0775-888 088 FÅ OFFERT
Västra Kanadas höjdpunkter

Västra Kanadas höjdpunkter

Åk på en storslagen kör-själv semester i västra Kanada. Du börjar i Calgary och avslutar i Vancouver.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

16 dagar från 40.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Västra Kanadas höjdpunkter

Västra Kanadas höjdpunkter. Upplev det bästa av Västra Kanada på denna resa med egen bil. Ni besöker nationalparkerna i Rocky Mountains där Banff och Jasper sticker ut som vackra bergsbyar. Turen börjar i Calgary och slutar i Vancouver.

Klippiga bergen

Efter att ha tappat andan över skönheten i Rocky Mountains så är det Kanadas västligaste delstat British Columbia som gäller. Det är inte på många platser man kan åka skidor på morgonen, segla på dagen och vandra på eftermiddagen. British Columbia är en sådan plats.

Banff

Här väntar de höga bergen, smaragdgröna sjöarna och ett underbart varierat djurliv. Strax utanför Banff ligger Lake Minnewanka och det är möjlighet att åka på en båtutflykt på sjön och uppleva bergen från vattnet. Några kilometer från Lake Minnewanka ligger Two Jake Lake där bergsgetterna ofta betar längs med strandkanten. Banff stad med 7.000 invånare bjuder på en mysig huvudgata med många butiker och bra restauranger men också trevliga muséer som berättar mer om områdets historia, djur och naturliv.

Icefields Parkway

Härefter går färden på Icefield Parkway som är en av världens vackraste bilvägar. Icefield Parkway slingrar sig 232km genom dalar, snöklädda bergstoppar och glaciärer vidare norrut genom Banff och Jasper National Park till slutmålet Jasper by.

Jasper

I Jasper finns många olika möjligheter till utflykter. Ett bra val kan vara en resa till Maligne Lake en timmes bilresa från Jasper stad. Magline Lake Road är ett av de bästa ställena i Klippiga bergen för att se vilda djur från vägkanten. Börja tidigt på dagen och chansen att se både får, kronhjort, ren och björn är stor. Inspiration om fler utflykter kan ni läsa om längre ned på sidan.

Harrison Hot Springs

Staden Harrison Hot Springs ligger vid den södra änden av den 60 km långa Harrison Lake och har 1600 invånare. I mer än 100 år har Harrison Hot Springs varit ett stort utflyktsmål för Vancouvers invånare. Området erbjuder vackra sandstränder, utsikt över fantastiska bergstoppar och varma källor att bada i. Utöver att få sand mellan tårna är det möjligt att hyra cyklar och utforska området på egen hand. Här kan ni också hyra kajak, kanot, segelbåtar och speedboat samt ta en runda på den vackra golfbanan.

Vancouver

Denna resa i västra Kanada slutar vid Stilla Havet med ett besök i engelska Victoria på Vancouver Island och Vancouver som sägs vara en av världens vackraste städer i hård konkurrens med Sydney.

Höjdpunkter:
Calgary, Kananaskis, Banff National Park, Lake Louise, Moraine Lake, Icefields Parkway, Jasper National Park, Columbia Icefield, Jasper, Mount Robson Provincial Park, Harrison Hot Springs, Vancouver Island, Victoria och Vancouver.

 

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Åk på en storslagen kör-själv semester i västra Kanada. Du börjar i Calgary och avslutar i Vancouver.

Dag 1: Ankomst Calgary

Efter ankomst till Calgary hämtar ni er hyrbil på flygplatsen och kör till hotellet för incheckning. Ni landar sen eftermiddag eller tidig kväll.

Calgary som ligger på den flacka prärien är en av Kanadas snabbast växande städer och närmar sig en miljon invånare. Största anledningen är all olja som finns i Alberta.

