RCCL-oasis_aerial064-jpg

Kryssning Karibien via New York och Miami

Kombinera storstadspuls i New York med sol, bad och karibiska takter på en härlig kryssning runt västra Karibien.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

14 dagar från 25.300 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

På denna resa får du chans att kombinera allt metropolerna New York och Miami har att erbjuda, med sol, bad och upplevelser i västra Karibien ombord på ett utav världens största kryssningsfartyg. Det bästa av två världar helt enkelt! Resan startar med tre nätter i New York där du får möjlighet att se dig om i 'The city that never sleeps'. Här väntar museum, shopping och kända byggnader. Vi rekommenderar varmt en helikoptertur där du får se Manhattan och Frihetsgudinnan ifrån ovan. Även en cykeltur i Central Park är en upplevelse du inte borde missa. Efter New York väntar Miamis palmkantade stränder och berömda Art Deco-arkitektur. Här möts det amerikanska, latinska och karibiska i en härlig blandning och du har två nätter där du kan njuta av sol, bad, shopping samt fantastisk mat och dryck. Du avslutar med en sju nätter lång kryssning runt västra Karibien ombord på Allure of the Seas, som är ett utav världens största kryssningsfartyg. Förutom stopp på Haiti, Jamaica och Cozumel i Mexico väntar dig upplevelser utöver det vanliga ombord på detta enorma och påkostade jättefartyg. Här finns häftiga upplevelser och aktiviteter för alla åldrar med bland annat zip line nio däck över marken, minigolfbana, vattenpark, skridskobana och surfsimulator. Självklart kan du också bara njuta av sol och bad vid något utav poolområdena samt av god mat och dryck på någon utav de 20 olika restaurangerna. Fantastisk shopping, musikaler och annan underhållning i världsklass erbjuds också på detta spektakulära kryssningsfartyg.

* Denna exempelresa är baserad på ett utav flera möjliga kryssningsalternativ. Både fartyg och rutter kan variera stort beroende på avresedatum. Därför är nedan dag-för-dag program samt prisindikation endast ett utav många förslag på kryssning i Karibien. Önskar du åka med ett specifikt fartyg eller rutt, fråga oss gärna så tar vi reda på vilken kryssning som finns tillgänglig på just ditt önskade datum.​

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Höjdpunkter på resan

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

 Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Envira Amazonia REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet "Envira Amazonia REDD+" kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till. 

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien. 

CO2 certificateCO2 certificate 2

Badeværelsetårn, Miami Beach, Florida, USA
Resor till Miami

Strand, sol och semesterstämning vid havet. Resor till Miami bjuder på både härliga och spännande upplevelser!

Legendariska stränder

För många är Miami lika med strålande sol, vajande palmer och Floridas legendariska stränder, vilka pryds av badvaktstorn i starka färger. Här är det alltid mycket folk som tillsammans skapar en livlig och lekfull atmosfär. De mysiga kaféerna längs med stränderna lockar med kalla drinkar i det varma vädret.

Designkläder, outlet och vintageshopping

Små butiker med designkläder, smycken och böcker fyller sidogatorna till South Beach och den charmerande stadsdelen Coral Gables. Glöm heller inte att leta efter de många retrofynd som går att hitta i stadens vintagebutiker, eller fynda märkeskläder på någon outlet. 

Konst och kultur i Miami

Konst - och kulturintresserade har också mycket att se fram emot i Miami. Upplev stämningen i Little Cuba och njut av Vizcaya Museums vackra konstsamling som du hittar i en italiensk renässansvilla från 1916, som ligger mitt i en fantastisk trädgård. Stadens mest berömda kulturella sevärdhet är dock de många art deco byggnaderna som byggdes längs Ocean Drive mellan 1923 och 1943.

Utflykter från Miami

Miami är en bra utgångspunkt för utflykter runt om i denna del av Florida. Leta alligatorer i Everglades National Park eller snorkla bland färgsprakande koraller vid Key Largo. Simma med delfiner eller ta en dagstur till Key West. Där bjuds du på vackra trähus och en härlig karibisk stämning längst ut på USA:s sydspets. Du kan också åka på en härlig kryssning härifrån till exempelvis Bahamas.

rejser til new york brooklyn bridge usa nat lys rejse
Resor till New York

Besök denna metropol och stad som aldrig sover, och få upplevelser för livet!

