Canada, provinsen Nova Scotia, Cape Breton, naturskøn cabot-trail

Nova Scotias höjdpunkter

En fantastisk bilresa i Nova Scotia där man får upplev vackra nationalparker, spännande historia och ett rikt kulturarv. Du har friheten att utforska helt i ditt eget tempo.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

15 dagar från 24.600 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Detta är en rundresa med fokus på historiska inslag, kultur och naturupplevelser. Besök Kanadas tre minsta provinser – New Brunswick, Nova Scotia och Prince Edward Island – som kallas för de maritima provinserna. Här råder en stark prägling av atlantkusten och det syns inte minst i deras historia. Det var här som vikingarna först bosatte sig, och det var även här som fransmännen och engelsmännen utkämpade strider om vem som skulle ha makt över området.

Förutom sin gedigna historia så är detta även en perfekt plats att tillbringa tid i fantastiska naturområden. Njut av storslagna upplevelser i någon av alla nationalparker eller provinsparker.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Karta

Dag för dag

En fantastisk bilresa i Nova Scotia där man får upplev vackra nationalparker, spännande historia och ett rikt kulturarv. Du har friheten att utforska helt i ditt eget tempo.

Dag 1: Ankomst till Halifax

Avresa från Sverige och ankomst till Halifax, Nova Scotia i östra Kanada.

Dag 2: Halifax

Idag hämtar du upp den bil du ska ha de kommande dagarna, men just idag kan du uppleva många av Halifax attraktioner till fots. Varför inte promenera längs med den mysiga hamnen, eller besöka Halifax Citadel National Historic Site? I staden finns även många museer att upptäcka som exempelvis Maritime Museum of the Atlantic och Canadian Museum of Immigration. Du kan också åka med ut på valsafari då möjligheterna är stora att få se dessa magnifika djur.

Dag 3: Western Shore

Från Halifax går färden söderut mot Peggy’s Cove – en av många idylliska byar längs Nova Scotias östkust. Det lilla fiskesamhällets välkända fyr från 1915 tillhör en av de mest fotograferade i världen. Resan fortsätter sedan längs kusten till Western Shore där du kommer att bo för kommande två nätter.

Dag 4: Western Shore

Nova Scotia vackra kust erbjuder en underbar utsikt över Mahone Bay och legendariska Oak Island. I området passar det perfekt att göra en vandring längs kustvägarna där du med lite tur kan få syn på valar. Här råder en lugn atmosfär. Njut av en god middag medan du har utsikten av segelbåtar som sakta glider förbi.

Dag 5: Digby

Idag fortsätter resan västerut. Du kan välja att stanna längs vägen och sträcka på benen i Kejimkujik National Park. Eller varför inte göra en kanottur på Kejimkujik Lake? Fortsätt sedan mot dagens slutmål Digby, en av alla Nova Scotias historiska fiskesamhällen. Här fångas några av världens bästa kammusslor och under majmånad vallfärdas sportfiskare hit för det årliga eventet Windsor Fisherman’s Regatta.

Dag 6: Truro

Resan går vidare norrut och du kommer att köra längs Fundy Bay, känd för att ha världens största tidvattenskillnad. Här kan ebb och flo skilja så mycket som femton meter, och detta har naturligtvis satt sitt avtryck på landskapet. Stanna gärna längs vägen och lär dig mer om Nova Scotias intressanta historia. Besök exempelvis Grand Pré National Historic Site och Fort Edward National Historic Site. Du övernattar i staden Truro.

Dag 7: Charlottetown

Idag kör du till Pictou och tar färjan över till High Bank på Prince Edward Island. Här präglas landskapet av frodigt gröna kullar, och ön är dessutom inspiration till den berömda bokserien om Anne på Grönkulla. Tillbringa dagen med att utforska det charmiga landskapet. Natten kommer du spendera i Charlottetown.

Dag 8: Charlottetown

Du kan stanna i Charlottetown eller utforska Prince Edward Island med bilen. I Charlottetown skapar de viktorianska byggnaderna och de mysiga gatorna en historisk atmosfär och vi kan garantera att du kommer bli frestad att besöka flera av de stora antalet kaféer. Området passar bra för att paddla kanot, så skulle du välja att göra detta väntar en oslagbar naturupplevelse.

Dag 9: Antigonish

Ta färjan tillbaka till Nova Scotia och fortsätt norrut till Antigonish. Här kan du spendera resen av dagen och koppla av. Staden grundades av de tidiga skotska bosättarna och det gör att staden har tydliga anknytningar till skotska traditioner och en stolt ölkultur.

Dag 10: Baddeck

Idag kör du österut till Cape Breton Island, som är den nordligaste delen av Nova Scotia. Att komma hit känns som att besöka världens ände. Fortsätt den bildsköna färden genom ett landskap av böljande kullar till det låglänta Bro d’Or Lake, och sedan vidare till Baddeck där du ska övernatta de kommande två nätterna.

Dag 11: Cape Breton Highlands

Idag väntar en heldag i området. Du kan exempelvis välja att köra upp till Cabot Trail i norra delen av Cape Breton Island och utforska dess ödslighet och branta klippor. Dagen erbjuder också en guidad båttur vid Cheticamp där du får uppleva kustens vilda djur som valar, sjölejon och havsörnar.

Dag 12: West Bay

Dagens mål är West Bay. Du kommer att passera charmiga kustsamhällen som präglas starkt av sitt skotska arv. Upplev även en av de viktigaste kanadensiska hamnarna under andra världskriget. Besök gärna Fortress of Louisbourg, där rekonstruerade byggnader och interaktiva demonstrationer bjuder på en rolig och pedagogisk upplevelse för såväl barn som vuxna. På vägen till West Bay kan du enkelt ta en avstickare till Bras d’Or Lake – en av världens bästa plaster för segling.

Dag 13: Liscombe Mills

Från West Bay går resan vidare till Canso Causeway, som förbinder den östra och västra delen av Nova Scotia. Kör längs den vackra sydkusten. Du kommer att färdas genom unika naturområden, dramatiska kuststräckor och längs vackra strandremsor innan du når Liscombe Mills där du övernattar.

Dag 14: Afrejse fra Halifax

Efter många fina minnen från resan lämnas bilen lämnas åter på Halifax Airport. Sedan flyger du tillbaka hem till Sverige.

Dag 15: Ankomst till Sverige

Välkommen hem igen!

Se alla dagar

Prisexempel

15 dagar från 24.600 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png