USA - Louisiana - New Orleans - Huse - Temarejser.jpg

Jazz, natur och plantager i Sydstaterna

Åk på en kör-själv tur genom staten Louisiana där du bjuds på god mat från det lokala köket, livemusik, äkta sydstatscharm och inte minst vackra gamla plantagebyggnader.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

10 dagar från 15.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

På denna resa får du uppleva det bästa Louisiana har att erbjuda. Resan startar och slutar i livliga New Orleans som i hög grad är präglat av sin rika historia och musikkultur. Här upplever du stadens populära sevärdheter och färgglada gator till tonerna av den swingande jazzmusiken. Från New Orleans går resan med hyrbil till en rad historiska plantager i Louisiana där du får en inblick i hur den överdådiga överklassen i 1800-talets Lousiana levde. Du får naturligtvis också veta mer om slaveriet och det hårda arbetet på fälten. Det ger en förståelse för de historiska rötter som ligger till grund för Sydstaternas unika kultur. Utmed vägen finns också möjlighet att få smaka på det lokala cajunköket och utforska vackra sumpområden där träden växer upp ur vattnet och alligatorer lurar under ytan.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Höjdpunkter på resan

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

 Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Envira Amazonia REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet "Envira Amazonia REDD+" kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till. 

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien. 

CO2 certificateCO2 certificate 2

Rejser til New Orleans, USA
Resor till New Orleans

New Orleans bjuder på en härlig blandning av olika kulturer, jazzmusik och kreolska måltider.

French Quarter och jazzmusik

New Orleans är en tvättäkta sydstatsstad med den helt unika atmosfär som kännetecknar Sydstaterna i USA. Genom stadens gator gnisslar spårvagnar, vilket är ett trevligt sätt att ta sig runt och upptäcka The Big Easy på, som New Orleans också kallas. Överallt i staden märker du av den franska, spanska och amerikanska kulturen som tillsammans gör New Orleans så unikt. Särskilt den franska stadsdelen French Quarter lockar många både tillresta och ur lokalbefolkningen. Här hittar du de kända färgglada byggnaderna med vackra smideskonstruktioner utanpå, och från gatornas barer och restauranger strömmar jazzmusiken ut i den ljumma subtropiska kvällen.

Hjulångare på Mississippi

Vill du komma bort från stadens myller och människor, är parkerna Jackson Square eller City Park de rätta ställena att söka sig till. En annan möjlighet är att göra en tur med en hjulångare på Mississippifloden, medan du serveras en traditionell kreolsk måltid till tonerna av jazzmusik. 

Karta

Dag för dag

Åk på en kör-själv tur genom staten Louisiana där du bjuds på god mat från det lokala köket, livemusik, äkta sydstatscharm och inte minst vackra gamla plantagebyggnader.

Dag 1: Ankomst til New Orleans

Vid ankomsten till New Orleans står hyrbilen klar, och inom kort glider du genom staden som lokalt är känd som ”The Big Easy”. New Orleans är tydligt präglad av 250 års fransk, spansk och amerikansk kultur, vilket du särskilt upplever i den franska stadsdelen French Quarter. Här kan du både se färgglada byggnader smyckade med smidesjärnsdekorationer och lyssna på live jazzmusik på de många små barscenerna. Du kan också ta en promenad genom de trevliga parkerna Jackson Square eller City Park, där du i lugn och ro kan njuta av de vackra omgivningarna och få ett första intryck av staden.

Dag 2: New Orleans

Du har hela dagen till att utforska New Orleans. Hoppa på en av stadens spårvagnar som kör mellan en rad olika spännande sevärdheter. Bland annat historiska Jackson Square, en utav många historiska kyrkogårdar som finns här. Självklart är ett besök i det berömda French Quarter ett måste, där jazztoner från de många barerna och caféerna fyller luften. Du kan också ta vägen förbi Lake Pontchartrain Courseway, som är världens längsta bro över vatten. Avsluta eventuellt dagen med en tur på en hjulgångare som tar dig nerför Mississippifloden medan du avnjuter en traditionell kreolsk måltid till tonerna av den kända jazzmusiken.

Dag 3: New Orleans – Baton Rouge (Nottoway Plantation)

Resan fortsätter mot Baton Rouge där du hittar inte mindre än åtta majestätiska, historiska plantager. Du kommer bland annat till Nottoway Plantation som är en utav de största och mest kända plantagerna i hela södra USA. Här visar sig plantagetidens överklassliv från sin mest överdådiga sida, och då du även övernattar här får du en alldeles speciell känsla och inblick i hur livet kunde se ut här förr. Under dagen kan du äta en god lunch på Main Street Market, som bjuder på goda restauranger och en mängd olika butiker. Du kan också besöka utomhusmuseet Rural Life Museum, där du får en bra inblick i hur man tidigare levde och arbetade på områdets plantager. Kvällen kan med fördel spenderas inne i stan, där det från och till hålls utomhuskonserter i stadens park.