Dag 2: Kananaskis

Med solen i ryggen och med bergen som reser sig majestätiskt framför er går resan västerut. Precis innan ni når bergen och Banff tar stannar ni i Kanaskis. Området hör till Rocky Mountains men det finns inga större vägar hit, så här är det inte alls lika många besökare som i Banff och Jasper. Centret för de nordiska och alpina skiddisciplinerna från OS-88 ligger i Kananaskis Village.

Distans: ca 90 km

Dag 3: Heldag i Kananaskis

Ni får här en hel dag att utforska bergen. Snöra på er skorna och gå på en vandringstur eller njut av stillheten bland de vackra sjöarna.

Området erbjuder många typer av vandringsupplevelser. Börja dagen i besökscentret i Peter Lougheed Provincial Park och få hjälp med vilken vandringstur som passar både tidsmässigt och din styrka. Några av de bra lederna är den fyra kilometer långa Ptarmigan Cirque och den tuffa 4,5 kilometer långa Mount Indefatigable där det är en höjdskillnad på 500m från start till toppen.

Dag 4: Banff

Resan går mot norr tillbaka till den transkanadensiska huvudvägen och därefter väster in i Banff National Park. Här väntar de höga bergen, smaragdgröna sjöarna och ett underbart varierat djurliv. Strax utanför Banff ligger Lake Minnewanka och det är möjlighet att åka på en båtutflykt på sjön och uppleva bergen från vattnet. Några kilometer från Lake Minnewanka ligger Two Jake Lake där bergsgetterna ofta betar längs med strandkanten.

Banff stad med 7.000 invånare bjuder på en mysig huvudgata med många butiker och bra restauranger men också trevliga muséer som berättar mer om områdets historia, djur och naturliv.

Distans: ca 50 km

Dag: 5 Heldag i Banff

Banff stad ligger vackert i dalen omgiven av Mount Rundle, Sulphur Mountain och Cascade Mountains. Banff ligger också vid Vermillion Lakes och Bow River som stilla flyter genom staden innan vattnet når det brusande Bow Falls lite nedanför Banff Springs Hotel.

På gångavstånd från centrum är det möjligt att ta gondolen till Sulphur Mountain, prova att vara cowboy och rida en tur i bergen, paddla kanot på floden, hyra cyklar och se djuren längs Bow Valley Parkway eller vandra på någon av de kortare eller längre vandringslederna.

Dag 6: Jasper

Kliv upp med tuppen och påbörja dagen med att köra en timme på Bow Valley Parkway där djuren långsamt börjar vakna. Framme vid Lake Louise är det möjligt at välja att kika närmare på Moraine Lake och Lake Louise. Välj båda om tiden finns. Med en "coffee-to-go" upplevs sjöarna bäst från öst. Följ färgskiftningarna över bergen från väst medan solen får samlat sina krafter. Långsamt lyses sjöarna upp och inte förrän sen förmiddag når solen över bergstopparna. När solen kommer över topparna ses sjöarnas smaragdgröna färger klart och tydligt.

Härefter går färden på Icefield Parkway som är en av världens vackraste bilvägar. Icefield Parkway slingrar sig 232km genom dalar, snöklädda bergstoppar och glaciärer vidare norrut genom Banff och Jasper National Park till slutmålet Jasper by.

Passa på att stanna vid Athabasca Glacier och ta en kortare vandringstur med guide på glaciären och få en häftig upplevelse.

Distans: ca 300 km

Dag 7: Heldag i Jasper

I Jasper finns många olika möjligheter till utflykter. Ett bra val kan vara en resa till Maligne Lake en timmes bilresa från Jasper stad. Magline Lake Road är ett av de bästa ställena i Klippiga bergen för att se vilda djur från vägkanten. Börja tidigt på dagen och chansen att se både får, kronhjort, ren och björn är stor. Inspiration om fler utflykter kan ni läsa om längre ned på sidan.

