0775-888 088 FÅ OFFERT
pacific_resort_aitutaki_beach DK

De tre största Cooköarna

Cook består av 15 öar som alla har formats av vulkanisk aktivitet. De norra öarna består till stor del av korallatoller och laguner medan de södra öarna utgör runt 90 procent av landmassan. Mest besökta är de södra öarna och huvudön Rarotonga, samt den näst största paradisön Aitutaki.

Samtliga öar har formats av vulkanisk aktivitet. De norra öarna består till stor del av korallatoller och laguner medan de södra öarna utgör runt 90 procent av landmassan.

Rarotonga

Huvudön och den största ön heter Rarotonga, där omkring 11 000 människor bor. På Rarotonga finns flest boendealternativ och här utgår flest aktiviteter och utflykter. Ön stoltserar också med de majestätiska bergen Te Manga. Dessa vulkaniska toppar visar sig oftast som en grön ridå mot den blåa himlen, med undantag från dagar då topparna är täckta av dimma. Största staden och huvudstaden för Cooköarna är Avarua som är belägen på den norra sidan av ön. Avarua är mysig och tillbakalutad stad och känd för sin lördagsmarknad Te Punanga Nui Market – en mycket populär tillställning.

Aitutaki

Strax norr om den största ön Rarotonga ligger Cooköarnas pärla Aitutaki, en atoll omgiven av en av världens mest spektakulära laguner. Här är den välkomnade och avkopplande atmosfären lätt att förälska sig i, och det är den är den näst mest besökta av Cooköarna. Ön är dessutom populär för bröllopsceremonier. Här finns också den högt rankade stranden One Foot Island, ett måste vid ett besök på Cooköarna. Här möts kristallklart och turkost vatten med den kritvita sandstranden. Värt att nämna är att på One Foot Island kan man få en stämpel (i form av en fot) i passet från ett charmigt litet postkontor. Till Aitutaki tar man sig enklast med flyg från Rarotonga som tar ungefär 45 minuter.

Atiu

Atiu är den tredje största av Cooköarna och är även känd som Enua Manu, Island of the Birds. Hit kommer fågelskådare för att se många spännande arter som fruktduva, mangaiakungsfiskare, röd lorikit och rarotongamonark. Här finns även den kända Anatakitakigrottan som är bebodd av de små Kopekafåglarna, som genom klickljudseko navigerar sig i mörkret. På ön hittar man även tropisk djungel och avskilda stränder att utforska. Här kan man dessutom få sig en kaffeupplevelse, något som de är världskända för. Kaffebönorna odlas på ekologiskt vis och torkas, rostas och förpackas sedan på ön. Till Atiu åker man om man vill utforska en lugnare vistelse med fokus på naturupplevelser.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Passande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

rsz_aitutaki_0746_DK

Rarotonga, Atiu & Aitutaki

 • 3 öar på en resa
 • Sol, bad och avkoppling
 • Vackra naturupplevelser
   

16 dagar från 71.000 kr per person

Romantiska cooköarna

Romantiska Cooköarna

 • Perfekt bröllopsresa
 • Romantik, sol och värme
 • Rarotonga & Aitutaki

16 dagar från 66.000 kr per person

Cooköarna In Style

Cooköarna In Style

 • Lyx och romantik
 • ​Bröllopsresa In Style
 • Magiska solnedgångar

16 dagar från 78.000 kr per person

Nya Zeeland och Cooköarna

Nya Zeeland och Cooköarna

 • Husbil på Nya Zeeland
 • Sol & bad på Cooköarna
 • Perfekt för familjen

26 dagar från 71.415 kr per person

Nyhetsbrev

Registrera dig för nyhetsbrev. Du kan alltid återkalla din registrering.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

Beställ Här