Canada - Natur (1).jpg

Västra Kanadas höjdpunkter

Åk på en storslagen kör-själv semester i västra Kanada. Du börjar i Calgary och avslutar i Vancouver.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

16 dagar från 31.500 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Upplev det bästa av Västra Kanada på denna resa med egen bil. Ni besöker nationalparkerna i Rocky Mountains där Banff och Jasper sticker ut som vackra bergsbyar. Turen börjar i Calgary och slutar i Vancouver.

Efter att ha tappat andan över skönheten i Rocky Mountains så är det Kanadas västligaste delstat British Columbia som gäller. Det är inte på många platser man kan åka skidor på morgonen, segla på dagen och vandra på eftermiddagen. British Columbia är en sådan plats.

Denna resa i det västra Kanada slutar vid Stilla Havet med ett besök i engelska Victoria på Vancouver Island och Vancouver som sägs vara en av världens vackraste städer i hård konkurrens med Sydney. Vancouver stod som värd för vinter-OS 2010.

Höjdpunkter:
Calgary, Kananaskis, Banff National Park, Lake Louise, Moraine Lake, Icefields Parkway, Jasper National Park, Columbia Icefield, Jasper, Mount Robson Provincial Park, Harrison Hot Springs, Vancouver Island, Victoria och Vancouver.

 

Höjdpunkter på resan

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Jacundá REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Jacundá REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person. Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Jacundá REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Rondônia, som ligger i Amazonas. Platsen är rik på biologisk mångfald och är hem åt en mängd olika djur - och växtarter. Stora delar av regnskogen i området är dock i fara då bönder i årtionden har skövlat skogen för att göra plats för sitt jordbruk. Dessutom har både levnadsvillkor och ekonomi varit dåliga under många år och flera lokalsamhällen är mycket sårbara. Projektet Jacundá REDD+ gör det möjligt för lokalbefolkningen att få en inkomst genom att bygga upp en försörjningskedja för lokala produkter som inte är relaterade till timmer. Det kan exempelvis vara gummi, acai och paranötter. Projektets mål är dessutom att skydda 35.000 hektar regnskog från avverkning, samt att plantera ytterligare 95.000 hektar skyddad skog. Man håller också workshops för områdets kvinnor och unga, där fokus är hälsa, biologisk mångfald och ledarskap. Dessa befolkningsgrupper är generellt sett väldigt utsatta och på detta vis hoppas man kunna rusta dem bättre för framtiden.

Projektet arbetar alltså även med social hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 140.290 ton per år. Av detta står MyPlanet för så mycket som en fjärdedel.

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Exempel på CO2-utsläpp

Här kan du se några exempel på hur mycket CO2-utsläpp en typsik MyPlanet resa ger.

Australien - 24 dagar - 2 inrikesflyg = 7,15 ton CO2
Nya Zeeland - 24 dagar = 7,35 ton CO2
USA - 20 dagar - 1 inrikesflyg = 4,25 ton CO2
Kanada - 17 dagar - 1 inrikesflyg = 3,55 ton CO2
Sydafrika - 12 dagar - 2 inrikesflyg = 4,15 ton CO2

Om du önskar veta vad just din resa har för CO2-utsläpp är du välkommen att kontakta oss så kan vi beräkna det åt dig. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har nu mottagit vårt första klimatcertifikat för vårt bidrag till South Pole's hållbarhetsprojekt ”Jacundá REDD+” i Brasilien. Första halvåret 2019 har vi kompenserat for 3.023 ton koldioxid.

Canada - Alberta - Banff National Park - Bow Lake
Banff National Park

Upplev några av Kanadas mest imponerande och dramatiska bergslandskap i Banff National Park.

Banff National Park

Banff National Park är en av Kanadas äldsta nationalparker, men även en utav de vackraste. Parken sträcker sig över ett enormt område och erbjuder en mängd vandringsleder av olika längd och svårighetsgrad. 

