Canada - Ontario - Niagara (5)_0

Östra Kanadas höjdpunkter

Åk på en kör själv semester i östra Kanada och upplev de mäktiga Niagarafallen, den pulserande miljonstaden Toronto och den franska kulturen i Quebec provinsen.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

15 dagar från 27.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Detta är en äventyrlig resa genom östra Kanada som kommer stimulera alla sinnen. Resan börjar med upplevelser i Kanadas största stad Toronto, sedan följer det charmiga historiska Niagara-on-the-Lake med trähus och sin koloniala charm, mullrande och brusande Niagarafallen, Ontarios landsbygd med ursprungsbefolkningen Amish, följt av Ontarioprovinsens största park Algonquin innan vägen tar er till Ottawa Kanadas huvudstad.

Längre österut på gränsen mellan Ontario och Quebec byts den engelska kulturen mot den franska kulturen i Quebecprovinsen. Det franska äventyret börjar med massor av natur och aktiviteter i Tremblent. I öster står städerna Quebec City och Montreal ut med charm, värme och en europeisk känsla. Rutten tillbaka till Toronto går längs St Lawrence-floden och den vackra "1000 öar regionen". Från Toronto flyger ni tillbaka till Sverige eller mot andra äventyr i Nordamerika.

Höjdpunkter på resan till östra Kanada
Toronto, Niagara-on-the-Lake, Niagara Falls, Kitchener, Algonquin Provincial Park, Ottawa, Tremblant, Quebec City, Montreal, Gananogue och 1000 Islands region. Den föreslagna sträckan är ca 2.650 km.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Höjdpunkter på resan

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

 Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Envira Amazonia REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet "Envira Amazonia REDD+" kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till. 

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien. 

CO2 certificateCO2 certificate 2

Canada - Ontario - 1000 Islands - sejltur
Båttur The 1000 Islands

Följ med på en timmes båtfärd i området Thousand Islands från Rockport i Ontario. Området bjuder på både magnifika slott och ett underbart landskap med gröna öar som kantas av exklusiva fastigheter. Utmed turen kommer du få höra mer om områdets historia när du passerar Boldt Castle, Zavikon Island och Millionaire’s Row som alla är åt en rad vackra och lyxiga bostadshus.

Udsigt over Toronto, Canada
Resor till Toronto

Mångfald av kulturer, shoppingmöjligheter och upplevelser i Toronto.

Kanadas största stad

Toronto, är Kanadas största stad med allt vad det innebär i form av kultur, sightseeing, shopping och gastronomi. Allt detta i kombination med en otrolig lokal gästfrihet som gärna visar upp deras vackra hemstad gör en vistelse i Toronto till en fantastisk upplevelse.

Underhållning i världsklass

Toronto blir ofta sammankopplad med New York - fast i ett något mindre format. Staden rymmer, precis som New York, många olika etniska stadsdelar så som Greektown, Little Italy och Chinatown. Mer än 100 olika nationaliteter är representerade i Toronto och bidrar till stadens charm och stämning. Upplev också trevliga Kensington där du kan besöka den stora marknaden. Gå på upptäcktsfärd mellan gallerior, butiker, barer, restauranger och stånd med frukt och grönt. Här finns verkligen något för alla.

Sightseeing

Stadens mest kända byggnad är utan tvekan det 553 meter höga CN Tower. Från toppen har du en fantastisk utsikt över staden i alla riktningar. Få en stor överblick innan du ger dig ut och upplever allt staden har att erbjuda. Besök exempelvis någon av de många restaurangerna, ta en shoppingtur, gå på ett sportevenemang eller någon av alla teaterföreställningar som spelas i staden.

Rejser til Niagara Falls
Resor till Niagarafallen

Besök Niagarafallen som är en utav Kanadas största sevärdheter.

Mäktig naturupplevelse

Inte långt från Toronto ligger Niagarafallen. Imponerande vattenfall, där enorma mängder vatten väller ut över klippkanten med enorm kraft. Många vattenfall i världen är högre, men väldigt få skickar en vattenmängd motsvarande 1 miljon fyllda badkar över klippkanten - varje minut!

