Panoramic Pennybacker Bridge over Colorado flod og kalksten klippe i Austin, rejser til Sydstaterne, USA

Texas med bil

Upptäck den amerikanska västern på denna spännande resa genom Texas, The Lone-Star State. Du får uppleva delstatens mest kända sevärdheter och intressanta städer medan du befinner dig i en atmosfär som andas vilda västern.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

14 dagar från 20.800 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Spänn fast säkerhetsbältet, sätt på dig solglasögonen och höj volymen på radion. Nu väntar två veckor av biläventyr genom Texas och USA:s vilda västern. Här lever den genuina cowboyatmosfären sida vid sida med modern arkitektur och glastäckta skyskrapor. Rutten tar dig från Fort Worth i centrala Texas till statens huvudstad Austin, vars musikscen är något utöver det vanliga. Från Austins musikkultur åker du till historiska San Antonio. Här kan du uppleva The Alamo och lära dig mer om områdets historia längs Mission Trail. Det väntar också många härliga aktiviteter på ön Galveston och spännande upplevelser på Houstons rymdcenter, innan resan avslutas i ikoniska Dallas.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Vi klimatkompenserar din resa

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

 Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Envira Amazonia REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet "Envira Amazonia REDD+" kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till. 

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien. 

CO2 certificateCO2 certificate 2

Karta

Dag för dag

Upptäck den amerikanska västern på denna spännande resa genom Texas, The Lone-Star State. Du får uppleva delstatens mest kända sevärdheter och intressanta städer medan du befinner dig i en atmosfär som andas vilda västern.

Dag 1: Ankomst Fort Worth

Du säger hejdå till Sverige och flyger till Fort Worth i Texas – även känd som ”The City of Cowboys and Culture”. Staden kombinerar på ett elegant sätt den amerikanska Västern med kultur, konst och gastronomi. Du hämtar din hyrbil på flygplatsen och kör sedan till ditt hotell. På kvällen är har du tid att utforska staden. Besök gärna Sundance Square, där du hittar ett stort utbud av shopping, teatrar, restauranger och barer.

Dag 2: Fort Worth

Denna dagen är perfekt att uppleva Fort Worths många sevärdheter. En av dem är Water Gardens, en stor park med imponerande vatteninstallationer designade av Phillip Johnson. Res tillbaka i tiden och upptäck hur livet såg ut i Texas under 1800-talet på Living Museum Log Cabin Village, eller besök Stockyards National Historic District som erbjuder en vilda västern-atmosfär. Fort Worths kulturområde är också hem åt flera internationellt kända museer av olika slag. Efter en dag fylld av roliga och spännande upplevelser kan du njuta av en god måltid på någon av stadens alla restauranger.

Dag 3: Fort Worth - Austin

Idag står siktet inställt på Austin. Vi föreslår att du kör längs väg US-281. Här kör du nämligen genom flera charmiga städer och du slipper dessutom den täta trafiken som råder på de större vägarna. Austin är Texas huvudstad och är också känd som ”Live Music Capital of the World”. Här finns fler än 250 olika ställen som underhåller i alla tänkbara genrer. Att gå ut och uppleva livemusik är ett måste i Austin.

Distans: ca 320 km

Dag 4: Austin

Börja dagen med den lokala frukostklassikern ”breakfast taco”, som serveras på restauranger och kaféer runt om i staden. Då är du definitivt redo för en spännande dag! Besök gärna LBJ Presedential Library som ger en bra inblick i hur arbetet ser ut hos USA:s 36e president. Eller varför inte besöka The Lady Bird Johnson Wildflower Center som ligger i stadens utkanter, perfekt om man vill utforska områdets flora. En annan härlig aktivitet är en båttur på Lady Bird Lake, som är en del av Colorado River som rinner genom staden. Från sjön har du en fantastisk utsikt över stadens siluett.

Dag 5: Austin - San Antonio

Idag går vägen västerut längs TX-165. Här kör du förbi ett vackert landskap med gröna kullar och stora ekar. Dagens mål är San Antonio som charmerar alla sina besökare med sin unika atmosfär och vackra stadsdelar. Stadens absolut största attraktion är Fort The Alamo, som idag står som en symbol för Texas frihetskamp. Alamo har fått en nästan religiös status genom åren. När hungern sedan slår till så är det aldrig långt till närmsta restaurang. Besök gärna San Antonio River Walk, där floden kantas av vackra träd, gångbroar, mysiga stigar, kaféer och butiker. Här hittar du garanterat något gott att äta.

Distans: ca 130 km

Dag 6: San Antonio

Du har hela dagen till att utforska San Antonio. Följ exempelvis The Mission Trail och lär dig om stadens intressanta historia och kultur. Vill du få ett smakprov av den mexikanska kulturen kan du besöka Historic Market Square. Här du hittar butiker som säljer hantverk och smycken, och det säljs kryddiga maträtter till tonerna av musik från mariachiband. Detta är garanterat en livlig och stämningsfylld plats!