Höjdpunkterna på mångas resa till Banff är utan tvekan Moraine Lake och Lake Louise. Särskilt vackra är de när morgonsolen lyfter sig över bergen och sjöarna får sin karakteristiska smaragdgröna färg. Lake Minnewanka och Two Jake Lake är två andra sevärda sjöar i Banff National Park. I nationalparken bjuds du också på höga, branta berg, brusande floder och djupa skogar där det finns chans att se bergsgetter, björnar, älgar och en mängd andra djur mellan trädstammarna.  

Banff stad och utflykter från Banff

Banff är mest känt för sin fabelliknande natur, men Banff stad är också värt ett besök. Staden har ca 7.000 invånare och här kan du njuta av god mat på någon utav alla trevliga restauranger och caféer. Det finns också många affärer och muséer att besöka. En del muséer har även utställningar om området som kan vara intressanta att besöka för att lära sig mer. 

Du kan också åka på spännande dagsutflykter från Banff. Ta till exempel gondolen till toppen av Sulphur Mountain, följ med på en ridtur i Cascade Mountains eller njut av en still kanottur i området kring Banff. Förutom alla vandringsleder som bjuder på otaliga äventyr i den vilda naturen.

Canada - British Columbia - Vancouver - By - Bjerge
Vancouver

Vancouver i Kanada är känd som en av världens vackraste storstäder med havet på ena sidan och snöklädda berg på den andra.

Kulturell atmosfär

Vancouver består av flera olika stadsdelar med var sin unik karaktär, stämning och kultur. De många olika kulturerna som är representerade i staden avspeglar sig också tydligt i stadens många restauranger som erbjuder smakupplevelser från världens alla hörn.

Centrala Vancouver

Centrala stan är inte större än att du kan gå runt till de flesta platserna. Men vill du spara lite energi finns här möjlighet att ta bussen eller monorail runt i staden. Besök t.ex Canada Place, historiska Gastown runt Water Street eller centrala Stanley Park med sin tydliga indianinspirerade utsmyckning med totempålar. Här kan du samtidigt hyra cykel eller rullskridskor och ta dig runt hela Stanley Park eller varför inte ett besök på spännande Museum of Anthropology, där du får lära dig allt om totempålar, masker och den uråldriga indiankulturen.

Grouse Mountain

Från toppen av Grouse Mountain har du en fantastisk utsikt över staden. Du kommer lättast upp med gondolen och inkluderat i biljetten även inträde till Theatre in the Sky där du kan se film om Vancouver och ursprungsbefolkningen. 

Kombinera med Alaska

Från Vancouver kan du följa med på en 7-nätters kryssning runt Alaska där du får uppleva den orörda vildmarken och små guldgrävarsamhällen från förr. Kryssningen avslutas i Seattle, USA. 

Canada - Calgary - Luftfoto.jpg
Calgary

På den oändliga kanadensiska prärien finner du Calgary, en av Kanadas snabbast växande städer.

Charmiga Calgary

Calgary ligger vackert med de majestätiska bergen i bakgrunden i delstaten Alberta. Stadens centrum är numera präglat av imponerande skyskrapor och modern arkitektur men samtidigt med gröna parker som skapar en charmig kontrast till de moderna byggnaderna. Staden är logiskt uppbyggd med vinkelräta gator vilket gör det lätt att hitta runt.

Calgary, OS-stad 1988

Staden är känt som värdstad för vinter-OS 1988 och det dåvarande OS-området i stadens västra delar är nu omgjort till ett stort aktivitetscenter. Här kan du pröva din krafter i ett stort antal utomhusaktiviteter. Du kan t.ex spela minigolf, köra rodel, hoppa trampolin, klättra och cykla mountainbike.

Världens största rodeo

Calgary Stampede är världens största rodeo och den går av stapeln här varje år i juli. Tusentals människor besöker då Calgary under tio dagar, och får föruom hästtävlingar uppleva rockkoncerter, shower av olika slag och en mängd andra aktiviteter. 

