Canada - Qubec - Montreal (4)_0.jpg

Mat och vin i Kanada

Smaka på Kanadas mångkulturella kök, besök vingårdar och upplev landets bästa matmarknader på denna rundresa i Kanada!

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

16 dagar från 34.600 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Lönnsirap, smoked meat sandwiches, ice wine och utsökt öl. Kanada är fyllt av exotiska smakupplevelser som i hög grad har präglats av landets mångkultur. I århundraden har människor från alla världens hörn flyttat till Kanada. Med sig har de haft kokböcker fyllda med diverse överraskningar. På denna rundresa i både östra och västra Kanada upplever du många olika sidor av landets matkultur, både på egen hand och på en rad speciellt utvalda dagsturer som introducerar dig för områdets specialiteter. 

Resan inleds i Montreal, vars härliga kök du kan utforska på stadens alla spännande restauranger. Därefter fortsätter du med bil via Ottawa och Kingston till Niagara-on-the-Lake som är berömd för sitt vin. Du besöker naturligtvis ett par av de lokala vingårdarna där du får smaka på den senaste skörden. I Toronto upplever du Kanadas mångkulturella kök till fullo. Du besöker stadens fantastiska matmarknad och får följa med på en guidad tur på ett bryggeri, innan det är dags att med flyg ta sig vidare till Kelowna i British Columbia. Här väntar flera besök på vingårdar och fruktodlingar omkring Penticton. Längre söderut upplever du ökenområdet Osoyoos innan resan går vidare, via de varma källorna i Harrison Hot Springs, till Vancouver där du bl.a. besöker Granville Island Market. Det finns alltså gott om fantastiska smakupplevelser i Kanadas vackra natur!

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Höjdpunkter på resan

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

 Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Envira Amazonia REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet "Envira Amazonia REDD+" kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till. 

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien. 

CO2 certificateCO2 certificate 2

Canada - Ontario - vingård
Vinprovning vid Niagarafallen

Upplev vinområdena runt och omkring Niagarafallen och Niagara-on-the-Lake där några av Kanadas mest eftertraktade vin odlas. Utflykten tar dig bland annat ut på Niagara Parkway där det ena vackra landskapet avlöser det andra. Här står vinrankorna i snarlika rader mellan vingårdarna där de lokala bönderna bjuder in till rundvisning och vinprovning.

Många av Kanadas glimrande viner produceras i detta område. En av specialiteterna är is-vin som är ett sött dessertvin gjort på druvor som blivit plockade och mosade i fryst tillstånd. På det viset blir den naturliga fruktsötman och syran bevarad vilket är karakteristiskt för is-vin. En rad olika druvor kan användas, exempelvis Riesling, Cabernet Franc och Cabernet Sauvignon är mycket populära, men även Shiraz och Merlot kan användas till is-vinet. Det viktigaste av allt är den rätta temperatur på minst 8 minusgrader när duvorna ska plockas. Utflykten inkluderar guidad tur och provsmakning på två vingårdar och fulländas med en god lunch. Dagsturen utgår från Niagara Falls eller Niagara-on-the-Lake.

Panoramaudsigt over Vancouver, Vestlige Canada
Resor till Vancouver

Vancouver i Kanada är känd som en av världens vackraste storstäder med havet på ena sidan och snöklädda berg på den andra.

Kulturell atmosfär

Vancouver består av flera olika stadsdelar med var sin unik karaktär, stämning och kultur. De många olika kulturerna som är representerade i staden avspeglar sig också tydligt i stadens många restauranger som erbjuder smakupplevelser från världens alla hörn.

Centrala Vancouver

Centrala stan är inte större än att du kan gå runt till de flesta platserna. Men vill du spara lite energi finns här möjlighet att ta bussen eller monorail runt i staden. Besök t.ex Canada Place, historiska Gastown runt Water Street eller centrala Stanley Park med sin tydliga indianinspirerade utsmyckning med totempålar. Här kan du samtidigt hyra cykel eller rullskridskor och ta dig runt hela Stanley Park eller varför inte ett besök på spännande Museum of Anthropology, där du får lära dig allt om totempålar, masker och den uråldriga indiankulturen.

Grouse Mountain

Från toppen av Grouse Mountain har du en fantastisk utsikt över staden. Du kommer lättast upp med gondolen och inkluderat i biljetten även inträde till Theatre in the Sky där du kan se film om Vancouver och ursprungsbefolkningen. 

Kombinera med Alaska

Från Vancouver kan du följa med på en 7-nätters kryssning runt Alaska där du får uppleva den orörda vildmarken och små guldgrävarsamhällen från förr. Kryssningen avslutas i Seattle, USA. 

Udsigt over Toronto, Canada
Resor till Toronto

Mångfald av kulturer, shoppingmöjligheter och upplevelser i Toronto.

Kanadas största stad

Toronto, är Kanadas största stad med allt vad det innebär i form av kultur, sightseeing, shopping och gastronomi. Allt detta i kombination med en otrolig lokal gästfrihet som gärna visar upp deras vackra hemstad gör en vistelse i Toronto till en fantastisk upplevelse.