Niagarafallen är ett perfekt utflyktsmål från Toronto. Du kan antingen åka på en organiserad tur eller köra själv och vara borta över dagen. Vill du se fallen från både den kanadensiska och amerikanska sidan kan du boka in en övernattning i staden Niagara Falls. 

Framme vid fallen kan du ta en båttur med Maid of the Mist och komma riktigt nära de stora vattenmassorna. Det går också att gå bakom fallen och uppleva det öronbedövande bruset. En oförglömlig upplevelse är att flyga med helikopter och få en överblick över hela områdets spektakulära natur. På vägen kan du stanna i vinområdet Niagara by the Lake, känt för sin produktion av Kanadas berömda isvin. 

Niagarafallen by night

På kvällen när mörkret faller tänds fallen upp i olika färger, vilket är en häftig upplevelse att se. Området har en mängd bra restauranger, hotell, kasinon och annan underhållning att ta del av ifall du väljer att övernatta. 

Panoramaudsigt over skyline fra Mount Royal-bakken i Montreal-byen i Canada
Resor till Montreal

Modern amerikansk kultur möter traditionell fransk charm i Montreal.

Upplev Montreal

Å ena sidan är Montreal en storstad med breda vägar och moderna skyskrapor i typisk amerikansk stil, å andra sidan finns här franska rötter som tydligt märks på stämningen. Besöker du Old Montreal påminner det nästan om att vandra på Paris gator. Det är dessutom här du kan besöka stadens vackra landmärke, den 170 år gamla dubbeltorniga Basilique Notre Dame. Ett riktigt bra sätt att ta sig runt i stan är på cykel, och med inte mindre än 5.000 cyklar utspridda på 450 stationer tar du dig lätt runt till stadens alla sevärdheter. 

Det är också i Montreal du kan uppleva The Undergournd City. En labyrit av gångar under jorden som binder samman köpcentra, lägenhetskomplex, hotell och andra faciliteter. Detta är den största i sitt slag i världen och något Montreal är känt för. Besöket i Montreal fulländas av stadens berömda kök och när du möter lokalbefolkningen. Montrealborna älskar sin stad och hälsar besökare välkomna med öppna armar!

Karta

Dag för dag

Åk på en kör själv semester i östra Kanada och upplev de mäktiga Niagarafallen, den pulserande miljonstaden Toronto och den franska kulturen i Quebec provinsen.

Dag 1: Ankomst till Toronto

Ni landar i Toronto samma dag som ni lämnar Sverige. Ni hämtar upp bilen och kör till ert hotell för incheckning. Se fram emot en god natts sömn och många äventyr i Östra Kanada.

Dag 2: Heldag i Toronto

Idag är det en hel dag att utforska Toronto på. I Toronto finns världens längsta gata, Yonge Street, som är hela 18 km lång. Den går hela vägen från Lake Ontario i söder till Torontos stadsgräns i norr. Från hamnområdet kan man ta färjan ut till Toronto Island Park. Härute kan man hyra cykel, ta en promenad eller bara ta det lugnt på stranden. Det finns även en mindre äventyrspark för barn, Centreville Amusement Park.

I Toronto finns en av världens högsta byggnader, CN Tower, som är 553 meter högt.

Dag 3: Niagarafallen

Du startar dagen med att köra sydväst mot Niagara Fallen. På vägen kan du stanna vid den trevliga och gemytliga lilla staden Niagara-on-the-lake. Staden ligger vackert beläget precis vid Lake Ontario.

Niagarafallen är en av Kanadas största sevärdheter och besöks av miljoner turister varje år. Fallen är lika imponerande dag som natt. Passa på att göra en båtutflykt som tar dig skrämmande nära det stora Hästskofallet eller varför inte slå på stort och ta helikopter över fallen.

Distans: ca 150 km

Dag 4: Kitchener

Denna dag reser du tillbaka norrut fast nu lite mer nordväst med kursen satt mot Kitchener. På vägen är Brantford ett bra stopp. Här är en av världens största ishockey spelare Wayne Gretsky född. Brantford har även varit hem för telefonens uppfinnare Alexander Graham Bell. Efter Brantford går resan vidare mot tvillingstäderna Kitchener-Waterloo även kallat K-W. Kitchener kallades för Berlin fram till 1916 och här har det bott många tyskar genom åren. Under oktober månad firas Nordamerikas största oktoberfest här och över 600.000 personer besöker denna festlighet. Staden fylls med tyrolerhattar och läderbyxor!