För de flesta är dock Calgary utgångspunkten för den magiskt vackra bil- eller husbilsresan västerut genom Klippiga bergen via Banff, Jasper och vackra nationalparker ner till Vancouver i British Columbia.

Canada - Alberta - Jasper National Park - Rocky Mountains - Columbia glacier
Jasper National Park

Vill du komma riktigt nära naturen ska du ge dig ut på någon utav parkens många vandringsleder. Exempelvis Path of the Glacier, som är en utav de vackraste vandringslederna i hela Klippiga bergen. Eller pröva krafterna med någon tur i de branta bergen omkring Whistler, Pyramid Mountain eller Mount Edith Cavell.

Kör själv i Jasper

Jasper stad ger ett trevligt avbrott i vildmarksupplevelserna. Gatorna Patrica Street och Connaught Drive bjuder på souvenirbutiker, gallerier, caféer och outdoor butiker i massor. Med Jasper stad som utgångspunkt kan du också ge dig ut på olika utflykter i nationalparken. Kör exempelvis längs Maligne Lake Road, som är ett utav de bästa ställen i Klippiga bergen at se djurlivet från vägkanten från. Åk gärna tidigt på morgonen då chansen att få syn på mexikanska bighorn får, kronhjort, ren och björn är som allra störst. Väl framme vid Maligne Lake kan du hyra kanoter och åka ut på egen hand eller följa med på en guidad båttur till Spirit Island.

Karta

Dag för dag

Åk på en storslagen kör-själv semester i västra Kanada. Du börjar i Calgary och avslutar i Vancouver.

Dag 1: Ankomst Calgary

Efter ankomst till Calgary hämtar ni er hyrbil på flygplatsen och kör till hotellet för incheckning. Ni landar sen eftermiddag eller tidig kväll.

Calgary som ligger på den flacka prärien är en av Kanadas snabbast växande städer och närmar sig en miljon invånare. Största anledningen är all olja som finns i Alberta.

Dag 2: Kananaskis

Med solen i ryggen och med bergen som reser sig majestätiskt framför er går resan västerut. Precis innan ni når bergen och Banff tar stannar ni i Kanaskis. Området hör till Rocky Mountains men det finns inga större vägar hit, så här är det inte alls lika många besökare som i Banff och Jasper. Centret för de nordiska och alpina skiddisciplinerna från OS-88 ligger i Kananaskis Village.

Distans: ca 90 km

Dag 3: Heldag i Kananaskis

Ni får här en hel dag att utforska bergen. Snöra på er skorna och gå på en vandringstur eller njut av stillheten bland de vackra sjöarna.

Området erbjuder många typer av vandringsupplevelser. Börja dagen i besökscentret i Peter Lougheed Provincial Park och få hjälp med vilken vandringstur som passar både tidsmässigt och din styrka. Några av de bra lederna är den fyra kilometer långa Ptarmigan Cirque och den tuffa 4,5 kilometer långa Mount Indefatigable där det är en höjdskillnad på 500m från start till toppen.

Dag 4: Banff

Resan går mot norr tillbaka till den transkanadensiska huvudvägen och därefter väster in i Banff National Park. Här väntar de höga bergen, smaragdgröna sjöarna och ett underbart varierat djurliv. Strax utanför Banff ligger Lake Minnewanka och det är möjlighet att åka på en båtutflykt på sjön och uppleva bergen från vattnet. Några kilometer från Lake Minnewanka ligger Two Jake Lake där bergsgetterna ofta betar längs med strandkanten.

Banff stad med 7.000 invånare bjuder på en mysig huvudgata med många butiker och bra restauranger men också trevliga muséer som berättar mer om områdets historia, djur och naturliv.