Underhållning i världsklass

Toronto blir ofta sammankopplad med New York - fast i ett något mindre format. Staden rymmer, precis som New York, många olika etniska stadsdelar så som Greektown, Little Italy och Chinatown. Mer än 100 olika nationaliteter är representerade i Toronto och bidrar till stadens charm och stämning. Upplev också trevliga Kensington där du kan besöka den stora marknaden. Gå på upptäcktsfärd mellan gallerior, butiker, barer, restauranger och stånd med frukt och grönt. Här finns verkligen något för alla.

Sightseeing

Stadens mest kända byggnad är utan tvekan det 553 meter höga CN Tower. Från toppen har du en fantastisk utsikt över staden i alla riktningar. Få en stor överblick innan du ger dig ut och upplever allt staden har att erbjuda. Besök exempelvis någon av de många restaurangerna, ta en shoppingtur, gå på ett sportevenemang eller någon av alla teaterföreställningar som spelas i staden.

Karta

Dag för dag

Smaka på Kanadas mångkulturella kök, besök vingårdar och upplev landets bästa matmarknader på denna rundresa i Kanada!

Dag 1: Avresa från Sverige

Från Sverige går resan västerut mot Montreal där du landar samma dag p.g.a. tidsskillnaden. Här checkar du in på ett centralt beläget hotell, och har därefter resten av dagen till att utforska den pulserande storstaden. Montreal är med sina tre miljoner invånare Kanadas största franska stad. Maten, modet och invånarnas vänlighet är tre saker som tydligt märks på stadens gator. Här har den engelska och franska kulturen hittat ett harmoniskt samspel och skapat en kreativ miljö. Stadens centrum har en amerikansk look med breda gator och skyskrapor som skapar ett tätt rutmönster, men skrapar du lite på ytan märker du snabbt stadens djupa franska rötter.

Dag 2: Smaka på Montreal

Börja eventuellt dagen på äkta kanadensiskt vis: med pannkakor och lönnsirap. Det var indianerna som kom på idéen med att utnyttja trädets saft, och det var de som introducerade lönnsirapen för nybyggarna. Sedan dess har pannkakor inte varit detsamma i Kanada utan den tjocka, gyllene massan.

Fyll resten av dagen med spännande smakupplevelser på Montreals stora utbud av kaféer, restauranger och matbutiker. Förslagsvis kan du utforska Montreals historiska stadsdelar och smaka på några av stadens många delikatesser. Smakproverna ändras i takt med säsongen, men Montreals smoked meat sandwich och dess berömda bagels finns naturligtvis alltid på menyn. Mat har en central roll i den lokala kulturen. I tre århundraden har immigranter sökt sig till Montreal, vilket har satt sin prägel på stadens lokala kök som har ingredienser från världens alla hörn. Besök också något utav stadens många mikrobryggerier och testa en lokalproducerad öl. Skulle du föredra vin finns dagsturer till vinområden utanför Montreal du kan åka på.

Dag 3: Montreal – Ottawa

Det har blivit dags att säga farväl till Montreal. Du hämtar din hyrbil i centrum och beger dig vidare mot Ottawa, vackert belägen vid Ottawa-floden och Rideau-kanalen. Staden har 800.000 invånare och dess kompakta centrum bjuder på en livlig blandning av folkliv, spännande ny museiarkitektur samt regeringsbyggnader i traditionell engelsk stil på Parliament Hill.

Listan över museer och kulturella upplevelser i området Ottawa-Hull området är lång. Även om städerna Ottawa och Hull separeras från varandra av Ottawa-floden och en provinsgräns, så är det enbart en bro som skiljer de två städerna åt. Besök gärna det nya museet Canada Aviation Museum där du kan lära dig mer om flygets historia och dess enorma betydelse för Kanada, framförallt i samband med öppnandet av landets otillgängliga norra delar. Du kan också ta en sväng förbi National Gallery of Canada vars samlingar inkluderar verk av landets ursprungsbefolkning, samt kanadensiska, internationella och asiatiska konstnärer. Även teckningar, fotografier och nutida konst finns representerat på museet. På War Museum finns det utställningar om olika inbördeskrig i Kanada, samt om landets medverkan i internationella krig. Utöver det kan du få en inblick i Kanadas stora bidrag till fredsbevarande FN-insatser överallt i världen. FNs fredsbevarande insatser uppstod faktiskt från början efter en idé av den kanadensiska premiärministern Lester B. Pearson.

Distans: ca 200 km

Dag 4: Ottawa – Kingston

Du lämnar idag Ottawa och reser vidare mot den historiska staden Kingston, belägen där Lawrence floden rinner ut i Ontariosjön. I den lilla staden där invånarna primärt talar engelska kan du se Fort Henry som byggdes på 1800-talet. Fortet byggdes för att skydda Kingston och The Royal Navy under krigen mot USA. Du kan avsluta dagen med att strosa längs strandpromenaden Kingston Waterfront, där du även kan åka på en mysig segeltur eller njuta av en god middag på en av de många restaurangerna.

