Canada - British Columbia - Vancouver - Stanley Park - Totem Pole (2) (Custom)

Vad berättar totempålarna?

Hon står på den gröna gräsmattan och ser ut mot trafikljuset på hörnet av Belleville och Douglas Street. Hon lutar sig nästan mot trähusets gavel. Ur de djupa ögonhålorna stirrar de svarta ögonen. Plutmunnen, som avger oemotståndliga lockljud, avgränsas av utbuktande, blodröda läppar. Armarna på den fylliga, svarta kroppen med stora runda former, omfamnar en ung människa. Kvinnans namn är Dzunukwa och hon är stor – större än oss människor.  

Vill du också besöka Kanada och lära dig mer om landets kultur? Läs mer om våra resor till Kanada.

Bland ursprungsbefolkningen på den kanadensiska västkusten berättas många historier om jättekvinnan Dzunukwa. Kvinnan med de röda sensuella läpparna. Om de små barnen inte sköter sig kommer Dzunukwa till byn om natten. När det är som mörkast och elden i långhuset långsamt håller på att brinna ut, då kommer Dzunukwa ut ur skogen och närmar sig husen. På ryggen bär hon en korg för nattens byte. Får hon möjlighet så kidnappar Dzunukwa de värsta små ligisterna. Lägger de olydiga ungarna i korgen och tar dem med ut i skogen – och så är de borta för alltid. Men naturligtvis drabbar det bar de barn som inte är skötsamma. Så kan barnuppfostran gå till på den kanadensiska västkusten bland områdets ursprungsfolk.

Dzunukwa är väldigt duktig på det hon gör. Det är fortfarande ingen som har sett henne ta ett barn. Det finns heller inga barn som har lycktas fly ur Dzunukwas fångenskap, så det är lite oklart exakt hur det går till…

Dzunukwa-kvinnan är det nedersta av fem motiv på en totempåle som står i Thunderbird Park i hjärtat av Victoria på Vancouver Island utanför Kanadas västkust.  

Totempålen

Uppseendeväckande, mycket imponerande och ofta upp till 20 meter höga träpålar fyllda med utskärningar. Totempålen är det sätt som ursprungsbefolkningen längs kusten i nordvästra Kanada berättar en betydelsefull historia på. Det är ”storytelling”, långt före begreppet gjorde sitt intåg i det svenska språket.

Totempålen handlar om kulturell identitet. Det är ett sätt för dessa ursprungsfolk att säga: ”Hallå, vi finns fortfarande här. Och vår kultur finns fortfarande här”. Därför gör man fortfarande utskärningar i totempålar och berättar således också historier. Figurerna på pålen är ramarna för historien som totempålen berättar.

Det kan ofta vara en traditionell historia som inte får användas utan tillåtelse. En totempåle ska behandlas med samma respekt som människor, för hos ursprungsfolket på Kanadas västkust anses totempålen vara likvärdig en människa med historia och traditioner. En historia som ska berättas för att bli ihågkommen.

”You treat a totempole with respect, just like a person, because in our culture that’s what it is. A pole is just another person that is born into the family, except he is the storyteller.” 

- Norman Tait, Nisga’a nation, 1993. 

Hollywood och totempålar

Även om Hollywood genom otaliga western-klassiker från 1950-talet gärna vill berätta framhålla något annat, så är det i Nordamerika endast ursprungsbefolkningen på den kanadensiska västkusten som reser och gör utskärningar i totempålar. En tradition som är utbredd bland de sju huvudstammarna längs kusten. Från Tlingit i det sydöstra hörnet av Alaska, Tsimshian vid Prince Rupert, Haida-folket på Queen Charlotte Island, Nuxalk omkring Bella Coola, Kwakwaka’wakw (också känd som Kwakiutl) på Vancouver Islands nordligaste spets och på de norra öarna i Georgiasundet, Nuu-chah-nulth på västra Vancouver Island samt hos Coast Salish i Vancouver-området och ner mot Seattle.

Sju kulturella huvudområden som skiljer sig helt när det kommer till utskärningar och uttrycksformer, vilket också syns på respektive totempålar.  

