usa-florida-boern4

Florida runt med bil

Bila i Florida och ge familjen en härlig semesterupplevelse.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

17 dagar från 15.300 kr

Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Florida har alla ingredienser för en lyckad familjesemester i bil. Här finns ett stort utbud av attraktioner och aktiviteter för alla åldrar, många temaparker, ett härligt klimat året om, ändlösa stränder, överskådliga avstånd - allt är arrangerat på bästa sätt för både föräldrar och barn. 

En resa till Florida är överskådlig även för mindre barn. Väljer du detta kör-själv-förslag kommer du och din familj att bo flera dagar på samma hotell och det är något som tilltalar barnfamiljer.

Karta

Dag för dag

Bila i Florida och ge familjen en härlig semesterupplevelse.

Dag 1: Ankomst Miami

Ni anländer till Miami på eftermiddagen eller sen kväll. Ni hämtar ut er hyrbil på flygplatsen och sätter därefter kurs till ert hotell på Miami Beach.

Dag 2: Miami

Det finns många möjligheter till en spännande dag i Miami. Besök t.ex Parrot Jungle Island och upplev mer än 1100 färgrika och exotiska fåglar, eller kör till Miami Seaquarium och sen en show med delfiner och späckhuggare. Stadsdelarna Miami South Beach med dess fantastiska art-deco byggnader och Little Havanna med den cubanska stämningen är också värda ett besök.

Dag 3: Cocoa Beach

Ni kör norrut till Fort Lauderdale och vidare förbi den ena härliga stranden efter den andra. Dagen slutar i den populära badorten Cocoa Beach i närheten av Kennedy Space Center.

Distans: ca 320 km

Dag 4: Orlando

Innan ni lämnar Floridas östkust bör ni besöka Kenendey Space Center. Ni har gott om tid, så avsätt gärna det mesta av dagen i Kennedy Space Center. Ett besök här inkluderar en guidad busstur, olika IMAX-filmer och en rad utställningar om nästan allt mellan himmel och jord - eller i varje fall allt som har med rymden att göra. Senare på eftermiddagen kör ni den korta biten till Orlando.

Distans: 110 km

Dag 5-7: Orlando

Innan Walt Disney World öppnade 1971 var Orlando endast en stad som så många andra, men idag är Orlando ett av världens mest populära resmål. Musse Pigg och hans vänner har nämligen fått sällskap av en lång rad andra nöjesparker och många tillhör de mest populära i USA. Det finns så mycket att välja mellan i Orlando att det är en god idé att hålla familjeråd innan avresan från Sverige.

Dag 8-9: Madeira Beach

Efter några hektiska och underhållande dagar blir det skönt med några avkopplande dagar vid stranden. Madeira Beach ligger på Floridas västkust ut till den Mexikanska Golfen.

Distans: ca 180 km

Dag 10-12: Fort Myers

Dag 10: Fort Myers
Från ett strandliv till ett annat. Ni lämnar Madeira Beach och kör söderut längs Floridas västkust tills ni kommer till härliga Fort Myers. Det mest fascinerande med Fort Myers stränder är den stora mängden snäckor och snäckskal som finns här.

Distans: ca 190 km

Dag 11-12: Fort Myers
Framför er har ni två hela dagar att njuta av Fort Myers härliga strandliv. När ni har fått nog av strandlivet kan ni besöka uppfinnaren Thomas Edisons vinterbostad. Naturligtvis hade han också ett laboratorium här och det står i stort sett orört som då han lämnade det. På museet kan man se några av Edisons uppfinningar varav ett exempel är glödlampan. I grannhuset bodde Henry Ford och den bekantskapen fick Thomas Edisons till att experimentera med syntetisk gummi till Ford-modellerna.

Dag 13: Key West - via Everglades National Park

Det är en god idé att lämna Fort Myers tidigt på morgonen för det är två stora "programpunkter" denna dag. Det är Everglades National Park och bilturen via Florida Keys till Key West. Ni kör via highway 41 som går igenom det jättestora sumpområdet The Everglades. Det är ett mycket finfördelat ekosystem och flera av de många djurarterna är utrotningshotade. Det gäller t.ex den amerikanska krokodilen och Florida-pantern. Alligatorer finns det många av och de ligger och solar sig vid besökscentret vid Shark Valley i Everglades National Park. Från besökscentret finns möjlighet att följa med på en informativ tur tillsammans med en ranger. Boka gärna Everglades National Park hemifrån.

Efter ett par fartfyllda timmar i nationalparken kör ni sedan vidare söder ut mot Floridas sydligaste punkt i Key West. Bilresan i sig tll Key West är en mycket häftig upplevelse.

Distans: ca 490 km

Dag 14: Key West

Ni har en heldag framför er att urforska karibiska Key West. Besök till exempel Ernst Hemingways hem, följ med på ett snorklingsäventyr eller ta en rom-drink på Sloppy Joes bar. Restaurang och barlivet är färgstarkt i Key West och det är ofta festlig stämning.

Övernattning: Key West.

Dag 15: Miami

Med Key West i backspegeln styr ni bilen norrut på Highway 1 tillbaka till Miami. Njut av utsikten från broarna och stanna eventuellt till i Key Largo för ett delfinäventyr.

Distans: ca 250 km

Dag 16: Avresa Miami

Beroende på när er flight går tillbaka mot Sverige har ni ev. en dag eller förmiddag på Miami Beach. Passa på att ta ett dopp, eller shoppa en sista souvenir innan ni beger till flygplatsen. Bilen återlämnas på flygplatsen innan hemresan påbörjas.

Dag 17: Ankomst Sverige

Välkommen hem!

Se alla dagar

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Prisexempel

17 dagar från 15.300 kr

Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png