USA new england vermont church AdobeStock_128258362 2500 px

New Englands höjdpunkter

Njut av stämningen i historiska Boston och upplev vacker natur, klippkust och besök de trevliga småstäderna på denna resa genom New England.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

13 dagar från 17.700 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Nordöstra USA är så mycket mer än bara New York. Tyvärr är det många som inte hittar till dessa nordöstliga stater även kallade New England. Men här väntar både spännande städer, vacker natur och en atmosfär som är väldigt annorlunda övriga delar av landet.

Denna kör-själv-resa tar dig genom de sex stater som utgör New England. På din väg kommer du uppleva Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island och Vermont. Resan börjar och slutar i New Englands historiska huvudstad Boston.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Höjdpunkter på resan

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

 Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Envira Amazonia REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet "Envira Amazonia REDD+" kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till. 

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien. 

CO2 certificateCO2 certificate 2

Rejser til New England
Resor till New England

Fantastiska naturupplevelser, små kustsamhällen och karga klippor väntar dig på din resa till New England.

Natur och maritim charm i New England

New England i USA:s nordöstra hörn består av staterna Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island och Vermont. Tillsammans bjuder de på fantastiska naturupplevelser, små kustsamhällen och karga klippor. Beger du dig norröver längs den karga kusten, står fyrarna på ensligt belägna klippor, och fiskebåtarna lägger till med dagens fångst i små mysiga kuststäder. Gör exempelvis ett stopp i den välbevarade staden Newport, eller njut av New Englands bästa strand vid Cape Cod.  

Upplev höstfärgerna i New England

Inåt landet väntar idylliska småstäder och skogbeklädda berg på att bli utforskade. Inte minst på hösten när trädens gula, bruna och röda blad får skogarna att likna ett blossande hav av lågor. 

Boston Skyline og Panorama fra Custom House, East Boston, Massachusetts, USA
Resor till Boston

Europeisk stämning och charm väntar dig i en utav USA:s trevligaste städer, Boston!

Storstadsupplevelser i Boston

Strosa genom Bostons gamla kvarter Beacon Hill där små fina tegelhus flankerar de stenlagda gatorna. Boston bjuder också på shopping i världsklass, intressanta museer och en modern skyline som imponerar när mörkret lägger sig.

Valsafari utanför Boston

På sommarhalvåret kan du, bara en timmes seglats ut från Boston, uppleva havets jättar riktigt nära inpå. Efter att båten lagt ut kan du njuta av Bostons skyline från vattnet, innan siktet istället ställs in på att få syn på knölvalar och sillvalar.

Karta

Dag för dag

Njut av stämningen i historiska Boston och upplev vacker natur, klippkust och besök de trevliga småstäderna på denna resa genom New England.

Dag 1: Ankomst til Boston, Massachusetts

Avresa från Sverige och ankomst till Boston på eftermiddagen.

Efter incheckning på hotellet kan ni använda eftermiddagen och kvällen till att njuta av New Englands historiska huvudstad Boston. Besök gärna den mysiga stadsdelen Beacon Hill med sina kullerstensgator och trevliga restauranger.

Dag 2: Heldag i Boston

Framför er har ni hela dagen att utforska Boston. Historiskt sett har Boston mycket att erbjuda och för att få en inblick i staden och dess historia rekommenderar vi att ni promenerar "the Freedom Trail". Den tar er genom staden och förbi de största sevärdheterna. Det finns 16 "hållplatser" på vägen som tar er 250 år tillbaka i den amerikanska historien.

Dag 3: South Portland, Maine

Ni lämnar storstaden till förmån för New Englands vackra landskap och berömda stränder. Dagens mål är South Portland i delstaten Maine. Längs vägen kan ni stanna till i "the Witch City" - Salem som var hem till ett antal fruktansvärda häxprocesser på 1690-talet. Ni reser sedan vidare norrut och här väntar de mysiga och charmiga kuststäderna. Stanna gärna till vid städerna Rockport och Portsmouth. Vid slutet av dagen anländer ni till ert hotell i South Portland.

Distans: ca 180 km

Dag 4: Ellsworth, Maine

Idag kör ni längs med den spektakulära östkusten norrut till staden Ellsworth. Det är kanske inte den mest direkta vägen, men helt klart mycket vacker. Ni anländer på eftermiddagen till staden Ellsworth där ni ska övernatta de nästkommande två nätterna.