Distans: ca 200 km

Dag 5: Kingston – Niagara-on-the-lake

Dag 5: Kingston – Niagara-on-the-Lake
Från Kingston går bilresan vidare mot Niagara-on-the-Lake. Denna lilla charmerande stad vid Ontariosjön grundades av engelska rojalister efter det Amerikanska frihetskriget. Idag är det en av de mest välbevarade 1900-tals städerna i Nordamerika. Läget vid sjön, trädalléerna och de gamla trähusen gör Niagara-on-the-Lake oemotståndlig och det är mysigt att bara strosa runt på stadens gator.

Dag 6: Vingårdsbesök omkring Niagara-on-the-Lake

På denna heldagstur får du uppleva några av områdets fantastiska vinområden när du beger dig upp längs historiska Niagara Parkway, genom det ena vackra landskapet efter det andra. Lunchen avnjuts på charmerande Queens Landing där du med ett gott glas rött eller vitt vin kan njuta av utsikten över hamnen. Turen avslutas i Niagara-on-the-Lake där det finns tid att utforska området på egen hand.

Under vistelsen i Niagara-on-the-Lake kan det varmt rekommenderas att man smakar på områdets speciella ice wine. Ice wine är ett sött dessertvin gjort på druvor som har plockats och pressats frusna. Detta bevarar den naturliga fruktsötman och syran som är så karakteristiskt för denna sortens vin. En rad olika druvor kan användas men de mest populära är Riesling, Cabernet Franc och Cabernet Sauvignon. Även Shiraz och Merlot används till det unika vinet. Det viktigaste är att det är rätt temperatur när druvorna ska plockas. Minst 8 minusgrader ska det vara.

Dag 7: Niagara-on-the-lake – Toronto

Resan går idag vidare mot mångkulturella Toronto. Efter ankomst har du resten av dagen till att njuta av den spännande storstaden på egen hand. Det finns massor att ägna sig åt, så som shopping som är i klass med de mest berömda storstäderna. Här finns dessutom flera fina museer, där framförallt The Royal Ontario Museum är värt ett besök.

Det finns mer än 100 olika etniska grupper i Toronto och det talas otaliga språk. Staden har därför flera spännande stadsdelar som har präglats på olika sätt av de många olika kulturerna. Du kan t.ex. besöka Greektown, Little Italy, China Town eller hippieinspirerade Kensington Market. Denna mångfald visar sig också på stadens menyer som erbjuder fantastisk fusion mat. Testa t.ex. Rasta Pasta som serverar en blandning av det jamaicanska och italienska köket. I Toronto är en måltid inte bara en måltid och en öl är inte bara något man dricker till en fotbollsmatch. Här lägger de hela sin själ i maten, vilket också märks på smaken. Besök även St. Lawrence Market som är en fantastisk matmarknad fylld med de bästa ostarna, lokal frukt och grönsaker samt färskt kött och nyfångad fisk. En perfekt plats att hitta matsäcken till sin picknik på Toronto Islands.

Dag 8: Marknadstur i Toronto

På denna dagstur kommer du först till det spännande området Old Town, där du får en god inblick i områdets lokala historia. Efter det går turen vidare till St. Lawrence Market, som har legat på den här platsen sedan innan Toronto grundandes. Handeln i området går över 200 år tillbaka i tiden, till då de lokala bosättarna bytte varor längs kusten av Lake Ontario ungefär på den plats där marknaden är idag. År 2012 utsågs marknaden till världens bästa av National Geographic, och du kommer snabbt förstå varför. Portugisiska snacks, autentiska judiska bagels, indiska sötsaker, lokal Ontario ost, ukrainska piroger och stadens kända 'peameal bacon sandwiches' är bara några av de läckerheter som du kan uppleva på din resa genom marknaden. Längs vägen kommer guiden berätta fascinerande historier och roliga annekdoter. Däribland historien om en världsberömd, mäktig kvinna som skapade en lysande affär genom att sälja morötter i marknaden källare.

Dag 9: Toronto – Kelowna

Det har blivit dags att säga farväl till Toronto. Du lämnar in hyrbilen och sätter kurs mot flygplatsen där du flyger vidare mot Kelowna. På flygplatsen väntar en ny hyrbil och inom kort kan du checka in på ditt hotell. Därefter har du resten av dagen till att få ett första intryck av området.

Dag 10: Kelowna

Dagen bjuder på en dagstur till flera av Kelownas vackraste vingårdar. Däribland Mission Hill Family Estate Winery och Quail's Gate Estate Winery. Under dagen får du möjlighet att provsmaka de goda vinerna innan du reser tillbaka till Kelowna.

Dag 11: Kelowna – Osoyoos

Resan går vidare söderut mot staden Osoyoos som ligger precis vid gränsen mot USA. Här hittar du sand, kaktusar och landskap som inte liknar något av det som de flesta förknippar Kanada med. Detta vackra naturområde är Kanadas enda öken. Längs vägen kan du göra ett stopp i staden Penticton, som är vackert inkilad på en landremsa mellan Skaha - och Okanagansjöarna. Området kallas British Columbias fruktkorg tack vare dess många fruktträdgårdar och vingårdar. Penticton är servicecenter för den södra delen av Okanagan Valley där det produceras en hel del vin, däribland mycket bra vitt vin.