Totempålen är inte en totempåle

Ordet totempåle är ett felaktigt uttryck för dessa utskurna träpålar, men efter många års användning har det fastat och nu är en träpåle som inte är en totempåle, ändå en totempåle. Totem betyder föremål från naturen. Enligt några naturreligioner ska de medföra lycka eller ha en särskild religiös betydelse för ett samhälle eller en bestämd grupp människor. Men det finns inget religiöst över en totempåle. Det är en historia som berättas och kan exempelvis vara ett uttalande om en person eller ett minne av en bestämd händelse.

Totempålen är en bit monumental konst utskuren ur en påle av trä med figurer som kommunicerar viktiga budskap i ett folks kultur. De utskurna djuren eller figurerna representerar vanligtvis symboler. Totempålarna kan ingå i en byggnad som en del av en gavel eller vara den bärande bjälken i huset. De används för att välkomna besökare, som begravningspålar innehållande rester av döda eller för att föra skam över någon.

Kwakwaka’wakw totempåle

Majestätiskt står totempålen med Dzunukwa framför långhuset vid Royal British Columbia Museum i centrala Victoria, ett stenkast från hamnen och med the Empress Hotel på andra sidan gatan. Precis där, på hörnet av Douglas Street och Belleville Street, var det 1940 obebyggd mark. Man tänkte, varför inte använda platsen till att visa upp några av de imponerande totempålar som grannen, provinsmuseet Royal British Columbia Museum, har i sin samling? Och så gjorde man det.

Invånarna i Victoria tyckte om vad de såg – och därmed var första fröet till Thunderbird Park sått. Idag kan vi turister komma hit och se denna stora samling totempålar. Vi kan lära oss och förstå mer om de olika utskärningarna och stilarna från de olika stammarna längs västkusten.

Den bästa och mest imponerande platsen i parken upptas av Kwakwaka’wakw-indianen Mungo Martins Dzunukwa-totempåle och långhus. Längst fram och precis ute vid korsningen står den fem man höga och vackert utskurna totempålen. En meter bakom pålen finns det målade gavelpartiet av huset och bakom det de andra totempålarna och museet.

För det mesta visar en totempåle framför ett långhus symboler och kännetecken för familjen som långhuset tillhör. Konstnären Mungo Martin har på den här totempålen i Victoria valt att skära ut symboler från fyra av de många klaner/storfamiljer som Kwakwaka’wakw-nationen utgörs av.

I toppen ser vi åskfågeln, som tillhör Knight Inlet-klanen. Under den finns en dubbelfigur - grizzlybjörnen som håller i en kopparplatta och som under björnen förvandlas till en människa. Det visar att grizzlybjörnen är förfader till Kwakwaka’wakw-nationen, och kopparplattan är ett tecken på välfärd.

Här under ser vi bävern (tydlig med stora framtänder och svans med rutmönster) som tillhör Blunden Harbour-klanen. Vid foten står den gigantiska Dzunukwa, som är symbol för Nimpkish-klanen. Enligt klanlegenden jagas Dzunukwa av en man efter att hon har stulit torkad fisk. Det slutar med att de gifter sig och deras son, till hälften människa och till hälften Dzunukwa, är grundare av klanen. Resultatet av äktenskapet, sonen, sitter i sin mammas famn och ser sig över axeln.

Wawadit’la, långhuset bakom totempålen är en kopia av ett ursprungligt Kwakwaka’wakw-långhus, men i mindre skala. Det ursprungliga huset stod i mitten av 1800-talet i Fort Rupert (precis utanför Port Hardy på Vancouver Island) och var uppfört av hövding Naka’penkim, vars position Mungo Martin senare ärvde.

Inne i långhuset finns det fyra bärande pålar som håller taket. Alla fyra pålarna är vackert utsmyckade med symboler och tecken som visar Naka’penkims relationer till tre olika klaner genom arv eller äktenskap. Husets gavel är prydd med ett övernaturligt sjöodjur. Motivet har Mungo Martin tagit från en gaveldesign på ett långhus där husets hövding var en bekant till Mungo Martin.

Mungo Martins långhus och totempåle i Thunderbird Park invigdes 1953 med en tre dagar lång ceremoni där fler än 50 dansare uppträdde. Alla släkt med Mungo Martin. Det kom ursprungsbefolkning från hela västkusten till festen och det var första gången på 80 år som man höll en traditionell potlatch-fest. I egenskap av ägare till huset och totempålens skapare, delade Mungo Martin ut gåvor till 30 personer med hög status och fler än 200 andra gäster. Gästerna som tog emot gåvorna accepterade därmed Mungo Martins status och Dzunukwa-totempålens betydelse och placering i Thunderbird Park i Victoria.

