0775-888 088 FÅ OFFERT
Resa till Kenya och Seychellerna

Exklusiv safari i Kenya och ö-paradis på Seychellerna

En mycket exklusiv resa till Kenya och Seychellerna med noggrant utvalda upplevelser som bland annat spännande safari och en ö-vistelese i paradisiska omgivningar.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

17 dagar från 148.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Resa till Kenya och Seychellerna

Denna 17-dagars resa till Kenya och Seychellerna är full av oförglömliga och exklusiva upplevelser. En resa är för dig som vill ha det lilla extra både gällande upplevelser och komfort.

Upplevelserna börjar i Afrika, närmare bestämt i staden Nairobi, följt av spännande safaris och vildmarksliv på vackra camps i några av Afrikas bästa och mest skyddade naturreservat. Efter en vecka fylld av aktiviteter i bushen väntar en avkopplande vecka i paradisiska omgivningar på två av Seychellernas magiska öar, Mahe och Praslin.

Lewa

Lewa i Laikipia är ett privat djurreservat vackert inramat av de snötäckta Mount Kenya-bergen i bakgrunden. Här kommer du bort från de allmänna reservaten och de stora turisttäta platserna. Detta beror på den strikta kontrollen av antalet besökare i området då det är en fristad för flera hotade arter. Här har du alla möjligheter att uppleva Afrikas ”Big Five”.

Masai Mara

Masai Mara är en enorm savann av gyllene gräs med vackert utspridda akaciaträd som majestätiskt bryter horisonten här och där. Detta kända och imponerande område är hem åt ett stort antal av Afrikas många djurarter. Du kommer att ha chans att se bland annat geparder, leoparder, lejon, elefanter, giraffer, hyener, nilkrokodiler och flodhästar. Bästa sättet att uppleva djurlivet är självklart på en safari där guidens berättelser ger dig bakgrund och kunskap om både landskapet och de vilda djuren.

Nairobi

Nairobi är Kenyas huvudstad och erbjuder allt från färgglada marknader till kulturpärlor som Karen Blixens museum och Nationalmuseet. Nairobi är rik på historisk stamkultur, vilket också återspeglas i de många konst – och kulturmuseerna som kan besökas i staden. Här lockar också det afrikanska köket med rätter för alla smaker och kvällstid myllrar det av liv på de många restaurangerna och marknaderna.

Praslin Island på Seychellerna

Sista stoppet på din resa är Praslin Island där du har hela fem nätter. Praslin Island finns med på UNESCO: s världsarvslista och är känt för sina vackra stränder omgivna av stora sandstengranitblock. Ta också en tur in i den tropiska djungeln och naturreservatet Vallée de Mai, bl.a. känt för sina orkidéer, den sällsynta palmen Coco de Mer och ett en mängd fågelar. En självklarhet är att promenera längs de kritvita stränderna med utsikt över det azurblå havet samt bara koppla av i de vackra miljöerna.

Boka resa till Kenya och Seychellerna

Kontakta oss för att boka detta förslag eller ett skräddarsytt reseförslag till Kenya och Seychellerna som innehåller just det du önskar uppleva.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

En resa till Kenya och Seychellerna med noggrant utvalda upplevelser som bland annat spännande safari och en ö-vistelese i paradisiska omgivningar.

Dag 1: Avresa Sverige

Idag lämnar du Sverige och flyger till Nairobi i Kenya.

Dag 2: Ankomst Nairobi och flyg til Lewa i Laikipia

Transfer från Nairobi International Airport till inrikesflygplats
Inrikesflyg till Lewa i Laikipia (ca 1 tim)

Dag 2-5: Laikipia - Lewa

Lewa i Laikipia är ett privatägt djurreservat vackert beläget med de snötäckta Mount Kenya-bergen i bakgrunden. Här kommer du bort från de allmänna reservaten och märker snabbt att det finns mycket färre turister och boendealternativ än på andra populära platser. Detta beror på den strikta kontrollen av antalet besökare i området då det är en fristad för flera hotade arter. Här har du den perfekta möjligheten att uppleva Afrikas "Big Five".

Inkluderade utflykter:

Lewa Safari Camp: Safari med bil och till fots

Upplev den fantastiska synen av elefantflockar, noshörningar, zebror, bufflar och många andra vilda djurarter på en riktig "game drive" - ​​en safari med bil. Den allra bästa tiden att upptäcka de spännande djuren är antingen tidigt på morgonen då djuren är särskilt aktiva, eller på eftermiddagen. Tack vare den strikta kontrollen av antalet besökare till reservatet kommer du att uppleva lyxen av att safarin är näst intill exklusiv och du kommer sällan att träffa andra än de i ditt eget sällskap. Du kan också toppa safariupplevelsen med frukost i bushen eller kanske en spännande nattsafari för att se nattdjuren som är aktiva då. Alla safaris med bil eller till fots sker med professionella och erfarna wildlife rangers med speciell kunskap om de hotade arterna.
De innehållsrika dagarna avslutas med fördel i skenet från den djupröda kvällshimlen och utsikt över Mount Kenya medan du smälter alla fantastiska intryck med en kall dryck i handen.

Dag 5-8: Masai Mara

Det absolut mest klassiska Afrika väntar på dig - Masai Mara. En enorm savann av gyllene gräsarter med vackra akaciaträd som majestätiskt bryter horisonten här och där. Detta imponerande område är hem åt ett stort antal av Afrikas många djurarter. Du kommer att ha chans att se geparder, leoparder, lejon, elefanter, giraffer, hyenor, nilkrokodiler, flodhästar och många andra djur.

Inkluderade utflykter.

Kicheche Bush Camp: Safari med bil och till fots.

