Havsörn som flyger längs med kust i Alaska

Kryssning Alaska och kör-själv i Kanada

Bila runt i Kanadas storslagna nationalparker och avsluta med en vacker kryssning till Alaska - den perfekta resan för naturälskare!

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

16 dagar från 30.800 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Är du en naturälskare är detta den perfekta resan för dig. Utforska Kanadas djurrika nationalparker med bil och färdas genom skärgården till Alaska på en härlig kryssning. 

Starta din resa med att hämta bilen i Edmonton och snart är du omgiven av höga bergstoppar, spegelblanka sjöar och djupa skogar i nationalparkerna Jasper och Banff. Fortsätt via Kamloops till den mångkulturella storstaden Vancouver, där du får chans att utforska vackra parker och fantastiska restauranger av olika slag. 

Efter Vancouver väntar en fantastisk kryssning norröver längs Kanadas och Alaskas karga, klippiga kuster. Håll utkik efter björnar, valar, späckhuggare och örnar medan du färdas mellan historiska guldgrävarstäder, mäktiga glaciärer och karg, orörd natur på väg till Seward i Alaska. Ombord på fartyget kan du koppla av med lugna stunder på spa och uppe på däck samt besök på teater, bio och livekonserter. Du har också ett stort utbud av restauranger med olika sorters kök att välja mellan. För bästa tänkbara upplevelse har du en utsideshytt med balkong där du kan njuta av stillheten och den orörda vildmarken på tu man hand. 

Rutter: Många kryssningar går även i omvänd riktning, alltså startar i Seward och avslutas i Vanvouver. Samtliga avgångar är på fredagar. Det finns även kryssningar till Alaska som avslutas i Seattle, eller går tillbaka till Vancouver.

Fartyg: Reseförslaget nedan är baserat på resa med Celebrity Cruises, men beroende på datum och platstillgång så kan kryssningen genomföras med Royal Caribbean Cruise Line. Prata med din resesäljare om vilket alternativ som passar dig bäst.  

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Höjdpunkter på resan

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

 Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Envira Amazonia REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet "Envira Amazonia REDD+" kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till. 

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien. 

CO2 certificateCO2 certificate 2

Den smukke Lake Louise og bjergene, Alberta, Vestlige Canada
Resor till Banff National Park

Upplev några av Kanadas mest imponerande och dramatiska bergslandskap i Banff National Park.

Banff National Park

Banff National Park är en av Kanadas äldsta nationalparker, men även en utav de vackraste. Parken sträcker sig över ett enormt område och erbjuder en mängd vandringsleder av olika längd och svårighetsgrad. 

Höjdpunkterna på mångas resa till Banff är utan tvekan Moraine Lake och Lake Louise. Särskilt vackra är de när morgonsolen lyfter sig över bergen och sjöarna får sin karakteristiska smaragdgröna färg. Lake Minnewanka och Two Jake Lake är två andra sevärda sjöar i Banff National Park. I nationalparken bjuds du också på höga, branta berg, brusande floder och djupa skogar där det finns chans att se bergsgetter, björnar, älgar och en mängd andra djur mellan trädstammarna.  

Banff stad och utflykter från Banff

Banff är mest känt för sin fabelliknande natur, men Banff stad är också värt ett besök. Staden har ca 7.000 invånare och här kan du njuta av god mat på någon utav alla trevliga restauranger och caféer. Det finns också många affärer och muséer att besöka. En del muséer har även utställningar om området som kan vara intressanta att besöka för att lära sig mer. 

Du kan också åka på spännande dagsutflykter från Banff. Ta till exempel gondolen till toppen av Sulphur Mountain, följ med på en ridtur i Cascade Mountains eller njut av en still kanottur i området kring Banff. Förutom alla vandringsleder som bjuder på otaliga äventyr i den vilda naturen.

Panoramaudsigt over Vancouver, Vestlige Canada
Resor till Vancouver

Vancouver i Kanada är känd som en av världens vackraste storstäder med havet på ena sidan och snöklädda berg på den andra.

Kulturell atmosfär

Vancouver består av flera olika stadsdelar med var sin unik karaktär, stämning och kultur. De många olika kulturerna som är representerade i staden avspeglar sig också tydligt i stadens många restauranger som erbjuder smakupplevelser från världens alla hörn.

Centrala Vancouver

Centrala stan är inte större än att du kan gå runt till de flesta platserna. Men vill du spara lite energi finns här möjlighet att ta bussen eller monorail runt i staden. Besök t.ex Canada Place, historiska Gastown runt Water Street eller centrala Stanley Park med sin tydliga indianinspirerade utsmyckning med totempålar. Här kan du samtidigt hyra cykel eller rullskridskor och ta dig runt hela Stanley Park eller varför inte ett besök på spännande Museum of Anthropology, där du får lära dig allt om totempålar, masker och den uråldriga indiankulturen.

Grouse Mountain

Från toppen av Grouse Mountain har du en fantastisk utsikt över staden. Du kommer lättast upp med gondolen och inkluderat i biljetten även inträde till Theatre in the Sky där du kan se film om Vancouver och ursprungsbefolkningen. 

Kombinera med Alaska

Från Vancouver kan du följa med på en 7-nätters kryssning runt Alaska där du får uppleva den orörda vildmarken och små guldgrävarsamhällen från förr. Kryssningen avslutas i Seattle, USA. 

rejser til alaska, usa
Resor till Alaska

Res till Alaska och upplev Anchorage, nationalparker och ett rikt djurliv.

Björnar, valar och många andra djur

Alaska är en av världens sista riktiga vildmarker, och på en resa till Alaska är du garanterad naturupplevelser i absoluta världsklass. Håll utkik efter björnar, älgar, renar och en mängd andra djur i Denali National Park. Du kan också följa med på valsafari från Valdez och Seward. Upplev långa och ljusa sommardagar eller norrsken i Fairbanks, samtidigt som huvudstaden Anchorage bjuder på stadsliv, vattenflyg och museer om Alaskas indianer. 