11 bra platser att se totempålar på:

 • Vancover flygplats, både i ankomst - och avgångshallen
 • Museum of Athropology i Vancouver
 • Stanley Park i Victoria
 • Staden Duncan på Vancouver Island
 • Alert Bay på Cormorant Island utanför nordöstra Vancouver Island 
 • SGang Gwaay Llnagaay i Gwaii Hanaas National Park på Haida Gwaii
 • Gitwangak och Gitanyow på Highway 37, strax norr om Highway 16 i norra British Columbia.
 • Ksan Historical Village and Museum vid Hazelton
 • Canadian Museum of History i Ottawa, Ontario

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Passande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
cruise canada banff national park 2500x1250px

Västra Kanada med husbil

 • Upplev Kanada med egen husbil
 • Kom nära naturen
 • Perfekt för familjer

20 dagar från 16.100 kr

Canada - Natur (1).jpg

Västra Kanadas höjdpunkter

 • Två veckor med egen bil
 • Från Calgary & Vancouver
 • Upplevelser i Klippiga Bergen

16 dagar från 31.500 kr

RS3870_Park Car - Mt. Robson_0

TransCanada by Rail

 • Tågresan tvärs genom Kanada 
 • Fantastiska upplevelser 
 • Vacker natur & ett minne för livet

16 dagar från 55.200 kr

canada -alerbta - jasper - rocky mountains - maligne lake - spirit island

Den stora Kanadaresan

 • Niagarafallen
 • Rocky mountains
 • Rocky Mountaineer tågresa

20 dagar från 54.700 kr

Rocky Mountains

Rocky Mountain Express

 • Ett kortare reseförslag
 • Bil och boende bokat
 • En resa genom Klippiga Bergen

9 dagar från 20.800 kr

rsz_celebrity-solstice-alaska_shipexterior_tracyarmfjo-recut2

Kryssning Alaska från Vancouver

 • Insideshytt inkl. dryckespaket
 • Vackra Alaskan Inside Passage
 • ​Vancouver och Seattle

13 dagar från 23.900 kr

Canada - Qubec - Montreal (4)_0.jpg

Mat och vin i Kanada

 • Smaka på mångkulturella köket
 • Landets bästa marknader
 • Vinprovning hos producenterna

16 dagar från 34.600 kr

Canada - British Columbia - Whistler - Ski (17).jpg

Skidresa Banff Brewsters Lodge

 • Rustikt hotell mitt i byn
 • Lodgekänsla
 • Bastu och jacuzzi

9 dagar från 18.200 kr

listel-exterior-summer

Skidresa Whistler Listel Hotel

 • Prisvärt hotell i Whistler
 • Nära restauranger & uteliv
 • Gångavstånd till lift

9 dagar från 19.700 kr

whistler skiier_0.jpeg

Skidresa Whistler Pan Pacific

 • Hotell mitt i Whistler
 • Hög kvalitet och standard
 • 2 min till liftarna

9 dagar från 21.300 kr

USA - wyoming - Yellowstone - buffalo.jpeg

Nordvästra USA och Kanada i bil

 • Road trip i USA och Kanada 
 • Imponerande nationalparker
 • Njut av vackra städer

16 dagar från 20.400 kr

Havsörn som flyger längs med kust i Alaska

Kryssning Alaska och kör-själv i Kanada

 • Kryssning utmed Alaskas kust 
 • Insideshytt inkl. dryckespaket
 • Kör-själv i nationalparkerna

16 dagar från 30.800 kr

canada - alberta - banff - lake minnewanka 3500x2000px

Västra Kanadas Bästa

 • Vacker natur och upplevelser
 • Bil & hotell är bokat
 • Se Kanada på egen hand

22 dagar från 38.300 kr

Alaska - Katami National park - bjørn 6

Vancouver Island med bil

 • Vancouver Islands häftiga djurliv
 • Vackra nationalparker 
 • Stämning i Vancouver

12 dagar från 39.100 kr

Summit-Lodge-Boutique-Hotel-5-copy (1)

Skidresa Whistler Summit Lodge

 • Boutiquehotell i Whistler
 • Mysigt & romantiskt
 • Pool & Spa

9 dagar från 18.200 kr

Canada - Alberta - Banff - Ski

Skidresa Banff Elk & Avenue Hotel

 • Hotell mitt i Banff
 • Trevligt standardhotell
 • Jacuzzi och bastu

9 dagar från 17.800 kr

Man fotar naturen från tågfönster i Rocky Mountains, Kanada

Västra Kanada med bil och tåg

 • Rocky Mountaineer genom British Columbia
 • Unika naturupplevelser
 • Kombineras med bilsemester

13 dagar från 55.400 kr

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
Canada - Alberta - Jasper - bjørneunge

Grizzly-safari på Blue River

Åk båt längs Blue River, också känd som Grizzly Bear Valley, där du förutom björnar kan se både örnar och älgar. 