Distans: ca 50 km

Dag: 5 Heldag i Banff

Banff stad ligger vackert i dalen omgiven av Mount Rundle, Sulphur Mountain och Cascade Mountains. Banff ligger också vid Vermillion Lakes och Bow River som stilla flyter genom staden innan vattnet når det brusande Bow Falls lite nedanför Banff Springs Hotel.

På gångavstånd från centrum är det möjligt att ta gondolen till Sulphur Mountain, prova att vara cowboy och rida en tur i bergen, paddla kanot på floden, hyra cyklar och se djuren längs Bow Valley Parkway eller vandra på någon av de kortare eller längre vandringslederna.

Dag 6: Jasper

Kliv upp med tuppen och påbörja dagen med att köra en timme på Bow Valley Parkway där djuren långsamt börjar vakna. Framme vid Lake Louise är det möjligt at välja att kika närmare på Moraine Lake och Lake Louise. Välj båda om tiden finns. Med en "coffee-to-go" upplevs sjöarna bäst från öst. Följ färgskiftningarna över bergen från väst medan solen får samlat sina krafter. Långsamt lyses sjöarna upp och inte förrän sen förmiddag når solen över bergstopparna. När solen kommer över topparna ses sjöarnas smaragdgröna färger klart och tydligt.

Härefter går färden på Icefield Parkway som är en av världens vackraste bilvägar. Icefield Parkway slingrar sig 232km genom dalar, snöklädda bergstoppar och glaciärer vidare norrut genom Banff och Jasper National Park till slutmålet Jasper by.

Passa på att stanna vid Athabasca Glacier och ta en kortare vandringstur med guide på glaciären och få en häftig upplevelse.

Distans: ca 300 km

Dag 7: Heldag i Jasper

I Jasper finns många olika möjligheter till utflykter. Ett bra val kan vara en resa till Maligne Lake en timmes bilresa från Jasper stad. Magline Lake Road är ett av de bästa ställena i Klippiga bergen för att se vilda djur från vägkanten. Börja tidigt på dagen och chansen att se både får, kronhjort, ren och björn är stor. Inspiration om fler utflykter kan ni läsa om längre ned på sidan.

Dag 8: Sun Peaks

Resan går vidare västerut genom den sista delen av Klippiga Bergen och provinsparken Mount Robson som gömmer kedjans högsta berg med samma namn. Mount Robson sträcker sig 3954 m.ö.h. Från Robson kör ni sedan vidare mot Valemount och Blue River till Clearwater där vägen följer pälsjägarnas två hundra år gamla rutt vid North Thompson River.

Dagen avslutas i skidorten Sun Peaks cirka 45 minuters körning nordöst om Kamloops. När skidorna är lagda undan för sommarförvaring erbjuder området en lång räcka sommaraktiviteter. Utöver fantastisk natur så finns det även ett Adventure Centre i Sun Peaks med bungy trampolin, kanotuthyrning, golf, mountainbike, vandringsleder, kajakuthyrning, ridturer och kanotturer. Här finns också ett sportcenter med pooler, hot tub, barnpool och tennisbanor.

Distans: ca 450 km

Dag 9: Harrison Hot Springs

Från Sun Peaks fortsätter resan mot sydväst. Rutten är lagd utmed Trans Canada Highway 1 som slingrar sig utmed Fraser River. Ni kan också välja genvägen Highway 5 genom det inre av British Columbia och ned till Fraser River.

Distans: ca 400 km

Dag 10: Heldag i Harrison Hot Springs

Staden Harrison Hot Springs ligger vid den södra änden av den 60 km långa Harrison Lake och har 1600 invånare. I mer än 100 år har Harrison Hot Springs varit ett stort utflyktsmål för Vancouvers invånare. Området erbjuder vackra sandstränder, utsikt över fantastiska bergstoppar och varma källor att bada i.

