Man fotar naturen från tågfönster i Rocky Mountains, Kanada

Västra Kanada med bil och tåg

Bara det bästa är gott nog på denna resa. Ni bor på de bästa lodgerna och upplever västra Kanada med bil och det luxuösa tåget Rocky Mountaineer.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

13 dagar från 55.400 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Genom de kanadensiska Rocky Mountains tar sig det luxiga tåget Rocky Mountaineer in i hjärtat av Kanada. Vi har kombinerat världens vackraste tågresa med en lika vacker kör-själv-tur.

Spåren som skulle ta tågen tur/retur från Vancouver till Calgary blev lagda på 1880-talet. Sedan dess har det hänt mycket lite vilket gör att Rocky Mountaineer nu räknas in bland världens vackraste tågresor. Tåget tar sig över Rocky Mountains och in i den absolut vackraste delen av Kanada. GoldLeaf är Rocky Mountains första klass och är mer än en vanlig första klass. I Goldleaf är vagnen utrustad med glastak, guidning under resans gång och måltider är inkluderat samt mycket mer. Det ger denna unika upplevelse en extra dimension. Utanför fönstret passerar Klippiga bergens toppar, de turkosa sjöarna och har du tur får du uppleva både björn, älg och andra djur. Detta är en tågresa som visar dig det bästa av Kanadas vackra natur. Har du frågor om tåget så har vi flera säljare som rest med tåget och kan hjälpa dig med eventuella frågor.

Innan tågresan föreslår vi att ni tar en vecka på egen hand i bil. Albertas nationalparker är som Rocky Mountaineer, i en klass för sig, och det samma gäller för de lodger ni skall bo på. Vi har naturligtvis bokat övernattningarna på de härliga lodgerna för dig i förväg för att du skall kunna njuta maximalt av detta underbara land.

Tänk på att Rocky Mountaineer avgår nån gång i veckan under högsäsong och pga dess popularitet bokas det väldigt tidigt. 

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Karta

Dag för dag

Bara det bästa är gott nog på denna resa. Ni bor på de bästa lodgerna och upplever västra Kanada med bil och det luxuösa tåget Rocky Mountaineer.

Dag 1: Ankomst Calgary

Välkomna till Kanada. Tack vare tidsskillnaden landar du samma dag som du lämnar Sverige. Du hämtar ut din hyrbil på flygplatsen och beger dig därefter till ert hotell för en god natts välförtjänt sömn.

Dag 2: Banff

Du lämnar Calgary och kör mot bergen som reser sig majestätiskt från prärien. Resan går västerut utmed den transkanadensiska landsvägen. Precis innan Banff National Park kör du genom den trevliga staden Canmore. Framme vid nationalparken väntar en mängd naturupplevelser.

Precis utanför Banff ligger Lake Minnewanka och här finns det chans att göra en båttur på sjön och att se björnarna från vattnet. Några få kilometer från Lake Minnewanka ligger Two Jake Lake där bergsgetterna ofta går och äter vid vägkanten. I fjärran kan du se Mount Rundle som speglar sig i den blå sjön.

Banff med sina 7000 invånare bjuder på en mysig gågata med många butiker och restauranger.

Distans: ca 130 km

Dag 3: Heldag i Banff

Banff ligger i en bred dal vid Bow River. Härifrån är det lätt att komma till Bow Falls, Hoodoo Lookout, det traditionsriktiga Banff Springs Hotel samt Cave & Basin Centennial Centre. Det var de varma källorna som var orsaken till att Banff National Park blev första kanadensiska nationalparken 1885. Ta eventuellt en tur med gondolen till toppen av Sulphur Mountain och en tur till den världskända och vackra sjön Lake Louise.

Icefields Parkway förbinder nationalparkerna Banff och Jasper och det är de mest spektakulära naturscenerierna ni möter här. Vi rekommenderar aen utflykt till Columbia Icefields. Där det är möjligt att ta en tur med "snocoach" ut på Athabasca-glaciären.

Banff National Park har med all rätta intagit en position som en av världens vackraste nationalparker.

Dag 4: Emerald Lake

Det enda övernattningsalternativet vid den vackra Emerald Lake i Yoho National Park ligger cirka 25 minuters körtid västerut från Lake Louise. Det är Emerald Lake Lodge. Här är nästan lika oförstört som när lodgen byggdes 1902 och inga bilder kan återge det natursköna läget.

Emerald Lake Lodge är idealisk som utgångspunkt för vandring av olika varianter. Vandringsturen från sjön Lake O'Hara och till Takkakaw Falls som är det högsta vattenfallet i Kanada är en vandringstur alla kan klara. Emerald Lake Lodge består utöver huvudbyggnaden av 24 mindre lyxhytter utspridda på en liten halvö. Vi rekommenderar att bo i en sådan.