3 tim från 720 kr

canada - alberta - banff - lake minnewanka 3500x2000px

Båttur på Lake Minnewanka

Njut av en båttur på vackra Lake Minnewanka i Banff National Park och upplev samtidigt Klippiga bergens rika djurliv.

1 dag från 470 kr

Canada - Vancouver island - campbell river.jpg

Laxsnorkling Campbell River

På denna utflykt får du möjlighet att simma med lax i Campbell River vilket är en unik och kul upplevelse.

3 tim från 1.180 kr

Canada - vandfly.jpg

Klippiga bergen från luften

Upplev storslagna landskap, mäktiga glaciärer och vackra sjöar med ett sjöflygplan från Whistler.

30 min från 1.370 kr

Canada - nova scotia - hval

Valsafari vid Brier Island i Nova Scotia

En guidad båttur på havet utanför Brier Island där du har chans att se både valar och delfiner.

4 tim från 440 kr

Canada - British columbia - Capilano - hængebro.jpg

City tour & Capilano Suspension Bridge

Upplev det bästa av Vancouver och se regnskogen från luften på broarna i Capilano Suspension Bridge Park.
Halvdagstur från 830 kr

5 tim från 830 kr

Laksefiskeri

Fisketur på Campbell River

Åk på en fisketur på Campbell River med goda chansen att fånga din egen lax.
Halvdagstur från 3.280 kr

4 tim från 3.280 kr

Canada - British Columbia - Vancouver (3)

Guidad cykeltur i Vancouver

Upplev vackra Vancouvers alla sevärdheter på en härlig cykeltur med en lokal guide.

5 tim från 700 kr

Canada - Alberta - Jasper - athabasca - Ice Explorer

Upplev Athabasca glaciären

Besök Athabasca glaciären som är en av Klippiga bergens mest spektakulära glaciär.

75 min från 590 kr

Canada - spekhugger.jpeg

Valsafari Campbell River

Åk med på en spännande valsafari där ni har möjlighet att uppleva både valar, sjölejon och delfiner.

6 tim från 1.720 kr

Canada - British Columbia - Victoria - The Empress Hotel

Sjöflygplan över Victoria

Upplev vackra Victoria och dess omkringliggande landskap på ett annorlunda sätt från ett sjöflygplan.

30 min från 925 kr

canada - british columbia - vancouver skyline set fra syd med bjerge som baggrund - bredformat

Vancouver med sjöflygplan

Upplev Vancouver och de vackra omgivningarna från ett sjöflygplan och ge dig själv ett minne för livet!

30 min från 1.020 kr

Canada - Alberta - Dinosaur Provincial Park3.jpg

Tyrrell Museum

Upplev dinosaurierna och andra forntidsväsen på spännande Tyrell Museum.
1-dagsbiljett från 150 kr

1 biljett från 150 kr

Canada - British Columbia - Whistler - Ski (17).jpg

Skidhyra Whistler

Med ökade priser för transport av skidor på flyget kan det löna sig att hyra hemifrån. Få 10% rabatt.

6 dagar från 1.250 kr

Canada - British Columbia - Knight Inlet Lodge - Grizzlybjørne (Custom)

Vildmarksafari på Knight Inlet Lodge

Flyg in i vildmarken med vattenflyg och upplev Kanadas natur och djurliv från en flytande lodge.

3 dagar från 11.500 kr

Ridetur ved Banff - Banff Trailriders5.jpg

Klippiga bergen från hästryggen

Följ med på ett äventyr i Banff National Park och upplev Klippiga bergen från hästryggen. 
2 dagar från 4.900 kr 

2 dagar från 4.900 kr

Canada - British Columbia - Whistler - Heliskiing.jpg

Heliskiing i Whistler

Få en äventyrlig och oförglömlig skidupplevelse med heliskiing i fantastiska Whistler.