Dag 12: Osoyoos – Harrison Hot Springs

Från Osoyoos går resan vidare mot staden Harrison Hot Springs som ligger vid den 60 kilometer långa Harrison Lake. Med sina blott 1.600 invånare är det alltså inte någon storstad vi talar om. I mer än hundra år har Harrison Hot Springs varit ett populärt utflyktmål bland Vancouvers invånare. Området bjuder på mjuka sandstränder, utsikt över klippiga berg och sist men inte minst varma källor att bada i. Det finns roliga aktiviteter för alla åldersgrupper i Harrison Hot Springs. Utöver att få sand mellan tårna på stranden kan man hyra cyklar eller bege sig ut på vattnet i kanot, kajak, segelbåt eller speed boat. Tid till avslappning hittar du också på golfbanan eller genom att unna dig själv en spabehandling.

Dag 13: Harrison Hot Springs – Vancouver

Resan fortsätter idag mot den fantastiska storstaden Vancouver. Belägen i det platta floddeltat Fraser River med snöklädda bergstoppar i norr och havet i väst, är Vancouver en värdig kandidat till titeln som världens vackraste storstad. Efter att du har checkat in på hotellet har du resten av kvällen åt att skaffa dig dina första intryck av staden på egen hand. Du kan exempelvis sträcka på benen i Stanley Park där totempålarna står mellan träden, eller längs promenaden vid Canada Place där Vancouvers invånare går, springer, cyklar eller rullar fram på inlines.

Dag 14: Granville Island Market Tour

Dagen bjuder på en dagstur till populära Granville Island Market där det alltid är fullt av liv. Här får du uppleva områdets spännande historia och kultur, samtidigt som du strosar runt mellan de små butikerna. Här finns allt från lokal ost till söta donuts i världsklass. Utöver att Granville Island Market bjuder på många fyllda butiksgator är det samtidigt ett av stadens mest kulturella områden med en rad museer, teatrar och olika slags hantverk.

Dag 15: Avresa från Vancouver

Efter att ha lämnat hyrbilen på Vancouvers flygplats går resan tillbaka hem till Sverige igen.

Dag 16: Ankomst till Sverige

Du ankommer till Sverige med en mängd smakrika minnen med dig hem!

Se alla dagar

Prisexempel

16 dagar från 34.600 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
snowSchool18_1

Skidlektioner Whistler

Boka dina skidlektioner i Whistler eller Banff hemifrån och få 10% rabatt. Finns olika nivåer.

1 lektion från 1.200 kr

Canada - Alberta - Jasper - bjørneunge

Grizzly-safari på Blue River

Åk båt längs Blue River, också känd som Grizzly Bear Valley, där du förutom björnar kan se både örnar och älgar. 

3 tim från 720 kr

canada - alberta - banff - lake minnewanka 3500x2000px

Båttur på Lake Minnewanka

Njut av en båttur på vackra Lake Minnewanka i Banff National Park och upplev samtidigt Klippiga bergens rika djurliv.

1 dag från 470 kr

Canada - montreal - Mont Royl_0

Guidad cykeltur i Montreal

Upplev Montreals historia och sevärdheter från cykelsadeln på denna guidade utflykt.
 

3 tim från 630 kr

Canada - Vancouver island - campbell river.jpg

Laxsnorkling Campbell River

På denna utflykt får du möjlighet att simma med lax i Campbell River vilket är en unik och kul upplevelse.

3 tim från 1.180 kr

Island Reykjavik.jpg

Gör stopp på Island

Dela upp resan till Nordamerika och gör ett stopp på Island där unik natur och bra uteliv i Reykjavik väntar.

3 dagar från 3.400 kr

Canada - Ontario - 1000 Islands - sejltur

Båttur The 1000 Islands

Följ med på en båttur genom området The 1000 Islands med vackra slott och gröna små öar.

1 tim från 195 kr

Canada - vandfly.jpg

Klippiga bergen från luften

Upplev storslagna landskap, mäktiga glaciärer och vackra sjöar med ett sjöflygplan från Whistler.

30 min från 1.370 kr

Canada - nova scotia - hval

Valsafari vid Brier Island i Nova Scotia

En guidad båttur på havet utanför Brier Island där du har chans att se både valar och delfiner.

4 tim från 440 kr

Canada - British columbia - Capilano - hængebro.jpg

City tour & Capilano Suspension Bridge

Upplev det bästa av Vancouver och se regnskogen från luften på broarna i Capilano Suspension Bridge Park.
Halvdagstur från 830 kr

5 tim från 830 kr

Laksefiskeri

Fisketur på Campbell River

Åk på en fisketur på Campbell River med goda chansen att fånga din egen lax.
Halvdagstur från 3.280 kr

4 tim från 3.280 kr

Canada - British Columbia - Vancouver (3)

Guidad cykeltur i Vancouver

Upplev vackra Vancouvers alla sevärdheter på en härlig cykeltur med en lokal guide.

5 tim från 700 kr

Canada - Alberta - Jasper - athabasca - Ice Explorer

Upplev Athabasca glaciären

Besök Athabasca glaciären som är en av Klippiga bergens mest spektakulära glaciär.