Dag 8: Sun Peaks

Resan går vidare västerut genom den sista delen av Klippiga Bergen och provinsparken Mount Robson som gömmer kedjans högsta berg med samma namn. Mount Robson sträcker sig 3954 m.ö.h. Från Robson kör ni sedan vidare mot Valemount och Blue River till Clearwater där vägen följer pälsjägarnas två hundra år gamla rutt vid North Thompson River.

Dagen avslutas i skidorten Sun Peaks cirka 45 minuters körning nordöst om Kamloops. När skidorna är lagda undan för sommarförvaring erbjuder området en lång räcka sommaraktiviteter. Utöver fantastisk natur så finns det även ett Adventure Centre i Sun Peaks med bungy trampolin, kanotuthyrning, golf, mountainbike, vandringsleder, kajakuthyrning, ridturer och kanotturer. Här finns också ett sportcenter med pooler, hot tub, barnpool och tennisbanor.

Distans: ca 450 km

Dag 9: Harrison Hot Springs

Från Sun Peaks fortsätter resan mot sydväst. Rutten är lagd utmed Trans Canada Highway 1 som slingrar sig utmed Fraser River. Ni kan också välja genvägen Highway 5 genom det inre av British Columbia och ned till Fraser River.

Distans: ca 400 km

Dag 10: Heldag i Harrison Hot Springs

Staden Harrison Hot Springs ligger vid den södra änden av den 60 km långa Harrison Lake och har 1600 invånare. I mer än 100 år har Harrison Hot Springs varit ett stort utflyktsmål för Vancouvers invånare. Området erbjuder vackra sandstränder, utsikt över fantastiska bergstoppar och varma källor att bada i.

Utöver att få sand mellan tårna är det möjligt att hyra cyklar och utforska området på egen hand. Här kan ni också hyra kajak, kanot, segelbåtar och speedboat samt ta en runda på den vackra golfbanan.

På senhösten flyttar den vithövdade kungsörnen och den lekande laxen in i området och med fisken kommer sportfiskarna för att fiska i några av världens bästa fiskevatten.

Dag 11: Victoria

I dag kör ni genom Fraserdalen och fram till färjeterminalen vid Horseshoe Bay i North Vancouver. British Columbias kust är fylld med öar där kanadensarna har skapat sig ett liv men det finns också många obebodda öar. Den ca 1,5 tim långa färjeturen till Nanaimo är en vacker resa mellan fastlandet och Vancouver Island.

Vancouver Island är ca 450 km lång och 100 km bred och är den största ön på den nordamerikanska västkusten.

Victoria som är den största staden på ön samt British Columbias regionhuvudstad hyllar fortfarande de historiska banden till England och stadens mest kända hotell The Empress håller fanan högt. De serverar varje dag Afternoon Tea med scones. Universitetet och fler yngre invånare i Victoria förändrar dock detta alltmer. Stadens kärna ändrar sakta karaktär med nya kaffebarer, innovativa restauranger och butiker som framhäver en alternativ livsstil. Allt detta gör att staden mycket trevlig att besöka.

På kvällen under sommaren uppträder jonglörer, eldslukare, musiker och cykelartister utmed hamnpromenaden medan solen går ner över hamnen.

Distans: ca 260 km + färjeöverfart

Dag 12: Heldag i Victoria

Victoria har flera spännande museer. Royal British Columbia Museum är en av dessa och här handlar utställningen ofta om nybyggarna eller indianerna från nordväst. Victorias lilla Chinatown är en av Kanadas äldsta asiatiska stadsdelar och har en klassisk röd kinesisk port, gatunamn på kinesiska, exotiska frukter utanför butikerna, familjeägda restauranger och den smala Fan Tan Alley mellan Fisgaard St och Pandora.

Ät lunch på toppen av Bay Centre och smaka på Baconburgare från A&W, teriyakikyckling med ris från Edo Japan, peperonipizza från Mrs Vanelli's, Souvlaki med grekisk sallad från Opa Suvlaki, jordgubbssmoothie från Orange Julius eller Burritos hos Taco time.

Förslag på utflykter i Victoria finner ni längre ned på sidan.