Perfekt för bil och husbil

Du kan välja att resa i Alaska med bil eller husbil. Båda reseformer ger dig friheten att inspireras på vägen, och stanna till när du ser ett djur eller något annat spännande som du vill undersöka närmare. Reser du med husbil i Alaska kan du se fram emot att campa på vackra campingplatser omgiven av härlig natur. Väljer du att uppleva Alaska med bil bokas hotell och allt annat hemifrån, så att du bara kan slappna av och njuta av din semester. 

Kryssning i Alaska 

Ett populärt sätt att uppleva Alaskas fantastiska natur från vattnet på, är att åka på en kryssning. Vi har olika förslag på kryssningsresor där du kan välja mellan olika avresehamnar, samt om du vill kombinera en kryssning i Alaska med ett kör-själv paket i Kanada. 

Utforska shoppingen i Alaska

Reser du till USA så är det en perfekt möjlighet att köpa amerikanska märkeskläder med dig hem. Köper du din resa genom MyPlanet får du därför ett gratis rabatthäfte till Simon Shoppings stora urval av outlet-shoppingcenter inkluderat i priset. Läs mer om Simon shopping här.

Lake Annette ved Jasper National Park, Alberta, Vestlige Canada
Resor till Jasper National Park

Vill du komma riktigt nära naturen ska du ge dig ut på någon utav parkens många vandringsleder. Exempelvis Path of the Glacier, som är en utav de vackraste vandringslederna i hela Klippiga bergen. Eller pröva krafterna med någon tur i de branta bergen omkring Whistler, Pyramid Mountain eller Mount Edith Cavell.

Kör själv i Jasper

Jasper stad ger ett trevligt avbrott i vildmarksupplevelserna. Gatorna Patrica Street och Connaught Drive bjuder på souvenirbutiker, gallerier, caféer och outdoor butiker i massor. Med Jasper stad som utgångspunkt kan du också ge dig ut på olika utflykter i nationalparken. Kör exempelvis längs Maligne Lake Road, som är ett utav de bästa ställen i Klippiga bergen at se djurlivet från vägkanten från. Åk gärna tidigt på morgonen då chansen att få syn på mexikanska bighorn får, kronhjort, ren och björn är som allra störst. Väl framme vid Maligne Lake kan du hyra kanoter och åka ut på egen hand eller följa med på en guidad båttur till Spirit Island.

Karta

Dag för dag

Bila runt i Kanadas storslagna nationalparker och avsluta med en vacker kryssning till Alaska - den perfekta resan för naturälskare!

Dag 1: Avresa från Sverige

Från Sverige flyger du till Edmonton. Här hämtar du upp bilen redan på flygplatsen och kör till ditt hotell som ligger centralt inne i stan.

Använd resten av dagen åt att vila upp dig efter resan, eller strosa runt i Albertas fina statshuvudstad dit inte många turister söker sig. Edmonton är en äkta kanadensisk stad med utmärkt shopping, bra restauranger och en utpräglad stolthet över stadens ishockeylag. Edmonton bjuder också på ett rikt kulturliv och en populär musikfestival. Och så väntar Kanadas storslagna natur precis utanför stadsgränsen.

Dag 2: Jasper National Park

Du lägger staden bakom dig tidigt på morgonen. Den första biten består av ett platt landskap, men snart börjar du närma dig Jasper National Park, och innan du vet ordet av är du omgiven av höga berg, djupa skogar och spegelblanka sjöar. Djurlivet är också rikt och det är värt att titta efter björnar och älgar längs vägen. Speciellt om du väljer att fortsätta till Maligne Lake, vilket ligger ca en timmes bilresa sydost om Jasper stad. Man kan hyra kanoter och paddla på Maligne Lake. Eller så tar du färjan och njuter av en magnifik två timmar lång båttur till Spirit Island, som är bland de vackraste platserna i Kanada.

Ett annat alternativ är Whistler Mountain sydväst om Jasper. Ge dig ut på den åtta kilometer långa och krävande vandringen upp till toppen, eller välj den enkla varianten och ta linbanan. Den eventuella ansträngningen belönas med en imponerande utsikt över dalen, Athabascafloden och Jasper Town. Vandringslederna Path of the Glacier och Cavell Meadows söder om Jasper är också bra ställen för att ge sig ut på vandring. Båda lederna är bland de vackraste i Klippiga bergen och mycket populära. Så det finns ofta många andra vandrare att slå följe med. I natt bor du i Jasper.

Körsträcka: ca 370 km

Dag 3: Icefield Parkway till Banff

Idag väntar en utav världens vackraste körsträckor när du ger dig ut på den 232 km långa Icefield Parkway. Mellan snöklädda berg, mäktiga glaciärer och skogsklädda dalar, slingrar den sig fram mot nästa anhalt; Banff.

Gå upp tidigt och ge dig iväg runt soluppgång, samtidigt som djuren är aktiva, vilket ger en god chans att få se en del av djurlivet på vägen. Stanna eventuellt vid Athabsca-vattenfallet innan du fortsätter till Athabasca-glaciären. Den kan du utforska närmare i en tur i en specialbyggd buss.

Längre söderöver avslöser den ena fantastiska utsiktsplatsen den andra. Exempelvis Peyto Lake, där smältvatten från den omkringliggande glaciären skiftar färg i takt med ljuset. Naturen längs Icefield Parkway är lättillgänglig från bilen, men det finns också möjlighet att sträcka på benen med små vandringsturer utmed vägen om du skulle önska det.

Se dock till att ha tid till de två smaragdgröna sjöarna Moraine Lake och Lake Louise, vackert belägna mellan höga bergstoppar och smala träd, vilket fångar den kanadensiska naturen på ett storslaget vis. Du kan hyra en kanot och paddla på både Moraine Lake och Lake Louise, innan resan fortsätter den sista biten till hotellet i den mysiga staden Banff.

