Canada - Natur (1).jpg

Västra Kanadas höjdpunkter

Åk på en storslagen kör-själv semester i västra Kanada. Du börjar i Calgary och avslutar i Vancouver.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

16 dagar från 31.500 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Upplev det bästa av Västra Kanada på denna resa med egen bil. Ni besöker nationalparkerna i Rocky Mountains där Banff och Jasper sticker ut som vackra bergsbyar. Turen börjar i Calgary och slutar i Vancouver.

Efter att ha tappat andan över skönheten i Rocky Mountains så är det Kanadas västligaste delstat British Columbia som gäller. Det är inte på många platser man kan åka skidor på morgonen, segla på dagen och vandra på eftermiddagen. British Columbia är en sådan plats.

Denna resa i det västra Kanada slutar vid Stilla Havet med ett besök i engelska Victoria på Vancouver Island och Vancouver som sägs vara en av världens vackraste städer i hård konkurrens med Sydney. Vancouver stod som värd för vinter-OS 2010.

Höjdpunkter:
Calgary, Kananaskis, Banff National Park, Lake Louise, Moraine Lake, Icefields Parkway, Jasper National Park, Columbia Icefield, Jasper, Mount Robson Provincial Park, Harrison Hot Springs, Vancouver Island, Victoria och Vancouver.

 

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Karta

Dag för dag

Åk på en storslagen kör-själv semester i västra Kanada. Du börjar i Calgary och avslutar i Vancouver.

Dag 1: Ankomst Calgary

Efter ankomst till Calgary hämtar ni er hyrbil på flygplatsen och kör till hotellet för incheckning. Ni landar sen eftermiddag eller tidig kväll.

Calgary som ligger på den flacka prärien är en av Kanadas snabbast växande städer och närmar sig en miljon invånare. Största anledningen är all olja som finns i Alberta.

Dag 2: Kananaskis

Med solen i ryggen och med bergen som reser sig majestätiskt framför er går resan västerut. Precis innan ni når bergen och Banff tar stannar ni i Kanaskis. Området hör till Rocky Mountains men det finns inga större vägar hit, så här är det inte alls lika många besökare som i Banff och Jasper. Centret för de nordiska och alpina skiddisciplinerna från OS-88 ligger i Kananaskis Village.

Distans: ca 90 km

Dag 3: Heldag i Kananaskis

Ni får här en hel dag att utforska bergen. Snöra på er skorna och gå på en vandringstur eller njut av stillheten bland de vackra sjöarna.

Området erbjuder många typer av vandringsupplevelser. Börja dagen i besökscentret i Peter Lougheed Provincial Park och få hjälp med vilken vandringstur som passar både tidsmässigt och din styrka. Några av de bra lederna är den fyra kilometer långa Ptarmigan Cirque och den tuffa 4,5 kilometer långa Mount Indefatigable där det är en höjdskillnad på 500m från start till toppen.

Dag 4: Banff

Resan går mot norr tillbaka till den transkanadensiska huvudvägen och därefter väster in i Banff National Park. Här väntar de höga bergen, smaragdgröna sjöarna och ett underbart varierat djurliv. Strax utanför Banff ligger Lake Minnewanka och det är möjlighet att åka på en båtutflykt på sjön och uppleva bergen från vattnet. Några kilometer från Lake Minnewanka ligger Two Jake Lake där bergsgetterna ofta betar längs med strandkanten.

Banff stad med 7.000 invånare bjuder på en mysig huvudgata med många butiker och bra restauranger men också trevliga muséer som berättar mer om områdets historia, djur och naturliv.

Distans: ca 50 km

Dag: 5 Heldag i Banff

Banff stad ligger vackert i dalen omgiven av Mount Rundle, Sulphur Mountain och Cascade Mountains. Banff ligger också vid Vermillion Lakes och Bow River som stilla flyter genom staden innan vattnet når det brusande Bow Falls lite nedanför Banff Springs Hotel.

På gångavstånd från centrum är det möjligt att ta gondolen till Sulphur Mountain, prova att vara cowboy och rida en tur i bergen, paddla kanot på floden, hyra cyklar och se djuren längs Bow Valley Parkway eller vandra på någon av de kortare eller längre vandringslederna.