Dag 13: Vancouver

Det är dags att ta resans sista etapp och det är turen tillbaka till fastlandet och Vancouver. Den 95 minuter långa färjeturen från Schwartz Bay till Tsawwassen bjuder den första timmen på en vacker skärgårdsupplevelse med utsikt till skogbeklädda öar och vackra klippor. Det är stora möjligheter att se både val och delfin under vägen.

Vancouver kämpar med Sydney i Australien och Kapstaden i Sydafrika om predikatet världens vackraste storstad. Vancouver ligger i floddeltat av Fraser River och har snötäckta bergstoppar mot norr, havet i väster precis utanför dörren samt gränsen mot USA strax söderut. Vancouver är unikt och så även i Kanada.

Vancouver var värd för OS 2010 och efter incheckning på ert hotell rekommenderar vi att uppleva staden till fots. Njut av vackra Stanley Park eller Canada Place och notera hur stolta invånarna är över deras park och hamnpromenad där de cyklar, springer, åker roller blades och umgås dygnet runt. I Vancouver finner ni hela världen samlat. Alla kulturer har genom åren byggt upp sin egen stadsdel. Ät kinesiskt i världens näst största Chinatown, indiskt i Punjab market eller Sushi i West End. Allt finns representerat. På eftermiddagen kan ni ta gondolen till Grouse Mountain med fantastisk utsikt över staden och hamninloppet.

Distans: ca 30 km + färjeöverfart till Vancouver

Dag 14: Heldag i Vancouver

Vancouver bjuder på massor av upplevelser och det kan vara svårt att välja så nedan har vi plockat ut och hur en heldag i Vancouver kan se ut.

Börja dagen med en härlig promeand i Stanley Park och Lost Lagoon där tvättbjörnar, sköldpaddor och andra djur håller till. Gratis zoologisk upplevelse, mitt i stan.
Njut av morgonkaffet på cafe-ikonen Tim Hortons
Ta en snabb tur runt Canada Placa, Vancouvers eget bidrag till världsutställningen 1986.
Besök frukt- och konstmarknaden på Granville Island
Njut av Queen Elisabeth Park och utsikten mot downtown.
Gå en tur genom Water Street i Gastown där gallerior med indiansk konst och souvenirbutiker med T-shirts och mini-totempålar fyller gatorna.
Ät middag på The Old Spaghetti Factory i Gastown
Avsluta kvällen med att hänga utmed Robson Square och alla trevliga uteställen och caféer.
För mer inspiration till utflykter läs längre ned på sidan.

Dag 15: Avresa Vancouver

På eftermiddagen lämnar ni Kanada och flyger tillbaka hem igen. Njut av de sista timmarna och samla ihop alla upplevelser innan ni landar på svensk mark.

Dag 16: Ankomst Sverige

Välkomna hem!

Fotogalleri

Höjdpunkter på resan

Resa till Calgary

Calgary

En resa till Calgary är en resa till den oändliga kanadensiska prärien och till en av Kanadas snabbast växande städer.

Resa till Calgary

Calgary ligger vackert med de majestätiska bergen i bakgrunden i delstaten Alberta. Stadens centrum är numera präglat av imponerande skyskrapor och modern arkitektur men samtidigt med gröna parker som skapar en charmig kontrast till de moderna byggnaderna. Staden är logiskt uppbyggd med vinkelräta gator vilket gör det lätt att hitta runt.

Calgary, OS-stad 1988

Staden är känd som värdstad för vinter-OS 1988 och det dåvarande OS-området i stadens västra delar är nu omgjort till ett stort aktivitetscenter. Här kan du pröva din krafter i ett stort antal sporter och utomhusaktiviteter. Du kan t.ex spela minigolf, köra rodel, hoppa trampolin, klättra och cykla mountainbike.

Utgångspunkt för äventyr

För de flesta är dock Calgary utgångspunkten för den magiskt vackra bilresan västerut genom Klippiga bergen via Banff, Jasper och vackra nationalparker ner till Vancouver i British Columbia.