Körsträcka: ca 280 km

Dag 4: Banff National Park

Du har hela dagen åt att njuta av Banff som ligger vackert omgivet av dramatiska berg, brusande vattenfall och vackra sjöar. Banff är i sig självt är en trevlig stad med sina affärer, bra restauranger och museer. För de flesta besökare är det dock upplevelsen utanför staden som drar mest, och det finns många möjligheter att uppleva området på. Svinga dig upp i sadeln på en ridtur i bergen, paddla kanot på Bowfloden, hyr cyklar eller ge dig ut på någon utav de många vandringsleder som startar i Banff. Du kan också ta linbanan till toppen av Sulphur Mountain, från vilken du belönas med en fantastisk utsikt över de omgivande bergen och dalarna. En bit bort bjuder Lake Minnewanka på en båttur på sjön, medan bergsgetterna ofta går och betar vid vägkanten nära Two Jake Lake.

Dag 5: Kamloops

Börja dagen med en tidig promenad vid golfbanan bakom Banff Springs Hotel, där kronhjortar ofta går och betar innan golfspelarna tar över. Efter frukosten sätter du dig återigen till rätta bakom ratten på din bil och fortsätter genom det fantastiska landskapet mot Kamloops i British Columbia. Djurlivet är lika magnifikt som naturen, så håll ögonen öppna efter björnar, älgar och andra djur längs vägen. Gör eventuellt ett stopp i nationalparkerna Yoho, Glacier eller Mount Revelstoke på vägen.

Vid Mount Revelstoke är det värt att ta Meadows in Sky Parkway, som slingrar sig fram till parkeringsplatsen nära toppen av berget. Under några månader om året när det är möjligt, tar en gratisbuss besökare den sista kilometern upp till toppen. Härifrån finns flera bra möjligheter att vandra genom den vackra alpina naturen. Längre fram smyger vägen sig längs Lake Shuswap på väg till skidorten Sun Peaks nära Kamloops, där du stannar över natten.

Körsträcka: ca 550 km

Dag 6: Mot Vancouver och kusten

Den sista biten mot Vancouver kan köras längs två olika rutter. Den mest direkta rutten följer Highway 5 till Merritt och Hope. Eller ta den något längre, men vackrare, rutten genom bergen via skidorten Whistler.

I Whistler kan du ta linbanan upp till en av de omkringliggande bergstopparna, varifrån du har fantastisk utsikt över Kanadas bergslandskap. I linbanan har du goda chanser att se björnar, hjortar och andra djur som tycker om att hålla till på de öppna passagerna under linbanorna. Eller besök Garibaldi Provincial Park, där ett stort antal havsörnar samlas när laxen kommer upp längs Squamish River för att leka och senare dö i den steniga floden.

Väl framme i Vancouver checkar du in på ditt centralt beläget hotell där du ska bo de kommande två nätterna. Vancouvers läge mellan havet och bergen gör det till en stark kandidat för titeln som världens vackraste metropol. Ett bra ställe att börja utforska staden på är Stanley Park, som pryds av vackra totempålar.

Körsträcka: ca 500 km (via Whistler)

Dag 7: Vancouver

Dagen är fri att njuta av Vancouver, där hela världen verkar vara samlad på ett enda ställe. Ät kinesiskt på Wild Rice i Chinatown och indiskt på Punjab Market runt Commercial Drive och 48th Ave. Njut av sushi i West End och vegetarisk mat på falafel-oasen Desert på Commercial Drive. Eller prova hela västra Kanadas familjerestaurang White Spot, som finns utspridda över hela Vancouver.

Vi rekommenderar att du tar gondolen till Grouse Mountain, där du har en fantastisk utsikt över Vancouver. På toppen av berget kan du se brunbjörn och det finns en skogshuggarshow och en Theatre in the Sky; en biograf som visar en vacker film om Vancouver och dess ursprungsbefolkning. Allt är gratis efter att du löst in din biljett till gondolen. Ett annat spännande alternativ är att köra till Capilano Bridge eller ta färjan till Vancouver Island. Du kan också åka på en valsafari utanför kusten för att få chans att se valar och späckhuggare på nära håll.

Dag 8: Kryssning Alaska

Njut av förmiddagen i Vancouver och lämna bilen innan du tar dig till kryssningsfartyget. Kl. 16:30 lägger fartyget ut och du påbörjar en magnifik resa genom den kanadensiska skärgården mot Alaska.

Celebrity Cruises är känt för sina bekväma och moderna fartyg, som har en mängd olika faciliteter. Fartyget är verkligen ett flytande lyxhotell med allt vad det innebär. Ta ett dopp i poolen, skäm bort dig med en härlig spa-behandling och njut av utsikten från de stora panoramadäcken med en kopp varmt kaffe eller en kall drink från baren. När hungern slår till kan du välja mellan åtta olika restauranger (varav fyra utav dem kostar extra), innan kvällen kan avslutas i de lyxiga loungeområdena, med en show i skeppets stora teater eller med en stilla drink på din privata balkong. Med andra ord är det en resa full av överflöd och upplevelser för alla sinnen.

Dag 9: Genom Inside Passage

Redan idag får du de första intrycken av kustens storslagna landskap när fartyget seglar mellan öarna och klippväggarna i den berömda Inside Passage. Föröver väntar dramatiska fjordar, höga berg och glaciärlandskap med tempererad regnskog, öde klippor och brusande vattenfall. Här är djurlivet rikt och du kan se både späckhuggare och världens största koncentration av vithövdade örnar som glider på uppvindarna. Så hitta ett bra ställe på däck och njut av en av världens vackraste kryssningar.