The Big Apple

The Big Apple, som New York också kallas, är en äkta amerikansk storstad med allt vad det innebär av olika kontraster. Här möter du kulturer från alla världens hörn, ser charmiga historiska byggnader sida vid sida om moderna skyskrapor av glas och stål, och ser på samma gång både extremt välstånd och stor fattigdom.

New York – staden som aldrig sover

Ordspråket talar sanning: New York sover aldrig! Du kommer med andra ord inte att få tråkigt på ditt besök här. Åk båt ut till Frihetsgudinnan, njut av utsikten från toppen av Empire State Building, shoppa och besök ett par av alla berömda museer som finns här. Det är också en upplevelse i sig att bara ta sig tid att njuta av den speciella atmosfären som finns här. Besök stadsdelarna Chinatown, Little Italy och Harlem, som alla bidrar till New Yorks väldigt speciella karaktär.  

Bo centralt på Manhattan

Vi rekommenderar att du bor på ett centralt beläget hotell på Manhattan, så att du har nära till allt New York har att erbjuda. Du sparar på så vis också tid på att transportera dig till och från sevärdheterna. 

Kombinera med en kryssning

Vad sägs om att efter att ha varit kulturell och shoppat loss i storstaden, luta sig tillbaka i en solstol på en kryssning runt Karibiens öar? Läs mer om vårt reseförslag där du får kombinera New York med 7 nätters sol, bad och upplevelser på spännande Haiti, Jamaica och Cozumel i Mexico.

Karta

Dag för dag

Kombinera storstadspuls i New York med sol, bad och karibiska takter på en härlig kryssning runt västra Karibien.

Dag 1: Ankomst New York

Idag lämnar du Sverige och landar tack vare tidsskillnaden i New York redan samma eftermiddag. Framför dig har du tre nätter på ett centralt beläget hotell på Manhatttan, och redan idag kan du börja utforska allt som Big Apple har att erbjuda.

Dag 2 - 3: New York

Med två hela dagar i New York finns är det massor av tid att uppleva allt som gör New York så fantastiskt. Besök berömda museum, njut av utsikten från Empire State Building, åk båt ut till Frihetsgudinnan och följ emigranternas fotspår på Ellis Island. Se en häftig show på Broadway eller shoppa i någon av de tusentals butikerna. Att promenera över Brooklyn Bridge, ta en helikoptertur eller hyra cykel och ta en tur runt Central Park är andra upplevelser som förgyller din New York-vistelse. Glöm inte att bara sitta på något kafé eller en bar och njuta av den speciella stämningen som råder här. New York är en smältdegel av olika människor, kultuer och språk och lever absolut upp till uttrycket 'the city that never sleeps'.

Dag 4: New York - Miami

Idag är det dags att lämna metropolen New York och istället möta värmen i Florida. Du flyger till Miami för två nätter bland palmer, legendariska stränder med färgglada badvaktstorn samt Art Deco-arkitektur. Här möts det amerikanska, latinska och karibiska i en härlig blandning både i maten och musiken och du har garanterat aldrig tråkigt i Miami! Shoppingen är också outstanding, oavsett om det är märkesvaror eller prisvärda outlet-fynd du är ute efter.

Dag 5: Miami

För många är Miami lika med sol, palmer och Floridas legendariska stränder, vilka pryds av badvaktstorn i starka färger. Små butiker med designkläder, smycken och böcker fyller sidogatorna till South Beach och den charmerande stadsdelen Coral Gables. Miami är också en bra utgångspunkt för utflykter runt om i denna del av Florida, och med en heldag till ditt förfogande har du stora valmöjligheter. Leta alligatorer i Everglades National Park, simma med delfiner eller snorkla bland färgsprakande koraller vid Key Largo eller kanske känna karibisk stämning och besöka Hemingways hus i Key West? Det går att göra dagsturer till alla dessa tre platser. Läs mer om turerna här.