Dag 6: Jasper

Kliv upp med tuppen och påbörja dagen med att köra en timme på Bow Valley Parkway där djuren långsamt börjar vakna. Framme vid Lake Louise är det möjligt at välja att kika närmare på Moraine Lake och Lake Louise. Välj båda om tiden finns. Med en "coffee-to-go" upplevs sjöarna bäst från öst. Följ färgskiftningarna över bergen från väst medan solen får samlat sina krafter. Långsamt lyses sjöarna upp och inte förrän sen förmiddag når solen över bergstopparna. När solen kommer över topparna ses sjöarnas smaragdgröna färger klart och tydligt.

Härefter går färden på Icefield Parkway som är en av världens vackraste bilvägar. Icefield Parkway slingrar sig 232km genom dalar, snöklädda bergstoppar och glaciärer vidare norrut genom Banff och Jasper National Park till slutmålet Jasper by.

Passa på att stanna vid Athabasca Glacier och ta en kortare vandringstur med guide på glaciären och få en häftig upplevelse.

Distans: ca 300 km

Dag 7: Heldag i Jasper

I Jasper finns många olika möjligheter till utflykter. Ett bra val kan vara en resa till Maligne Lake en timmes bilresa från Jasper stad. Magline Lake Road är ett av de bästa ställena i Klippiga bergen för att se vilda djur från vägkanten. Börja tidigt på dagen och chansen att se både får, kronhjort, ren och björn är stor. Inspiration om fler utflykter kan ni läsa om längre ned på sidan.

Dag 8: Sun Peaks

Resan går vidare västerut genom den sista delen av Klippiga Bergen och provinsparken Mount Robson som gömmer kedjans högsta berg med samma namn. Mount Robson sträcker sig 3954 m.ö.h. Från Robson kör ni sedan vidare mot Valemount och Blue River till Clearwater där vägen följer pälsjägarnas två hundra år gamla rutt vid North Thompson River.

Dagen avslutas i skidorten Sun Peaks cirka 45 minuters körning nordöst om Kamloops. När skidorna är lagda undan för sommarförvaring erbjuder området en lång räcka sommaraktiviteter. Utöver fantastisk natur så finns det även ett Adventure Centre i Sun Peaks med bungy trampolin, kanotuthyrning, golf, mountainbike, vandringsleder, kajakuthyrning, ridturer och kanotturer. Här finns också ett sportcenter med pooler, hot tub, barnpool och tennisbanor.

Distans: ca 450 km

Dag 9: Harrison Hot Springs

Från Sun Peaks fortsätter resan mot sydväst. Rutten är lagd utmed Trans Canada Highway 1 som slingrar sig utmed Fraser River. Ni kan också välja genvägen Highway 5 genom det inre av British Columbia och ned till Fraser River.

Distans: ca 400 km

Dag 10: Heldag i Harrison Hot Springs

Staden Harrison Hot Springs ligger vid den södra änden av den 60 km långa Harrison Lake och har 1600 invånare. I mer än 100 år har Harrison Hot Springs varit ett stort utflyktsmål för Vancouvers invånare. Området erbjuder vackra sandstränder, utsikt över fantastiska bergstoppar och varma källor att bada i.

Utöver att få sand mellan tårna är det möjligt att hyra cyklar och utforska området på egen hand. Här kan ni också hyra kajak, kanot, segelbåtar och speedboat samt ta en runda på den vackra golfbanan.

På senhösten flyttar den vithövdade kungsörnen och den lekande laxen in i området och med fisken kommer sportfiskarna för att fiska i några av världens bästa fiskevatten.

Dag 11: Victoria

I dag kör ni genom Fraserdalen och fram till färjeterminalen vid Horseshoe Bay i North Vancouver. British Columbias kust är fylld med öar där kanadensarna har skapat sig ett liv men det finns också många obebodda öar. Den ca 1,5 tim långa färjeturen till Nanaimo är en vacker resa mellan fastlandet och Vancouver Island.

Vancouver Island är ca 450 km lång och 100 km bred och är den största ön på den nordamerikanska västkusten.