Dag 10: Ketchikan, Alaska

Sakta med säkert fortsätter du norrut över gränsen till Alaska och tidigt på morgonen redan vid ca 07.00 lägger fartyget till i staden Ketchikan. Ketchikan är känd för sina färgglada totempålar och branta gator. Tidigare präglades staden av fiske och skogsbruk, och det är fortfarande möjligt att se spår av hårda pionjärdagar på stadens gator. Vissa gator är så branta att man har gjort trappor istället för vägar. Ofta ligger det ett antal fartyg i hamnen varifrån sjöflygplanen också lyfter mot Misty Fiords National Momument och andra avlägsna naturområden. Rederiet erbjuder en mängd olika utflykter på land, men självklart kan du också välja att utforska Ketchikans lilla centrum på egen hand.

Southeast Alaska Discovery Center ger en bra introduktion till områdets natur och ursprungsbefolkning, medan Tongass Historical Museum dyker djupare in i områdets historia. Totem Heritage Center, där du kan ta del av en fantastisk samling av över 100 år gamla totempålar från Tlingit och Haida-folket, är också väl värt ett besök. Fler totempålar kan ses i Saxman Totem Park och Totem Bight State Historical Park lite utanför staden. Kl. 15.00 lägger fartyget ut och åker vidare norrut.

Dag 11: Icy Strait Point

Tlingitindierna har bott längs dessa kuster i tusentals år, men idag finns det inte många tecken på mänsklig aktivitet omkring Icy Strait Point, som du når kl. 10.00. Naturen är däremot fantastisk och det finns goda möjligheter att se örnar och till och med brunbjörnar i det fria. Håll också utkik efter knölvalar som ofta håller till i dessa vatten. Knölvalar kan bli upp till 15 meter långa och ha två meter långa fenor. De är inte särskilt skygga och ofta kan du komma ganska nära när de stora däggdjuren dyker ner i djupet och slår med stjärtfenan mot vattenytan så att det skvätter högt upp i luften. Om valen är på rätt humör kan den också slänga sig ner i vattnet med full kraft.

Icy Strait Point är byggt omkring de historiska byggnaderna där Hoonah Packing Company på sin tid producerade konserverad fisk. Idag är det dock naturen som drar folk och det finns vandringsleder i alla riktningar som tar dig till alla vackra platser. I närheten av hamnen finns också bra restauranger och ett gratis museum. Du kan även uppleva naturen med cykel eller susa fram mellan träkropparna i en utav världens längsta ziplines. Du har en hel del dag åt att utforska området innan fartyget kl. 20.00 fortsätter sin resa.

Dag 12: Juneau

Hela dagen är dedikerad till Alaskas huvudstad, Juneau, dit du kommer fram kl. 7.00 på morgonen. Staden grundades under guldfebern 1880 och är uppkallad efter guldgrävare Joe Juneau, som tillsammans med sin farfar Richard Harris hittade guld i området. Enligt egen utsago kunde man på den tiden hitta klumpar stora som ärtor och bönor i jorden! Pionjärandan kan fortfarande märkas av i Juneaus historiska centrum, som också bjuder på fina museer, bra restauranger och ett stort urval av butiker.

För många är områdets största attraktion dock den unika naturen som väntar strax utanför stadens gränser. Här ligger vackra fjordar sida vid sida med skogsklädda dalar och mäktiga glaciärer, som bara väntar på att bli utforskade. Som alltid erbjuder rederiet en mängd utflykter av olika slag som du kan välja mellan. Överväg ett besök på Mendelhall-glaciären, där mäktiga isklumpar bryts av och faller ner i en liten sjö. Fartyget seglar idag kl. 21.00 på kvällen, så du har en hel dag åt att uppleva Juneau.

Dag 13: Skagway

Kl. 7.00 på morgonen anländer du till Skagway, som är symbolen för de vilda guldfeberdagarna. Idag har staden bara cirka 850 invånare, men under guldfeber var Skagway utan tvekan Alaskas största stad med över 30.000 invånare. Att staden kunde växa till den storleken beror på de stora guldfyndighterna i Klondyke i nordvästra Kanada. Det levde Skagway länge på, då staden var den uppenbara landstigningsplatsen för de hoppfulla guldgrävarna och lycksökarna som kom till området med båt. I kölvattnet på dessa följde olika handelsfolk och självklart salonägare som såg potential i den snabbt växande staden. Inom kort var Skagway känt som "The roughest place in the world".

Du kan höra mycket mer om detta färgstarka kapitel i Alaskas historia vid Klondike Gold Rush National Historical Park Visitor Center och Skagway Museum. Eller besök några av de historiska byggnader som ligger utspridda runt staden, däribland Mascot Saloon som på sin tid var en av 70 barer i staden. Lockar naturen mer, kan omgivningarna utforskas på åtskilliga vandringsleder och organiserade utflykter. Kl. 16.00 lägger fartyget ut och fortsätter resan.

Dag 14: Hubbard-glaciären

Denna morgon väntar en av resans naturhöjdpunkter när fartyget sakta åker riktigt nära den mäktiga Hubbard-glaciären. Som en frusen flod flyter ismassorna från bergen ner mot havet, där stora isblock bryts av och fortsätter resan ut till havs. Det är inte möjligt att gå i land vid glaciären, men kryssningsfartyget går så nära som det bara är möjligt och ger dig den bästa möjliga vyn av detta magnifika naturfenomen. Från glaciären fortsätter du längs kusten djupare in i Alaskas farvatten.

Dag 15: Ankomst till Seward och hemresa

Tidigt på morgonen kl. 05.00 lägger skeppet till vid Seward, där en buss står redo att köra dig till Anchorage för att starta din hemresa. Beroende på dina flygtider kan du ha tid att titta runt i staden, eller kanske stanna några dagar och njuta av atmosfären i Alaskans största stad. Anchorage är också en bra utgångspunkt för ännu mer naturupplevelser i världsklass.

Dag 16: Ankomst till Sverige

Efter ett byte av flyg landar du i Sverige igen, fylld med fantastiska minnen från en resa fylld med naturupplevelser du aldrig glömmer!