Distans: ca 130 km

Dag 4: Baton Rouge – Natchez

Idag fortsätter resan från Baton Rouge till Natchez, som är den äldsta bosättningen i Mississippi. Gör ett stopp på vägen i den historiska staden St. Francisville, som bjuder på små, fina butiker, historiska byggnader, vackra kyrkor och mysiga parker. Inte långt utanför Natchez hittar du flera plantager som är väl värda ett besök.

Distans: ca 190 km

Dag 5: Natchez – Vicksburg

Idag kan du utforska Natchez som är en charmig stad belägen precis vid floden. De första som kom hit var indianerna och senare franska upptäcksresande. Idag är platsen ett populärt resmål för pilgrimsresande som kommer för att uppleva de gamla husen som har blivit vackert restaurerade. Du fortsätter sedan resan mot Vicksburg som grundades 1811 och ursprungligen var en livlig hamnstad vid floden. Staden har en rik och intressant historia, som du som besökare kan ta del av och lära dig om på stadens många museer. Dessutom erbjuder Vicksburg ett brett utbud av kaféer och restauranger där du kan smaka på det lokala köket.

Distans: ca 120 km

Dag 6: Vicksburg – Natchitoches

Besök eventuellt Vicksburg National Military Park innan du fortsätter din resa. Parken hyllar belägringen och försvaret av Vicksburg år 1863. Du får möjlighet att lära dig mer om områdets historiska betydelse samt se de inte mindre än 1.300 monument och 17.000 gravplatser som finns här. Från Vicksburg åker du vidare till den lilla mysiga staden Natchitoches som har en tydlig sydstatsprägel. Se till att unna dig en a en av stadens lokala delikatesser innan dagens slut, nämligen Natchitoches köttpaj.

Distans: ca 280 km

Dag 7: Natchitoches – Lafayette

Från Natchitoches åker du söderut mot Lafayette, beläget i hjärtat av området som kallas Cajun Country. Lafayette kännetecknas av sitt franska arv, och dess invånare är kända för sin Joie de Vivre - eller livsglädje. Den återspeglas i såväl deras musik och dans som i den kryddiga maten. Här finns det möjlighet att boka in sig på en guidad promenad genom staden (ingår ej). Du får då lära dig mer om alla vackra, historiska byggnader och kyrkor som finns här.

Distans: ca 230 km

Dag 8: Lafayette – New Orleans

På vägen mellan Lafayette och New Orleans finns flera intressanta stopp du kan göra. Exempelvis kan du stanna vid New Iberia och Avery Island, där den så kända Tabasco-såsen kommer ifrån. Du kan också besöka Jungle Garden som har massor av tropiska växter, eller kanske Morgan City, känd som "The shrimp Capital of the World". Eller så lockar en båttur i de djupaste träsken vid Houma, där du hittar alligatorer och andra spännande djur. Efter en händelserikt resa genom Louisiana kommer du tillbaka till New Orleans igen.

Distans: ca 250 km

Dag 9: Avresa New Orleans

Det har blivit dags att säga adjö till USA för den här gången. Du lämnar bilen på flygplatsen och påbörjar din resa hem till Sverige igen.

Dag 10: Ankomst Sverige

Du landar i Sverige igen efter en härlig resa full av upplevelser i vackra Louisiana.

Se alla dagar

Prisexempel

10 dagar från 15.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
Rejser til New Orleans, USA

Jazz cruise i New Orleans

Upplev Sydstaterna på det bästa sättet ombord på en hjulångare i New Orleans. 

2 tim från 460 kr

USA - Louisiana - New Orleans - Oak Alley Plantation (Custom).jpeg

Guidad rundtur på Oak Alley Plantation

På detta besök till Oak Alley Plantation får du inblick i livet i Louisiana under 1800-talet. 

5 tim från 640 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
texas - longhorn - 2500x1300px

Tåg i USA – Texas

 • Historiska San Antonio
 • Rymdverksamhet i Houston
 • Modern cowboykultur
   

9 dagar från 18.100 kr

Panoramic Pennybacker Bridge over Colorado flod og kalksten klippe i Austin, rejser til Sydstaterne, USA

Texas med bil

 • Upplev USA:s vilda västern
 • Musik, kultur och rymdcenter
 • Historia längs Mission Trail

14 dagar från 20.800 kr

USA - Illinois - Chicago - Downtown River_0.jpg

Tåg i USA - I musikens spår

 • Musik & historia
 • Chicago till New Orleans
 • Mycket tid på egen hand
   

10 dagar från 20.900 kr

USA - Louisiana - New Orleans - trumpet.jpg

Blues Highway

 • Från Chicago till New Orleans
 • Kör på legendariska Route 66
 • Musik och kultur i sydstaterna
   

16 dagar från 27.000 kr

USA - Louisiana - New Orleans - Oak Alley Plantation (Custom).jpeg

Med bil genom Sydstaterna

 • Spännade resa i Södern
 • Musik, kultur & historia
 • Bil & boende bokat
   

16 dagar från 31.900 kr

USA - Louisiana - New Orleans - French Quarter - 1

New Orleans till Miami med bil

 • Bila från Södern till Florida
 • Natur, sol & bad
 • Bil från New Orleans till Miami
   

12 dagar från 19.100 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png