USA - Alaska - Eagle - 2 (Custom)_0

Kryssning Alaska och kör-själv i Kanada

Bila runt i Kanadas storslagna nationalparker och avsluta med en vacker kryssning till Alaska - den perfekta resan för naturälskare!

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

16 dagar från 30.800 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Är du en naturälskare är detta den perfekta resan för dig. Utforska Kanadas djurrika nationalparker med bil och färdas genom skärgården till Alaska på en härlig kryssning. 

Starta din resa med att hämta bilen i Edmonton och snart är du omgiven av höga bergstoppar, spegelblanka sjöar och djupa skogar i nationalparkerna Jasper och Banff. Fortsätt via Kamloops till den mångkulturella storstaden Vancouver, där du får chans att utforska vackra parker och fantastiska restauranger av olika slag. 

Efter Vancouver väntar en fantastisk kryssning norröver längs Kanadas och Alaskas karga, klippiga kuster. Håll utkik efter björnar, valar, späckhuggare och örnar medan du färdas mellan historiska guldgrävarstäder, mäktiga glaciärer och karg, orörd natur på väg till Seward i Alaska. Ombord på fartyget kan du koppla av med lugna stunder på spa och uppe på däck samt besök på teater, bio och livekonserter. Du har också ett stort utbud av restauranger med olika sorters kök att välja mellan. För bästa tänkbara upplevelse har du en utsideshytt med balkong där du kan njuta av stillheten och den orörda vildmarken på tu man hand. 

Rutter: Många kryssningar går även i omvänd riktning, alltså startar i Seward och avslutas i Vanvouver. Samtliga avgångar är på fredagar. Det finns även kryssningar till Alaska som avslutas i Seattle, eller går tillbaka till Vancouver.

Fartyg: Reseförslaget nedan är baserat på resa med Celebrity Cruises, men beroende på datum och platstillgång så kan kryssningen genomföras med Royal Caribbean Cruise Line. Prata med din resesäljare om vilket alternativ som passar dig bäst.  

Höjdpunkter på resan

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Jacundá REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Jacundá REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person. Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Jacundá REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Rondônia, som ligger i Amazonas. Platsen är rik på biologisk mångfald och är hem åt en mängd olika djur - och växtarter. Stora delar av regnskogen i området är dock i fara då bönder i årtionden har skövlat skogen för att göra plats för sitt jordbruk. Dessutom har både levnadsvillkor och ekonomi varit dåliga under många år och flera lokalsamhällen är mycket sårbara. Projektet Jacundá REDD+ gör det möjligt för lokalbefolkningen att få en inkomst genom att bygga upp en försörjningskedja för lokala produkter som inte är relaterade till timmer. Det kan exempelvis vara gummi, acai och paranötter. Projektets mål är dessutom att skydda 35.000 hektar regnskog från avverkning, samt att plantera ytterligare 95.000 hektar skyddad skog. Man håller också workshops för områdets kvinnor och unga, där fokus är hälsa, biologisk mångfald och ledarskap. Dessa befolkningsgrupper är generellt sett väldigt utsatta och på detta vis hoppas man kunna rusta dem bättre för framtiden.

Projektet arbetar alltså även med social hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 140.290 ton per år. Av detta står MyPlanet för så mycket som en fjärdedel.

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Exempel på CO2-utsläpp

Här kan du se några exempel på hur mycket CO2-utsläpp en typsik MyPlanet resa ger.

Australien - 24 dagar - 2 inrikesflyg = 7,15 ton CO2
Nya Zeeland - 24 dagar = 7,35 ton CO2
USA - 20 dagar - 1 inrikesflyg = 4,25 ton CO2
Kanada - 17 dagar - 1 inrikesflyg = 3,55 ton CO2
Sydafrika - 12 dagar - 2 inrikesflyg = 4,15 ton CO2

Om du önskar veta vad just din resa har för CO2-utsläpp är du välkommen att kontakta oss så kan vi beräkna det åt dig. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har nu mottagit vårt första klimatcertifikat för vårt bidrag till South Pole's hållbarhetsprojekt ”Jacundá REDD+” i Brasilien. Första halvåret 2019 har vi kompenserat for 3.023 ton koldioxid.

