USA - Louisiana - New Orleans - French Quarter - 1

New Orleans till Miami med bil

Upplev det bästa av "Södern" och Floridas vita stränder.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

12 dagar från 22.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

På denna bilresa från New Orleans till Miami följer ni kusten och får möjlighet att se och uppleva vackra vita stränder, fascinerande naturområden, spännande matkultur och frihet med egen bil.

Ni kör genom delstaterna Louisiana, Mississippi och Alabama till Florida. Ni övernattar i trevliga kuststäder längs vägen, i storstäder eller i fascinerande naturområden. Längs vägen passerar ni historiska städer, badorter, nationalparker och bra shoppingmöjligheter. Detta är resan för er som vill se andra delar än det klassiska Florida och samtidig kombinera det med "Söderns" historia och välkomnande charm.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Höjdpunkter på resan

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

 Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Envira Amazonia REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet "Envira Amazonia REDD+" kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till. 

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien. 

CO2 certificateCO2 certificate 2

Badeværelsetårn, Miami Beach, Florida, USA
Resor till Miami

Strand, sol och semesterstämning vid havet. Resor till Miami bjuder på både härliga och spännande upplevelser!

Legendariska stränder

För många är Miami lika med strålande sol, vajande palmer och Floridas legendariska stränder, vilka pryds av badvaktstorn i starka färger. Här är det alltid mycket folk som tillsammans skapar en livlig och lekfull atmosfär. De mysiga kaféerna längs med stränderna lockar med kalla drinkar i det varma vädret.

Designkläder, outlet och vintageshopping

Små butiker med designkläder, smycken och böcker fyller sidogatorna till South Beach och den charmerande stadsdelen Coral Gables. Glöm heller inte att leta efter de många retrofynd som går att hitta i stadens vintagebutiker, eller fynda märkeskläder på någon outlet. 

Konst och kultur i Miami

Konst - och kulturintresserade har också mycket att se fram emot i Miami. Upplev stämningen i Little Cuba och njut av Vizcaya Museums vackra konstsamling som du hittar i en italiensk renässansvilla från 1916, som ligger mitt i en fantastisk trädgård. Stadens mest berömda kulturella sevärdhet är dock de många art deco byggnaderna som byggdes längs Ocean Drive mellan 1923 och 1943.

Utflykter från Miami

Miami är en bra utgångspunkt för utflykter runt om i denna del av Florida. Leta alligatorer i Everglades National Park eller snorkla bland färgsprakande koraller vid Key Largo. Simma med delfiner eller ta en dagstur till Key West. Där bjuds du på vackra trähus och en härlig karibisk stämning längst ut på USA:s sydspets. Du kan också åka på en härlig kryssning härifrån till exempelvis Bahamas.

Rejser til New Orleans, USA
Resor till New Orleans

New Orleans bjuder på en härlig blandning av olika kulturer, jazzmusik och kreolska måltider.

French Quarter och jazzmusik

New Orleans är en tvättäkta sydstatsstad med den helt unika atmosfär som kännetecknar Sydstaterna i USA. Genom stadens gator gnisslar spårvagnar, vilket är ett trevligt sätt att ta sig runt och upptäcka The Big Easy på, som New Orleans också kallas. Överallt i staden märker du av den franska, spanska och amerikanska kulturen som tillsammans gör New Orleans så unikt. Särskilt den franska stadsdelen French Quarter lockar många både tillresta och ur lokalbefolkningen. Här hittar du de kända färgglada byggnaderna med vackra smideskonstruktioner utanpå, och från gatornas barer och restauranger strömmar jazzmusiken ut i den ljumma subtropiska kvällen.

Hjulångare på Mississippi

Vill du komma bort från stadens myller och människor, är parkerna Jackson Square eller City Park de rätta ställena att söka sig till. En annan möjlighet är att göra en tur med en hjulångare på Mississippifloden, medan du serveras en traditionell kreolsk måltid till tonerna av jazzmusik. 

