cruise canada banff national park 2500x1250px

Västra Kanada med husbil

Njut av friheten och utforska samtidigt Kanadas vackra natur och rika djurliv med husbil.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

20 dagar från 16.100 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

En resa till Kanada som passar er som vill ha friheten att uppleva på egen hand.

Med en husbil i Kanada får ni unika upplevelser i vildmark och storstad. Vancouver och de kanadensiska Rocky Mountains med Lake Louise, Banff, Jasper och Manning Park är höjdpunkter på denna kör-själv-resa.

Redan första dagen kör ni genom storslagen kanadensisk natur och vi har lagt in flera både stora och mindre nationalparker i resan. Ni besöker bl.a. Banff National Park i Rocky Mountains och även Whistler, Nelson, Wells Gray Provincial Park, Vancouver Island och Victoria.

Att hyra en husbil är mycket enkelt. Ni ringer till oss på MyPlanet och vi bokar och ordnar med allt det praktiska så ni får rätt modell som passar era önskemål. Många kanadensare reser själva runt med husbil så hör gärna av er i god tid så ni får bästa husbilen till bästa pris.

Priserna på bensin är också billigare i Kanada än vad vi är vana vid så det gör att husbilssemestern blir mycket prisvärd.

Varför välja husbil i Kanada?
Ni har allt som behövs så som kök, matplats, badrum, toalett och sovplatser. En perfekt miljö för en familj med barn där det handlar om naturen, camping och upplevelser och ni kan bestämma var och när ni äter men framförallt vad ni vill se och uppleva.

Resan kan förlängas och utvidgas. Rådgör med er säljare!

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Karta

Dag för dag

Njut av friheten och utforska samtidigt Kanadas vackra natur och rika djurliv med husbil.

Dag 1: Ankomst Vancouver

Vancouver ligger otroligt vackert mellan Strait of George på ena sidan och snöklädda berg på andra. Staden bjuder på en mängd olika aktiviteter och upplevelser. Vancouver är yngre än 200 år men indianerna bodde i detta område i mer än 8.000 år tills den berömda uppdagsresande James Cook la till i bukten år 1778.

De sista dagarna på denna fantastiska husbilssemester tillbringar ni i Vancouver.

Dock har ni första övernattningen här i Vancouver då man av säkerhetsskäl inte får lov att hämta ut husbilen förrän man först har sovit ut ordentligt efter flygresan.

Dag 2: Harrison Hot Springs

Njut av stranden i Harrison Hot Springs eller i en av Harrisons varma pooler.

Harrison Hot Springs ligger mycket vackert mellan bergen i Sasquatch Provincial Park. Här finns många fina campingplatser eller RV parks som det kallas i Nordamerika.

Distans: ca 130 km

Dag 3: Manning Park

Turen till Manning Park går via Hope. Hope är känt i Kanada för att ha varit kuliss till Sylvester Stallones första Rambo film, "First Blood". Efter Hope går resan uppåt. Landskapet förändrar sig markant och nu kommer bergen tätare på. Manning Park är ett fint område och här kan man bl.a. se svartbjörnar.

Här finns gott om campingplatser och det är inga problem att hitta fram till dem. Resan i dag är inte så lång så det finns gott om tid till att tända en eld och bara njuta av Kanadas storslagna natur.

Distans: ca 110 km

Dag 4: Okanagan

I dag går turen genom den lite mer okända delen av Kanada. I Aspen Grove kör ni mot Kelowna. Här är det färre turister eftersom de flesta kör direkt till Lake Louise och därmed missar mycket. Okanagan Provincial Park är ett stort vinområde och här kan ni spendera mycket tid om man vill.

Distans: ca 170 km

Dag 5: Glacier National Park

Utanför den lilla staden Revelstoke ligger nationalparken med samma namn. Sedan är det inte långt till nästa nationalpark Glacier som har fått sitt namn efter de hundratals glaciärer som finns i området. Många kanadensare åker till Glacier National Park för att komma nära naturen utan att behöva dela den med allt för många. Ni kan välja att campa i själva parken eller i närheten av Golden lite längre österut.