3 åk från 8.890 kr

Canada - Dyr - Grizzlybjørn1

Björnsafari Campbell River

Se Kanadas grizzlybjörnar på nära håll på denna natursköna björnsafari från Campbell River.

7 tim från 3.810 kr

Canada - British Columbia - Capilano Suspension Bridge.jpg

Capilano Suspension Bridge

Känn suset när du går på hängbroarna mellan trädtopparna i Capilano Suspension Bridge Park.

5 tim från 370 kr

Canada - rafting3.jpg

Rafting på Kicking Horse River

Vild white water rafting på Kicking Horse River som bjuder på adrenalinrus och vacker natur.

1 dag från 1.230 kr

Canada - Churchill - Lazy Bear Lodge - Isbjørn

Isbjörnsafari i Churchill

Se isbjörnar, vitvalar och norrsken från charmerande Lazy Bear Lodge i Churchill.

7 dagar från 38.600 kr

Canada - Saskatchewan - La Reata Lodge - Cowboys_1

Cowboyliv på La Reata Ranch

Lev ut cowboydrömmen på en 3-dagars ranchvistelse på La Reata mitt ute på Kanadas öppna prärie.

3 dagar från 2.100 kr

Rejsebureauet MyPlanet Rejser | Vi skræddersyer drømmerejser → find rejsen her

Björnsafari från Telegraph Cove

Följ med på björnsafari till Knight Inlet där du kan se björnarna komma ner till vattnet för att söka föda.

1 dag från 3.325 kr

Canada - British Columbia - Whistler - Gondola2.jpg

Kabinbaneäventyr i Whistler

Upplev bergslandskapen omkring Whistler ur ett fågelperspektiv från kabinbanen uppe på toppen.

2 tim från 470 kr

Canada - Alberta - Mount Assiniboine - bjerge

Helikoptertur över Mount Assiniboine

Fantastiska vyer väntar när du flyger helikopter över Mount Assiniboine utanför Banff.

30 min från 2.600 kr

Canada - British Columbia - dyr - plettet sæl 3_0

Kajak och snorkling i Howe Sound

Paddla kajak och snorkla bland sälar i det vackra fjordlandskapet i Howe Sound strax utanför Vancouver.

5 tim från 960 kr

Canada - dyr - oern_0.jpg

Upptäck Jasper National Park

Se örnar, älgar, kronhjortar och björnar på denna tur till hjärtat av Jasper National Park.

4 tim från 550 kr

Canada - Banff (12).jpg

Guidad vandring i Banff

Vandra i natursköna Banff National Park där du njuter av bergstoppar, glaciärer och brusande floder.

1 dag från 760 kr

Oplev Victoria på cykel

Guidad cykeltur i Victoria

Upplev Victoria på cykel och njut av stadens sevärdheter och speciella stämning på ett annorlunda sätt.

3 tim från 510 kr

Canada - British Columbia - Vancouver (5)

Dinner Cruise i solnedgång

Njut av den vackra utsikten av Vancouver från vattnet på denna middagskryssning i solnedgång.

3 tim från 780 kr

Canada - vancouver island - søløve.jpg

Wildlife Cruise Campbell River

Kom nära Kanadas vilda djur i deras naturliga miljö medan ni åker båt genom vackra Discovery Passage.

3 tim från 1.150 kr

Canada - British Columbia - Whistler Ziptrek - Ecotours.jpg

Zipline-äventyr bland björnar

Se björnar uppifrån när du går bland trädtopparna på hängbroar med en ziplina i Whistler.

1 dag från 990 kr

Granville Island Market - Canada.jpg

Granville Island Market i Vancouver

Granville Island Market i Vancouver bjuder på trevliga butiker, delikatesser och godsaker. 

1 dag från 630 kr

Canada - British Columbia - Vancouver Island -April Point - Hval

Valsafari och Victoria

Kombinera valsafari med ett besök i trevliga Victoria på Vancouver Island på denna dagstur från Vancouver.

1 dag från 2.535 kr

canada - alberta - jasper - maligne lake - spirit island 3500x2333px

Båttur på Maligne Lake

Njut av den vackra naturen på denna båtuflykt på Maligne Lake, en utav Klippiga bergens vackraste sjöar.