Canada - Alberta - Banff National Park - Bow Lake
Banff National Park

Upplev några av Kanadas mest imponerande och dramatiska bergslandskap i Banff National Park.

Banff National Park

Banff National Park är en av Kanadas äldsta nationalparker, men även en utav de vackraste. Parken sträcker sig över ett enormt område och erbjuder en mängd vandringsleder av olika längd och svårighetsgrad. 

Höjdpunkterna på mångas resa till Banff är utan tvekan Moraine Lake och Lake Louise. Särskilt vackra är de när morgonsolen lyfter sig över bergen och sjöarna får sin karakteristiska smaragdgröna färg. Lake Minnewanka och Two Jake Lake är två andra sevärda sjöar i Banff National Park. I nationalparken bjuds du också på höga, branta berg, brusande floder och djupa skogar där det finns chans att se bergsgetter, björnar, älgar och en mängd andra djur mellan trädstammarna.  

Banff stad och utflykter från Banff

Banff är mest känt för sin fabelliknande natur, men Banff stad är också värt ett besök. Staden har ca 7.000 invånare och här kan du njuta av god mat på någon utav alla trevliga restauranger och caféer. Det finns också många affärer och muséer att besöka. En del muséer har även utställningar om området som kan vara intressanta att besöka för att lära sig mer. 

Du kan också åka på spännande dagsutflykter från Banff. Ta till exempel gondolen till toppen av Sulphur Mountain, följ med på en ridtur i Cascade Mountains eller njut av en still kanottur i området kring Banff. Förutom alla vandringsleder som bjuder på otaliga äventyr i den vilda naturen.

Canada - British Columbia - Vancouver - By - Bjerge
Vancouver

Vancouver i Kanada är känd som en av världens vackraste storstäder med havet på ena sidan och snöklädda berg på den andra.

Kulturell atmosfär

Vancouver består av flera olika stadsdelar med var sin unik karaktär, stämning och kultur. De många olika kulturerna som är representerade i staden avspeglar sig också tydligt i stadens många restauranger som erbjuder smakupplevelser från världens alla hörn.

Centrala Vancouver

Centrala stan är inte större än att du kan gå runt till de flesta platserna. Men vill du spara lite energi finns här möjlighet att ta bussen eller monorail runt i staden. Besök t.ex Canada Place, historiska Gastown runt Water Street eller centrala Stanley Park med sin tydliga indianinspirerade utsmyckning med totempålar. Här kan du samtidigt hyra cykel eller rullskridskor och ta dig runt hela Stanley Park eller varför inte ett besök på spännande Museum of Anthropology, där du får lära dig allt om totempålar, masker och den uråldriga indiankulturen.

Grouse Mountain

Från toppen av Grouse Mountain har du en fantastisk utsikt över staden. Du kommer lättast upp med gondolen och inkluderat i biljetten även inträde till Theatre in the Sky där du kan se film om Vancouver och ursprungsbefolkningen. 

Kombinera med Alaska

Från Vancouver kan du följa med på en 7-nätters kryssning runt Alaska där du får uppleva den orörda vildmarken och små guldgrävarsamhällen från förr. Kryssningen avslutas i Seattle, USA. 

USA - Alaska - Denali - National Park - Mount McKinley.jpg
Alaska

Res till Alaska och upplev Anchorage, nationalparker och ett rikt djurliv.

Björnar, valar och många andra djur

Alaska är en av världens sista riktiga vildmarker, och på en resa till Alaska är du garanterad naturupplevelser i absoluta världsklass. Håll utkik efter björnar, älgar, renar och en mängd andra djur i Denali National Park. Du kan också följa med på valsafari från Valdez och Seward. Upplev långa och ljusa sommardagar eller norrsken i Fairbanks, samtidigt som huvudstaden Anchorage bjuder på stadsliv, vattenflyg och museer om Alaskas indianer. 

