Canada - Churchill - Lazy Bear Lodge  - Isbjørn

Isbjörnsafari i Churchill

Se isbjörnar, vitvalar och norrsken från charmerande Lazy Bear Lodge i Churchill.

7 dagar från 38.600 kr

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Den avskilt belägna staden Churchill i norra Kanada bjuder på arktisk safari i världsklass. En stor mängd isbjörnar samlas här på sommaren och hösten, tusentals vitvalar letar föda i Hudson Bay och i luften finns mer än 200 fågelarter. På denna 7 dagars tur får du följa med på isbjörnsafari med båt, du åker ut på vattnet i sökandet efter vitvalar och du får utforska tundran i en specialbyggd buss. Du möter också eskimå-kulturen och gör ett besök på stadens fort. Du bor dessutom på charmerande Lazy Bear Lodge, och turen fulländas med chansen att få se norrskenet dansa över natthimlen. 

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Program

Se isbjörnar, vitvalar och norrsken från charmerande Lazy Bear Lodge i Churchill.

Dag 1: Ankomst till Winnipeg

Vid ankomsten till Winnipeg står Hiltons Suites shuttlebus redo att köra dig till hotellet där du checkar in. Därefter har du resten av dagen till att utforska staden, som är huvudstad i provinsen Manitoba. Winnipeg är en trevlig stad med ett intressant kulturliv, en spännande historia och flera fina parker.

Dag 2: Winnipeg – Churchill

Ta shuttlebussen tillbaka till flygplatsen där morgonflyget mot Churchill står redo. Inom kort landar du i en helt annan värld högt uppe i det kanadensiska Arktis. Här välkomnas du av en guide som kör dig till Lazy Bear Lodge. Lodgen är en mysig timmerstuga, full av lokal historia. Exempelvis härstammar fönstren från 1800-talet då de satt på en lokal handelsstation. Efter incheckning har du resten av dagen åt att utforska den lilla staden. Gör ett besök i Canada Park Museum eller lär dig om områdets ursprungliga kultur på Eskimo Museum. Det finns också möjlighet att köpa lokalt hantverk i stadens butiker samt få en inblick i livet i världens ände, där det faktiskt finns chans att till och med se isbjörnar inne i staden. Dagen avslutas med en god middag på Lazy Lodges Café.

Dag 3: Isbjörnsafari med båt

Idag väntar en av turens absoluta höjdpunkter när du på en dagstur med båt letar efter isbjörnar. Många isbjörnar söker sig mot Churchill och Hudson Bay under sommarmånaderna när packisen smälter. Här fördriver de tiden med att leta efter mat längs kusten eller på tundran inåt landet i väntan på att isen återvänder fram på hösten. Andra svalkar sig med en simtur eller slappnar av på klipporna längs kusten. Från båten har du en fin utsikt och med lite tur kommer du nära de fascinerande rovdjuren som kan bli två meter och väga upp emot 500 kg. Håll också utkik efter de drygt 200 fågelarter som har observerats i området, och kanske bryter en flock valar vattenytan i närheten av båten. Lunch är inkluderat och avnjuts utmed vägen.

Dag 4: På utkik efter vitvalar

Ännu en spännande båttur väntar denna förmiddag när det istället är vitvalar du ska hålla utkik efter. Omkring 60.000 vitvalar håller till i Hudson Bay där de söker efter föda i det näringsrika vattnet. Med en längd på upp till 5 meter är det mindre valar vi har att göra med, men det är fortfarande imponerande att se de vackra, vita djuren glida fram vid havsytan. Vitvalar är väldigt sociala djur och med lite tur får du kanske se en flock vitvalar som simmar tillsammans. När du återvänder efter båtturen väntar en spännande promenad till Prince of Wales Fort som grundades år 1717 för att skydda den lukrativa pälshandeln. Därefter har du resten av dagen åt avkoppling eller extra aktiviteter som havskajak, turer med hundsläde eller snorkling med vitvalar.

Dag 5: Tur på tundran

Helt andra upplevelser väntar den här förmiddagen när båten byts ut mot den terränggående bussen The Arctic Crawler som tar dig ut på den vidsträckta tundran. Trots de hårda förhållandena så långt norrut är tundran förvånande rik på liv. Framförallt under den korta arktiska sommaren när en mängd vilda blommor tittar fram. Isbjörnar kan mycket väl ses ute på tundran i jakt efter mat, men håll också utkik efter rävar, renar och snöugglor. Du återvänder till lodgen omkring lunchtid och har resten av dagen åt att bege dig ut på egna äventyr. Om det är klart väder kan du ha tur och få uppleva ett vackert norrsken här.

Dag 6: Churchill – Winnipeg

Det har blivit dags för de sista arktiska upplevelserna på förmiddagen, och kanske en extra organiserad tur innan bussen kör dig mot flygplatsen. Väl tillbaka i Winnipeg hämtas du av en shuttlebus som kör dig till ditt hotell för den kommande natten.

Dag 7: Avresa från Winnipeg

Njut av frukosten i lugn och ro innan resan går tillbaka mot flygplatsen där förbindelse till Sverige eller resten av Kanada väntar.

Se alla dagar

Pris

7 dagar från 38.600 kr

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png