0775-888 088 FÅ OFFERT
Hållbara upplevelser & partners

Hållbara upplevelser & partners

En kärna av hållbara partnerskap och erfarenheter

Vi arbetar hårt för att utveckla respektfulla, långsiktiga relationer med lokala partners som är lika engagerade i hållbarhet och etiska affärsmetoder som vi är. Från boende till aktivitetsguider, våra partners är noggrant utvalda och delar våra kärnvärden.

Förutom att samarbeta med lokala företag där det är möjligt strävar vi efter att leverera reseupplevelser som är både autentiska och fokuserade på hållbarhet. Vi vill att våra gäster ska njuta av aktiviteter och möten som är berikande och fördelaktiga för dem, deras värdsamhällen och planeten som helhet.

Asilia, Östafrika

Asilia har certifierats av flera kända, hållbarhetsfokuserade ackrediteringsorganisationer.

&Beyond Sydamerika

&Beyonds motto ”vård av landet, vilda djur och människor” styrker dess tillvägagångssätt i de dagliga besluten i lodgerna.

Tierra, Chile

Tierra har alltid varit dedikerat till hållbarhet och åberopat andan i de hisnande naturliga miljöer som den verkar i.

Napo Wildlife Center, Ecuador

Napo Wildlife Centre är en av världens ledande ekolodger och har nominerats många gånger för World Travel

Skydda naturen & vilda djur

Borneo-orangutang_121340395.jpg
Orangutang, Borneo

MyPlanet söker ständigt efter upplevelser som gör att våra gäster kan uppskatta och stödja naturen. Vi är aktivt involverade i flertalet organisationer som främjar djurskydd och naturvård, särskilt de som hjälper världens mest sårbara och hotade arter.

Precis som människor förtjänar djur att bli behandlade med respekt och omsorg. Även om vi inte stöder resor till djurparker eller vilda parker som har djur i fångenskap, uppmuntrar vi besök hos organisationer med räddningsdjur som håller på att rehabiliteras. Ansvarsfull naturturism är en viktig del av vår djurskyddspolicy och att våra gäster njuter av vilda upplevelser som inte bara stödjer nationalparker och naturskyddsområden utan även de lokala samhällena som bor nära dem.

Safaris är en viktig del av många av våra resplaner och vi tror att de, när de görs väl, kan ge ovärderlig utbildning om den naturliga världen. När du åker på safari – antingen på land eller till sjöss – med MyPlanet är det viktigt att veta att allt alltid sker på djurens villkor. Inga iakttagelser garanteras någonsin, men att försöka upptäcka vilda djur i deras naturliga livsmiljö är en del av det roliga!

Planera en hållbar resa

Hållbara upplevelser & partners

Att planera en resa för livet som också är hållbar kan inte vara enklare än med MyPlanet. Förutom att främja aktiviteter som stöder lokala samhällen och djurskydd, minimerar vi koldioxidavtrycken från våra resor genom att samarbeta med South Pole för koldioxidkrediter.

Att välja rätt boende är en annan viktig del av att resa ansvarsfullt. Vi använder en ikon i våra förslag för att låta gästerna veta vilka av våra hotell, lodger och safariläger som är kända för sin hållbarhet. Vi samarbetar med mindre, lokalt drivna anläggningar där det är möjligt, särskilt de som speglar och uppskattar arvet, kulturen och den naturliga miljön i deras unika läge.

Partnerskapens kraft

Hållbara upplevelser & partners

Vi får ofta höra av gäster att en resa med MyPlanet är som att utforska världen med en vän. Denna personliga service är möjlig tack vare de extraordinära leverantörer, reseguider och boendeleverantörer vi väljer att samarbeta med.

Få saker är mäktigare än ett starkt partnerskap. Vi har ägnat år åt att skapa relationer med hållbara partners som är välkända för att leverera etiska och berikande upplevelser. Från lyxhotellgrupper som CGH i Indien till mindre, familjeägda safarilodger på landsbygden i Kenya, det finns så många fantastiska företag som vi är glada över att kunna presentera för våra gäster.

Resor för alla: Tillgängliga semestrar

Hållbara upplevelser & partners

Vi anser att alla – oavsett hälsa, ålder eller individuella förutsättningar – ska ha rätt att resa. Där det är möjligt kommer vi att tillgodose särskilda krav i våra gästers resplaner, oavsett om det är trappfria boendealternativ för rullstolsburna eller att ordna ytterligare hälsotjänster.

Tack vare vårt skräddarsydda tillvägagångssätt kan vi designa en resplan som är perfekt anpassad till dina individuella önskemål och behov. Även om vissa av våra destinationer kan vara olämpliga för några, är vi alltid glada att tillhandahålla alternativ och se till att du får den bästa möjliga upplevelsen.