Resa till Banff National Park

Banff National Park

Upplev några av Kanadas mest imponerande och dramatiska bergslandskap på en resa till Banff National Park.

Resa till Banff National Park

Banff National Park är en av Kanadas äldsta nationalparker, men även en utav de vackraste. Parken sträcker sig över ett enormt område och erbjuder en mängd vandringsleder av olika längd och svårighetsgrad.

Höjdpunkterna på mångas resa till Banff är utan tvekan Moraine Lake och Lake Louise. Särskilt vackra är de när morgonsolen lyfter sig över bergen och sjöarna får sin karakteristiska smaragdgröna färg. Lake Minnewanka och Two Jake Lake är två andra sevärda sjöar i Banff National Park. I nationalparken bjuds du också på höga, branta berg, brusande floder och djupa skogar där det finns chans att se bergsgetter, björnar, älgar och en mängd andra djur mellan trädstammarna.

Banff stad och utflykter från Banff

Banff är mest känt för sin fabelliknande natur, men Banff stad är också värt ett besök. Staden har ca 7.000 invånare och här kan du njuta av god mat på någon utav alla trevliga restauranger och caféer. Det finns också många affärer och muséer att besöka. En del muséer har även utställningar om området som kan vara intressanta att besöka för att lära sig mer.

Du kan också åka på spännande dagsutflykter från Banff. Ta till exempel gondolen till toppen av Sulphur Mountain, följ med på en ridtur i Cascade Mountains eller njut av en still kanottur i området kring Banff. Förutom alla vandringsleder som bjuder på otaliga äventyr i den vilda naturen.

Resa till Jasper National Park

Jasper National Park

En resa till Jasper National Park erbjuder både djur – och naturupplevelser samt en mängd aktiviteter.

Resa till Jasper National Park

Jasper stad ger ett trevligt avbrott i vildmarksupplevelserna. Gatorna Patrica Street och Connaught Drive bjuder på souvenirbutiker, gallerier, caféer och outdoor butiker i massor. Med Jasper stad som utgångspunkt kan du också ge dig ut på olika utflykter i nationalparken. Kör exempelvis längs Maligne Lake Road, som är ett utav de bästa ställen i Klippiga bergen at se djurlivet från vägkanten från. Åk gärna tidigt på morgonen då chansen att få syn på mexikanska bighorn får, kronhjort, ren och björn är som allra störst. Väl framme vid Maligne Lake kan du hyra kanoter och åka ut på egen hand eller följa med på en guidad båttur till Spirit Island.

Vandring i nationalparken

Vill du komma riktigt nära naturen ska du ge dig ut på någon utav parkens många vandringsleder. Exempelvis Path of the Glacier, som är en utav de vackraste vandringslederna i hela Klippiga bergen. Eller pröva krafterna med någon tur i de branta bergen omkring Whistler, Pyramid Mountain eller Mount Edith Cavell.

Resa till Vancouver

Vancouver

En resa till Vancouver i Kanada är en resa till en av världens vackraste storstäder som har havet på ena sidan och snöklädda berg på den andra.

Resa till Vancouver

Vancouver består av flera olika stadsdelar med var sin unik karaktär, stämning och kultur. De många olika kulturerna som är representerade i staden avspeglar sig också tydligt i stadens många restauranger som erbjuder smakupplevelser från världens alla hörn.

Centrala Vancouver

Centrala stan är inte större än att du kan gå runt till de flesta platserna. Men vill du spara lite energi finns här möjlighet att ta bussen eller monorail runt i staden. Besök t.ex Canada Place, historiska Gastown runt Water Street eller centrala Stanley Park med sin tydliga indianinspirerade utsmyckning med totempålar. Här kan du samtidigt hyra cykel eller rullskridskor och ta dig runt hela Stanley Park eller varför inte ett besök på spännande Museum of Anthropology, där du får lära dig allt om totempålar, masker och den uråldriga indiankulturen.