Perfekt för bil och husbil

Du kan välja att resa i Alaska med bil eller husbil. Båda reseformer ger dig friheten att inspireras på vägen, och stanna till när du ser ett djur eller något annat spännande som du vill undersöka närmare. Reser du med husbil i Alaska kan du se fram emot att campa på vackra campingplatser omgiven av härlig natur. Väljer du att uppleva Alaska med bil bokas hotell och allt annat hemifrån, så att du bara kan slappna av och njuta av din semester. 

Kryssning i Alaska 

Ett populärt sätt att uppleva Alaskas fantastiska natur från vattnet på, är att åka på en kryssning. Vi har olika förslag på kryssningsresor där du kan välja mellan olika avresehamnar, samt om du vill kombinera en kryssning i Alaska med ett kör-själv paket i Kanada. 

Utforska shoppingen i Alaska

Reser du till USA så är det en perfekt möjlighet att köpa amerikanska märkeskläder med dig hem. Köper du din resa genom MyPlanet får du därför ett gratis rabatthäfte till Simon Shoppings stora urval av outlet-shoppingcenter inkluderat i priset. Läs mer om Simon shopping här.

Canada - Alberta - Jasper National Park - Rocky Mountains - Columbia glacier
Jasper National Park

Vill du komma riktigt nära naturen ska du ge dig ut på någon utav parkens många vandringsleder. Exempelvis Path of the Glacier, som är en utav de vackraste vandringslederna i hela Klippiga bergen. Eller pröva krafterna med någon tur i de branta bergen omkring Whistler, Pyramid Mountain eller Mount Edith Cavell.

Kör själv i Jasper

Jasper stad ger ett trevligt avbrott i vildmarksupplevelserna. Gatorna Patrica Street och Connaught Drive bjuder på souvenirbutiker, gallerier, caféer och outdoor butiker i massor. Med Jasper stad som utgångspunkt kan du också ge dig ut på olika utflykter i nationalparken. Kör exempelvis längs Maligne Lake Road, som är ett utav de bästa ställen i Klippiga bergen at se djurlivet från vägkanten från. Åk gärna tidigt på morgonen då chansen att få syn på mexikanska bighorn får, kronhjort, ren och björn är som allra störst. Väl framme vid Maligne Lake kan du hyra kanoter och åka ut på egen hand eller följa med på en guidad båttur till Spirit Island.

Karta

Dag för dag

Bila runt i Kanadas storslagna nationalparker och avsluta med en vacker kryssning till Alaska - den perfekta resan för naturälskare!

Dag 1: Avresa från Sverige

Från Sverige flyger du till Edmonton. Här hämtar du upp bilen redan på flygplatsen och kör till ditt hotell som ligger centralt inne i stan.

Använd resten av dagen åt att vila upp dig efter resan, eller strosa runt i Albertas fina statshuvudstad dit inte många turister söker sig. Edmonton är en äkta kanadensisk stad med utmärkt shopping, bra restauranger och en utpräglad stolthet över stadens ishockeylag. Edmonton bjuder också på ett rikt kulturliv och en populär musikfestival. Och så väntar Kanadas storslagna natur precis utanför stadsgränsen.

Dag 2: Jasper National Park

Du lägger staden bakom dig tidigt på morgonen. Den första biten består av ett platt landskap, men snart börjar du närma dig Jasper National Park, och innan du vet ordet av är du omgiven av höga berg, djupa skogar och spegelblanka sjöar. Djurlivet är också rikt och det är värt att titta efter björnar och älgar längs vägen. Speciellt om du väljer att fortsätta till Maligne Lake, vilket ligger ca en timmes bilresa sydost om Jasper stad. Man kan hyra kanoter och paddla på Maligne Lake. Eller så tar du färjan och njuter av en magnifik två timmar lång båttur till Spirit Island, som är bland de vackraste platserna i Kanada.

