0775-888 088 FÅ OFFERT
Minskning av koldioxidavtryck

Minskning av koldioxidavtryck

På MyPlanet är vi stolta över att ha fått mer än 100 000 återkommande gäster med oförglömliga minnen. Men under åren av vår resa har vi också lärt oss att resor inte är utan konsekvenser. Som ett ansvarsfullt reseföretag vill vi bidra positivt till de samhällen vi engagerar oss i och världen i stort. Som ett steg mot att uppnå större hållbarhet strävar vi efter att minimera CO2-utsläppen från alla resor du gör med oss samtidigt som vi investerar i koldioxidreducerande åtgärder.

Minimera CO2-utsläppen på din resa

Minskning av koldioxidavtryck

Vi strävar efter att minimera koldioxidutsläppen på din resa genom att noggrant balansera din komfort med miljökonsekvenserna. Du har möjlighet att välja klimatmedvetna, ansvarsfulla och hållbara alternativ när du reser med oss.

Hållbara transportmedel: Vi föreslår gärna hållbara transportmedel som tåg, som inte bara är miljövänliga utan också ett romantiskt och avkopplande sätt att upptäcka en region. Dessutom undviker vi flygningar där marktransporter är ett trevligt alternativ.

Hållbara aktiviteter: Vi erbjuder hållbara aktiviteter som vandringsturer och tar dig bortom turistlederna både för autentiska upplevelser och för att undvika ”överturism”.

Hållbara hotell: Vi stödjer proaktivt hållbara hotell. Från avfallshantering till att använda hållbar energi och stödja lokala samhällen och bevarandeprojekt, många av våra partnerboenden har fått utmärkelser för sina ansvarsfulla metoder.

Investera i koldioxidreducerande åtgärder

Minskning av koldioxidavtryck

Förutom att minimera CO2-utsläppen på din resa, beräknar vi den genomsnittliga mängden koldioxidutsläpp som genereras av våra gästers resor och donerar en proportionerlig summa till ett klimatskyddsprojekt för att absorbera dessa utsläpp. Beräkningen tar hänsyn till inrikes- och utrikesflyg, boende, transporter på din destination, lokala aktiviteter och utflykter.

För detta ändamål har MyPlanet samarbetat med South Pole som framgångsrikt har reducerat över 170 miljoner ton CO2 sedan 2006!

Tropiska regnskogar är några av de viktigaste lagren av CO2, vilket minskar koldioxidkoncentrationen i atmosfären. Vi stöder därför Isangi REDD+-projektet för att skydda 187 570 hektar skogsmark i Demokratiska republiken Kongo. Beläget vid sammanflödet av floderna Kongo och Lomami, har detta tidigare avskogade område nu förvandlats till ett REDD+-projekt för att bevara ekosystemet, som är ett av de mest mångfaldiga i världen.

Den dagen jag fick reda på att vi har en möjlighet att på vår arbetsplats bli Responsible Travel Champions, blev jag väldigt exalterad. För mig var detta ytterligare ett sätt att ge tillbaka till samhället, sprida lycka och göra vår värld till en plats för harmoni. Vi behöver alla en knuff i rätt riktning och någon som motiverar oss att göra en förändring – det är precis vad jag hoppas kunna göra genom min roll som Responsible Travel Champion. 

/Anand