Mahone Bay Town reflekteret i vandet i Mahone Bay, Nova Scotia, Canada

Resor till Nova Scotia

Nova Scotia missas ofta när Kanadaresan ska planeras, men här får du vild natur och mysiga städer. Största staden Halifax är en liten storstad som bjuder på både historia och god mat. Du hittar också en mängd mysiga småstäder längs Atlantkusten som är väl värda ett besök. På öns norra del hittar du exempelvis Cabot Trail på Cape Breton Island, där vägen slingrar sig genom de mjukt formade bergen längs kusten. Längre sydväst ligger istället små fiskebyar mellan karga klippkuster och med egen hyrbil får du chans att stanna var du vill utmed vägen. Upplev också världens största tidvattenskillnad i Fundy bukten, där vattennivån mellan hög - och lågvatten kan skilja upp till 16 meter!  

Valar, fisk och skaldjur 

Du är aldrig långt från havet i Nova Scotia, och djurlivet i buken är enormt rikt. Det finns bland annat möjlighet att uppleva havets största djur på nära håll på en valsafari mellan juli och september. Områdets restauranger är också priviligierade av närheten till havet och bjuder på fisk och skaldjur i alla dess former. Så efter en härlig dag med upplevelser och sightseeing i Nova Scotias natur är det perfekt att avsluta med en nyfångad hummer, musslor eller andra läckerheter från havet. 

Få en gratis offert

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Reseförslag

Välj destination och hitta exempel på resrutter du kan göra. Samtliga reseförslag är endast exempel och kan skräddarsys helt enligt dina önskemål gällande destinationer, antal dagar och upplevelser.
Canada, provinsen Nova Scotia, Cape Breton, naturskøn cabot-trail

Nova Scotias höjdpunkter

  • Historia, kultur och natur 
  • Korta avstånd och tid för upplevelser
  • Vackra nationalparker

15 dagar från 24.600 kr

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Så blir din skräddarsydda resa till

När du kontaktar oss på MyPlanet lyssnar vi på dina önskemål samtidigt som vi delar med oss av våra tips och erfarenheter. Tillsammans skräddarsyr vi sedan din drömresa!
1.png

Du kontaktar oss

Ring på 0775-888088, maila oss en reseförfrågan eller boka ett personligt möte på vårt kontor.

2.png

Vi ger dig tips och skräddarsyr

Du får kontakt med en kunnig resesäljare som ger dig bra tips och planerar din resa tillsammans med dig, helt efter dina önskemål. 

3.png

Du får ett reseförslag

Du får ett skräddarsytt förslag på din önskade resa. Detta kan du sedan ändra ifall du vill och du förbinder dig inte till någonting. 

4.png

Du bokar resan

När du känner dig nöjd med upplägget bekräftar du bokningen och kan börja se fram emot din kommande resa.

Artiklar & inspiration om Kanada

Mahone Bay Town reflekteret i vandet i Mahone Bay, Nova Scotia, Canada

5 anledningar att besöka Nova Scotia

MyPlanets medarbetare Claus och John drömde länge om att få se en annan sida av Kanada, och det fick de på sin resa till Nova Scotia. Det skulle snabbt visa sig att detta relativt okända hörn av...

MyPlanets medarbetare Claus och John drömde länge om att få se en annan sida av Kanada, och det fick de på sin resa till...

Få en gratis offert

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png