Utöver att få sand mellan tårna är det möjligt att hyra cyklar och utforska området på egen hand. Här kan ni också hyra kajak, kanot, segelbåtar och speedboat samt ta en runda på den vackra golfbanan.

På senhösten flyttar den vithövdade kungsörnen och den lekande laxen in i området och med fisken kommer sportfiskarna för att fiska i några av världens bästa fiskevatten.

Dag 11: Victoria

I dag kör ni genom Fraserdalen och fram till färjeterminalen vid Horseshoe Bay i North Vancouver. British Columbias kust är fylld med öar där kanadensarna har skapat sig ett liv men det finns också många obebodda öar. Den ca 1,5 tim långa färjeturen till Nanaimo är en vacker resa mellan fastlandet och Vancouver Island.

Vancouver Island är ca 450 km lång och 100 km bred och är den största ön på den nordamerikanska västkusten.

Victoria som är den största staden på ön samt British Columbias regionhuvudstad hyllar fortfarande de historiska banden till England och stadens mest kända hotell The Empress håller fanan högt. De serverar varje dag Afternoon Tea med scones. Universitetet och fler yngre invånare i Victoria förändrar dock detta alltmer. Stadens kärna ändrar sakta karaktär med nya kaffebarer, innovativa restauranger och butiker som framhäver en alternativ livsstil. Allt detta gör att staden mycket trevlig att besöka.

På kvällen under sommaren uppträder jonglörer, eldslukare, musiker och cykelartister utmed hamnpromenaden medan solen går ner över hamnen.

Distans: ca 260 km + färjeöverfart

Dag 12: Heldag i Victoria

Victoria har flera spännande museer. Royal British Columbia Museum är en av dessa och här handlar utställningen ofta om nybyggarna eller indianerna från nordväst. Victorias lilla Chinatown är en av Kanadas äldsta asiatiska stadsdelar och har en klassisk röd kinesisk port, gatunamn på kinesiska, exotiska frukter utanför butikerna, familjeägda restauranger och den smala Fan Tan Alley mellan Fisgaard St och Pandora.

Ät lunch på toppen av Bay Centre och smaka på Baconburgare från A&W, teriyakikyckling med ris från Edo Japan, peperonipizza från Mrs Vanelli's, Souvlaki med grekisk sallad från Opa Suvlaki, jordgubbssmoothie från Orange Julius eller Burritos hos Taco time.

Förslag på utflykter i Victoria finner ni längre ned på sidan.

Dag 13: Vancouver

Det är dags att ta resans sista etapp och det är turen tillbaka till fastlandet och Vancouver. Den 95 minuter långa färjeturen från Schwartz Bay till Tsawwassen bjuder den första timmen på en vacker skärgårdsupplevelse med utsikt till skogbeklädda öar och vackra klippor. Det är stora möjligheter att se både val och delfin under vägen.

Vancouver kämpar med Sydney i Australien och Kapstaden i Sydafrika om predikatet världens vackraste storstad. Vancouver ligger i floddeltat av Fraser River och har snötäckta bergstoppar mot norr, havet i väster precis utanför dörren samt gränsen mot USA strax söderut. Vancouver är unikt och så även i Kanada.

Vancouver var värd för OS 2010 och efter incheckning på ert hotell rekommenderar vi att uppleva staden till fots. Njut av vackra Stanley Park eller Canada Place och notera hur stolta invånarna är över deras park och hamnpromenad där de cyklar, springer, åker roller blades och umgås dygnet runt. I Vancouver finner ni hela världen samlat. Alla kulturer har genom åren byggt upp sin egen stadsdel. Ät kinesiskt i världens näst största Chinatown, indiskt i Punjab market eller Sushi i West End. Allt finns representerat. På eftermiddagen kan ni ta gondolen till Grouse Mountain med fantastisk utsikt över staden och hamninloppet.

Distans: ca 30 km + färjeöverfart till Vancouver

Dag 14: Heldag i Vancouver

Vancouver bjuder på massor av upplevelser och det kan vara svårt att välja så nedan har vi plockat ut och hur en heldag i Vancouver kan se ut.