75 min från 590 kr

Canada - spekhugger.jpeg

Valsafari Campbell River

Åk med på en spännande valsafari där ni har möjlighet att uppleva både valar, sjölejon och delfiner.

6 tim från 1.720 kr

Canada - British Columbia - Victoria - The Empress Hotel

Sjöflygplan över Victoria

Upplev vackra Victoria och dess omkringliggande landskap på ett annorlunda sätt från ett sjöflygplan.

30 min från 925 kr

Canada - Ontario - vingård

Vinprovning vid Niagarafallen

Landskapen vid Niagara-on-the-Lake bjuder på vackra vinområden, trevliga vingårdar och gott vin.

1 dag från 910 kr

canada - british columbia - vancouver skyline set fra syd med bjerge som baggrund - bredformat

Vancouver med sjöflygplan

Upplev Vancouver och de vackra omgivningarna från ett sjöflygplan och ge dig själv ett minne för livet!

30 min från 1.020 kr

Canada - Alberta - Dinosaur Provincial Park3.jpg

Tyrrell Museum

Upplev dinosaurierna och andra forntidsväsen på spännande Tyrell Museum.
1-dagsbiljett från 150 kr

1 biljett från 150 kr

Canada - British Columbia - Whistler - Ski (17).jpg

Skidhyra Whistler

Med ökade priser för transport av skidor på flyget kan det löna sig att hyra hemifrån. Få 10% rabatt.

6 dagar från 1.250 kr

Vildmarksafari på Knight Inlet Lodge

Vildmarksafari på Knight Inlet Lodge

Flyg in i vildmarken med vattenflyg och upplev Kanadas natur och djurliv från en flytande lodge.

3 dagar från 11.500 kr

Ridetur ved Banff - Banff Trailriders5.jpg

Klippiga bergen från hästryggen

Följ med på ett äventyr i Banff National Park och upplev Klippiga bergen från hästryggen. 
2 dagar från 4.900 kr 

2 dagar från 4.900 kr

Canada - British Columbia - Whistler - Heliskiing.jpg

Heliskiing i Whistler

Få en äventyrlig och oförglömlig skidupplevelse med heliskiing i fantastiska Whistler.

3 åk från 8.890 kr

St Lawrence Market - Toronto.jpg

Hop-on Hop-off buss i Toronto

Upplev Torontos sevärdheter med en 2-dagars biljett till stadens Hop on Hop off bussar med guide.

2 dagar från 320 kr

Canada - Quebec - guidet tur.jpg

Stadsvandring i Old Quebec

Följ med på en guidad stadsvandring genom Old Quebec och få all historia om staden från 1608 tills nu.

2 tim från 205 kr

Canada - Ontario - Toronto - Sightseeing

CN Tower i Toronto

Upplev den enastående utsikten över Toronto från toppen av det 553 meter höga landmärket CN Tower. 
Från 340 kr

1 biljett från 340 kr

Canada - Dyr - Grizzlybjørn1

Björnsafari Campbell River

Se Kanadas grizzlybjörnar på nära håll på denna natursköna björnsafari från Campbell River.

7 tim från 3.810 kr

Canada - British Columbia - Capilano Suspension Bridge.jpg

Capilano Suspension Bridge

Känn suset när du går på hängbroarna mellan trädtopparna i Capilano Suspension Bridge Park.

5 tim från 370 kr

Canada - Ontario - Algonquin Provincial Park - kano

Paddla kanot i Algonquin Provincial Park

Upplev vackra Algonquin Provincial Park i kanot och till fots, antingen på egen hand eller i grupp. 

4 tim från 585 kr

Canada - rafting3.jpg

Rafting på Kicking Horse River

Vild white water rafting på Kicking Horse River som bjuder på adrenalinrus och vacker natur.

1 dag från 1.230 kr

Canada - Ontario - Toronto - skyline - skumring_0

Cykeltur på Torontos öar

Upplev Torontos öar på cykel i skymningen och njut samtidigt av ljusen från stadens vackra skyline. 

3 tim från 780 kr

Canada - Churchill - Lazy Bear Lodge - Isbjørn

Isbjörnsafari i Churchill

Se isbjörnar, vitvalar och norrsken från charmerande Lazy Bear Lodge i Churchill.

7 dagar från 38.600 kr

Canada - Quebec - Ottawa - War Museum

Ottawa Museum of History & War Museum

Besök de spännande muséerna Ottawa Canadian History Museum och War Museum. 

1 biljett från 180 kr

Canada - Saskatchewan - La Reata Lodge - Cowboys_1

Cowboyliv på La Reata Ranch

Lev ut cowboydrömmen på en 3-dagars ranchvistelse på La Reata mitt ute på Kanadas öppna prärie.

3 dagar från 2.100 kr

Rejsebureauet MyPlanet Rejser | Vi skræddersyer drømmerejser → find rejsen her

Björnsafari från Telegraph Cove

Följ med på björnsafari till Knight Inlet där du kan se björnarna komma ner till vattnet för att söka föda.

1 dag från 3.325 kr

Canada - British Columbia - Whistler - Gondola2.jpg

Kabinbaneäventyr i Whistler

Upplev bergslandskapen omkring Whistler ur ett fågelperspektiv från kabinbanen uppe på toppen.

