0775-888 088 FÅ OFFERT
Cooköarnas pärlor

Cooköarnas pärlor

Njut av sol, paradisstränder och gästvänlig befolkning på Cooköarnas pärlor Rarotonga och Aitutaki.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

16 dagar från 42.332 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Denna resa tar dig till två av Cooköarnas finaste öar – Rarotonga och Aitutaki. Här väntar vita paradisstränder, sol, värme och en gästvänlig befolkning. Du startar med sju nätter på resorten Muri Beachcomber på Rarotonga, beläget precis vid Muri Lagoon. Där bor du i en Seaview Unit och har det turkosblå havet precis utanför dörren. Starta dagarna med ett morgondopp eller en promenad längs den vackra, vita stranden innan en läcker frukost omgiven av prunkande grönska väntar. En tur där du får lära dig mer om den lokala kulturen ingår också.

Efter härliga dagar på Rarotonga flyger du vidare till den något mindre ön Aitutaki där Aitutaki Village blir ditt hem de kommande fem nätterna. Här blandas genuin lokal gästvänlighet med modern komfort och du får möjlighet att verkligen koppla av och njuta av en utav Cooköarnas pärlor. En båttur med snorkling och BBQ-lunch ingår på Aitutaki.

En vistelse på Cooköarna lämnar ingen oberörd utan endast fylld av mersmak och längtan tillbaka!

Du flyger med Air New Zealand och mellanlandar i Los Angeles på både dit – och hemvägen. Varför inte ta chansen att stanna ett par dagar för lite shopping och sightseeing i denna ’Änglarnas stad’? Fråga din resesäljare om vilka möjligheter som finns tillgängliga.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Njut av sol, paradisstränder och gästvänlig befolkning på Cooköarnas pärlor Rarotonga och Aitutaki.

Dag 1: Avresa från Sverige

Idag lämnar du Sveriges varierande temperaturer för att bege dig till sol, värme och paradisstränder på Cooköarnas Rarotonga och Aitutaki. Äventyret kan börja!

Dag 2: Ankomst Rarotonga

Efter en mellanlandning i Los Angeles är du dag två framme på Rarotonga, Cooköarna. Du välkomnas på flygplatsen och blir körd de ca 20 min till resorten Muri Beachcomber där du ska bo de kommande sju nätterna. Efter att du checkat in kan du i lugn och ro bekanta dig med omgivningarna och njuta av de vackra vyerna på denna paradisliknande plats.

Dag 3-8: Rarotonga/Muri Beachcomber

Du har nu en hel vecka av sol, bad och skön avkoppling framför dig. Muri Beachcomber är beläget vid Muri Lagoon och är omgivet av prunkande, tropiska trädgårdar. Resorten är familjeägd och har endast 22 rum vilket gör att du får känslan av att befinna dig i en liten och privat oas. Från din 'Seaview Unit' har du det turkosblå havet, stranden och de vajande palmerna som närmsta grannar. På hotellet finns också ett härligt poolområde samt aktiviteter som snorkling, kajakpaddling och paddleboard. Här finns alla möjligheter att kombinera både skön avkoppling och roliga aktiviteter i en hänförande vacker miljö. Frukost ingår under hela vistelsen och intas i de grönskande omgivningarna. En utav kvällarna väntar en trevlig lokal 'Night show' med middag inkluderad. Du får då lära dig mer om Rarotongas kultur och historia på ett både informativt och underhållande vis, samtidigt som du avnjuter en middag bestående av flera lokala delikatesser. Barn är välkomna på Muri Beachcomber i resortens Garden och Family Units.

Dag 9: Rarotonga - Aitutaki

Idag har det blivit dags att lämna ett paradis för ett annat då du flyger från Rarotonga till den något mindre ön Aitutaki. Flygresan tar ca 50 min och transfern ytterligare fem innan du är framme vid vackra Aitutaki Village där du spenderar resans kommande fem nätter.