Ett annat alternativ är Whistler Mountain sydväst om Jasper. Ge dig ut på den åtta kilometer långa och krävande vandringen upp till toppen, eller välj den enkla varianten och ta linbanan. Den eventuella ansträngningen belönas med en imponerande utsikt över dalen, Athabascafloden och Jasper Town. Vandringslederna Path of the Glacier och Cavell Meadows söder om Jasper är också bra ställen för att ge sig ut på vandring. Båda lederna är bland de vackraste i Klippiga bergen och mycket populära. Så det finns ofta många andra vandrare att slå följe med. I natt bor du i Jasper.

Körsträcka: ca 370 km

Dag 3: Icefield Parkway till Banff

Idag väntar en utav världens vackraste körsträckor när du ger dig ut på den 232 km långa Icefield Parkway. Mellan snöklädda berg, mäktiga glaciärer och skogsklädda dalar, slingrar den sig fram mot nästa anhalt; Banff.

Gå upp tidigt och ge dig iväg runt soluppgång, samtidigt som djuren är aktiva, vilket ger en god chans att få se en del av djurlivet på vägen. Stanna eventuellt vid Athabsca-vattenfallet innan du fortsätter till Athabasca-glaciären. Den kan du utforska närmare i en tur i en specialbyggd buss.

Längre söderöver avslöser den ena fantastiska utsiktsplatsen den andra. Exempelvis Peyto Lake, där smältvatten från den omkringliggande glaciären skiftar färg i takt med ljuset. Naturen längs Icefield Parkway är lättillgänglig från bilen, men det finns också möjlighet att sträcka på benen med små vandringsturer utmed vägen om du skulle önska det.

Se dock till att ha tid till de två smaragdgröna sjöarna Moraine Lake och Lake Louise, vackert belägna mellan höga bergstoppar och smala träd, vilket fångar den kanadensiska naturen på ett storslaget vis. Du kan hyra en kanot och paddla på både Moraine Lake och Lake Louise, innan resan fortsätter den sista biten till hotellet i den mysiga staden Banff.

Körsträcka: ca 280 km

Dag 4: Banff National Park

Du har hela dagen åt att njuta av Banff som ligger vackert omgivet av dramatiska berg, brusande vattenfall och vackra sjöar. Banff är i sig självt är en trevlig stad med sina affärer, bra restauranger och museer. För de flesta besökare är det dock upplevelsen utanför staden som drar mest, och det finns många möjligheter att uppleva området på. Svinga dig upp i sadeln på en ridtur i bergen, paddla kanot på Bowfloden, hyr cyklar eller ge dig ut på någon utav de många vandringsleder som startar i Banff. Du kan också ta linbanan till toppen av Sulphur Mountain, från vilken du belönas med en fantastisk utsikt över de omgivande bergen och dalarna. En bit bort bjuder Lake Minnewanka på en båttur på sjön, medan bergsgetterna ofta går och betar vid vägkanten nära Two Jake Lake.

Dag 5: Kamloops

Börja dagen med en tidig promenad vid golfbanan bakom Banff Springs Hotel, där kronhjortar ofta går och betar innan golfspelarna tar över. Efter frukosten sätter du dig återigen till rätta bakom ratten på din bil och fortsätter genom det fantastiska landskapet mot Kamloops i British Columbia. Djurlivet är lika magnifikt som naturen, så håll ögonen öppna efter björnar, älgar och andra djur längs vägen. Gör eventuellt ett stopp i nationalparkerna Yoho, Glacier eller Mount Revelstoke på vägen.

Vid Mount Revelstoke är det värt att ta Meadows in Sky Parkway, som slingrar sig fram till parkeringsplatsen nära toppen av berget. Under några månader om året när det är möjligt, tar en gratisbuss besökare den sista kilometern upp till toppen. Härifrån finns flera bra möjligheter att vandra genom den vackra alpina naturen. Längre fram smyger vägen sig längs Lake Shuswap på väg till skidorten Sun Peaks nära Kamloops, där du stannar över natten.

Körsträcka: ca 550 km

Dag 6: Mot Vancouver och kusten

Den sista biten mot Vancouver kan köras längs två olika rutter. Den mest direkta rutten följer Highway 5 till Merritt och Hope. Eller ta den något längre, men vackrare, rutten genom bergen via skidorten Whistler.

