränderna. Islamorada är bl.a. annat känt från Netflix-succén Bloodline, som spelades in på vackra The Moorings Village & Spa (som du för övrigt kan bo på). Vi rekommenderar dock att du bor på t.ex. Postcard Inn eller Pelican Cove Resort, som är två trevliga boendealternativ.

Karibisk stämning 

På Floridas yttersta spets ligger Key West. Här är du närmre Kuba än Miami och atmosfären är långt mer karibisk än i övriga USA. I staden ligger små traditionella trähus, och i områden som Bahama Village känns det som att vara i en helt annan värld. Key West är perfekt att utforska med cykel. Vi rekommenderar att du spenderar eftermiddagen och kvällen på Mallory Square när gatumusikanterna fyller platsen med liv och fest, solen går ned och restaurangerna tänderna sina mysiga belysningar.

Upplevelser från Key West

Trots att Key West ligger lite vid världens ände är staden utgångspunkt för många spännande utflykter. Följ med på snorkeläventyr, båtutflykter eller besök det extremt avsides belägna fortet Fort Jefferson.

Karta

Dag för dag

Bila i Florida och ge familjen en härlig semesterupplevelse.

Dag 1: Ankomst Miami

Ni anländer till Miami på eftermiddagen eller sen kväll. Ni hämtar ut er hyrbil på flygplatsen och sätter därefter kurs till ert hotell på Miami Beach.

Dag 2: Miami

Det finns många möjligheter till en spännande dag i Miami. Besök t.ex Parrot Jungle Island och upplev mer än 1100 färgrika och exotiska fåglar, eller kör till Miami Seaquarium och sen en show med delfiner och späckhuggare. Stadsdelarna Miami South Beach med dess fantastiska art-deco byggnader och Little Havanna med den cubanska stämningen är också värda ett besök.

Dag 3: Cocoa Beach

Ni kör norrut till Fort Lauderdale och vidare förbi den ena härliga stranden efter den andra. Dagen slutar i den populära badorten Cocoa Beach i närheten av Kennedy Space Center.

Distans: ca 320 km

Dag 4: Orlando

Innan ni lämnar Floridas östkust bör ni besöka Kenendey Space Center. Ni har gott om tid, så avsätt gärna det mesta av dagen i Kennedy Space Center. Ett besök här inkluderar en guidad busstur, olika IMAX-filmer och en rad utställningar om nästan allt mellan himmel och jord - eller i varje fall allt som har med rymden att göra. Senare på eftermiddagen kör ni den korta biten till Orlando.

Distans: 110 km

Dag 5-7: Orlando

Innan Walt Disney World öppnade 1971 var Orlando endast en stad som så många andra, men idag är Orlando ett av världens mest populära resmål. Musse Pigg och hans vänner har nämligen fått sällskap av en lång rad andra nöjesparker och många tillhör de mest populära i USA. Det finns så mycket att välja mellan i Orlando att det är en god idé att hålla familjeråd innan avresan från Sverige.

Dag 8-9: Madeira Beach

Efter några hektiska och underhållande dagar blir det skönt med några avkopplande dagar vid stranden. Madeira Beach ligger på Floridas västkust ut till den Mexikanska Golfen.

Distans: ca 180 km

Dag 10-12: Fort Myers

Dag 10: Fort Myers
Från ett strandliv till ett annat. Ni lämnar Madeira Beach och kör söderut längs Floridas västkust tills ni kommer till härliga Fort Myers. Det mest fascinerande med Fort Myers stränder är den stora mängden snäckor och snäckskal som finns här.

Distans: ca 190 km

Dag 11-12: Fort Myers
Framför er har ni två hela dagar att njuta av Fort Myers härliga strandliv. När ni har fått nog av strandlivet kan ni besöka uppfinnaren Thomas Edisons vinterbostad. Naturligtvis hade han också ett laboratorium här och det står i stort sett orört som då han lämnade det. På museet kan man se några av Edisons uppfinningar varav ett exempel är glödlampan. I grannhuset bodde Henry Ford och den bekantskapen fick Thomas Edisons till att experimentera med syntetisk gummi till Ford-modellerna.

Dag 13: Key West - via Everglades National Park

Det är en god idé att lämna Fort Myers tidigt på morgonen för det är två stora "programpunkter" denna dag. Det är Everglades National Park och bilturen via Florida Keys till Key West. Ni kör via highway 41 som går igenom det jättestora sumpområdet The Everglades. Det är ett mycket finfördelat ekosystem och flera av de många djurarterna är utrotningshotade. Det gäller t.ex den amerikanska krokodilen och Florida-pantern. Alligatorer finns det många av och de ligger och solar sig vid besökscentret vid Shark Valley i Everglades National Park. Från besökscentret finns möjlighet att följa med på en informativ tur tillsammans med en ranger. Boka gärna Everglades National Park hemifrån.

Efter ett par fartfyllda timmar i nationalparken kör ni sedan vidare söder ut mot Floridas sydligaste punkt i Key West. Bilresan i sig tll Key West är en mycket häftig upplevelse.

Distans: ca 490 km

Dag 14: Key West

Ni har en heldag framför er att urforska karibiska Key West. Besök till exempel Ernst Hemingways hem, följ med på ett snorklingsäventyr eller ta en rom-drink på Sloppy Joes bar. Restaurang och barlivet är färgstarkt i Key West och det är ofta festlig stämning.