Distans: ca 150 km

Dag 5: Midland

På resan ut från Kitchener till Midland är St. Jacobs värt ett besök. Här finns många fina byggnader från 1800-talet. Resan fortsätter sedan norrut genom hjärtat av Ontario och mot Midland. Midland är porten mot Gregorian Bay och här finns över 30 000 småöar.

Distans: ca 250 km

Dag 6: Pembroke

Idag reser du vidare på Highway 60 genom Ontarios största och Kanadas första provinspark Algonquin Provincial Park. Provinsparken består av 7600 kvm orörd vildmark och ligger endast tre timmar från Toronto. Efter Algonquin går resan genom Pembroke och Ottawa-dalen och du bor i Pembroke över natten.

Distans: ca 400 km

Dag 7: Ottawa

Njut av en fin bilresa längs Ottawa-floden och gränsen mellan Ontario och Québec. Väl framme i Kanadas huvudstad Ottawa finns det tid till att utforska staden. Staden har drygt 880 000 invånare som är både engelsk-och fransktalande. Turismen är viktig för Ottawa och staden har många populära museer.

Distans: ca 200 km

Dag 8: Tremblant

Resan går från huvudstaden och vidare in mot Québec och den franska delen av Kanada. Ni reser nordost mot Ville de Mont Tremblant. Vintertid är staden mycket känd för sin skidåkning och sommartid finns här gott om aktiviteter såsom golf, vandring m.m. Vid staden ligger även en sjö och här finns det möjlighet till att ta ett dopp om vädret tillåter!

Distans: ca 200 km

Dag 9: Tremblant

Idag finns gott om tid till att utforska Parc du Mont Tremblant! Här finns goda möjligheter att åka på en cykeltur, vandra eller varför inte ta en kanottur på någon utav sjöarna?

Dag 10: Québec City

På vägen från Tremblant till Quebec kan ni göra ett stopp i Montreal, som endast ligger två timmar från Tremblant. Resan går vidare mot Quebec och här stannar ni i två nätter.

Distans: ca 400 km

Dag 11: Heldag i Québec City

Idag har du en hel dag till att utforska Quebec på. Besök gärna den gamla stadsdelen: Le Vieux-Quebec. Stadsdelen har varit på UNESCOs världsarvslista sedan 1985.

Dag 12: Montreal

På vägen från Tremblant kanske du stannade till i Montreal. Nu är det mer tid till att utforska denna fina stad! Då det är inlagt två nätter i staden. Montreal är Kanadas näst största stad och den största staden i provinsen Québec. I Montreal bor över två miljoner invånare och drygt fyra miljoner i storstadsområdet. Montréal är känt för sin mångkulturella befolkning och kallas även för 'Canada's Cultural Capital'. Staden ligger på en 40 km lång och 15 km bred ö i St. Lawrence floden. Mont Royal är den högsta punkten på 223 meter. Den som vill kan ta en cykeltur längs floden. Eller varför inte ta en tur på floden och då kanske med Jetboat eller Speedboat? Montreal har en stad över jord och en stad under jord. The Underground City är den största i världen. Här finns hotell, banker, köpcentrum och mycket mer.

Distans: ca 250 km

Dag 13: Gananoque

Resan går från Montreal och mot The Thousand Island Region. Trots sitt namn finns här över 1800 öar och många av öarna kan man besöka, antingen via en bro eller med båt. Vissa av öarna är privatägda.

Distans: ca 400 km

Dag 14: Avresa Toronto

Resan går mot sitt slut och ni kör mot Torontos Internationella flygplats.

Önskar ni att förlänga er resa är detta inga problem. Rådgör med din säljare!

Distans: ca 300 km

Dag 15: Ankomst till Sverige

Välkommen hem!

Se alla dagar

Prisexempel

15 dagar från 27.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
Canada - montreal - Mont Royl_0

Guidad cykeltur i Montreal

Upplev Montreals historia och sevärdheter från cykelsadeln på denna guidade utflykt.
 

3 tim från 630 kr

Canada - Ontario - 1000 Islands - sejltur

Båttur The 1000 Islands

Följ med på en båttur genom området The 1000 Islands med vackra slott och gröna små öar.

