USA - Louisiana - New Orleans - trumpet.jpg

I musikens spår genom Sydstaterna

Dolly Partons countryklassiker, Elvis Presleys rock'n'roll-hits och Louis Armstrongs berömda jazztoner. Vi känner alla till dem och alla härstammar de från amerikanska Sydstaterna. Här växte olika musikgenrer fram utifrån kreativa och passionerade musikers idéer. De lever och frodas än idag och det känner man på en resa genom USA:s sydstater. New Orleans lever och andas jazzmusik, Memphis är platsen där rock’n’rollen föddes och Nashville är ’the place to be’ om du älskar countrymusik. En resa genom Sydstaterna går helt oundvikligen hand i hand med musikupplevelser i överflöd och de mest framträdande musikstäderna ligger inte långt ifrån varandra. Alltså är det är bara att hänga med på en resa full av bra musik!

Jazz i New Orleans

New Orleans är känd som jazzens födelseort och är en livlig och levande plats där musiken flödar ut ur barer och arenor och fyller den varma sydstatsluften. Många stora pianister, trumpetare, saxofonister och sångare har någon gång i karriären spenderat tid i staden och funnit stor inspiration här. Bland annat Louis Armstrong, Jerry Lee Lewis och Jelly Roll Morton för att bara nämna några.

Besök den franska stadsdelen French Quarter, där New Orleans karakteristiska färgglada hus med smala fönsterluckor och vackra smidesbalkonger flankerar huvudgatan Bourbon Street. Här är jazzen och bluesen i allra högsta grad levande. Varje kväll samlas folk på små charmiga pubar och klubbar som Maison Burbon och The Jazz Playhouse. Här det serveras god mat, något att släcka törsten med och framför allt levande musik med själ. Vill du ha mer fart och fläkt kan du köpa biljett till New Orleans Jazz & Heritage Festival. Varje år samlas hundratusentals festsugna besökare på festivalen, som under 10 dagar som fulls av jazz, blues, R&B, gospel, rock, rap och country.

Blues och rock’n’roll i Memphis

Memphis är staden där världskända musiker som Johnny Cash, Al Green and Muddy Waters bodde och blev frontfigurer i genrerna rock’n’roll och blues på 1950-talet. Besök stadens berömda inspelningsstudios Sun Records, där legender som Elvis Presley och Jerry Lee Lewis spelade in flera stora hits, samt Stax Records som låg bakom hits som Try A Little Tenderness med Otis Redding. De två studiorna är numer museer, vilket gör att du kan resa tillbaka i tiden och uppleva den plats där kreativiteten blomstrade och ljuv musik uppstod på 50- och 60-talet.

Det var också i Memphis som Elvis bodde när han dog 1977. Graceland, som hans hem heter är idag omgjort till museum och hyllar The King of Rock’n’Rolls liv och karriär. Det är en ganska högtidlig upplevelse att besöka huset, och inte minst Elvis grav som finns på egendomen.  

Country och western i Nashville

Det var bland annat i Nashville countrysångerskan Dolly Parton blev en internationell stjärna efter att hon som blott 13-åring blev upptäckt första gången. Och så hon har också fått en plats i Country Music Hall of Fame, som huserar i en byggnad utformad som bakdelen på en Cadillac med svarta tangenter på sidan i bästa countryandan. Elvis hittade också till Nashville, där han spelade inte mindre än 300 gånger i en av de mest framgångsrika inspelningsstudior i USA, Studio B.

Har du sagt Nashville har du också sagt Grand Ole Oprey House. Det hela började 1927 som ett radioprogram som hade levande studiopublik. Programmet blev snabbt otroligt populärt i Sydstaterna och idag är Grand Ole Oprey House en berömd konsertscen som hyllar de allra största countrystjärnorna.

Efter en tillbakablick är det dags att själv få uppleva musiken. Ett bra ställe att göra det på är Nashville Honky Tonk Highway. En Honky Tonk är ursprungligen som ett värdshus med levande countrymusik, massor av öl och fest hela natten lång. Och den beskrivningen passar även in på Honky Tonk Highway. Här blandas country och Honky Tonk-musik med massor av festsugna människor och öl i långa rader. Så på med dansskorna och kasta dig ut i musiken. Det blir definitivt en trevlig kväll!

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Passande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
texas - longhorn - 2500x1300px

Tåg i USA – Texas

 • Historiska San Antonio
 • Rymdverksamhet i Houston
 • Modern cowboykultur
   

9 dagar från 21.700 kr

Panoramic Pennybacker Bridge over Colorado flod og kalksten klippe i Austin, rejser til Sydstaterne, USA

Texas med bil

 • Upplev USA:s vilda västern
 • Musik, kultur och rymdcenter
 • Historia längs Mission Trail

14 dagar från 24.900 kr

USA - Illinois - Chicago - Downtown River_0.jpg

Tåg i USA - I musikens spår

 • Musik & historia
 • Chicago till New Orleans
 • Mycket tid på egen hand
   

10 dagar från 25.000 kr

USA - Louisiana - New Orleans - trumpet.jpg

Blues Highway

 • Från Chicago till New Orleans
 • Kör på legendariska Route 66
 • Musik och kultur i sydstaterna
   

16 dagar från 32.400 kr

Med bil genom sydstaterna

Med bil genom Sydstaterna

 • Spännade resa i Södern
 • Musik, kultur & historia
 • Bil & boende bokat
   

16 dagar från 38.300 kr

USA - Louisiana - New Orleans - Huse - Temarejser.jpg

Jazz, natur och plantager i Sydstaterna

 • God mat och musik i New Orleans
 • Besök flera vackra plantager 
 • Historiska platser och museum
   

10 dagar från 19.000 kr

USA - Louisiana - New Orleans - French Quarter - 1

New Orleans till Miami med bil

 • Bila från Södern till Florida
 • Natur, sol & bad
 • Bil från New Orleans till Miami
   

12 dagar från 22.900 kr

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
USA - Louisiana - New Orleans - Oak Alley Plantation (Custom).jpeg

Guidad rundtur på Oak Alley Plantation

På detta besök till Oak Alley Plantation får du inblick i livet i Louisiana under 1800-talet. 

5 tim från 640 kr

Rejser til New Orleans, USA

Jazz cruise i New Orleans

Upplev Sydstaterna på det bästa sättet ombord på en hjulångare i New Orleans. 

2 tim från 460 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png