I Whistler kan du ta linbanan upp till en av de omkringliggande bergstopparna, varifrån du har fantastisk utsikt över Kanadas bergslandskap. I linbanan har du goda chanser att se björnar, hjortar och andra djur som tycker om att hålla till på de öppna passagerna under linbanorna. Eller besök Garibaldi Provincial Park, där ett stort antal havsörnar samlas när laxen kommer upp längs Squamish River för att leka och senare dö i den steniga floden.

Väl framme i Vancouver checkar du in på ditt centralt beläget hotell där du ska bo de kommande två nätterna. Vancouvers läge mellan havet och bergen gör det till en stark kandidat för titeln som världens vackraste metropol. Ett bra ställe att börja utforska staden på är Stanley Park, som pryds av vackra totempålar.

Körsträcka: ca 500 km (via Whistler)

Dag 7: Vancouver

Dagen är fri att njuta av Vancouver, där hela världen verkar vara samlad på ett enda ställe. Ät kinesiskt på Wild Rice i Chinatown och indiskt på Punjab Market runt Commercial Drive och 48th Ave. Njut av sushi i West End och vegetarisk mat på falafel-oasen Desert på Commercial Drive. Eller prova hela västra Kanadas familjerestaurang White Spot, som finns utspridda över hela Vancouver.

Vi rekommenderar att du tar gondolen till Grouse Mountain, där du har en fantastisk utsikt över Vancouver. På toppen av berget kan du se brunbjörn och det finns en skogshuggarshow och en Theatre in the Sky; en biograf som visar en vacker film om Vancouver och dess ursprungsbefolkning. Allt är gratis efter att du löst in din biljett till gondolen. Ett annat spännande alternativ är att köra till Capilano Bridge eller ta färjan till Vancouver Island. Du kan också åka på en valsafari utanför kusten för att få chans att se valar och späckhuggare på nära håll.

Dag 8: Kryssning Alaska

Njut av förmiddagen i Vancouver och lämna bilen innan du tar dig till kryssningsfartyget. Kl. 16:30 lägger fartyget ut och du påbörjar en magnifik resa genom den kanadensiska skärgården mot Alaska.

Celebrity Cruises är känt för sina bekväma och moderna fartyg, som har en mängd olika faciliteter. Fartyget är verkligen ett flytande lyxhotell med allt vad det innebär. Ta ett dopp i poolen, skäm bort dig med en härlig spa-behandling och njut av utsikten från de stora panoramadäcken med en kopp varmt kaffe eller en kall drink från baren. När hungern slår till kan du välja mellan åtta olika restauranger (varav fyra utav dem kostar extra), innan kvällen kan avslutas i de lyxiga loungeområdena, med en show i skeppets stora teater eller med en stilla drink på din privata balkong. Med andra ord är det en resa full av överflöd och upplevelser för alla sinnen.

Dag 9: Genom Inside Passage

Redan idag får du de första intrycken av kustens storslagna landskap när fartyget seglar mellan öarna och klippväggarna i den berömda Inside Passage. Föröver väntar dramatiska fjordar, höga berg och glaciärlandskap med tempererad regnskog, öde klippor och brusande vattenfall. Här är djurlivet rikt och du kan se både späckhuggare och världens största koncentration av vithövdade örnar som glider på uppvindarna. Så hitta ett bra ställe på däck och njut av en av världens vackraste kryssningar.

Dag 10: Ketchikan, Alaska

Sakta med säkert fortsätter du norrut över gränsen till Alaska och tidigt på morgonen redan vid ca 07.00 lägger fartyget till i staden Ketchikan. Ketchikan är känd för sina färgglada totempålar och branta gator. Tidigare präglades staden av fiske och skogsbruk, och det är fortfarande möjligt att se spår av hårda pionjärdagar på stadens gator. Vissa gator är så branta att man har gjort trappor istället för vägar. Ofta ligger det ett antal fartyg i hamnen varifrån sjöflygplanen också lyfter mot Misty Fiords National Momument och andra avlägsna naturområden. Rederiet erbjuder en mängd olika utflykter på land, men självklart kan du också välja att utforska Ketchikans lilla centrum på egen hand.