2 tim från 470 kr

Canada - Alberta - Mount Assiniboine - bjerge

Helikoptertur över Mount Assiniboine

Fantastiska vyer väntar när du flyger helikopter över Mount Assiniboine utanför Banff.

30 min från 2.600 kr

Canada - British Columbia - dyr - plettet sæl 3_0

Kajak och snorkling i Howe Sound

Paddla kajak och snorkla bland sälar i det vackra fjordlandskapet i Howe Sound strax utanför Vancouver.

5 tim från 960 kr

Canada - dyr - oern_0.jpg

Upptäck Jasper National Park

Se örnar, älgar, kronhjortar och björnar på denna tur till hjärtat av Jasper National Park.

4 tim från 550 kr

Canada - Banff (12).jpg

Guidad vandring i Banff

Vandra i natursköna Banff National Park där du njuter av bergstoppar, glaciärer och brusande floder.

1 dag från 760 kr

Oplev Victoria på cykel

Guidad cykeltur i Victoria

Upplev Victoria på cykel och njut av stadens sevärdheter och speciella stämning på ett annorlunda sätt.

3 tim från 510 kr

Canada - Montreal - Bonsecours Market - 1_1

Guidad stadsvandring i Old Montreal

Följ med på en guidad stadsvandring i den hitoriskt spännande stadsdelen Old Montreal. 

2 tim från 240 kr

Canada - British Columbia - Vancouver (5)

Dinner Cruise i solnedgång

Njut av den vackra utsikten av Vancouver från vattnet på denna middagskryssning i solnedgång.

3 tim från 780 kr

Canada - vancouver island - søløve.jpg

Wildlife Cruise Campbell River

Kom nära Kanadas vilda djur i deras naturliga miljö medan ni åker båt genom vackra Discovery Passage.

3 tim från 1.150 kr

Middagscruise i Toronto

Middagskryssning i Toronto

Njut av en god middag på en båttur på Lake Ontario och upplev Torontos magnifika skyline.

4 tim från 910 kr

Canada - British Columbia - Whistler Ziptrek - Ecotours.jpg

Zipline-äventyr bland björnar

Se björnar uppifrån när du går bland trädtopparna på hängbroar med en ziplina i Whistler.

1 dag från 990 kr

Granville Island Market - Canada.jpg

Granville Island Market i Vancouver

Granville Island Market i Vancouver bjuder på trevliga butiker, delikatesser och godsaker. 

1 dag från 630 kr

Australien - victoria - Yarra Valley - vindruer 2

Guidad vin- och ciderutflykt i Montreal

Följ med på en guidad tur och smaka på gott vin och syrlig cider som produceras utanför Montreal. 

5 tim från 890 kr

Horseshoe Falls, Niagara Falls, Canada

Bakom Niagarafallen

Följ med in bakom Niagarafallen på denna imponerande tur in bakom Hästskofallet.

1 dag från 190 kr

Canada - British Columbia - Vancouver Island -April Point - Hval

Valsafari och Victoria

Kombinera valsafari med ett besök i trevliga Victoria på Vancouver Island på denna dagstur från Vancouver.

1 dag från 2.535 kr

canada - alberta - jasper - maligne lake - spirit island 3500x2333px

Båttur på Maligne Lake

Njut av den vackra naturen på denna båtuflykt på Maligne Lake, en utav Klippiga bergens vackraste sjöar.

2 tim från 620 kr

Canada - rafting 4.jpg

Rafting i Jasper

Njut av adrenalinfylld raftingtur på Athebasca-floden i Jasper National Park.

2 tim från 560 kr

Canada - Newfoundland - Cape Spear

Guidad tur i St. John’s på Newfoundland

En guidade 3-timmarstur som tar dig till Nordamerikas östligaste punkt vid St. John’s i Newfoundland. 

3 tim från 570 kr

Canada - British Columbia - Vancouver - Gastown madtur

Gastronomi i Vancouvers Gastown

Följ med på en guidad tur genom historiska Gastown i Vancouver med fokus på gastronomi. 

3 tim från 1.240 kr

Canada - British Columbia - Vancouver Island -April Point - Hval

Valsafari från Victoria

Upplev späckhuggare, gråvalar, sälar och mycket mer på denna valsafari på sundet utanför Victoria.

3 tim från 800 kr

Canada - Ontario - Niagara Falls - Regnjakker

Båtutflykt till Niagarafallen

Med Hornblower Niagara Cruise kommer ni hissnande nära det mäktiga hästskofallet.

15 min från 260 kr

Canada - Alberta - Jasper - athabasca - Ice Explorer

Glaciärtur & Skywalk på Athabasca Glacier

Upplev Athabasca Glacier på en tur med ett Ice Expolorer-fordon och gör en Glacier Skywalk.

75 min från 800 kr

Canada - Jasper - Heste

Ridning i Banff

Denna ridtur i Banff låter dig uppleva de kanadensiska Klippiga bergen från hästryggen.