Distans: ca 100 km

Dag 5: Lake Louise

Sjöarna i Rocky Mountains är något väldigt speciellt. De är omgivna av storslagna berg och vattnet i blå och gröna nyanser är en upplevelse somär svårfångat även för en mästerfotograf. Lake Louise är pärlan framför alla och väljer ni vandra runt sjön kommer ni uppleva varför.

Dagen idag är en kort vacker körning vilket ger möjlighet för ridning, rafting eller en lugn tur i kanot när ni är framme vid Deer Lodge. På Deer Lodge går du direkt in i de kanadensiska bergens historia. Deer Logde är unik. Det är inte bara historiens vingslag som har satt sina praktfulla spår i väggarna. Ni märker också omgående den naturliga gästfrihet som kanadensarna är kända för.

Distans: ca 40 km

Dag 6: Jasper

Icefields Parkway förbinder nationalparkerna Banff och Jasper. Det är 230 km med de mest äventyrliga naturscenerier och alla som har kört denna sträcka talar om det många år efter. Bergens snöklädda toppar reser sig mot himlen och skogen nedanför står grön och vacker.

Maligne Lake ligger en timmes körning från Jasper. Den 22 km långa sjön är Rocky Mountains största. Den är omgiven av snöklädda bergstoppar. Det är en vacker upplevelse och vi rekommenderar att ta en tur hit upp. De vidunderliga omgivningarna inbjuder till vandringsturer, men en segeltur till lilla ön Spirit Island är också ett bra sätt att uppleva landskapet på.

Distans: ca 230 km

Dag 7: Heldag i Jasper

Idag har du en hel dag att utforska området runt Jasper. Några kilometer norr om Jasper ligger Patricia Lake och Pyramid Mountain som speglar sig i blanka sjöar. Sydväst om Jasper ligger Whistler där det finns en mängd vackra vandringsleder. Eller så kan du välja ett lugnare tempo och ta gondolen upp till toppen och ger dig en fantastisk utsikt över dalen, Athabasca-floden och Jasper stad.

Något söder om Jasper ligger Mount Edith Cavell där du hittar vandringslederna Path of the Glacier och Cavell Meadows. Path of the Glacier är en av de vackraste, korta vandringar som finns i Klippiga bergen, så vill du ha stigarna mer för dig själv är det en bra idé att gå tidigt på morgonen.

Dag 8: Tågresa med Rocky Mountaineer

Nu börjar en annan del av denna fantastiska resa över de storslagna kanadensiska Rocky Mountains. I Jasper återlämnas hyrbilen och istället gårr resan med luxuösa tåget Rocky Mountaineer. Från Jasper går det först norrut innan tåget svänger mot sydväst och Kamloops som är dagens slutstation. Mount Robson som är Rocky Mountains högsta berg (3.954 m.) kommer tidigt i sikte. Genom glastaket är utsikten till Mount Robson och resten av The Rockies enormt storslaget. Glaciären Alberta Icefield och vattenfallet Pyramid Falls tar andan ur de flesta. Väl inne i British Columbia kör tåget genom Monashee Mountains som med snöklädda toppar sträcker sig mot himlen.

Dag 9: Tågresa med Rocky Mountaineer

Efter en god natts sömn kliver du på tåget igen där en utsökt frukost väntar. Tåget rullar därefter in i Fraser Canyon där Hell's Gate möter dig. Till detta område kom de första guldgrävarna i slutet av 1850 och där finns en lång historia kvar. Ombord på Rocky Mountaineer kommer ni uppleva historiens vingslag då du beger dig in i guldgrävarnas fotspår. Rocky Mountaineer slutar turen med att rulla genom Fraser Valley där Thomsons River övergår i Fraser River. Njut de sista timmarna i sällskap med Kanadas imponerande och unika natur innan tåget ankommer till Vancouver.

Dag 10-11: Heldagar i Vancouver

Två hela dagar till sightseeing i Vancouver är kanske inte tillräckligt men ändå gott om tid för att hinna med en hel del. Hop-on-Hop-off-bussen rekommenderas. Det är ett enkelt och bra sätt att få en överblick över staden på. Stanley Park och speciellt Capilano Suspension Bridge samt valsafari är två upplevelser i särklass.

En guidad valskådningstur är inkluderad i priset. På turen kommer man nära valarna som dyker upp i farvattnet mellan Vancouver och Vancouver Island på sundet Strait of Georgia. Späckhuggare finns här många av så chanserna för att se de imponerande djuren är riktigt goda.

Dag 12: Avresa Vancouver

Det är dags att vinka farväl av Kanada

Dag 13: Ankomst Sverige

Välkomna hem!

Se alla dagar

Prisexempel

13 dagar från 55.400 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png