Dag 6: Miami/Kryssning västra Karibien

Dagen börjar med en lugn förmiddag på egen hand i Miami innan det är dags att ta dig de ca 4 milen norröver till Fort Lauderdale där ditt kryssningsfartyg Allure of the Seas väntar. Tillsammans med sitt systerfartyg Oasis of the Seas är detta ett utav världens största kryssningsfartyg och tillhör rederiet Royal Caribbean Cruise Line. Framför dig har du en sju nätter lång kryssning runt västra Karibien där du får besöka både Haiti, Jamaica och Mexico. Du har även dagar till havs där du ombord erbjuds du en mängd häftiga aktiviteter, fantastisk mat, underhållning i världsklass och rofylld avkoppling. Incheckningen börjar ca kl. 13.00 och fartyget lämnar sedan hamnen vid kl. 16.30.

Dag 7: Till havs

En hel dag till havs väntar och ombord på Allure of the Seas. Avkoppling vid poolen, shopping eller fartfyllda aktiviteter. Du väljer! Det finns en uppsjö av aktiviteter och upplevelser som väntar och här är några utav höjdpunkterna:

Zip Line nio däck över marken?
Fullskalig Broadwayshow Cats – ingår!
Fantastisk undrehållning – allt ingår
Dreamworks för hela familjen
Vitality SPA och stort gym
Spektakulär vattenshow med ljus och musik i AquaTheater
Isshow och skridskobana
Minigolfbana
Flowrider - surfsimulator
VOOM - världens snabbaste WiFi till havs

Dag 8: Labadee, Haiti

Labadee är Royal Caribbean Internationals privata ö-paradis i Karibien. Här finns orörda stränder, fantastisk natur och häftiga vattensportaktiviteter. Få en adrenalinkick och upplev den svindlande utsikten under en skärmflygning 122 meter över marken. Du kan också hitta fina, lokala konsthantverksfynd här. Du ankommer kl. 08.00 och lämnar ön kl. 16.30 på eftermiddagen.

Dag 9: Falmouth, Jamaica

Kl. 10.00 idag ankommer du Falmouth, Jamaica. Här kan du ta ett steg tillbaka i tiden och uppleva Falmouths historiska stadsdel där många av byggnaderna fortfarande är intakta. Du kan köpa lokalt hantverk vid Water Square och njuta av en härlig lunch med räkor eller fläsk smaksatt med någon utav de 300 varianterna av den berömda Jamaican jerk-smaken. Du har hela dagen fram till kl. 19.00 åt att upptäcka denna spännande stad.

Dag 10: Till havs

Idag spenderar du ytterligare en dag till havs ombord på fartyget. Du får möjlighet att bara ta det lugnt vid poolen, shoppa eller testa någon utav alla aktiviteter som finns ombord.

Dag 11: Cozumel, Mexico

Hola Mexico! Idag väntar Cozumel dit du ankommer kl. 08.00. Conquistadorerna upptäckte Mexiko när de var på ön Cozumel och letade efter guld. Idag kommer det fortfarande besökare till Cozumel för att leta efter guld- och silversmycken, men nuförtiden gör man det i butikerna i staden San Miguel de Cozumel. Här finns även ett rikt utbud av barer och restauranger. Korallreven utanför Cozumel gör ön till ett av världens bästa resmål vad gäller snorkling och dykning och här erbjuds ett härligt och avslappnat strandliv. Du har hela dagen att strosa runt i stan eller njuta av sol, bad och vackra fiskar. Fartyget lämnar hamnen kl. 19.00 på kvällen.

Dag 12: Till havs

Idag spenderar du dagen till havs ombord på fartyget och får en sista chans att njuta av och utnyttja allt som erbjuds ombord på detta jätteskepp. Koppla av vid poolen, spela minigolf eller ta eventuellt en shoppingrunda.

Dag 13: Avresa Miami

Idag kommer du tillbaka till Fort Lauderadel kl. 06.10 på morgonen och ditt kryssningsäventyr är över för den här gången. Ditt våningsplan avgör sedan vilken tid utcheckningen blir. Beroende på när ditt flyg går hemåt kanske du hinner med att shoppa de sista souvenirerna eller presenterna till nära och kära innan du åker till flygplatsen och påbörjar din hemresa.

Dag 14: Ankomst Sverige

Du landar i Sverige igen efter två upplevelserika veckor fyllda med storstadspuls, sol, värme och karibiska influenser. Välkommen hem!

Se alla dagar

Prisexempel

14 dagar från 25.300 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
USA - New York City - Harlem - Gospel - 1.jpg

Harlem Gospel Tour

Guidad rundtur i stadsdelen Harlem som fulländas med en medryckande gospelkonsert i en lokal kyrka.