2 tim från 860 kr

Panoramaudsigt over Quebec City-skyline med Chateau Frontenac og Saint Lawrence-floden - Quebec City, Quebec, Canada

Guidad tur i Quebec City

Denna guidade rundtur tar dig till de största historiska och moderna sevärdheterna i Quebec City. 

2 tim från 375 kr

Canada - Ontario - Niagara - Helikopter_1

Helikopter över Niagarafallen

Flyg helikopter över Niagarafallen och njut av en storslagen och spännande upplevelse.

9 min från 1.030 kr

Rocky Mountains med helikopter

Helikopter i Klippiga Bergen

Upplev Klippiga bergens storslående bergslandskap omkring Banff med helikopter.
Från 1.170 kr

12 min från 1.170 kr

Canada - Alberta - Calgary - Stampede

Calgary Stampede Rodeo

Upplev Calgary Stampede Rodeo, en häftig show som också kallas ”The Greatest Outdoor Show on Earth”.

2 dagar från 2.800 kr

Canada - Ontario - Toronto - Cykel - Guide

Guidad cykeltur i Toronto

Utforska Toronto på cykel och upplev stadens många sevärdheter på ett annorlunda sätt.

4 tim från 700 kr

canada - brown bear - bredformat 3000x1200px

Björnsafari i Whistler

Upplev det rika djurlivet i bergen runt Whistler och Blackcomb på en spännande björnsafari.

3 tim från 1.640 kr

Canada - Britih Columbia - Vancouver - Big bus

Hop-on Hop-off buss & Vancouver Lookout

Utforska Vancouvers sevärdheter med ett hop-on hop-off busspass och besök Vancover Lookout. 

1 dag från 470 kr

Canada - Dyr - Pukkelhval (2).jpg

Valsafari Prince Rupert

Följ med på en spännande valsafari och få syn på de enorma valarna på havet utanför Prince Rupert.

4 tim från 1.210 kr

Canada - Alberta - Banff - Svaevebane 3.jpg

Kabinbanan i Banff

Njut av de storslagna landskapen omkring Banff med kabinbana till toppen av Sulphur Mountain.

1 biljett från 470 kr

Canada - British Columbia - Knight Inlet Lodge - Grizzlybjørne (Custom)

Grizzlybjörnar Prince Rupert

Följ med på en spännande björnsafari med båt där ni upplever grizzlybjörnarna på nära håll.

1 dag från 2.390 kr

Canada - British Columbia - Vancouver - Solopgang.jpg

Victoria med sjöflygplan från Vancouver

Flyg med ett sjöflygplan från Vancouver till Victoria där du får en heldag att strosa runt. 

1 dag från 2.140 kr

Canada - British Columbia - dyr - spækhugger 4

Valsafari vid St. Anthony

Följ med på en oförglömlig båttur längs Newfoundlands norra kust och se valar, delfiner och andra djur. 

3 tim från 680 kr

Canada - Ontario - Niagara (5)_0

Dagstur till Niagarafallen

Upplev de imponerande Niagarafallen och besök på denna dagstur från Toronto.

1 dag från 1.110 kr

Canada - British Columbia - Vancouver Island - Bjorn (2)

Björnsafari Tofino

Se de charmiga svartbjörnarna på en guidad björnsafari med båt från Tofino på Vancouver Island.

2 tim från 860 kr

New Zealand - South Island - Kaikoura - Hval_0.jpg

Valsafari Vancouver Island

Upplev både gråvalar, knölvalar och späckhuggare på en valsafari vid Vancouver Islands västkust.

2 tim från 860 kr

Canada - British Columbia - Whistler - ATV (2)

Äventyr med fyrhjuling

Prova att köra fyhjuling i Klippiga Bergens storslagna landskap på ett guidat äventyr från Whistler. 

2 tim från 1.320 kr

Canada - Alberta - Banff - Sulphur Mountains - gondol

Banff National Park från Calgary

Utforska Banff National Park från Calgary och lär dig mer om områdets natur, historia och djurliv. 

5 tim från 1.760 kr

Canada - British Columbia - Rocky Mountaineer 3

Upplev Kanada med Rocky Mountaineer

Åk på en unik tågresa med lyxtåget Rocky Mountaineer genom Klippiga bergen i västra Kanada.

2 dagar från 10.100 kr

Canada - British Columbia - Grouse Mountain - svævebane.jpg

Gondollift till Grouse Mountain

Ta gondolliften till toppen av Grouse Mountain och njut av en dag full av upplevelser.
Dagstur från 470 kr

1 dag från 470 kr.

Canada - Ontario - Niagara-on-the-lake - vin

Vintur från Toronto

Njut av en guidad vintur från Toronto där du får prova både goda viner och utsökt mat utmed vägen. 

1 dag från 1.400 kr

Canada - british columbia - butchart gardens.jpg

Dagstur till Victoria med båt

Följ med på en dagstur till Vancouver Island och upplev en av västra Kanadas mest stämningsfulla städer.

1 dag från 1.440 kr

Canada - vandfly.jpg

Västkusten med vattenflyg

Följ med på en spännande flygtur med lokalt vatttenflyg till de små kustsamhällena längs Kanadas västkust. 