Övernattning: Key West.

Dag 15: Miami

Med Key West i backspegeln styr ni bilen norrut på Highway 1 tillbaka till Miami. Njut av utsikten från broarna och stanna eventuellt till i Key Largo för ett delfinäventyr.

Distans: ca 250 km

Dag 16: Avresa Miami

Beroende på när er flight går tillbaka mot Sverige har ni ev. en dag eller förmiddag på Miami Beach. Passa på att ta ett dopp, eller shoppa en sista souvenir innan ni beger till flygplatsen. Bilen återlämnas på flygplatsen innan hemresan påbörjas.

Dag 17: Ankomst Sverige

Välkommen hem!

Se alla dagar

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Prisexempel

17 dagar från 15.300 kr

Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
USA - Florida - Airboat ride - Foto Visit Florida

Everglades Safari Park

Utforska spännade Everglades National Park med en entrébiljett till parken inkl.air boat tur.
 

3 tim från 230 kr

USA - Florida - Orlando - Kennedy Space Center - 4.jpg

Kennedy Space Center

Besök Kennedy Space Center och få en fascinerande inblick i NASA och amerikansk rymdfart.

1 biljett från 530 kr

USA - Florida - Orlando - Universal - 1.jpg

Universal Studios i Orlando

En fantastisk dag med häftiga åkattraktioner samt komma bakom kulisserna i filmens magiska värld.

 

2 dagar från 3.080 kr

disney-world-secrets1215_0

Disney World i Orlando

Disney World i Orlando är varje barns dröm och här ingår fyra upplevelserika parker. 

2 dagar från 2.980 kr

Australien - Queensland - Great Barrier Reef - snorkling 9.jpg

Snorkeltur från Key West

Utforska undervattensvärlden på denna snorklingstur i Key West med katamaran.

3 tim från 480 kr

USA - Florida - Everglades - Alligator - 4.jpg

Dagsutflykt till Everglades

Utforska våtområdet Everglades National Park på en svävare och se de fascinerande alligatorerna.

1 dag från 470 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
hyra hus i florida 2

Hyra hus i Florida

 • Hus med egen pool
 • Perfekt för familjer
 • Hus över hela Florida
   

7 dagar från 8.700 kr

rsz_usa_-_florida_-_fort_myers

Familjesemester i Fort Myers

 • En av USAs bästa stränder
 • Tid för avslappning
 • Många utflyktsalternativr
   

9 dagar från 11.500 kr

Miami-sunset

Familjesemester i Miami

 • Upplev legendariska Miami Beach
 • Sol och bad Miami Beach
 • Shoppingmöjligheter i världsklass

9 dagar från 10.800 kr

USA - Florida - Miami Beach - Lifeguard - 1.jpg

Floridas höjdpunkter

 • Sol & bad i Fort Myers
 • Rundresa med bil
 • Orlando, Key West, Miami
   

11 dagar från 11.900 kr

usa-florida-fort lauderdale

Kryssning Karibien och Florida

 • Nöjesparker i Orlando
 • Kryssa i Karibien
 • Shopping i Miami
   

14 dagar från 23.700 kr

pool-beach-at-the-don-cesar-hotel

Kryssning Karibien och St. Petes för par

 • Balkonghytt inkl. dryckespaket
 • Strandboende i St. Pete Beach
 • Besök flera karibiska öar
   

15 dagar från 33.900 kr

florida i poolvilla

Florida i poolvilla

 • Njut av lugnet i eget hus
 • Dagsutflykter med hyrbil
 • Bra prisläge & flexibel reslängd
   

9 dagar från 10.600 kr

North American Vacation Homes - USA - Florida - Fort Myers - udefra 2

Poolvilla vid Fort Myers and Sanibel

 • Egen villa med pool
 • Fantastiska stränder
 • Massor av aktiviteter
   

9 dagar från 12.500 kr

USA - Florida - Orlando - rutchebane.jpeg

Familjesemester i Orlando

 • Fantastiska nöjesparker
 • Gott om tid att uppleva Orlando
 • Perfekt familjesemester
   

9 dagar från 10.800 kr

RCCL-oasis_aerial064-jpg

Kryssning Karibien via New York och Miami

 • Kultur och shopping i New York
 • Strand och art-deco i Miami
 • Sol och bad i Karibien
   

14 dagar från 25.300 kr

beach_playa_del_carmen_589750286_0

Florida och Mexiko kombo

 • Nöjesparker i Florida 
 • Shopping och art-deco i Miami
 • Mexikos turkosa vatten 
   

14 dagar från 17.800 kr

Miami-sunset

Florida och New York

 • Sightseeing i New York
 • Njut av sol & strand i Miami
 • Perfekt kombination
   

10 dagar från 11.800 kr

florida-Fort-Lauderdale.jpg

Familjesemester i Fort Lauderdale

 • Fina vita sandstränder
 • Tid för avslappning
 • Många utflyktsalternativ
   

9 dagar från 13.100 kr

USA - Louisiana - New Orleans - French Quarter - 1

New Orleans till Miami med bil

 • Bila från Södern till Florida
 • Natur, sol & bad
 • Bil från New Orleans till Miami
   

12 dagar från 19.100 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png