Grouse Mountain

Från toppen av Grouse Mountain har du en fantastisk utsikt över staden. Du kommer lättast upp med gondolen och inkluderat i biljetten även inträde till Theatre in the Sky där du kan se film om Vancouver och ursprungsbefolkningen.

Resa till Vancouver kombinerat med Alaska

Från Vancouver kan du följa med på en 7-nätters kryssning runt Alaska där du får uppleva den orörda vildmarken och små guldgrävarsamhällen från förr. Kryssningen avslutas i Seattle, USA.

Karta

Prisexempel

16 dagar från 40.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 40.500 kr vid 2 vuxna

Tillägg i högsäsong: fr. 5.000 - 10.000 kr per person *

* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flygresa Sverige - Kanada t/r
 • Flygskatter
 • 14 dagars bilhyra Inkl. fria km, försäkringar, extra förare och första tanken drivmedel
 • 1 natt i Calgary
 • 2 nätter i Kananaskis
 • 2 nätter i Banff
 • 2 nätter i Jasper
 • 1 natt i Sun Peaks
 • 2 nätter i Harrison Hot Springs
 • Färja Horseshoe Bay - Nanaimo o/w
 • 2 nätter i Victoria
 • Färja Swartz Bay - Tsawwassen o/w
 • 2 nätter i Vancouver
 • MyPlanet Concierge Service (24 timmar om dygnet)
 • Full klimatkompensation
Tillägg

 

 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Rocky Mountains med helikopter

Helikopter i Klippiga Bergen

Upplev Klippiga bergens storslående bergslandskap omkring Banff med helikopter.

Canada - British columbia - Capilano - hængebro.jpg

City tour & Capilano Suspension Bridge

Upplev det bästa av Vancouver och se regnskogen från luften på broarna i Capilano Suspension Bridge Park.

Canada - British Columbia - Grouse Mountain - svævebane.jpg

Gondollift till Grouse Mountain

Ta gondolliften till toppen av Grouse Mountain och njut av en dag full av upplevelser.

Laksefiskeri

Fisketur på Campbell River

Åk på en fisketur på Campbell River med goda chansen att fånga din egen lax.

Canada - Alberta - Dinosaur Provincial Park3.jpg

Tyrrell Museum

Upplev dinosaurierna och andra forntidsväsen på spännande Tyrell Museum.

Ridetur ved Banff - Banff Trailriders5.jpg

Klippiga bergen från hästryggen

Följ med på ett äventyr i Banff National Park och upplev Klippiga bergen från hästryggen.

Canada - British Columbia - Whistler Ziptrek - Ecotours.jpg

Zipline-äventyr bland björnar

Se björnar uppifrån när du går bland trädtopparna på hängbroar med en ziplina i Whistler.

Canada - Alberta - Jasper - bjørneunge

Grizzly-safari på Blue River

Åk båt längs Blue River, också känd som Grizzly Bear Valley, där du förutom björnar kan se både örnar och älgar. 

Canada - rafting 4.jpg

Rafting i Banff

Området runt Banff bjuder på många möjligheter till rafting och det finns flera alternativ beroende på nivå.

Canada - Ontario - Niagara-on-the-lake - vin

Vintur från Toronto

Njut av en guidad vintur från Toronto där du får prova både goda viner och utsökt mat utmed vägen. 

Australien - victoria - Yarra Valley - vindruer 2

Guidad vin- och ciderutflykt i Montreal

Följ med på en guidad tur och smaka på gott vin och syrlig cider som produceras utanför Montreal. 

Canada - British Columbia - Knight Inlet Lodge - Grizzlybjørne (Custom)

Vildmarksafari på Knight Inlet Lodge

Flyg in i vildmarken med vattenflyg och upplev Kanadas natur och djurliv från en flytande lodge.