Southeast Alaska Discovery Center ger en bra introduktion till områdets natur och ursprungsbefolkning, medan Tongass Historical Museum dyker djupare in i områdets historia. Totem Heritage Center, där du kan ta del av en fantastisk samling av över 100 år gamla totempålar från Tlingit och Haida-folket, är också väl värt ett besök. Fler totempålar kan ses i Saxman Totem Park och Totem Bight State Historical Park lite utanför staden. Kl. 15.00 lägger fartyget ut och åker vidare norrut.

Dag 11: Icy Strait Point

Tlingitindierna har bott längs dessa kuster i tusentals år, men idag finns det inte många tecken på mänsklig aktivitet omkring Icy Strait Point, som du når kl. 10.00. Naturen är däremot fantastisk och det finns goda möjligheter att se örnar och till och med brunbjörnar i det fria. Håll också utkik efter knölvalar som ofta håller till i dessa vatten. Knölvalar kan bli upp till 15 meter långa och ha två meter långa fenor. De är inte särskilt skygga och ofta kan du komma ganska nära när de stora däggdjuren dyker ner i djupet och slår med stjärtfenan mot vattenytan så att det skvätter högt upp i luften. Om valen är på rätt humör kan den också slänga sig ner i vattnet med full kraft.

Icy Strait Point är byggt omkring de historiska byggnaderna där Hoonah Packing Company på sin tid producerade konserverad fisk. Idag är det dock naturen som drar folk och det finns vandringsleder i alla riktningar som tar dig till alla vackra platser. I närheten av hamnen finns också bra restauranger och ett gratis museum. Du kan även uppleva naturen med cykel eller susa fram mellan träkropparna i en utav världens längsta ziplines. Du har en hel del dag åt att utforska området innan fartyget kl. 20.00 fortsätter sin resa.

Dag 12: Juneau

Hela dagen är dedikerad till Alaskas huvudstad, Juneau, dit du kommer fram kl. 7.00 på morgonen. Staden grundades under guldfebern 1880 och är uppkallad efter guldgrävare Joe Juneau, som tillsammans med sin farfar Richard Harris hittade guld i området. Enligt egen utsago kunde man på den tiden hitta klumpar stora som ärtor och bönor i jorden! Pionjärandan kan fortfarande märkas av i Juneaus historiska centrum, som också bjuder på fina museer, bra restauranger och ett stort urval av butiker.

För många är områdets största attraktion dock den unika naturen som väntar strax utanför stadens gränser. Här ligger vackra fjordar sida vid sida med skogsklädda dalar och mäktiga glaciärer, som bara väntar på att bli utforskade. Som alltid erbjuder rederiet en mängd utflykter av olika slag som du kan välja mellan. Överväg ett besök på Mendelhall-glaciären, där mäktiga isklumpar bryts av och faller ner i en liten sjö. Fartyget seglar idag kl. 21.00 på kvällen, så du har en hel dag åt att uppleva Juneau.

Dag 13: Skagway

Kl. 7.00 på morgonen anländer du till Skagway, som är symbolen för de vilda guldfeberdagarna. Idag har staden bara cirka 850 invånare, men under guldfeber var Skagway utan tvekan Alaskas största stad med över 30.000 invånare. Att staden kunde växa till den storleken beror på de stora guldfyndighterna i Klondyke i nordvästra Kanada. Det levde Skagway länge på, då staden var den uppenbara landstigningsplatsen för de hoppfulla guldgrävarna och lycksökarna som kom till området med båt. I kölvattnet på dessa följde olika handelsfolk och självklart salonägare som såg potential i den snabbt växande staden. Inom kort var Skagway känt som "The roughest place in the world".