4 tim från 650 kr

usa - new york city- central park - biking.jpeg

Guidad cykeltur i Central Park

Upplev stämningen i Central Park i New York på denna guidade cykeltur med lokal guide.

2 tim från 500 kr

USA - Florida - Miami Beach - 2_1

Hop-on Hop-off buss Miami

Upplev det bästa av Miami på en Hop on Hop off buss som stannar vid stadens alla sevärdheter.

48 tim från 450 kr

USA - Florida - Miami.jpg

Stadsrundtur & båtutflykt Miami

Utforska spännande och multkulturella Miami med lokal guide samt upplev staden på en båttur.

5 tim från 570 kr

USA - Florida - Everglades - Alligator - 4.jpg

Dagsutflykt till Everglades

Utforska våtområdet Everglades National Park på en svävare och se de fascinerande alligatorerna.

1 dag från 470 kr

USA - Florida - Florida Keys

Dagstur till Key West

Upplev den karibiska stämningen i mytomspunna Key West på en utflykt från Miami.

1 dag från 710 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
hyra hus i florida 2

Hyra hus i Florida

 • Hus med egen pool
 • Perfekt för familjer
 • Hus över hela Florida
   

7 dagar från 8.700 kr

rsz_usa_-_florida_-_fort_myers

Familjesemester i Fort Myers

 • En av USAs bästa stränder
 • Tid för avslappning
 • Många utflyktsalternativr
   

9 dagar från 11.500 kr

Miami-sunset

Familjesemester i Miami

 • Upplev legendariska Miami Beach
 • Sol och bad Miami Beach
 • Shoppingmöjligheter i världsklass

9 dagar från 10.800 kr

USA - Florida - Miami Beach - Lifeguard - 1.jpg

Floridas höjdpunkter

 • Sol & bad i Fort Myers
 • Rundresa med bil
 • Orlando, Key West, Miami
   

11 dagar från 11.900 kr

usa-florida-fort lauderdale

Kryssning Karibien och Florida

 • Nöjesparker i Orlando
 • Kryssa i Karibien
 • Shopping i Miami
   

14 dagar från 23.700 kr

pool-beach-at-the-don-cesar-hotel

Kryssning Karibien och St. Petes för par

 • Balkonghytt inkl. dryckespaket
 • Strandboende i St. Pete Beach
 • Besök flera karibiska öar
   

15 dagar från 33.900 kr

florida i poolvilla

Florida i poolvilla

 • Njut av lugnet i eget hus
 • Dagsutflykter med hyrbil
 • Bra prisläge & flexibel reslängd
   

9 dagar från 10.600 kr

North American Vacation Homes - USA - Florida - Fort Myers - udefra 2

Poolvilla vid Fort Myers and Sanibel

 • Egen villa med pool
 • Fantastiska stränder
 • Massor av aktiviteter
   

9 dagar från 12.500 kr

USA - Florida - Orlando - rutchebane.jpeg

Familjesemester i Orlando

 • Fantastiska nöjesparker
 • Gott om tid att uppleva Orlando
 • Perfekt familjesemester
   

9 dagar från 10.800 kr

beach_playa_del_carmen_589750286_0

Florida och Mexiko kombo

 • Nöjesparker i Florida 
 • Shopping och art-deco i Miami
 • Mexikos turkosa vatten 
   

14 dagar från 17.800 kr

Miami-sunset

Florida och New York

 • Sightseeing i New York
 • Njut av sol & strand i Miami
 • Perfekt kombination
   

10 dagar från 11.800 kr

florida-Fort-Lauderdale.jpg

Familjesemester i Fort Lauderdale

 • Fina vita sandstränder
 • Tid för avslappning
 • Många utflyktsalternativ
   

9 dagar från 13.100 kr

usa-florida-boern4

Florida runt med bil

 • Två veckor med egen bil
 • Härlig familjesemester
 • Sol & bad samt upplevelser
   

17 dagar från 15.300 kr

USA - Louisiana - New Orleans - French Quarter - 1

New Orleans till Miami med bil

 • Bila från Södern till Florida
 • Natur, sol & bad
 • Bil från New Orleans till Miami
   

12 dagar från 19.100 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png