Dag 7: San Antonio - Galveston

Idag går resan västerut till kusten vid den mexikanska golfen. Här besöker du ön Galveston som är belägen längs Houstons kust. Ön har 50 km kustlinje som bjuder in till sköna promenader och avkoppling. Vill man ha lite mer fartfyllda aktiviteter så passar ett besök på temaparken Moody Gardens perfekt. Här finns det både ett akvarium, vattenpark, regnskog och ett vetenskapsmuseum att besöka.

Distans: ca 400 km

Dag 8: Galveston

Börja dagen med en promenad genom The Strand Historic District. Detta område andas konst, antikviteter och 1800-talsarkitektur, och har många trevliga butiker. Besök också gärna det historiska Bryan Museum, för att senare under kväll strosa vidare till mysiga Historic Pleasure Pier. På Galvestons stränder kan man om man vill även följa med på ridturer.

Dag 9: Galveston - Houston

Du lämnar ön och kör mot Houston. Under vägen kan du stanna vid Space Center Houston där du får en djupare inblick i USA:s ledande roll inom rymdforskning. Du kan bland annat se kontrollrummet där uppdrag styrs ifrån och se astronauternas träningsanläggningar. Du kan även äta lunch med en riktig NASA-astronaut! Senare under dagen kommer du fram till Houston som är USA:s fjärde största stad.

Distans: ca 100 km

Dag 10: Houston

Idag har du en heldag i Houston, en stad full av spännande platser att upptäcka. Ett bra ställe att börja är Heights District, där intressant arkitektur karaktäriserar stadsbilden sida vid sida med små butiker och mysiga restauranger och kaféer. Besök även gärna museumdistriktet där inte mindre än 19 kulturinstitutioner finns i ett vackert, parkliknande område. Så snart det är kväll kan du njuta av en god middag på en av stadens alla prisbelönta restauranger.

Dag 11: Houston - Dallas

Det sista stoppet för resan är Dallas, som erbjuder något för alla. Dallas är en typiskt amerikansk storstad med gator som flankeras av glänsande skyskrapor och prisbelönt arkitektur. Här hittar du även shopping i världsklass! Här finns det ingen risk att bli uttråkad.

Distans: ca 400 km

Dag 12: Dallas

Dallas har många olika stadsdelar som garanterar ett spännande besök i staden. Utforska president John F. Kennedys liv på The Sixth Floor Museum, eller lär dig om de åtta åren som George W. Bush var president på George W. Bush Presendential Library & Museum. Promenera genom Dallas Heritage Village, besök Dallas Arts District, utforska Dallas Museum & Arts eller njut av en fantastisk utsikt från Reunion Tower. Valet är ditt, och du har en heldag att spendera i staden.

Dag 13: Avresa Dallas

Idag avslutas rundresan i Texas och du lämnar tillbaka din hyrbil på flygplatsen och flyger tillbaka till Sverige.

Dag 14: Ankomst Sverige

Du ankommer till Sverige efter ett spännande äventyr i Texas med många fina minnen och upplevelser!

Se alla dagar

Prisexempel

14 dagar från 20.800 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
texas - longhorn - 2500x1300px

Tåg i USA – Texas

 • Historiska San Antonio
 • Rymdverksamhet i Houston
 • Modern cowboykultur
   

9 dagar från 18.100 kr

USA - Illinois - Chicago - Downtown River_0.jpg

Tåg i USA - I musikens spår

 • Musik & historia
 • Chicago till New Orleans
 • Mycket tid på egen hand
   

10 dagar från 20.900 kr

USA - Louisiana - New Orleans - trumpet.jpg

Blues Highway

 • Från Chicago till New Orleans
 • Kör på legendariska Route 66
 • Musik och kultur i sydstaterna
   

16 dagar från 27.000 kr

USA - Louisiana - New Orleans - Oak Alley Plantation (Custom).jpeg

Med bil genom Sydstaterna

 • Spännade resa i Södern
 • Musik, kultur & historia
 • Bil & boende bokat
   

16 dagar från 31.900 kr

USA - Louisiana - New Orleans - Huse - Temarejser.jpg

Jazz, natur och plantager i Sydstaterna

 • God mat och musik i New Orleans
 • Besök flera vackra plantager 
 • Historiska platser och museum
   

10 dagar från 15.900 kr

USA - Louisiana - New Orleans - French Quarter - 1

New Orleans till Miami med bil

 • Bila från Södern till Florida
 • Natur, sol & bad
 • Bil från New Orleans till Miami
   

12 dagar från 19.100 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png