Karta

Dag för dag

Upplev det bästa av "Södern" och Floridas vita stränder.

Dag 1: Ankomst New Orleans, Louisiana

Ni anländer till New Orleans samma dag som ni lämnar Sverige. Ni hämtar upp er hyrbil på flygplatsen när ni landar och tar er sedan in till New Orleans och ert hotell. Efter många timmar på resande fot kan det vara gott med ett ordentligt mål mat och vi rekommenderar att ni strosar upp till French Quarter för att njuta av er första kväll i New Orleans på en trevlig restaurang.

Dag 2: Heldag i New Orleans

2005 härjade orkanen Katrina över New Orleans och efterlämnade 80 % av invånarna utan hem. Spåren efter förödelsen finns fortfarande men invånarna är starka och livsglädjen är stor vilket gör New Orleans helt unikt och en spännande stad att besöka. Staden kallas i folkmun "The Big Easy". New Orleans är präglat av 250 års fransk, spansk och amerikansk kultur. I den franska stadsdelen French Quarter befinner ni er mitt bland vackra järnsmideskonstruktioner, färgstarka byggnader och vibrerande jazzmusik. Det klassiska sättet att transportera sig runt på i New Orleans är med stadens spårvagnar. En trevlig avslutning på dagen i New Orleans är att hoppa på en av de historiska hjulångarna på Mississippifloden. Ombord blir ni underhållna med jazzmusik och kreolsk gastronomi.

Dag 3: Biloxi, Mississippi

Efter ett par dagar i New Orleans är det dags att påbörja er resa österut. Dagens mål är staden Biloxi, men istället för att köra raka vägen rekommenderar vi att ni följer kustvägen längs Mexikanska golfen. Biloxi är ett av de äldsta samhällena i Mississippi och sträcker sig tillbaka ända till 1699. Njut av de kritvita stränderna på eftermiddagen, eller följ med på en spännande fisketur. Är i golfintresserade finns här fina golfbanor. Eftersom staden är så gammal finns här också ett bra utbud av museum.

Distans: ca 150 km

Dag 4: Pensacola, Florida

Ni fortsätter ert äventyr längs med Mexikanska Golfens kustlinje. Ni kör genom Mississippi och Alabama för att slutligen anlända till Florida. Under dagen passerar ni vackra stränder och härliga naturområden som skapar det speciella landskapet. Framme i Pensacola är det mycket trevligt att strosa genom det historiska Seville Quarter där gamla sydstatshus ligger sida om sida, med restauranger och caféer. Har ni lust på sol och bad rekommenderas att ni besöker stränderna på Santa Rosa Island.

Distans: ca 200 km

Dag 5: Tallahassee, Florida

Idag fortsätter ni er spännande resa genom Florida med slutmål delstatshuvudstaden Tallahassee. Staden är förhållandevis okänd och förutom att det är Floridas politiska centrum och att Florida State University ligger här, är det främst sevärdheterna i stadens närhet som drar besökare till området. I Wakulla Springs någon halvtimma bort, ligger exempelvis en av världens djupaste färskvattenskällor och flera andra storslagna naturupplevser. Här finns möjlighet att få syn på både alligatorer, sköldpaddor och renar i deras naturliga miljö. Det finns också guidade båtutflykter på floden (mot tillägg) med glasbottenbåt där man får större möjlighet att uppleva djurlivet under vattenytan på ett bättre sätt.

Distans: ca 320 km

Dag 6: Crystal River, Florida

Det är dags att lämna Tallahassee och dess omgivande natur och istället återvända till Mexikanska Golfens kust och upptäcka Citrus Country. Ni ankommer idag till Crystal River som framförallt är känd för att det finns goda chanser att få syn på sjökor som håller till i det grunda vattnet i Crystal River och Crystal Bay strax utanför stan. Utöver det bjuder staden på många vattenaktiviteter så som kajak, fiske, dykning och guidad flodsafari.