Se alla dagar

Prisexempel

16 dagar från 30.800 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
snowSchool18_1

Skidlektioner Whistler

Boka dina skidlektioner i Whistler eller Banff hemifrån och få 10% rabatt. Finns olika nivåer.

1 lektion från 1.200 kr

Canada - Alberta - Jasper - bjørneunge

Grizzly-safari på Blue River

Åk båt längs Blue River, också känd som Grizzly Bear Valley, där du förutom björnar kan se både örnar och älgar. 

3 tim från 720 kr

canada - alberta - banff - lake minnewanka 3500x2000px

Båttur på Lake Minnewanka

Njut av en båttur på vackra Lake Minnewanka i Banff National Park och upplev samtidigt Klippiga bergens rika djurliv.

1 dag från 470 kr

Canada - montreal - Mont Royl_0

Guidad cykeltur i Montreal

Upplev Montreals historia och sevärdheter från cykelsadeln på denna guidade utflykt.
 

3 tim från 630 kr

Canada - Vancouver island - campbell river.jpg

Laxsnorkling Campbell River

På denna utflykt får du möjlighet att simma med lax i Campbell River vilket är en unik och kul upplevelse.

3 tim från 1.180 kr

Island Reykjavik.jpg

Gör stopp på Island

Dela upp resan till Nordamerika och gör ett stopp på Island där unik natur och bra uteliv i Reykjavik väntar.

3 dagar från 3.400 kr

Canada - Ontario - 1000 Islands - sejltur

Båttur The 1000 Islands

Följ med på en båttur genom området The 1000 Islands med vackra slott och gröna små öar.

1 tim från 195 kr

Canada - vandfly.jpg

Klippiga bergen från luften

Upplev storslagna landskap, mäktiga glaciärer och vackra sjöar med ett sjöflygplan från Whistler.

30 min från 1.370 kr

Canada - nova scotia - hval

Valsafari vid Brier Island i Nova Scotia

En guidad båttur på havet utanför Brier Island där du har chans att se både valar och delfiner.

4 tim från 440 kr

Canada - British columbia - Capilano - hængebro.jpg

City tour & Capilano Suspension Bridge

Upplev det bästa av Vancouver och se regnskogen från luften på broarna i Capilano Suspension Bridge Park.
Halvdagstur från 830 kr

5 tim från 830 kr

Laksefiskeri

Fisketur på Campbell River

Åk på en fisketur på Campbell River med goda chansen att fånga din egen lax.
Halvdagstur från 3.280 kr

4 tim från 3.280 kr

Canada - British Columbia - Vancouver (3)

Guidad cykeltur i Vancouver

Upplev vackra Vancouvers alla sevärdheter på en härlig cykeltur med en lokal guide.

5 tim från 700 kr

Canada - Alberta - Jasper - athabasca - Ice Explorer

Upplev Athabasca glaciären

Besök Athabasca glaciären som är en av Klippiga bergens mest spektakulära glaciär.

75 min från 590 kr

Canada - spekhugger.jpeg

Valsafari Campbell River

Åk med på en spännande valsafari där ni har möjlighet att uppleva både valar, sjölejon och delfiner.

6 tim från 1.720 kr

Canada - British Columbia - Victoria - The Empress Hotel

Sjöflygplan över Victoria

Upplev vackra Victoria och dess omkringliggande landskap på ett annorlunda sätt från ett sjöflygplan.

30 min från 925 kr

Canada - Ontario - vingård

Vinprovning vid Niagarafallen

Landskapen vid Niagara-on-the-Lake bjuder på vackra vinområden, trevliga vingårdar och gott vin.

1 dag från 910 kr

canada - british columbia - vancouver skyline set fra syd med bjerge som baggrund - bredformat

Vancouver med sjöflygplan

Upplev Vancouver och de vackra omgivningarna från ett sjöflygplan och ge dig själv ett minne för livet!

30 min från 1.020 kr

Canada - Alberta - Dinosaur Provincial Park3.jpg

Tyrrell Museum

Upplev dinosaurierna och andra forntidsväsen på spännande Tyrell Museum.
1-dagsbiljett från 150 kr

1 biljett från 150 kr

Canada - British Columbia - Whistler - Ski (17).jpg

Skidhyra Whistler

Med ökade priser för transport av skidor på flyget kan det löna sig att hyra hemifrån. Få 10% rabatt.

6 dagar från 1.250 kr

Canada - British Columbia - Knight Inlet Lodge - Grizzlybjørne (Custom)

Vildmarksafari på Knight Inlet Lodge

Flyg in i vildmarken med vattenflyg och upplev Kanadas natur och djurliv från en flytande lodge.

3 dagar från 11.500 kr

Ridetur ved Banff - Banff Trailriders5.jpg

Klippiga bergen från hästryggen

Följ med på ett äventyr i Banff National Park och upplev Klippiga bergen från hästryggen. 
2 dagar från 4.900 kr 

2 dagar från 4.900 kr

Canada - British Columbia - Whistler - Heliskiing.jpg

Heliskiing i Whistler

Få en äventyrlig och oförglömlig skidupplevelse med heliskiing i fantastiska Whistler.

3 åk från 8.890 kr

St Lawrence Market - Toronto.jpg

Hop-on Hop-off buss i Toronto

Upplev Torontos sevärdheter med en 2-dagars biljett till stadens Hop on Hop off bussar med guide.

2 dagar från 320 kr

Canada - Quebec - guidet tur.jpg

Stadsvandring i Old Quebec

Följ med på en guidad stadsvandring genom Old Quebec och få all historia om staden från 1608 tills nu.

2 tim från 205 kr

Canada - Ontario - Toronto - Sightseeing

CN Tower i Toronto

Upplev den enastående utsikten över Toronto från toppen av det 553 meter höga landmärket CN Tower. 
Från 340 kr

1 biljett från 340 kr

Canada - Dyr - Grizzlybjørn1

Björnsafari Campbell River

Se Kanadas grizzlybjörnar på nära håll på denna natursköna björnsafari från Campbell River.