Victoria som är den största staden på ön samt British Columbias regionhuvudstad hyllar fortfarande de historiska banden till England och stadens mest kända hotell The Empress håller fanan högt. De serverar varje dag Afternoon Tea med scones. Universitetet och fler yngre invånare i Victoria förändrar dock detta alltmer. Stadens kärna ändrar sakta karaktär med nya kaffebarer, innovativa restauranger och butiker som framhäver en alternativ livsstil. Allt detta gör att staden mycket trevlig att besöka.

På kvällen under sommaren uppträder jonglörer, eldslukare, musiker och cykelartister utmed hamnpromenaden medan solen går ner över hamnen.

Distans: ca 260 km + färjeöverfart

Dag 12: Heldag i Victoria

Victoria har flera spännande museer. Royal British Columbia Museum är en av dessa och här handlar utställningen ofta om nybyggarna eller indianerna från nordväst. Victorias lilla Chinatown är en av Kanadas äldsta asiatiska stadsdelar och har en klassisk röd kinesisk port, gatunamn på kinesiska, exotiska frukter utanför butikerna, familjeägda restauranger och den smala Fan Tan Alley mellan Fisgaard St och Pandora.

Ät lunch på toppen av Bay Centre och smaka på Baconburgare från A&W, teriyakikyckling med ris från Edo Japan, peperonipizza från Mrs Vanelli's, Souvlaki med grekisk sallad från Opa Suvlaki, jordgubbssmoothie från Orange Julius eller Burritos hos Taco time.

Förslag på utflykter i Victoria finner ni längre ned på sidan.

Dag 13: Vancouver

Det är dags att ta resans sista etapp och det är turen tillbaka till fastlandet och Vancouver. Den 95 minuter långa färjeturen från Schwartz Bay till Tsawwassen bjuder den första timmen på en vacker skärgårdsupplevelse med utsikt till skogbeklädda öar och vackra klippor. Det är stora möjligheter att se både val och delfin under vägen.

Vancouver kämpar med Sydney i Australien och Kapstaden i Sydafrika om predikatet världens vackraste storstad. Vancouver ligger i floddeltat av Fraser River och har snötäckta bergstoppar mot norr, havet i väster precis utanför dörren samt gränsen mot USA strax söderut. Vancouver är unikt och så även i Kanada.

Vancouver var värd för OS 2010 och efter incheckning på ert hotell rekommenderar vi att uppleva staden till fots. Njut av vackra Stanley Park eller Canada Place och notera hur stolta invånarna är över deras park och hamnpromenad där de cyklar, springer, åker roller blades och umgås dygnet runt. I Vancouver finner ni hela världen samlat. Alla kulturer har genom åren byggt upp sin egen stadsdel. Ät kinesiskt i världens näst största Chinatown, indiskt i Punjab market eller Sushi i West End. Allt finns representerat. På eftermiddagen kan ni ta gondolen till Grouse Mountain med fantastisk utsikt över staden och hamninloppet.

Distans: ca 30 km + färjeöverfart till Vancouver

Dag 14: Heldag i Vancouver

Vancouver bjuder på massor av upplevelser och det kan vara svårt att välja så nedan har vi plockat ut och hur en heldag i Vancouver kan se ut.

Börja dagen med en härlig promeand i Stanley Park och Lost Lagoon där tvättbjörnar, sköldpaddor och andra djur håller till. Gratis zoologisk upplevelse, mitt i stan.
Njut av morgonkaffet på cafe-ikonen Tim Hortons
Ta en snabb tur runt Canada Placa, Vancouvers eget bidrag till världsutställningen 1986.
Besök frukt- och konstmarknaden på Granville Island
Njut av Queen Elisabeth Park och utsikten mot downtown.
Gå en tur genom Water Street i Gastown där gallerior med indiansk konst och souvenirbutiker med T-shirts och mini-totempålar fyller gatorna.
Ät middag på The Old Spaghetti Factory i Gastown
Avsluta kvällen med att hänga utmed Robson Square och alla trevliga uteställen och caféer.
För mer inspiration till utflykter läs längre ned på sidan.

Dag 15: Avresa Vancouver

På eftermiddagen lämnar ni Kanada och flyger tillbaka hem igen. Njut av de sista timmarna och samla ihop alla upplevelser innan ni landar på svensk mark.

Dag 16: Ankomst Sverige

Välkomna hem!

Se alla dagar

Prisexempel

16 dagar från 31.500 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png