Distans: ca 260 km

Dag 7: Tampa Bay, Florida

På er väg mot Tampa Bay passerar ni Clearwater Beach. Clearwater Beach utnämndes till 2013 till Floridas absolut bästa strandort och här är väl värt att göra en paus. Framme i Tampa Bay får ni möjlighet att njuta av utsikten till öppet hav och det är inte land i sikte så långt ögat når. Njut av en avkopplande eftermiddag på stranden eller besök den äldsta restaurangen i Florida som heter Columbia Restaurant som serverar kubanska rätter.

Distans: ca 100 km

Dag 8: Naples, Florida

På vägen till Naples rekommenderas att ni gör ett stopp på Sanibel Island och njuter av öns vita mjuka sandstränder. Framme i Naples kan uppleva lite större shoppingutbud och en lång rad varierade restauranger. Promenera runt i stadskärnan och upplev den spanska arkitekturen samtidigt som ni besöker de många butikerna.

Distans: ca 300 km

Dag 9-10: Miami Beach

Från Naples är det dags att bege sig från västkusten till östkusten och till Miami Beach. På vägen rekommenderar vi ett besök till Evereglades Nationalpark. Everglades är lika stort som hela Skåne och här är djurlivet spännande. Everglades kallas i folkmun "Alligator Alley" eftersom antalet färskvattensalligatorer här är otroligt stort.

Framme i Miami möts ni av den speciella färgglada art deco arkitekturen och de världsberömda stränderna. Använd eftermiddagen för ett svalkande dopp i atlanten och välj mellan Ocean Drives stora restaurangutbud.

Distans: ca 210 km

Dag 11: Avresa Miami

Det är er sista dag i Miami. Ni har förmiddagen framför er och kan njuta av sol och bad innan ni på eftermiddagen ska lämna hyrbilen på flygplatsen. Ni checkar därefter in för att flyga hem till Sverige igen. Om ni önskar finns det möjlighet att förlänga resan med ytterligare ett par nätter i Miami. Rådgör med er säljare!

Dag 12: Ankomst Sverige

Välkomna hem!

Se alla dagar

Prisexempel

12 dagar från 22.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
Rejser til New Orleans, USA

Jazz cruise i New Orleans

Upplev Sydstaterna på det bästa sättet ombord på en hjulångare i New Orleans. 

2 tim från 460 kr

USA - Louisiana - New Orleans - Oak Alley Plantation (Custom).jpeg

Guidad rundtur på Oak Alley Plantation

På detta besök till Oak Alley Plantation får du inblick i livet i Louisiana under 1800-talet. 

5 tim från 640 kr

USA - Florida - Orlando - Universal - 1.jpg

Universal Studios i Orlando

En fantastisk dag med häftiga åkattraktioner samt komma bakom kulisserna i filmens magiska värld.

 

2 dagar från 3.080 kr

USA - Florida - Orlando - Kennedy Space Center - 4.jpg

Kennedy Space Center

Besök Kennedy Space Center och få en fascinerande inblick i NASA och amerikansk rymdfart.

1 biljett från 530 kr

USA - Florida - Miami.jpg

Stadsrundtur & båtutflykt Miami

Utforska spännande och multkulturella Miami med lokal guide samt upplev staden på en båttur.

5 tim från 570 kr

USA - Florida - Everglades - Alligator - 4.jpg

Dagsutflykt till Everglades

Utforska våtområdet Everglades National Park på en svävare och se de fascinerande alligatorerna.

1 dag från 470 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
USA - Florida - Miami Beach - Lifeguard - 1.jpg

Floridas höjdpunkter

 • Sol & bad i Fort Myers
 • Rundresa med bil
 • Orlando, Key West, Miami
   

11 dagar från 11.900 kr

Miami-sunset

Florida och New York

 • Sightseeing i New York
 • Njut av sol & strand i Miami
 • Perfekt kombination
   

10 dagar från 11.800 kr

usa-florida-boern4

Florida runt med bil

 • Två veckor med egen bil
 • Härlig familjesemester
 • Sol & bad samt upplevelser
   

17 dagar från 15.300 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png