7 tim från 3.810 kr

Canada - British Columbia - Capilano Suspension Bridge.jpg

Capilano Suspension Bridge

Känn suset när du går på hängbroarna mellan trädtopparna i Capilano Suspension Bridge Park.

5 tim från 370 kr

Canada - Ontario - Algonquin Provincial Park - kano

Paddla kanot i Algonquin Provincial Park

Upplev vackra Algonquin Provincial Park i kanot och till fots, antingen på egen hand eller i grupp. 

4 tim från 585 kr

Canada - rafting3.jpg

Rafting på Kicking Horse River

Vild white water rafting på Kicking Horse River som bjuder på adrenalinrus och vacker natur.

1 dag från 1.230 kr

Canada - Ontario - Toronto - skyline - skumring_0

Cykeltur på Torontos öar

Upplev Torontos öar på cykel i skymningen och njut samtidigt av ljusen från stadens vackra skyline. 

3 tim från 780 kr

Canada - Churchill - Lazy Bear Lodge - Isbjørn

Isbjörnsafari i Churchill

Se isbjörnar, vitvalar och norrsken från charmerande Lazy Bear Lodge i Churchill.

7 dagar från 38.600 kr

Canada - Quebec - Ottawa - War Museum

Ottawa Museum of History & War Museum

Besök de spännande muséerna Ottawa Canadian History Museum och War Museum. 

1 biljett från 180 kr

Canada - Saskatchewan - La Reata Lodge - Cowboys_1

Cowboyliv på La Reata Ranch

Lev ut cowboydrömmen på en 3-dagars ranchvistelse på La Reata mitt ute på Kanadas öppna prärie.

3 dagar från 2.100 kr

Rejsebureauet MyPlanet Rejser | Vi skræddersyer drømmerejser → find rejsen her

Björnsafari från Telegraph Cove

Följ med på björnsafari till Knight Inlet där du kan se björnarna komma ner till vattnet för att söka föda.

1 dag från 3.325 kr

Canada - British Columbia - Whistler - Gondola2.jpg

Kabinbaneäventyr i Whistler

Upplev bergslandskapen omkring Whistler ur ett fågelperspektiv från kabinbanen uppe på toppen.

2 tim från 470 kr

Canada - Alberta - Mount Assiniboine - bjerge

Helikoptertur över Mount Assiniboine

Fantastiska vyer väntar när du flyger helikopter över Mount Assiniboine utanför Banff.

30 min från 2.600 kr

Canada - British Columbia - dyr - plettet sæl 3_0

Kajak och snorkling i Howe Sound

Paddla kajak och snorkla bland sälar i det vackra fjordlandskapet i Howe Sound strax utanför Vancouver.

5 tim från 960 kr

Canada - dyr - oern_0.jpg

Upptäck Jasper National Park

Se örnar, älgar, kronhjortar och björnar på denna tur till hjärtat av Jasper National Park.

4 tim från 550 kr

Canada - Banff (12).jpg

Guidad vandring i Banff

Vandra i natursköna Banff National Park där du njuter av bergstoppar, glaciärer och brusande floder.

1 dag från 760 kr

Oplev Victoria på cykel

Guidad cykeltur i Victoria

Upplev Victoria på cykel och njut av stadens sevärdheter och speciella stämning på ett annorlunda sätt.

3 tim från 510 kr

Canada - Montreal - Bonsecours Market - 1_1

Guidad stadsvandring i Old Montreal

Följ med på en guidad stadsvandring i den hitoriskt spännande stadsdelen Old Montreal. 

2 tim från 240 kr

Canada - British Columbia - Vancouver (5)

Dinner Cruise i solnedgång

Njut av den vackra utsikten av Vancouver från vattnet på denna middagskryssning i solnedgång.

3 tim från 780 kr

Canada - vancouver island - søløve.jpg

Wildlife Cruise Campbell River

Kom nära Kanadas vilda djur i deras naturliga miljö medan ni åker båt genom vackra Discovery Passage.

3 tim från 1.150 kr

Middagscruise i Toronto

Middagskryssning i Toronto

Njut av en god middag på en båttur på Lake Ontario och upplev Torontos magnifika skyline.

4 tim från 910 kr

Canada - British Columbia - Whistler Ziptrek - Ecotours.jpg

Zipline-äventyr bland björnar

Se björnar uppifrån när du går bland trädtopparna på hängbroar med en ziplina i Whistler.

1 dag från 990 kr

Granville Island Market - Canada.jpg

Granville Island Market i Vancouver

Granville Island Market i Vancouver bjuder på trevliga butiker, delikatesser och godsaker. 

1 dag från 630 kr

Australien - victoria - Yarra Valley - vindruer 2

Guidad vin- och ciderutflykt i Montreal

Följ med på en guidad tur och smaka på gott vin och syrlig cider som produceras utanför Montreal. 

5 tim från 890 kr

Horseshoe Falls, Niagara Falls, Canada

Bakom Niagarafallen

Följ med in bakom Niagarafallen på denna imponerande tur in bakom Hästskofallet.

1 dag från 190 kr

Canada - British Columbia - Vancouver Island -April Point - Hval

Valsafari och Victoria

Kombinera valsafari med ett besök i trevliga Victoria på Vancouver Island på denna dagstur från Vancouver.

1 dag från 2.535 kr

canada - alberta - jasper - maligne lake - spirit island 3500x2333px

Båttur på Maligne Lake

Njut av den vackra naturen på denna båtuflykt på Maligne Lake, en utav Klippiga bergens vackraste sjöar.

2 tim från 620 kr

Canada - rafting 4.jpg

Rafting i Jasper

Njut av adrenalinfylld raftingtur på Athebasca-floden i Jasper National Park.