Börja dagen med en härlig promeand i Stanley Park och Lost Lagoon där tvättbjörnar, sköldpaddor och andra djur håller till. Gratis zoologisk upplevelse, mitt i stan.
Njut av morgonkaffet på cafe-ikonen Tim Hortons
Ta en snabb tur runt Canada Placa, Vancouvers eget bidrag till världsutställningen 1986.
Besök frukt- och konstmarknaden på Granville Island
Njut av Queen Elisabeth Park och utsikten mot downtown.
Gå en tur genom Water Street i Gastown där gallerior med indiansk konst och souvenirbutiker med T-shirts och mini-totempålar fyller gatorna.
Ät middag på The Old Spaghetti Factory i Gastown
Avsluta kvällen med att hänga utmed Robson Square och alla trevliga uteställen och caféer.
För mer inspiration till utflykter läs längre ned på sidan.

Dag 15: Avresa Vancouver

På eftermiddagen lämnar ni Kanada och flyger tillbaka hem igen. Njut av de sista timmarna och samla ihop alla upplevelser innan ni landar på svensk mark.

Dag 16: Ankomst Sverige

Välkomna hem!

Se alla dagar

Prisexempel

16 dagar från 31.500 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
snowSchool18_1

Skidlektioner Whistler

Boka dina skidlektioner i Whistler eller Banff hemifrån och få 10% rabatt. Finns olika nivåer.

1 lektion från 1.200 kr

Canada - Alberta - Jasper - bjørneunge

Grizzly-safari på Blue River

Åk båt längs Blue River, också känd som Grizzly Bear Valley, där du förutom björnar kan se både örnar och älgar. 

3 tim från 720 kr

canada - alberta - banff - lake minnewanka 3500x2000px

Båttur i Banff National Park

Njut av en båttur på vackra Lake Minnewanka och upplev samtidigt Klippiga bergens rika djurliv.

1 dag från 470 kr

Canada - montreal - Mont Royl_0

Guidad cykeltur i Montreal

Upplev Montreals historia och sevärdheter från cykelsadeln på denna guidade utflykt.
 

3 tim från 630 kr

Canada - Vancouver island - campbell river.jpg

Laxsnorkling Campbell River

På denna utflykt får du möjlighet att simma med lax i Campbell River vilket är en unik och kul upplevelse.

3 tim från 1.180 kr

Island Reykjavik.jpg

Gör stopp på Island

Dela upp resan till Nordamerika och gör ett stopp på Island där unik natur och bra uteliv i Reykjavik väntar.

snowSchool18_1

Skidlektioner Whistler

Boka dina skidlektioner i Whistler eller Banff hemifrån och få 10% rabatt. Finns olika nivåer.

1 lektion från 1.200 kr

Canada - Alberta - Jasper - bjørneunge

Grizzly-safari på Blue River

Åk båt längs Blue River, också känd som Grizzly Bear Valley, där du förutom björnar kan se både örnar och älgar. 

3 tim från 720 kr

canada - alberta - banff - lake minnewanka 3500x2000px

Båttur i Banff National Park

Njut av en båttur på vackra Lake Minnewanka och upplev samtidigt Klippiga bergens rika djurliv.

1 dag från 470 kr

Canada - montreal - Mont Royl_0

Guidad cykeltur i Montreal

Upplev Montreals historia och sevärdheter från cykelsadeln på denna guidade utflykt.
 

3 tim från 630 kr

Canada - Vancouver island - campbell river.jpg

Laxsnorkling Campbell River

På denna utflykt får du möjlighet att simma med lax i Campbell River vilket är en unik och kul upplevelse.

