Rocky Mountains

Rocky Mountain Express

Upplev några av Kanadas höjdpunkter och den storslagna naturen på denna lite kortare kör-själv resa.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

9 dagar från 20.800 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Detta är en resa till västra Kanada för er som inte har så mycket tid men ändå har reslusten och vill uppleva det storslagna Kanada.

Många unika kanadensiska upplevelser på kort tid! Denna kör-själv resa som varar drygt en vecka ger er möjligheterna att uppleva västra Kanadas största sevärdheter. Bland annat den trevliga staden Banff, sjöarna kring Lake Louise och Moraine Lake samt en av Kanadas mest kända väg "Icefields Parkway" som slingrar sig genom Klippiga Bergen.

Resan kan utmärkt kombineras och förlängas med skärgårdskryssningen längs med Kanadas västkust upp till Alaska eller kanske med ett stopp i östra Kanada med ett besök till Niagara Fallen.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Karta

Dag för dag

Upplev några av Kanadas höjdpunkter och den storslagna naturen på denna lite kortare kör-själv resa.

Dag 1: Ankomst Calgary

Efter ankomst till Calgary och upphämtning av hyrbilen åker ni till hotellet. Flygplatsen ligger lite i utkanten av staden så det blir en kort resa. Ni ankommer på kvällen till Calgary.

Calgary ligger på prärien och är en av Kanadas snabbast växande städer. Oljan i Alberta drar folk till området. År 1988 var staden värd för vinter-OS och det gamla OS området har nu blivit omvandlat till ett aktivitetscenter där alla former av utomhusaktiviteter kan testas. Allt från minigolf, trampoliner, klättertorn och sommar-bobsläde till mountainbiking nedför sluttningarna med OS backarna i bakgrunden.

Dag 2: Banff

Med solen i ryggen och med bergen som reser sig majestätiskt från prärien går resan nu västerut utmed den transkanadensiska landsvägen. Precis innan Banff National Park kör ni genom den trevliga staden Canmore. Framme vid nationalparken väntar en mängd naturupplevelser.

Precis utanför Banff ligger Lake Minnewanka och här finns det chans att göra en båttur på sjön och att se björnarna från vattnet. Några få kilometer från Lake Minnewanka ligger Two Jake Lake där bergsgetterna ofta går och äter vid vägkanten. I fjärran kan ni se Mount Rundle som speglar sig i den blå sjön.

Banff med sina 7000 invånare bjuder på en mysig gågata med många butiker och restauranger.

Distans: ca 130 km

Dag 3: Heldag i Banff

Om ni är golfintresserade rekommenderar vi att ni börjar dagen med en golfrunda bakom Banff Springs Hotel där kronhjortarna brukar promenera runt innan golfspelarna tar över.

Banff stad ligger mycket vackert i dalen omgiven av Mount Rundle, Sulphur Mountain och Cascade Mountains men också sumpområdena Vermillion Lakes och Bow River som lugnt flyter genom staden innan den rinner ut i det brusande fallet Bow Falls som går precis nedanför Banff Springs Hotell.

På gångavstånd från centrum är det möjligt att ta gondolen till Sulphur Mountain, rida en tur i bergen, paddla kanot i floden, hyra cyklar och kika efter alla djuren längs med Bow Valley Parkway eller varför inte göra en vandringstur i området? Läs gärna om utflyktsalternativ längre ned på sidan.

Dagen kan avslutas med en kanadensisk stek på The Keg, en riktigt god italiensk middag på Giorgios Trattoria eller en monsterburgare på Wild Bill's Saloon innan kvällen avrundas med countrymusik.

Dag 4: Jasper

Upp med solen och börja dagen med en timmes lång körning ut med Bow Valley Parkway. Väl framme vid Lake Louise ligger de vackra sjöarna Moraine Lake och Lake Louise. Välj att stanna vid båda om det finns tid till det. Med en "coffee-to-go" kan man sedan sitta och njuta av att se när solen stiger upp över bergskammarna och hur sjön långsamt får sin helt smaragdgröna ljuvliga färg. det är oerhört fascinerande och vackert.

Härefter går resan utmed världens vackraste landsväg som är den 232 km långa Icefields Parkway som slingrar sig i dalen mellan snöklädda berg med glaciärer och vidare norr ut genom nationalparkerna Banff och Jasper till Jasper stad.

Distans: ca 300 km

Dag 5: Sun Peaks

I dag kör ni vidare mot väst och genom den sista delen av de kanadensiska Klippiga Bergen och provinsparken Mount Robson med bergskedjans högsta berg med samma namn Mount Robson (3.954 m). Från Robsonbergen går resan sydväst mot staden Blue River och härifrån bär det av till Clearwater och resan följer den rutt som pälsjägarna för två hundra år sedan följde utmed North Thompson River. Dagen avslutas i skidorten Sun Peaks.

Distans: ca 450 km

Dag 6: Vancouver

Dagens resa går genom det inre British Columbia och ner till Fraser River. Gör eventuellt en avstickare till 34 m höga Hells Canyon norr om Hope. Resan slutar i Fraser Valley där vägen följer Fraser-floden in till Vancouver.

Vancouver ligger i evig kamp med Sydney i Australien och Kapstaden i Sydafrika om att vara världens vackraste storstad. Vancouver är mycket fint beläget med snötäckta bergstoppar mot norr, havet precis utanför dörren mot väst och med USA som nära granne söderut. Vancouver var också värd för vinter OS 2010.

Distans: ca 410 km

Dag 7: Heldag i Vancouver

Med ett Hop-On Hop-Off busspass är det möjligt att parkera bilen och på ett smidigt sätt kunna besöka alla Vancouvers höjdpunkter.

Utvalda stopp är Gastown med Water Street, Canada Place med kryssningsfartygen, Vancouver Art Gallery på Howe Street, West End som är en liten stad i staden, Lost Lagoon och Second Beach med stadens offentliga swimmingpool, Stanley Park med akvariet och totempålarna, Robson Street som är stadens bästa shoppinggata samt Chinatown med Dr. Sun Yat Sen Gardens.

På eftermiddagen kan ni ta en gondoltur till Grouse Mountain som bjuder på en fantastisk utsikt över Vancouver. På toppen av berget kan ni gå på skogshuggarshow, se brunbjörnar och gå på Theatre in the Sky som är en biograf med en vacker film om Vancouver och urinvånarna. Allt är gratis när man först har löst biljett till gondolen.

Dag 8: Avresa Vancouver

Det är dags att lämna Vancouver och Kanada. På väg till flygplatsen kan ni om tid finns göra ett kort stopp i Queen Elisabeth Park. Njut av blomsterprakten i det gamla stenbrottet och den fina utsikten mot stadens centrum och bergen norröver.

Ni kör sedan vidare till flygplatsen för att lämna tillbaka hyrbilen och promenerar till utrikesterminalen där haida-indianen Bill Reids vackra skulptur "The Spirit of Haida Gwaii" säger farväl till de resande.

Mountain Express turen kan förlängas med en vecka på Vancouver Island, kanske en kryssning genom Kanadas västra skärgård eller några dagar i östra Kanada. Möjligheterna är många. Rådgör med din säljare!

Dag 9: Ankomst Sverige

Välkomna hem!

Se alla dagar

Prisexempel

9 dagar från 20.800 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png