Canada - rafting3.jpg

Rafting på Kicking Horse River

Vild white water rafting på Kicking Horse River som bjuder på adrenalinrus och vacker natur.

Canada - British Columbia - Vancouver - Solopgang.jpg

Victoria med sjöflygplan från Vancouver

Flyg med ett sjöflygplan från Vancouver till Victoria där du får en heldag att strosa runt. 

Canada - Britih Columbia - Vancouver - Big bus

Hop-on Hop-off buss & Vancouver Lookout

Utforska Vancouvers sevärdheter med ett hop-on hop-off busspass och besök Vancover Lookout. 

Canada - Alberta - Banff - Sulphur Mountains - gondol

Banff National Park från Calgary

Utforska Banff National Park från Calgary och lär dig mer om områdets natur, historia och djurliv. 

Canada - Ontario - Niagara (5)_0

Dagstur till Niagarafallen

Upplev de imponerande Niagarafallen och besök på denna dagstur från Toronto.

Canada - British Columbia - Whistler - Gondola2.jpg

Kabinbaneäventyr i Whistler

Upplev bergslandskapen omkring Whistler ur ett fågelperspektiv från kabinbanen uppe på toppen.

canada - alberta - jasper - maligne lake - spirit island 3500x2333px

Båttur på Maligne Lake

Njut av den vackra naturen på denna båtuflykt på Maligne Lake, en utav Klippiga bergens vackraste sjöar.

Canada - British Columbia - dyr - plettet sæl 3_0

Kajak och snorkling i Howe Sound

Paddla kajak och snorkla bland sälar i det vackra fjordlandskapet i Howe Sound strax utanför Vancouver.

Canada - Ontario - 1000 Islands - sejltur

Båttur The 1000 Islands

Följ med på en båttur genom området The 1000 Islands med vackra slott och gröna små öar.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Kanada: Stillahavskusten och Vancouver Island

Kanada: Stillahavskusten och Vancouver Island

 • Roadtrip i Kanadas unika skärgård
 • Upplev vackra Vancouver
 • Skön natur & fantastiska djurupplevelser

20 dagar från 60.300 kr per person

Kustäventyr och Klippiga bergen

Kustäventyr och Klippiga bergen

 • Det bästa av västra Kanada
 • Unika naturupplevelser
 • Flyg, buss & tågresor

15 dagar från 53.910 kr per person

Kanada: Från öst till väst

Med tåg från öst till väst

 • Tåget The Canadian från öst till väst
 • Toronto, Jasper, Banff & Vancouver
 • Rocky Moutaineer Banff till Vancouver

14 dagar från 71.100 kr per person

Nordvästra USA och Kanada i bil

Nordvästra USA och Kanada i bil

 • Road trip i USA och Kanada 
 • Imponerande nationalparker
 • Njut av vackra städer

16 dagar från 40.410 kr per person

Yukon och Alaska med bil

Yukon och Alaska med bil

 • Upplev orörda vildmarker
 • Besök charmerande små städer
 • Njut av friheten med egen bil

15 dagar från 61.200 kr per person

Västra Kanadas höjdpunkter

Västra Kanadas höjdpunkter

 • Två veckor med egen bil
 • Från Calgary & Vancouver
 • Upplevelser i Klippiga Bergen

16 dagar från 40.500 kr per person

Västra Kanada med bil och tåg

Västra Kanada med bil och tåg

 • Rocky Mountaineer genom British Columbia
 • Unika naturupplevelser
 • Kombineras med bilsemester

13 dagar från 67.500 kr per person

Västra Kanadas bästa

Västra Kanadas Bästa

 • Vacker natur och upplevelser
 • Bil & hotell är bokat
 • Se Kanada på egen hand

23 dagar från 58.500 kr per person

canada -alerbta - jasper - rocky mountains - maligne lake - spirit island

Den stora Kanadaresan

 • Niagarafallen
 • Rocky mountains
 • Rocky Mountaineer tågresa

20 dagar från 67.500 kr per person