Distans: ca 330 km

Dag 6-7: Lake Louise & Banff

Dag 6: Lake Louise
Detta är utan tvivel en av världens vackraste resvägar. Bergen är majestätiska i all sin enkelhet. De är på en och samma gång vackra och praktfulla och alla som kör denna väg blir helt förälskade i Kanada. Häruppe är också djurlivet imponerande hjortar, svartbjörnar och örnar ser man titt som tätt.

Distans: ca 140 km

Dag 7: Banff
Från Lake Louise till Banff är det god ide att välja Bow Valley Parkway i stället för Trans Canada Highway. Chanserna att se björn, älg och hjort är stora. Banff har efterhand blivit en legendarisk turiststad. Här finns bra shopping och otroliga naturupplevelser i området.

Distans: ca 60 km

Dag 8: Icefields Parkway

Icefields Parkway binder samman nationalparkerna Banff och Jasper. Den är 230 km lång och med de mest äventyrliga naturscener. Halvvägs kommer ni till Columbia Icefields. Följ med på en tur med snocoach'en till Athabasca-glaciären som är en av åtta glaciärer och som utgör Columbia Icefields.

Distans: ca 180 km

Dag 9: Jasper

Dagens 114 km går på Icefields Parkway. Det är en härlig resa i en av världens absolut vackraste landskap. Sjöarna i Klippiga Bergen är helt speciella och omgivna av snöklädda berg. Vattnet består av blå gröna nyanser och färgen sätter kant på naturupplevelserna.

Maligne Lake ligger ca en timmes körning från Jasper. Den 22 km långa sjön som är en av Rocky Mountains största och omgiven av snöklädda bergstoppar är en vacker upplevelse. Kör upp hit före ni letar efter en campingplats.

En båttur ut till den lilla ön Spirit Island är en härlig tur och denna båttur kan köpas till i vårt aktivitetspaket. I Jasper finns det gott om campingplatser att välja mellan.

Distans: ca 110 km

Dag 10-11: Mount Robson & Wells Gray National Park

Från Jasper följer rutten Yellowhead Highway och går förbi Mount Robson som är det högsta berget i Klippiga Bergen. Mount Robson är ett imponerande berg med sina 4.663 m. Att se Mount Robsons topp sträcka sig mot himlen är helt fantastiskt.

Vi rekommenderar Robson Shadows Campground som ligger vackert till på vägen till Clearwater.

Distans: ca 100 km

Dag 11: Wells Gray National Park
Följ Yellowhead South Highway till Clearwater och på vägen passerar ni ett stort vildmarksområde. Vi rekommenderar att stanna en extra dag här och följa med på antingen en vandringstur eller en kanottur.

Vi rekommenderar boende på KOA i Clearwater. KOA har swimmingpool, lekplats och många olika aktiviteter.

Distans: ca 230 km

Dag 12: Cache Creek

I dag fortsätter ni söderut på Yellowhead South Highway mot Kamloops. Detta är en fantastisk tur längs med Thompson River. Från Kamloops går turen österut utmed Highway 1. Ni är framme vid Cache Creek efter cirka en timmes körning. Från Kamloops till Cache Creek kör ni längs med Kamloops Lake och Coper Creek. Detta är en fin resa utmed Trans Canada Highway som är kategoriserad som "extra sevärd väg".

Vi rekommenderar att ni fortsätter västerut vid Little Fort mot 100 Mile House. Turen från 100 Mile House till Cache Creek är också känd som "sevärd rutt", vilket är en absolut värdig titel. Provinsparkerna ligger som ett pärlband efter varandra. Ni är nu ute på vägen som går till Alaska och inne i Fraser Canyon.

Vi rekommenderar att ni bor på Hat Creek Ranch som är en historisk ranch med aktiviteter för alla.

Hat Creek Ranch ligger 11 km norr om Cache Creek.

Distans: ca 210 km

Dag 13: Whistler

På vintern är snön här mycket lätt och torr och det är framförallt snön som lockar skidåkarna till Whistler.

