Mahone Bay Town reflekteret i vandet i Mahone Bay, Nova Scotia, Canada

Resor till Nova Scotia

Nova Scotia missas ofta när Kanadaresan ska planeras, men här får du vild natur och mysiga städer. Största staden Halifax är en liten storstad som bjuder på både historia och god mat. Du hittar också en mängd mysiga småstäder längs Atlantkusten som är väl värda ett besök. På öns norra del hittar du exempelvis Cabot Trail på Cape Breton Island, där vägen slingrar sig genom de mjukt formade bergen längs kusten. Längre sydväst ligger istället små fiskebyar mellan karga klippkuster och med egen hyrbil får du chans att stanna var du vill utmed vägen. Upplev också världens största tidvattenskillnad i Fundy bukten, där vattennivån mellan hög - och lågvatten kan skilja upp till 16 meter!  

Valar, fisk och skaldjur 

Du är aldrig långt från havet i Nova Scotia, och djurlivet i buken är enormt rikt. Det finns bland annat möjlighet att uppleva havets största djur på nära håll på en valsafari mellan juli och september. Områdets restauranger är också priviligierade av närheten till havet och bjuder på fisk och skaldjur i alla dess former. Så efter en härlig dag med upplevelser och sightseeing i Nova Scotias natur är det perfekt att avsluta med en nyfångad hummer, musslor eller andra läckerheter från havet. 

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Reseförslag

Välj destination och hitta exempel på resrutter du kan göra. Samtliga reseförslag är endast exempel och kan skräddarsys helt enligt dina önskemål gällande destinationer, antal dagar och upplevelser.
Canada, provinsen Nova Scotia, Cape Breton, naturskøn cabot-trail

Nova Scotias höjdpunkter

  • Historia, kultur och natur 
  • Korta avstånd och tid för upplevelser
  • Vackra nationalparker

15 dagar från 24.600 kr

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Boka tryggt med MyPlanet

När du kontaktar oss på MyPlanet lyssnar vi på dina önskemål samtidigt som vi delar med oss av våra tips och erfarenheter. Tillsammans skräddarsyr vi sedan din drömresa!
1.png

Expertis

Vi har skräddarsytt resor i över 50 år. Med erfarenhet kommer kunskap som vi delar med oss av till dig vid planeringen.

2.png

Kunskap om resmålet

Vi erbjuder endast resor till platser vi vet är säkra och som UD inte avråder från att resa till.

3.png

Trygga samarbeten

Vi ser till att våra partners har din säkerhet och hälsa som högsta prioritet.

4.png

Privata alternativ

Vi hjälper dig att hitta boende och upplevelser med möjlighet till att hålla avstånd.

5.png

Hälsa & Säkerhet

Alla våra partners har accepterat vår policy kring hälsa och säkerhet.

Artiklar & inspiration om Kanada

Mahone Bay Town reflekteret i vandet i Mahone Bay, Nova Scotia, Canada

5 anledningar att besöka Nova Scotia

MyPlanets medarbetare Claus och John drömde länge om att få se en annan sida av Kanada, och det fick de på sin resa till Nova Scotia. Det skulle snabbt visa sig att detta relativt okända hörn av...

MyPlanets medarbetare Claus och John drömde länge om att få se en annan sida av Kanada, och det fick de på sin resa till...

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png