Du kan höra mycket mer om detta färgstarka kapitel i Alaskas historia vid Klondike Gold Rush National Historical Park Visitor Center och Skagway Museum. Eller besök några av de historiska byggnader som ligger utspridda runt staden, däribland Mascot Saloon som på sin tid var en av 70 barer i staden. Lockar naturen mer, kan omgivningarna utforskas på åtskilliga vandringsleder och organiserade utflykter. Kl. 16.00 lägger fartyget ut och fortsätter resan.

Dag 14: Hubbard-glaciären

Denna morgon väntar en av resans naturhöjdpunkter när fartyget sakta åker riktigt nära den mäktiga Hubbard-glaciären. Som en frusen flod flyter ismassorna från bergen ner mot havet, där stora isblock bryts av och fortsätter resan ut till havs. Det är inte möjligt att gå i land vid glaciären, men kryssningsfartyget går så nära som det bara är möjligt och ger dig den bästa möjliga vyn av detta magnifika naturfenomen. Från glaciären fortsätter du längs kusten djupare in i Alaskas farvatten.

Dag 15: Ankomst till Seward och hemresa

Tidigt på morgonen kl. 05.00 lägger skeppet till vid Seward, där en buss står redo att köra dig till Anchorage för att starta din hemresa. Beroende på dina flygtider kan du ha tid att titta runt i staden, eller kanske stanna några dagar och njuta av atmosfären i Alaskans största stad. Anchorage är också en bra utgångspunkt för ännu mer naturupplevelser i världsklass.

Dag 16: Ankomst till Sverige

Efter ett byte av flyg landar du i Sverige igen, fylld med fantastiska minnen från en resa fylld med naturupplevelser du aldrig glömmer!

Se alla dagar

Prisexempel

16 dagar från 30.800 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
snowSchool18_1

Skidlektioner Whistler

Boka dina skidlektioner i Whistler eller Banff hemifrån och få 10% rabatt. Finns olika nivåer.

1 lektion från 1.200 kr

Canada - Alberta - Jasper - bjørneunge

Grizzly-safari på Blue River

Åk båt längs Blue River, också känd som Grizzly Bear Valley, där du förutom björnar kan se både örnar och älgar. 

3 tim från 720 kr

canada - alberta - banff - lake minnewanka 3500x2000px

Båttur i Banff National Park

Njut av en båttur på vackra Lake Minnewanka och upplev samtidigt Klippiga bergens rika djurliv.

1 dag från 470 kr

Canada - montreal - Mont Royl_0

Guidad cykeltur i Montreal

Upplev Montreals historia och sevärdheter från cykelsadeln på denna guidade utflykt.
 

3 tim från 630 kr

Canada - Vancouver island - campbell river.jpg

Laxsnorkling Campbell River

På denna utflykt får du möjlighet att simma med lax i Campbell River vilket är en unik och kul upplevelse.

3 tim från 1.180 kr

Island Reykjavik.jpg

Gör stopp på Island

Dela upp resan till Nordamerika och gör ett stopp på Island där unik natur och bra uteliv i Reykjavik väntar.

snowSchool18_1

Skidlektioner Whistler

Boka dina skidlektioner i Whistler eller Banff hemifrån och få 10% rabatt. Finns olika nivåer.

1 lektion från 1.200 kr

Canada - Alberta - Jasper - bjørneunge

Grizzly-safari på Blue River

Åk båt längs Blue River, också känd som Grizzly Bear Valley, där du förutom björnar kan se både örnar och älgar. 

3 tim från 720 kr

canada - alberta - banff - lake minnewanka 3500x2000px

Båttur i Banff National Park

Njut av en båttur på vackra Lake Minnewanka och upplev samtidigt Klippiga bergens rika djurliv.

1 dag från 470 kr

Canada - montreal - Mont Royl_0

Guidad cykeltur i Montreal

Upplev Montreals historia och sevärdheter från cykelsadeln på denna guidade utflykt.
 

3 tim från 630 kr

Canada - Vancouver island - campbell river.jpg

Laxsnorkling Campbell River

På denna utflykt får du möjlighet att simma med lax i Campbell River vilket är en unik och kul upplevelse.