2 tim från 560 kr

Canada - Newfoundland - Cape Spear

Guidad tur i St. John’s på Newfoundland

En guidade 3-timmarstur som tar dig till Nordamerikas östligaste punkt vid St. John’s i Newfoundland. 

3 tim från 570 kr

Canada - British Columbia - Vancouver - Gastown madtur

Gastronomi i Vancouvers Gastown

Följ med på en guidad tur genom historiska Gastown i Vancouver med fokus på gastronomi. 

3 tim från 1.240 kr

Canada - British Columbia - Vancouver Island -April Point - Hval

Valsafari från Victoria

Upplev späckhuggare, gråvalar, sälar och mycket mer på denna valsafari på sundet utanför Victoria.

3 tim från 800 kr

Canada - Ontario - Niagara Falls - Regnjakker

Båtutflykt till Niagarafallen

Med Hornblower Niagara Cruise kommer ni hissnande nära det mäktiga hästskofallet.

15 min från 260 kr

Canada - Alberta - Jasper - athabasca - Ice Explorer

Glaciärtur & Skywalk på Athabasca Glacier

Upplev Athabasca Glacier på en tur med ett Ice Expolorer-fordon och gör en Glacier Skywalk.

75 min från 800 kr

Canada - Jasper - Heste

Ridning i Banff

Denna ridtur i Banff låter dig uppleva de kanadensiska Klippiga bergen från hästryggen.

2 tim från 860 kr

Panoramaudsigt over Quebec City-skyline med Chateau Frontenac og Saint Lawrence-floden - Quebec City, Quebec, Canada

Guidad tur i Quebec City

Denna guidade rundtur tar dig till de största historiska och moderna sevärdheterna i Quebec City. 

2 tim från 375 kr

Canada - Ontario - Niagara - Helikopter_1

Helikopter över Niagarafallen

Flyg helikopter över Niagarafallen och njut av en storslagen och spännande upplevelse.

9 min från 1.030 kr

Rocky Mountains med helikopter

Helikopter i Klippiga Bergen

Upplev Klippiga bergens storslående bergslandskap omkring Banff med helikopter.
Från 1.170 kr

12 min från 1.170 kr

Canada - Alberta - Calgary - Stampede

Calgary Stampede Rodeo

Upplev Calgary Stampede Rodeo, en häftig show som också kallas ”The Greatest Outdoor Show on Earth”.

2 dagar från 2.800 kr

Canada - Ontario - Toronto - Cykel - Guide

Guidad cykeltur i Toronto

Utforska Toronto på cykel och upplev stadens många sevärdheter på ett annorlunda sätt.

4 tim från 700 kr

canada - brown bear - bredformat 3000x1200px

Björnsafari i Whistler

Upplev det rika djurlivet i bergen runt Whistler och Blackcomb på en spännande björnsafari.

3 tim från 1.640 kr

Canada - Britih Columbia - Vancouver - Big bus

Hop-on Hop-off buss & Vancouver Lookout

Utforska Vancouvers sevärdheter med ett hop-on hop-off busspass och besök Vancover Lookout. 

1 dag från 470 kr

Canada - Dyr - Pukkelhval (2).jpg

Valsafari Prince Rupert

Följ med på en spännande valsafari och få syn på de enorma valarna på havet utanför Prince Rupert.

4 tim från 1.210 kr

Canada - Alberta - Banff - Svaevebane 3.jpg

Kabinbanan i Banff

Njut av de storslagna landskapen omkring Banff med kabinbana till toppen av Sulphur Mountain.

1 biljett från 470 kr

Canada - British Columbia - Knight Inlet Lodge - Grizzlybjørne (Custom)

Grizzlybjörnar Prince Rupert

Följ med på en spännande björnsafari med båt där ni upplever grizzlybjörnarna på nära håll.

1 dag från 2.390 kr

Canada - British Columbia - Vancouver - Solopgang.jpg

Victoria med sjöflygplan från Vancouver

Flyg med ett sjöflygplan från Vancouver till Victoria där du får en heldag att strosa runt. 

1 dag från 2.140 kr

Canada - British Columbia - dyr - spækhugger 4

Valsafari vid St. Anthony

Följ med på en oförglömlig båttur längs Newfoundlands norra kust och se valar, delfiner och andra djur. 

3 tim från 680 kr

Canada - Ontario - Niagara (5)_0

Dagstur till Niagarafallen

Upplev de imponerande Niagarafallen och besök på denna dagstur från Toronto.

1 dag från 1.110 kr

Canada - British Columbia - Vancouver Island - Bjorn (2)

Björnsafari Tofino

Se de charmiga svartbjörnarna på en guidad björnsafari med båt från Tofino på Vancouver Island.

2 tim från 860 kr

New Zealand - South Island - Kaikoura - Hval_0.jpg

Valsafari Vancouver Island

Upplev både gråvalar, knölvalar och späckhuggare på en valsafari vid Vancouver Islands västkust.

2 tim från 860 kr

Canada - British Columbia - Whistler - ATV (2)

Äventyr med fyrhjuling

Prova att köra fyhjuling i Klippiga Bergens storslagna landskap på ett guidat äventyr från Whistler. 

2 tim från 1.320 kr

Canada - Alberta - Banff - Sulphur Mountains - gondol

Banff National Park från Calgary

Utforska Banff National Park från Calgary och lär dig mer om områdets natur, historia och djurliv. 

5 tim från 1.760 kr

Canada - British Columbia - Rocky Mountaineer 3

Upplev Kanada med Rocky Mountaineer

Åk på en unik tågresa med lyxtåget Rocky Mountaineer genom Klippiga bergen i västra Kanada.

2 dagar från 10.100 kr

Canada - British Columbia - Grouse Mountain - svævebane.jpg

Gondollift till Grouse Mountain

Ta gondolliften till toppen av Grouse Mountain och njut av en dag full av upplevelser.
Dagstur från 470 kr

1 dag från 470 kr.