3 tim från 1.180 kr

Island Reykjavik.jpg

Gör stopp på Island

Dela upp resan till Nordamerika och gör ett stopp på Island där unik natur och bra uteliv i Reykjavik väntar.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
USA - Alaska - Bjoern - Grizzly.jpg

Yukon och Alaska med bil

 • Upplev orörda vildmarker
 • Besök charmerande små städer
 • Njut av friheten med egen bil

15 dagar från 40.300 kr

cruise canada banff national park 2500x1250px

Västra Kanada med husbil

 • Upplev Kanada med egen husbil
 • Kom nära naturen
 • Perfekt för familjer

20 dagar från 16.100 kr

Canada - Ontario - Niagara (5)_0

Östra Kanadas höjdpunkter

 • Upplev Toronto & Niagarafallen
 • Med egen bil över prärien
 • Upptäck okända delar av Kanada

15 dagar från 25.300 kr

RS3870_Park Car - Mt. Robson_0

TransCanada by Rail

 • Tågresan tvärs genom Kanada 
 • Fantastiska upplevelser 
 • Vacker natur & ett minne för livet

16 dagar från 55.200 kr

canada -alerbta - jasper - rocky mountains - maligne lake - spirit island

Den stora Kanadaresan

 • Niagarafallen
 • Rocky mountains
 • Rocky Mountaineer tågresa

20 dagar från 54.700 kr

Rocky Mountains

Rocky Mountain Express

 • Ett kortare reseförslag
 • Bil och boende bokat
 • En resa genom Klippiga Bergen

9 dagar från 20.800 kr

USA - Alaska - Bjoern - Grizzly.jpg

Yukon och Alaska med bil

 • Upplev orörda vildmarker
 • Besök charmerande små städer
 • Njut av friheten med egen bil

15 dagar från 40.300 kr

cruise canada banff national park 2500x1250px

Västra Kanada med husbil

 • Upplev Kanada med egen husbil
 • Kom nära naturen
 • Perfekt för familjer

20 dagar från 16.100 kr

Canada - Ontario - Niagara (5)_0

Östra Kanadas höjdpunkter

 • Upplev Toronto & Niagarafallen
 • Med egen bil över prärien
 • Upptäck okända delar av Kanada

15 dagar från 25.300 kr

RS3870_Park Car - Mt. Robson_0

TransCanada by Rail

 • Tågresan tvärs genom Kanada 
 • Fantastiska upplevelser 
 • Vacker natur & ett minne för livet

16 dagar från 55.200 kr

canada -alerbta - jasper - rocky mountains - maligne lake - spirit island

Den stora Kanadaresan

 • Niagarafallen
 • Rocky mountains
 • Rocky Mountaineer tågresa

20 dagar från 54.700 kr

Rocky Mountains

Rocky Mountain Express

 • Ett kortare reseförslag
 • Bil och boende bokat
 • En resa genom Klippiga Bergen

9 dagar från 20.800 kr

Så blir din skräddarsydda resa till

När du kontaktar oss på MyPlanet lyssnar vi på dina önskemål samtidigt som vi delar med oss av våra tips och erfarenheter. Tillsammans skräddarsyr vi sedan din drömresa!
1.png

Du kontaktar oss

Ring på 0775-888088, maila oss en reseförfrågan eller boka ett personligt möte på vårt kontor.

2.png

Vi ger dig tips och skräddarsyr

Du får kontakt med en kunnig resesäljare som ger dig bra tips och planerar din resa tillsammans med dig, helt efter dina önskemål. 

3.png

Du får ett reseförslag

Du får ett skräddarsytt förslag på din önskade resa. Detta kan du sedan ändra ifall du vill och du förbinder dig inte till någonting. 

4.png

Du bokar resan

När du känner dig nöjd med upplägget bekräftar du bokningen och kan börja se fram emot din kommande resa.

Välkommen på reseföredrag

Ring till oss

Vi finns redo att göra verklighet av dina resedrömmar! Öppet månd-torsd 9-18, fred 9-17. 

staff-se.png