Alaska - Katami National park - bjørn 6

Vancouver Island med bil

Vildmarksliv i kombination med storstadsatmosfär ligger i fokus på denna resa till Vancouver och Vancouver Island på Kanadas västkust.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

12 dagar från 39.100 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Detta är en resa med många aktiviteter som visar hur mycket Vancouver Island har att bjuda på.

En spännande semester med egen bil. I staden Victoria på Vancouver Island upplever du Kanadas mest brittiska stad och härifrån utgår flertalet valsafaris. Givetvis är du inbokad på en valsafri här. På resan passeras även Cathedral Grove där träden är omkring 90 meter höga och 800 år gamla. Den lilla staden Tofino är en bra utgångspunkt för upplevelser i Pacific Rim National Park som sträcker sig 130 km längs västsidan av ön och växlar mellan klippor och vackra sandstränder.

På östsidan av ön ska du med ett vattenflyg för att komma till Knight Inlet som ligger helt isolerat. Här är det möjligt att se björnar både bruna och svarta. Resan avslutas med ett par fantastiska dagar i Vancouver.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Karta

Dag för dag

Vildmarksliv i kombination med storstadsatmosfär ligger i fokus på denna resa till Vancouver och Vancouver Island på Kanadas västkust.

Dag 1: Avresa från Skandinavien

Du flyger mot Vancouver och landar samma kväll som du lämnade Skandinavien tack vare tidsskillnaden. Vid ankomst hämtas hyrbilen upp och du kör sedan den korta biten till flygplatshotellet där första natten spenderas. Framme vid hotell får du en detaljerad dag till dag beskrivning av vägbeskrivning samt sevärdheter längs vägen. Voucher för de utflykter som är bokade på förhand får du även här.

Dag 2-3: Victoria

Dag 2: Victoria
Dagen startar med en 90 minuter lång skärgårdsutflykt när du tar båten från fastlandet till Vancouver Island. Passa på at njuta av färjeöverfarten på däck, då farvattnen på sundet utanför Vancouver är rikt på valar, delfiner och späckhuggare.

I Victoria bör den imponerande botaniska trädgården besökas. Butchard Gardens ligger på vägen från färjeläget på Vancouver Island till Victoria och kan passande besökas under förmiddagen innan du ankommer till Victoria. Parken är en av stadens absoluta toppattraktioner och en av världens vackraste botaniska trädgårdar.

Victoria på Vancouver Islands sydspets har en imponerande maritim historia och mycket engelsk kolonialtidscharm. Du bor centralt i Victoria och kan till fots nå större delen av staden. MyPlanet rekommenderar en "Five-O-Clock Tea" på the Empress Hotel.

Distans: ca 100 km + 90 min färjeöverfart

Dag 3: Heldag i Victoria
I resan har MyPlanet inkluderat en valsfari där du på en gummibåt har möjlighet att se valar på nära håll. Under utflykten håller guiden utkik efter späckhuggare, gråvalar, sälar, havssköldpaddor och mycket annat maritimt djurliv.

Victoria som är British Columbias provinshuvudstad har också flertalet bra museum att välja bland. Besök till exempel Royal British Columbia Museum där utställningen visar nybyggarliv samt västkust-indianernas liv med deras 20 meter höga totempålar. Bakom museet i Thunderbird Park står en fin samling totempålar. Victoria Bug Zoo, Craigdarroch Castle och Art Gallery of Victoria lockar också många besökare. Emily Carr House på 207 Government Street hyllar Kanadas stora kvinnliga författare och konstnär Emily Carr. En kort promenad från centrum ligger Beacon Hill parken där många av de lokala trivs.

Victorias lilla Chinatown är en av Kanadas äldsta asiatiska stadsdelar och har en klassisk röd kinesisk port. Gatunamnen här är kinesiska, framför butikerna ligger exotiska frukter, restaurangerna är familjeägda och de smala gatorna lockar många besökare dagligen som är på jakt efter något exotiskt och främmande.

Turistlivet i Victoria är centrerat till hamnen och det är här som souvenirbutikerna ligger sida om sida av restauranger och caféer samt många hotell.

Dag 4-5: Tofino

Dag 4: Tofino
Från Victoria går resan först längs med östkusten och därefter upp på ryggraden av Vancouver Island till öns västkust. På vägen kör du genom Cathedral Cove där träden sträcker sig 90 minuter upp mot himlen är omkring 800 år gamla. Det är en mäktig urskog som förtjänar god tid.

På eftermiddagen ankommer du till Tofino där du ska bo de kommande två nätterna. Tofino ligger i kanten till Pacific Rim National Park och är en trevligt litet fiskesamhälle. Passa på att stäck på benen och njut av de vackra omgivningarna innan dagen når mot sitt slut.

Distans: ca 320 km

Dag 5: Heldag i Tofino
Vi har inkluderat en 3 timmar lång valsafaritur från Tofino där du med båt åker ut på fjordarna längs västkusten och spanar efter valar, sälar, uttrar och annat maritimt liv. I Tofino brukar även björnarna komma ned till strandkanten i jakt på fisk. Så med lite tur får du även syn på en björn.

Dag 6: Campbell River

På motsatt sida av Tofino på Vancouver Island ligger Campbell River. Trots den lilla storleken på staden är utbudet av utflykter enormt stort. Välj mellan grizzlyturer, valsafari, fisketurer eller varför inte passa på att snorkla med lax?

Boka gärna på förhand!

Distans: ca 270 km

Dag 7: Knight Inlet

Dagen startar med en flygtur med ett vattenflygplan. Från Campbell River flyger du till Knight Inlet Lodge där du ska vara det nästkommande dygnet. Alla måltider på Knight Inlet Island är inkluderade samt utflykter, så det är stora chanser att få se björnar på nära håll. Knight Inlet lodge ligger på en timmeflotta mitt i vildmarken, vilket innebär att du bor i mitt i västra Kanadas skönaste natur.

Dag 8-10: Vancouver

På morgonen flyger du tillbaka till Campbell River där bilen väntar i hamnen och därefter påbörjas resan tillbaka till fastlandet och till Vancouver.

Innan du ankommer till Vancouver passerar du Cypress Provincial Park och som bjuder på vandringsleder på alla nivåer. Den mest krävande går till två bergstoppar som heter The Lions vilka du kan se från Vancouvers centrum. Du behöver heller inte åka längre än till Stanley Park strax utanför Vancouver för att få fina naturupplevelser. Från Vancouver ligger naturen nära.

Du ankommer till Vancouver någon gång under dagen. Det beror på vad du vill se och göra längs vägen.

Distans: ca 230 km + färjeöverfart

Dag 11: Avresa Vancouver

Efter en natur- och storstadsfylld semester är det dags att vända näsan hem mot Skandinavien igen. Möjlighet för förlängning finns. Eventuellt vill du även utforska nationalparkerna på fastlandet i British Columbia och Alberta. Rådgör med din säljare!

Dag 12: Ankomst Skandinavien

Välkomna hem! Hoppas att ni har många fina minnen med er hem!

Se alla dagar

Prisexempel

12 dagar från 39.100 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png