Dag 10-13: Aitutaki/Aitutaki Village

Med endast 12 bungalows precis vid den vackra, vita söderhavsstranden kantad av lätt böjda palmer, bjuder Aitutaki Village på en riktig idyll. Här blandas genuin lokal gästvänlighet med modern komfort och denna rogivande och hänförande plats ger dig verkligen chans att koppla av. Frukost ingår varje dag på Aitutaki Village och smakar ännu ljuvligare i denna vackra miljö. En utav dagarna åker du på en härlig Lagoon Cruise där du kan snorkla och upptäcka livet under den turkos vattenytan. I turen ingår också en läcker BBQ-lunch som serveras ombord.

Dag 14: Avresa Aitutaki och Rarotonga

Det har idag blivit dags att lämna Cooköarna för den här gången. Njut av en sista frukost på resorten och sug in omgivningarna innan transfern tar dig till flygplatsen och resan mot Rarotonga och senare Los Angeles tar sin början.

Dag 15: Mellanlandning i Los Angeles

Liksom på utresan mellanlandar du i Los Angeles och har möjlighet att göra ett stopp om du så önskar. Antingen ett par dagar för att dela upp resan, shoppa och besöka de största sevärdheterna, eller kanske kombinera med en kör-själv semester i Kalifornien. Prata med din resesäljare om alla möjligheter som finns tillgängliga.

Dag 16: Ankomst Sverige

Du landar i Sverige igen efter härliga dagar av sol, strand och avkoppling i paradiset Cooköarna. Välkommen hem!

Fotogalleri

Höjdpunkter på resan

Klimatkompenserade resor

Klimatkompenserade resor

Klimatkompenserade resor. Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet ”Envira Amazonia REDD+” i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till ”Envira Amazonia REDD+” görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året!

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet ”Envira Amazonia REDD+” i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet ”Envira Amazonia REDD+” kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till.

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här.

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien.

CO2 certificate 2

Karta

Prisexempel

16 dagar från 42.332 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

Ord. säsong: fr. 42.332 kr vid 2 vuxna

Tillägg i högsäsong: ca 2.000 - 5.000 kr per person *

* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flyg Sverige - Rarotonga t/r
 • Flyg Rarotonga - Aitutaki t/r
 • Flygskatter
 • 7 nätter i 'Seaview Unit' på Muri Beachcomber på Rarotonga inkl:
  - Frukost alla dagar
  - Transfer flygplats - hotell t/r
  - Meet & Greet på flygplatsen
  - Night show och middag en utav kvällarna
 • 5 nätter i 'Tipani Bungalow' på Aitutaki Village på Aitutaki inkl:
  - Frukost alla dagar
  - Transfer flygplats - hotell t/r
  - Dagstur 'Lagoon Cruise' inkl. BBQ-lunch
Tillägg
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

rsz_aitutaki_0746_DK

Rarotonga, Atiu & Aitutaki

 • 3 öar på en resa
 • Sol, bad och avkoppling
 • Vackra naturupplevelser
   

16 dagar från 51.647 kr per person

Cooköarnas pärlor

Cooköarnas pärlor

 • Vita paradisstränder
 • Besök två fantastiska öar
 • ​Avkoppling och aktiviteter
   

16 dagar från 42.332 kr per person

Romantiska cooköarna

Romantiska Cooköarna

 • Perfekt bröllopsresa
 • Romantik, sol och värme
 • Rarotonga & Aitutaki

16 dagar från 50.715 kr per person

Cooköarna In Style DK

Cooköarna In Style

 • Lyx och romantik
 • ​Bröllopsresa In Style
 • Magiska solnedgångar
   

16 dagar från 61.997 kr per person

Nya Zeeland och Cooköarna

Nya Zeeland och Cooköarna

 • Husbil på Nya Zeeland
 • Sol & bad på Cooköarna
 • Perfekt för familjen

26 dagar från 71.415 kr per person