rsz_usa_-_missouri_-_st_louis_-_union_station_-_grand_hall_-_2

Unika boenden i USA

Gör dina hotellövernattningar till en del av upplevelsen när du reser runt i USA. För här finns det oändligt många pittoreska, vackra, roliga och lyxiga övernattningsmöjligheter. Här tittar vi närmare på ett litet urval av hotell som är mycket mer än bara en plats att sova på.

Liberty Hotel i Boston, Massachusetts

Vad sägs om en natt i fängelse? "Nej tack!" tänker nog de flesta. Men det upprustade fängelset i Boston från 1851 är inget mindre än en arkitektpärla som idag omvandlats till smakfullt inredda, lyxiga och trevliga Liberty Hotel. Alla rum är inredda med moderna möbler och överallt hittar du små humoristiska referenser till byggnadens tidigare användning som fängelse. Hotellet ligger centralt i Boston, vid foten av den charmiga förorten Beacon Hill och i närheten av hotellet hittar du affärer, restauranger och Boston Common. En natt på Liberty Hotel Boston är en unik Boston-upplevelse!

White Stallion Ranch i Tucson, Arizona

Söder om Phoenix i Arizonas torra öken ligger White Stallion Ranch - en riktig amerikansk boskapsfarm. Detta är äkta ’cowboyland’ med ett stort öppet landskap, fjärran horisonter och taggiga kaktusar som trivs bra i den torra ökenluften. Här hålls cowboykulturen levande, både genom själva ranchen som osar av westernstämning, men också genom de aktiviteter som erbjuds. Var exempelvis med när det sjungs ballader vid lägerelden på kvällen eller när det bjuds upp till line dance efter middagen. Rummen är trevligt inredda och alla har en privat terrass som leder direkt ut i trädgården. Här hittar du bland annat manshöga kaktusar som sträcker sig upp mot den blå himlen.

Nottoway Plantation i White Castle, Louisiana

Välkommen till Nottoway Plantation & Resort. En vacker plantageegendom med vita pelargångar och eleganta svarta smidesjärnsbalkonger. Huset byggdes 1859 av affärsmannen John Hampden Randolph och har inte mindre än 64 rum, 12 eldstäder, italiensk marmor och en balsal. Du kan bo i huvudbyggnaden eller i någon av de omgivande stugorna. Oavsett vad du väljer är rummen vackert inredda i varma färger och med utsökta material som tar dig tillbaka till den tid då John, hans fru Emily och deras 11 barn levde här. Resortens restaurang bjuder på klassiska, lokala rätter och utsikt över trädgården där de gamla ekarna vittnar om egendomens långa historia.

Union Station i St. Louis, Missouri

Ett helt unikt hotell inhyst i en överdådig tågstation från 1894 med guldpläterade dekorationer, vackra valv och färgat glas i fönstren. Den stora ankomsthallen kommer allra bäst till sin rätt på kvällen när det ges en spektakulär och färgstark 3D ljusshow på hallens väggar och tak. Rummen är stilfullt inredda i varma toner. Perfekt för avkoppling efter en aktiv dag i St. Louis. Det finns också möjlighet att ta ett dopp i hotellets vackra utomhuspool för den som hellre önskar det. Allt detta bidrar till att göra St. Louis Union Station Hotel till ett av de mest minnesvärda hotellen i USA.

Route 66 Motel i Barstow, Kalifornien

Route 66 Motel är ett klassiskt amerikanskt motell, så som de ser ut i gamla amerikanska filmer. Det finns många motell längs landsvägarna i USA, men här på Route 66 Motel i Barstow är det som om tiden stått stilla. Den stora neonskylten ut mot vägen och de gamla bilarna som står på parkeringen utanför vittnar om att man försöker behålla hotellets ursprungliga själ. Trots att hotellet ser ut som originalet på utsidan är alla rum vid någon tidpunkt renoverade, men på ett sätt som är troget sin historia. Så gör ett stopp här på din resa genom USA och upplev Route 66-atmosfären till fullo.

Dreamcatcher Tipi Hotel i Gardiner, Montana

Inte långt från ingången till Yellowstone National Park hittar du Dreamcatcher Tipi Hotel, bestående av tio vita tipis (tält) utspridda i den vackra naturen. Alla fullt utrustade med fast golv, värme och stora inbjudande sängar. Det är svårt att föreställa sig en mer stämningsfull plats att tillbringa natten på efter en dag fylld med djur - och naturupplevelser i Yellowstone National Park. Somna till ljudet av tipins kanvassidor som fladdrar i vinden och gå upp samtidigt som solen när den omsluter tipin i sitt varma ljus. Börja dagen med ett bad i ett av de sex moderna och fullt utrustade badrummen, så är du redo för ännu en dag omgiven av vacker naturen!

The Paper Factory Long Island City, New York

År 2012 blev en gammal pappersfabrik renoverad och omgjord till det trendiga och mysiga hotellet The Paper Factory. Hotellet ligger halvvägs mellan det charmiga Kaufman Arts District och det hippa Astoria i stadsdelen Queens. Överallt på hotellet har man återvunnit och försökt behålla många av de ursprungliga materialen och man har ansträngt sig för att hålla fast vid byggnadens ursprungliga råa look. Alla de 122 rummen är inredda med moderna och rustika möbler i kombination med industriella inslag så att du ständigt påminns om att du befinner dig i en gammal fabriksbyggnad. I hotellets restaurang Mundo blir du serverad vackert upplagda gourmeträtter med inspiration från hela världen.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Passande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
monument valley.jpeg

Route 66 med bil

 • Roadtrip längs Route 66
 • Amerikansk historia 
 • 50-tals miljöer och kända städer
   

17 dagar från 30.400 kr

USA - nevada - las vegas (2).jpg

Västra USA – The Grand Tour

 • Highway 1 längs Stilla havet
 • Solnedgång över Grand Canyon
 • Las Vegas och San Francisco

22 dagar från 34.900 kr

USA - Utah - Zion National park (2)

Kalifornien & Sydvästra USA

 • Los Angeles, San Francisco och San Diego
 • Grand Canyon & Yosemite NP
 • Sol & värme
   

21 dagar från 30.400 kr

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
disney-world-secrets1215

Disneyland i Kalifornien

Ett besök på Disneyland i Kalifornien är ett måste för familjer som semestrar i västra USA.
 

2 dagar från 1.650 kr

USA - Californien - Napa Valley (2).jpg

Vintur till Napa och Sonoma Valley

Besök de berömda vingårdarna i Napa och Sonoma på denna dagstur från San Francisco.

1 dag från 1.090 kr

USA - Californien - Monterey Bay - hval

Valsafari i Monterey Bay

Upplev det marina livet i Monterey Bay i Kalifornien på denna spännande valsafarin med guide. 

3 tim från 550 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png