Canada - Ontario - Niagara-on-the-lake - vin

Vintur från Toronto

Njut av en guidad vintur från Toronto där du får prova både goda viner och utsökt mat utmed vägen. 

1 dag från 1.400 kr

Canada - british columbia - butchart gardens.jpg

Dagstur till Victoria med båt

Följ med på en dagstur till Vancouver Island och upplev en av västra Kanadas mest stämningsfulla städer.

1 dag från 1.440 kr

Canada - vandfly.jpg

Västkusten med vattenflyg

Följ med på en spännande flygtur med lokalt vatttenflyg till de små kustsamhällena längs Kanadas västkust. 

3 tim från 1.790 kr

Canada - rafting 4.jpg

Rafting i Banff

Området runt Banff bjuder på många möjligheter till rafting och det finns flera alternativ beroende på nivå.

1 dag från 640 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
cruise canada banff national park 2500x1250px

Västra Kanada med husbil

 • Upplev Kanada med egen husbil
 • Kom nära naturen
 • Perfekt för familjer

20 dagar från 16.100 kr

Canada - Natur (1).jpg

Västra Kanadas höjdpunkter

 • Två veckor med egen bil
 • Från Calgary & Vancouver
 • Upplevelser i Klippiga Bergen

16 dagar från 31.500 kr

USA - Alaska - Bjoern - Grizzly.jpg

Yukon och Alaska med bil

 • Upplev orörda vildmarker
 • Besök charmerande små städer
 • Njut av friheten med egen bil

15 dagar från 40.300 kr

Canada - Ontario - Niagara (5)_0

Östra Kanadas höjdpunkter

 • Upplev Toronto & Niagarafallen
 • Med egen bil över prärien
 • Upptäck okända delar av Kanada

15 dagar från 25.300 kr

RS3870_Park Car - Mt. Robson_0

TransCanada by Rail

 • Tågresan tvärs genom Kanada 
 • Fantastiska upplevelser 
 • Vacker natur & ett minne för livet

16 dagar från 55.200 kr

canada -alerbta - jasper - rocky mountains - maligne lake - spirit island

Den stora Kanadaresan

 • Niagarafallen
 • Rocky mountains
 • Rocky Mountaineer tågresa

20 dagar från 54.700 kr

Rocky Mountains

Rocky Mountain Express

 • Ett kortare reseförslag
 • Bil och boende bokat
 • En resa genom Klippiga Bergen

9 dagar från 20.800 kr

rsz_celebrity-solstice-alaska_shipexterior_tracyarmfjo-recut2

Kryssning Alaska från Vancouver

 • Insideshytt inkl. dryckespaket
 • Vackra Alaskan Inside Passage
 • ​Vancouver och Seattle

13 dagar från 23.900 kr

Canada - Newfoundland - St. Johns -119372104.jpeg

Newfoundland runt med bil

 • St. John's färgglada bebyggelse
 • Båttur bland valar och isberg
 • Charmiga små fiskesamhällen

15 dagar från 28.300 kr

Canada - Qubec - Montreal (4)_0.jpg

Mat och vin i Kanada

 • Smaka på mångkulturella köket
 • Landets bästa marknader
 • Vinprovning hos producenterna

16 dagar från 34.600 kr

Canada - British Columbia - Whistler - Ski (17).jpg

Skidresa Banff Brewsters Lodge

 • Rustikt hotell mitt i byn
 • Lodgekänsla
 • Bastu och jacuzzi

9 dagar från 18.200 kr

Canada, provinsen Nova Scotia, Cape Breton, naturskøn cabot-trail

Nova Scotias höjdpunkter

 • Historia, kultur och natur 
 • Korta avstånd och tid för upplevelser
 • Vackra nationalparker

15 dagar från 24.600 kr

listel-exterior-summer

Skidresa Whistler Listel Hotel

 • Prisvärt hotell i Whistler
 • Nära restauranger & uteliv
 • Gångavstånd till lift

9 dagar från 19.700 kr

whistler skiier_0.jpeg

Skidresa Whistler Pan Pacific

 • Hotell mitt i Whistler
 • Hög kvalitet och standard
 • 2 min till liftarna

9 dagar från 21.300 kr

USA - wyoming - Yellowstone - buffalo.jpeg

Nordvästra USA och Kanada i bil

 • Road trip i USA och Kanada 
 • Imponerande nationalparker
 • Njut av vackra städer

16 dagar från 20.400 kr

Canada - Ontario - Toronto - Sightseeing

Halifax till Toronto med tåg

 • Städer och vacker natur
 • Oförglömlig resa
 • Kultur och historia

10 dagar från 22.000 kr

canada - alberta - banff - lake minnewanka 3500x2000px

Västra Kanadas Bästa

 • Vacker natur och upplevelser
 • Bil & hotell är bokat
 • Se Kanada på egen hand

22 dagar från 38.300 kr

Alaska - Katami National park - bjørn 6

Vancouver Island med bil

 • Vancouver Islands häftiga djurliv
 • Vackra nationalparker 
 • Stämning i Vancouver

12 dagar från 39.100 kr

Summit-Lodge-Boutique-Hotel-5-copy (1)

Skidresa Whistler Summit Lodge

 • Boutiquehotell i Whistler
 • Mysigt & romantiskt
 • Pool & Spa

9 dagar från 18.200 kr

Canada - Alberta - Banff - Ski

Skidresa Banff Elk & Avenue Hotel

 • Hotell mitt i Banff
 • Trevligt standardhotell
 • Jacuzzi och bastu

9 dagar från 17.800 kr

Man fotar naturen från tågfönster i Rocky Mountains, Kanada

Västra Kanada med bil och tåg

 • Rocky Mountaineer genom British Columbia
 • Unika naturupplevelser
 • Kombineras med bilsemester

13 dagar från 55.400 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png