3 tim från 1.180 kr

Island Reykjavik.jpg

Gör stopp på Island

Dela upp resan till Nordamerika och gör ett stopp på Island där unik natur och bra uteliv i Reykjavik väntar.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
USA - Alaska - Bjoern - Grizzly.jpg

Yukon och Alaska med bil

 • Upplev orörda vildmarker
 • Besök charmerande små städer
 • Njut av friheten med egen bil

15 dagar från 40.300 kr

cruise canada banff national park 2500x1250px

Västra Kanada med husbil

 • Upplev Kanada med egen husbil
 • Kom nära naturen
 • Perfekt för familjer

20 dagar från 16.100 kr

Canada - Natur (1).jpg

Västra Kanadas höjdpunkter

 • Två veckor med egen bil
 • Från Calgary & Vancouver
 • Upplevelser i Klippiga Bergen

16 dagar från 31.500 kr

Canada - Ontario - Niagara (5)_0

Östra Kanadas höjdpunkter

 • Upplev Toronto & Niagarafallen
 • Med egen bil över prärien
 • Upptäck okända delar av Kanada

15 dagar från 25.300 kr

RS3870_Park Car - Mt. Robson_0

TransCanada by Rail

 • Tågresan tvärs genom Kanada 
 • Fantastiska upplevelser 
 • Vacker natur & ett minne för livet

16 dagar från 55.200 kr

canada -alerbta - jasper - rocky mountains - maligne lake - spirit island

Den stora Kanadaresan

 • Niagarafallen
 • Rocky mountains
 • Rocky Mountaineer tågresa

20 dagar från 54.700 kr

USA - Alaska - Bjoern - Grizzly.jpg

Yukon och Alaska med bil

 • Upplev orörda vildmarker
 • Besök charmerande små städer
 • Njut av friheten med egen bil

15 dagar från 40.300 kr

cruise canada banff national park 2500x1250px

Västra Kanada med husbil

 • Upplev Kanada med egen husbil
 • Kom nära naturen
 • Perfekt för familjer

20 dagar från 16.100 kr

Canada - Natur (1).jpg

Västra Kanadas höjdpunkter

 • Två veckor med egen bil
 • Från Calgary & Vancouver
 • Upplevelser i Klippiga Bergen

16 dagar från 31.500 kr

Canada - Ontario - Niagara (5)_0

Östra Kanadas höjdpunkter

 • Upplev Toronto & Niagarafallen
 • Med egen bil över prärien
 • Upptäck okända delar av Kanada

15 dagar från 25.300 kr

RS3870_Park Car - Mt. Robson_0

TransCanada by Rail

 • Tågresan tvärs genom Kanada 
 • Fantastiska upplevelser 
 • Vacker natur & ett minne för livet

16 dagar från 55.200 kr

canada -alerbta - jasper - rocky mountains - maligne lake - spirit island

Den stora Kanadaresan

 • Niagarafallen
 • Rocky mountains
 • Rocky Mountaineer tågresa

20 dagar från 54.700 kr

Så blir din skräddarsydda resa till

När du kontaktar oss på MyPlanet lyssnar vi på dina önskemål samtidigt som vi delar med oss av våra tips och erfarenheter. Tillsammans skräddarsyr vi sedan din drömresa!
1.png

Du kontaktar oss

Ring på 0775-888088, maila oss en reseförfrågan eller boka ett personligt möte på vårt kontor.

2.png

Vi ger dig tips och skräddarsyr

Du får kontakt med en kunnig resesäljare som ger dig bra tips och planerar din resa tillsammans med dig, helt efter dina önskemål. 

3.png

Du får ett reseförslag

Du får ett skräddarsytt förslag på din önskade resa. Detta kan du sedan ändra ifall du vill och du förbinder dig inte till någonting. 

4.png

Du bokar resan

När du känner dig nöjd med upplägget bekräftar du bokningen och kan börja se fram emot din kommande resa.

Välkommen på reseföredrag

Ring till oss

Vi finns redo att göra verklighet av dina resedrömmar! Öppet månd-torsd 9-18, fred 9-17. 

staff-se.png