3 tim från 1.790 kr

Canada - rafting 4.jpg

Rafting i Banff

Området runt Banff bjuder på många möjligheter till rafting och det finns flera alternativ beroende på nivå.

1 dag från 640 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
cruise canada banff national park 2500x1250px

Västra Kanada med husbil

 • Upplev Kanada med egen husbil
 • Kom nära naturen
 • Perfekt för familjer

20 dagar från 16.100 kr

Canada - Natur (1).jpg

Västra Kanadas höjdpunkter

 • Två veckor med egen bil
 • Från Calgary & Vancouver
 • Upplevelser i Klippiga Bergen

16 dagar från 31.500 kr

USA - Alaska - Bjoern - Grizzly.jpg

Yukon och Alaska med bil

 • Upplev orörda vildmarker
 • Besök charmerande små städer
 • Njut av friheten med egen bil

15 dagar från 48.400 kr

Canada - Ontario - Niagara (5)_0

Östra Kanadas höjdpunkter

 • Upplev Toronto & Niagarafallen
 • Med egen bil över prärien
 • Upptäck okända delar av Kanada

15 dagar från 25.300 kr

RS3870_Park Car - Mt. Robson_0

TransCanada by Rail

 • Tågresan tvärs genom Kanada 
 • Fantastiska upplevelser 
 • Vacker natur & ett minne för livet

16 dagar från 55.200 kr

canada -alerbta - jasper - rocky mountains - maligne lake - spirit island

Den stora Kanadaresan

 • Niagarafallen
 • Rocky mountains
 • Rocky Mountaineer tågresa

20 dagar från 54.700 kr

Rocky Mountains

Rocky Mountain Express

 • Ett kortare reseförslag
 • Bil och boende bokat
 • En resa genom Klippiga Bergen

9 dagar från 20.800 kr

rsz_celebrity-solstice-alaska_shipexterior_tracyarmfjo-recut2

Kryssning Alaska från Vancouver

 • Insideshytt inkl. dryckespaket
 • Vackra Alaskan Inside Passage
 • ​Vancouver och Seattle

13 dagar från 23.900 kr

Canada - Newfoundland - St. Johns -119372104.jpeg

Newfoundland runt med bil

 • St. John's färgglada bebyggelse
 • Båttur bland valar och isberg
 • Charmiga små fiskesamhällen

15 dagar från 28.300 kr

Canada - British Columbia - Whistler - Ski (17).jpg

Skidresa Banff Brewsters Lodge

 • Rustikt hotell mitt i byn
 • Lodgekänsla
 • Bastu och jacuzzi

9 dagar från 18.200 kr

Canada, provinsen Nova Scotia, Cape Breton, naturskøn cabot-trail

Nova Scotias höjdpunkter

 • Historia, kultur och natur 
 • Korta avstånd och tid för upplevelser
 • Vackra nationalparker

15 dagar från 24.600 kr

listel-exterior-summer

Skidresa Whistler Listel Hotel

 • Prisvärt hotell i Whistler
 • Nära restauranger & uteliv
 • Gångavstånd till lift

9 dagar från 19.700 kr

whistler skiier_0.jpeg

Skidresa Whistler Pan Pacific

 • Hotell mitt i Whistler
 • Hög kvalitet och standard
 • 2 min till liftarna

9 dagar från 21.300 kr

USA - wyoming - Yellowstone - buffalo.jpeg

Nordvästra USA och Kanada i bil

 • Road trip i USA och Kanada 
 • Imponerande nationalparker
 • Njut av vackra städer

16 dagar från 20.400 kr

Havsörn som flyger längs med kust i Alaska

Kryssning Alaska och kör-själv i Kanada

 • Kryssning utmed Alaskas kust 
 • Insideshytt inkl. dryckespaket
 • Kör-själv i nationalparkerna

16 dagar från 36.900 kr

Canada - Ontario - Toronto - Sightseeing

Halifax till Toronto med tåg

 • Städer och vacker natur
 • Oförglömlig resa
 • Kultur och historia

10 dagar från 22.000 kr

canada - alberta - banff - lake minnewanka 3500x2000px

Västra Kanadas Bästa

 • Vacker natur och upplevelser
 • Bil & hotell är bokat
 • Se Kanada på egen hand

22 dagar från 38.300 kr

Alaska - Katami National park - bjørn 6

Vancouver Island med bil

 • Vancouver Islands häftiga djurliv
 • Vackra nationalparker 
 • Stämning i Vancouver

12 dagar från 39.100 kr

Summit-Lodge-Boutique-Hotel-5-copy (1)

Skidresa Whistler Summit Lodge

 • Boutiquehotell i Whistler
 • Mysigt & romantiskt
 • Pool & Spa

9 dagar från 18.200 kr

Canada - Alberta - Banff - Ski

Skidresa Banff Elk & Avenue Hotel

 • Hotell mitt i Banff
 • Trevligt standardhotell
 • Jacuzzi och bastu

9 dagar från 17.800 kr

Man fotar naturen från tågfönster i Rocky Mountains, Kanada

Västra Kanada med bil och tåg

 • Rocky Mountaineer genom British Columbia
 • Unika naturupplevelser
 • Kombineras med bilsemester

13 dagar från 55.400 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png