På sommaren är det bergen och alla aktiviteter som lockar turisterna hit. NI kan vandra, rida, paddla kanot eller kajak, spela golf, cykla, åka med jetboat och forsränning.

Brandywine Falls Provincial Park är perfekt för övernattning.

Distans: ca 220 km

Dag 14: Nanaimo

För att komma till Nanaimo som ligger på Vancouver Island åker ni över Strait of Georgia. Innan ni når färjan passerar ni Squamish. I Squamish lever och bor dagens moderna indianer men givetvis med starka gamla traditioner. Vid Horseshoe Bay precis utanför Vancouver går färjan direkt till Nanaimo.

Övernattning sker på en av campingplatserna i området.

Färjebiljett tillkommer, (dvs ingår ej i angivet prisförslag).

Distans: ca 170 km + färjeöverfart

Dag 15-16: Victoria

Dag 15: Victoria
I dag går turen till Victoria som är British Columbias huvudstad. Victoria är känt som "more British than Britain" och staden har som vi känner från Europa en stadskärna. Detta gör att det är klart värt ett besök i Victorias vackra stadskärna och att göra en hamnpromenad.

Vill ni prova en lite annorlunda campingupplevelse kan vi rekommendera Weir's Beach RV-park. Den ligger på stranden helt ut till strait Juan de Fuca sydväst om Victoria. Det är möjligt att beställa plats här med utsikt mot Strait Juan de Fuca där späckhuggarna håller till.

Distans: ca 110 km

Dag 16: Heldag i Victoria
Victoria är perfekt för shopping. Här finns många små lokala specialvarubutiker och även de stora kända märkesbutikerna. Ett cafébesök är också en god ide då det här finns många trevliga små caféer och restauranger.

Vi rekommenderar även ett besök på Royal British Columbia Museum. Museet kombinerar Kanadas tidigaste historia med nyare historia.

För sol och bad rekommenderas att ni tar husbilen och kör ut till Sooke. Sooke är känt för små naturliga färskvattenbassänger där ni kan bada och sola.

Dag 17-18: Vancouver

Dag 17: Vancouver
De 110 kilometer som är kvar ska nu tas med en nypa salt då dessa kilometer tillbringas ombord på färjan som tar er tillbaks över Strait of Georgia till Vancouver igen. Båtresan är vacker och med fin utsikt. Kanske ni kan se en och annan späckhuggare leka ute till havs.

Vi föreslår att ni övernattar på Fort Langley RV Resort & Campground. Här finns många aktiviteter på campingen och den ligger nära Highway 1 som går in till centrum av Vancouver.

Färjebiljett tillkommer, (dvs ingår ej i angivet prisförslag).

Distans: ca 110 km + färjeöverfart

Dag 18: Heldag i Vancouver
Vancouver imponerar på de flesta. Det är en modern storstad med en vänlig och unik stämning. Här finns mycket att göra. Upplev Stanley Park, Capilano Suspension Bridge, China Town m.m.

Vi föreslår två dagar som ni kan spendera i denna härliga stad. Stanley Park är ett måste och följ gärna med på en guidad stadsrundtur. Stanley Park är inte bara en park utan här finns även en utställning av traditionella totempålar.

I vårt aktivitetsprogram har vi en valsafaritur med avgång från downtown Vancouver. Strait of Georgia som ni nu känner är som sagt det helt perfekta stället för att se valar och på denna tur kommer ni nära dessa fantastiska djur.

Capilano Suspension Bridge är en annan av Vancouvers stora turistattraktioner. Det är en av världens längsta hängbroar.

Vi rekommenderar att ni bor på antingen Burnaby RV-Park eller Capilano RV-Park.

Dag 20: Ankomst Sverige

Dag 19: Avresa Vancouver
Ni är nu många upplevelser rikare och i dag är sista dagen på semestern och dags för hemfärd.

Från husbilscentralen är det lättast att ta taxi till flygplatsen.

Dag 20: Ankomst Sverige
Välkommen hem!

Se alla dagar

Prisexempel

20 dagar från 16.100 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png