2 tim från 620 kr

Canada - rafting 4.jpg

Rafting i Jasper

Njut av adrenalinfylld raftingtur på Athebasca-floden i Jasper National Park.

2 tim från 560 kr

Canada - British Columbia - Vancouver - Gastown madtur

Gastronomi i Vancouvers Gastown

Följ med på en guidad tur genom historiska Gastown i Vancouver med fokus på gastronomi. 

3 tim från 1.240 kr

Canada - British Columbia - Vancouver Island -April Point - Hval

Valsafari från Victoria

Upplev späckhuggare, gråvalar, sälar och mycket mer på denna valsafari på sundet utanför Victoria.

3 tim från 800 kr

Canada - Alberta - Jasper - athabasca - Ice Explorer

Glaciärtur & Skywalk på Athabasca Glacier

Upplev Athabasca Glacier på en tur med ett Ice Expolorer-fordon och gör en Glacier Skywalk.

75 min från 800 kr

Canada - Jasper - Heste

Ridning i Banff

Denna ridtur i Banff låter dig uppleva de kanadensiska Klippiga bergen från hästryggen.

2 tim från 860 kr

Rocky Mountains med helikopter

Helikopter i Klippiga Bergen

Upplev Klippiga bergens storslående bergslandskap omkring Banff med helikopter.
Från 1.170 kr

12 min från 1.170 kr

canada - brown bear - bredformat 3000x1200px

Björnsafari i Whistler

Upplev det rika djurlivet i bergen runt Whistler och Blackcomb på en spännande björnsafari.

3 tim från 1.640 kr

Canada - Britih Columbia - Vancouver - Big bus

Hop-on Hop-off buss & Vancouver Lookout

Utforska Vancouvers sevärdheter med ett hop-on hop-off busspass och besök Vancover Lookout. 

1 dag från 470 kr

Canada - Dyr - Pukkelhval (2).jpg

Valsafari Prince Rupert

Följ med på en spännande valsafari och få syn på de enorma valarna på havet utanför Prince Rupert.

4 tim från 1.210 kr

Canada - Alberta - Banff - Svaevebane 3.jpg

Kabinbanan i Banff

Njut av de storslagna landskapen omkring Banff med kabinbana till toppen av Sulphur Mountain.

1 biljett från 470 kr

Canada - British Columbia - Knight Inlet Lodge - Grizzlybjørne (Custom)

Grizzlybjörnar Prince Rupert

Följ med på en spännande björnsafari med båt där ni upplever grizzlybjörnarna på nära håll.

1 dag från 2.390 kr

Canada - British Columbia - Vancouver Island - Bjorn (2)

Björnsafari Tofino

Se de charmiga svartbjörnarna på en guidad björnsafari med båt från Tofino på Vancouver Island.

2 tim från 860 kr

New Zealand - South Island - Kaikoura - Hval_0.jpg

Valsafari Vancouver Island

Upplev både gråvalar, knölvalar och späckhuggare på en valsafari vid Vancouver Islands västkust.

2 tim från 860 kr

Canada - British Columbia - Whistler - ATV (2)

Äventyr med fyrhjuling

Prova att köra fyhjuling i Klippiga Bergens storslagna landskap på ett guidat äventyr från Whistler. 

2 tim från 1.320 kr

Canada - British Columbia - Rocky Mountaineer 3

Upplev Kanada med Rocky Mountaineer

Åk på en unik tågresa med lyxtåget Rocky Mountaineer genom Klippiga bergen i västra Kanada.

2 dagar från 10.100 kr

Canada - British Columbia - Grouse Mountain - svævebane.jpg

Gondollift till Grouse Mountain

Ta gondolliften till toppen av Grouse Mountain och njut av en dag full av upplevelser.
Dagstur från 470 kr

1 dag från 470 kr.

Canada - british columbia - butchart gardens.jpg

Dagstur till Victoria med båt

Följ med på en dagstur till Vancouver Island och upplev en av västra Kanadas mest stämningsfulla städer.

1 dag från 1.440 kr

Canada - vandfly.jpg

Västkusten med vattenflyg

Följ med på en spännande flygtur med lokalt vatttenflyg till de små kustsamhällena längs Kanadas västkust. 

3 tim från 1.790 kr

Canada - rafting 4.jpg

Rafting i Banff

Området runt Banff bjuder på många möjligheter till rafting och det finns flera alternativ beroende på nivå.

1 dag från 640 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png