1 tim från 195 kr

St Lawrence Market - Toronto.jpg

Hop-on Hop-off buss i Toronto

Upplev Torontos sevärdheter med en 2-dagars biljett till stadens Hop on Hop off bussar med guide.

2 dagar från 320 kr

Canada - Quebec - guidet tur.jpg

Stadsvandring i Old Quebec

Följ med på en guidad stadsvandring genom Old Quebec och få all historia om staden från 1608 tills nu.

2 tim från 205 kr

Canada - Ontario - Toronto - Sightseeing

CN Tower i Toronto

Upplev den enastående utsikten över Toronto från toppen av det 553 meter höga landmärket CN Tower. 
Från 340 kr

1 biljett från 340 kr

Canada - Ontario - Algonquin Provincial Park - kano

Paddla kanot i Algonquin Provincial Park

Upplev vackra Algonquin Provincial Park i kanot och till fots, antingen på egen hand eller i grupp. 

4 tim från 585 kr

Canada - Ontario - Toronto - skyline - skumring_0

Cykeltur på Torontos öar

Upplev Torontos öar på cykel i skymningen och njut samtidigt av ljusen från stadens vackra skyline. 

3 tim från 780 kr

Canada - Quebec - Ottawa - War Museum

Ottawa Museum of History & War Museum

Besök de spännande muséerna Ottawa Canadian History Museum och War Museum. 

1 biljett från 180 kr

Canada - Montreal - Bonsecours Market - 1_1

Guidad stadsvandring i Old Montreal

Följ med på en guidad stadsvandring i den hitoriskt spännande stadsdelen Old Montreal. 

2 tim från 240 kr

Middagscruise i Toronto

Middagskryssning i Toronto

Njut av en god middag på en båttur på Lake Ontario och upplev Torontos magnifika skyline.

4 tim från 910 kr

Australien - victoria - Yarra Valley - vindruer 2

Guidad vin- och ciderutflykt i Montreal

Följ med på en guidad tur och smaka på gott vin och syrlig cider som produceras utanför Montreal. 

5 tim från 890 kr

Horseshoe Falls, Niagara Falls, Canada

Bakom Niagarafallen

Följ med in bakom Niagarafallen på denna imponerande tur in bakom Hästskofallet.

1 dag från 190 kr

Canada - Ontario - Niagara Falls - Regnjakker

Båtutflykt till Niagarafallen

Med Hornblower Niagara Cruise kommer ni hissnande nära det mäktiga hästskofallet.

15 min från 260 kr

Panoramaudsigt over Quebec City-skyline med Chateau Frontenac og Saint Lawrence-floden - Quebec City, Quebec, Canada

Guidad tur i Quebec City

Denna guidade rundtur tar dig till de största historiska och moderna sevärdheterna i Quebec City. 

2 tim från 375 kr

Canada - Ontario - Niagara - Helikopter_1

Helikopter över Niagarafallen

Flyg helikopter över Niagarafallen och njut av en storslagen och spännande upplevelse.

9 min från 1.030 kr

Canada - Alberta - Calgary - Stampede

Calgary Stampede Rodeo

Upplev Calgary Stampede Rodeo, en häftig show som också kallas ”The Greatest Outdoor Show on Earth”.

2 dagar från 2.800 kr

Canada - Ontario - Toronto - Cykel - Guide

Guidad cykeltur i Toronto

Utforska Toronto på cykel och upplev stadens många sevärdheter på ett annorlunda sätt.

4 tim från 700 kr

Canada - Ontario - Niagara-on-the-lake - vin

Vintur från Toronto

Njut av en guidad vintur från Toronto där du får prova både goda viner och utsökt mat utmed vägen. 

1 dag från 1.400 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
Transcanada by rail

TransCanada by Rail

  • Tågresan tvärs genom Kanada 
  • Fantastiska upplevelser 
  • Vacker natur & ett minne för livet

16 dagar från 55.200 kr

canada -alerbta - jasper - rocky mountains - maligne lake - spirit island

Den stora Kanadaresan

  • Niagarafallen
  • Rocky mountains
  • Rocky Mountaineer tågresa

20 dagar från 54.700 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png