Distans: ca 240 km

Dag 5: Acadia National Park, Maine

Framför er har ni en hel dag i området och MyPlanet rekommenderar att ni tillbringar dagen med att besöka den 35.000 hektar stora Acadia National Park på Mount Desert Island. Detta är den enda nationalparken i delstaten Maine och nationalparken är framförallt känd för sin tallskog, sin oändliga kustlinje och Cadillac Mountain. Cadillac Mountain är den högsta punkten på den amerikanska östkusten. Det är ett vackert område med många vandringsleder. Här finns goda möjligheter till att lufta era promenadskor och utforska parken.

Distans: ca 60 km Ellsworth - Acadia National Park t/r

Dag 6: White Mountains, New Hampshire

Nu är det dags att lämna kusten och resa inåt i landet. NI kör från Ellsworth till White Mountains National Forest i New Hampshire. Skogen är vacker året om, men speciellt under höstmånaderna. White Mountains är helt fantastisk då höstfärgerna förvandlar skogen till en färgpalett av bruna, röda, orangea och gula nyanser. Ett fenomen New England är mycket känt för. De organiserade tågturerna är ett av de bästa sätten att uppleva detta stora naturområde på. Ett annat alternativ är att snöra på er promenadskorna och gå bort från vägarna och ta er närmare naturen. Ni övernattar i Gorham.

Distans: ca 270 km

Dag 7: Stowe, Vermont

Ni fortsätter att resa längre innåt i landet till delstaten Vermont och mot dagens mål som är staden Stowe. Ni kör genom skogar och den magnifika New England-landsbygden. Längs vägen kan ni besöka de pittoreska och idylliska städerna Lyndonville och Craftsbury.

Distans: ca 270 km

Dag 8: Williamstown, Massachusetts

Idag reser ni från Stowe till Williamstown i Massachusetts och ni kör genom det vackra landskapet i Green Mountains. Green Mountains har ett mycket rikt och varierat djurliv. Med lite tur kan ni få uppleva både bäver, älg, rådjur och svartbjörn. Green Mountains är värt ett besök året om, men återigen drar de fantastiska höstfärgerna till sig de flesta besökarna. Vid slutet av dagen anländer ni till ert hotell i Williamstown.

Distans: ca 250 km

Dag 9: Newport, Rhode Island

Med de gröna bergen i ryggen beger ni er igen ut mot kusten och närmare bestämt till staden Newport i delstaten Rhode Island. Längs vägen passerar ni Hancock Shaker Village. Byn ligger vackert beläget mellan kullar och ängar och har inte mindre än 20 restaurerade 1800-tals byggnader. Vid slutet av dagen anländer ni till Newport och ni märker snart att detta är ett populärt turistmål för amerikanare. Ni förstår strax varför.

Distans: ca 190 km

Dag 10: Cape Cod, Massachusetts

Idag reser ni norrut längs kusten till den populära semesterorten Cape Cod. Halvön är känd för sina fina sandstränder och sina fantastiska skaldjursrestauranger. Några jämför Cape Cod med Skagen i Danmark. Med andra ord är det upplagt för ett par härliga dagar på den halvö mot Atlanten.

Distans: ca 120 km

Dag 11: Heldag i Cape Cod

Ni har en hel dag till att njuta av Cape Cod! För er som gillar vandring finns gott om vandringsleder längs kusten. Under sommarmånaderna är valskådning mycket populärt. Sista natten på resan tillbringas i vackra Cape Cod.

Dag 12: Avresa Boston

Ni checkar ut från hotellet och beger er mot flygplatsen. Detta är resans sista dag, men för den som vill finns möjlighter att förlänga resan!

Kanske vi kan locka med ett par dagar i New York? Eller varför inte sol och bad i Florida? Rådgör med din säljare!

Dag 13: Ankomst till Sverige

Välkomna hem!

Se alla dagar

Prisexempel

13 dagar från 17.700 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
USA - Massachusetts - Boston.jpg

Boston hop-on hop-off buss

Utforska historiska Boston på ett flexibelt och prisvärt sätt med stadens Hop-on Hop-off bussar. 

24 tim från 410 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
USA - Massachusetts - Boston - Beacon Hill - 2.jpg

Östra USA med bil

 • Boston, Washington & New York
 • Makalösa Niagarafallen
 • Historia & kultur
   

13 dagar från 24.800 kr

USA - Amtrek Vacations - togrejser - tog og smukke landskaber

Tåg i USA - Kust till kust

 • Korsa USA med tåg
 • Avslappning på tåget
 • God tid på egen hand
   

13 dagar från 34.000 kr

Weekendresa New York

Weekendresa till New York

 • Weekend i New York
 • Komplett med aktiviteter
 • Shopping, restauranger & nöje
   

6 dagar från 15.900 kr

Miami-sunset

Florida och New York

 • Sightseeing i New York
 • Njut av sol & strand i Miami
 • Perfekt kombination
   

10 dagar från 11.800 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png