Spännande safaris av olika slag väntar i Masai Mara och i det närliggande skyddade och exklusiva området Olare Orok Sanctuary. Den allra bästa tiden att upptäcka de många olika djuren är antingen tidigt på morgonen, när djuren är särskilt aktiva, eller på eftermiddagen när himlen dränks av mjuka, sena solstrålar. Du kan också åka på nattsafari för att uppleva de sällsynta nattdjuren som är aktiva då. På en safari till fots med en erfaren guide kommer du att uppleva den fantastiska känslan av att vara väldigt nära, medan du långsamt går genom gräset och känner bushens värme och dofter.

Transfer från ditt boende till Masai Mara landningsplats
Inrikesflyg till Nairobi (1 tim)

Dag 8-9: Nairobi

Tillbaka i Nairobi har du möjlighet att återuppleva den mångsidiga metropolen med sin spännande historia och färgglada kultur. Nationalmuseet och Karen Blixens Museum är definitivt värda ett besök, liksom de många livliga marknaderna som erbjuder souvenirer och matupplevelser för alla smaker. Du har en övernattning i Nairobi innan resan fortsätter till Seychellerna.

Transfer med privat bil från ditt hotell till Nairobi flygplats
Flyg till Seychellerna (3-4 tim)
Transfer till ditt boende (15 min)

Dag 9-12: Mahe

På Seychellernas största ö Mahe har du tre nätter.
Det ger dig gott om möjligheter att uppleva Mahes spektakulära frodiga landskap, de paradisiska stränderna samt huvudöns kultur och historia. Det är också här som majoriteten av lokalbefolkningen bor,

Privat transfer till färjeterminalen (20 min)
Färja till Praslin (1 tim)
Privat transfer till ditt hotell (20 min)

Dag 12-16: Praslin Island

Sista stoppet på din resa är Praslin Island där du har fem nätter. Praslin Island finns med på UNESCO: s världsarvslista och är känt för sina vackra stränder med palmer utmed och omgivna av stora sandstengranitblock. Ta en tur in i den tropiska djungeln där du hittar naturreservatet Vallée de Mai, bl.a. känt för sina orkidéer, den sällsynta palmen Coco de Mer och ett rik fågelliv. En självklarhet är att promenera längs de kritvita stränderna med utsikt över det azurblå havet och aktiviteterna kan avrundas med välförtjänt avkoppling i de vackra miljöerna.

Privat transfer till färjeterminalen (20 min)
Färja till Mahe (1 tim)
Transfer till Mahe flygplats (15 min)

Dag 16: Avresa från Seychellerne

Idag är det dags att lämna paradiset Seychellerne för denna gång och påbörja hemresan till Sverige.

Dag 17: Ankomst Sverige

Välkommen hem till Sverige igen efter en händelserik och avkopplande drömsemester!

Fotogalleri

Prisexempel

17 dagar från 148.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

Ord. säsong: fr. 148.500 kr vid 2 vuxna

Tillägg i högsäsong: ca 5.000 kr per person *

* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar

Prisen inkluderer

 • Flyg Sverige - Kenya t/r
 • Flyskatter
 • Inrikesflyg Nairobi - Lewa
 • Transfer från flygplats till hotell
 • 3 nätter i 'Classic safari tent' på Lewa Safari Camp inkl. helpension och safaris
 • Inrikesflyg från Laikipia till Masai Mara
 • Transfer från flygplats till hotell
 • 3 nätter i 'Classic tent' på Kicheche Bush Camp inkl. helpension och safaris
 • Transfer från hotell till Masai Mara Airport
 • Inrikesflyg från Masai Mara till Nairobi
 • Transfer från flygplats till hotell i Nairobi
 • 1 natt i 'Superior room' på Crowne Plaza Nairobi Airport inkl. frukost
 • Privat transfer från hotell till Nairobi Airport
 • Flyg från Nairobi flygplats till Seychellerne
 • Transfer från flygplats till hotell på Mahe
 • 3 nätter i 'Oceanview chalet' på Carana Beach Hotel inkl. halvpension
 • Privat transfer från hotell till färjeterminal 
 • Färjetransport från Mahe till Praslin
 • Privat transfer till hotell på Praslin
 • 4 nätter i 'Gardenview Pool Villa' på Raffles Seychellerne inkl. frukost
 • Färjetransport från Praslin till Mahe
 • Aktiviteter och utflykter enligt dag för dag program
 • Transfers och transport enligt dag för dag program 
 • 24 timmars Concierge Service
 • Full klimatkompensation
Tillägg
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

10% rabatt Resa Resa Le Domaine de l’Orangeraie La Digue

Resa Le Domaine de l’Orangeraie La Digue

 • På stranden
 • Avslappning & spa
 • Kulinariska upplevelser

9 dagar från 41.500 kr per person

Resa Carana Beach Hotel Seychellerna

Resa Carana Beach Hotel Seychellerna

 • Charmigt boutiguehotell
 • Fantastisk strand & mysig omgivning
 • Halvpension

9 dagar från 38.500 kr per person

40% rabatt Resa Constance Lemuria Praslin

Resa Constance Lemuria Praslin

 • Paradisstränder
 • Spa & Golf
 • Halvpension

9 dagar från 43.500 kr per person

25% rabatt constance ephelia seychellerna

Resa Constance Ephelia Seychellerna

 • Paradisstränder
 • Lyxiga sviter
 • Fantastisk mat & spa

9 dagar från 38.900 kr per person

Rwanda och Kenya: Gorillor och safari

Rwanda och Kenya: Gorillor och safari

 • Gorilla-trekking i Rwanda
 • Gå i Karen Blixens historiska fotspår
 • The Big Five safari i Kenya

12 dagar från 89.100 kr per person

Kenyas gömda pärlor

Kenyas gömda pärlor

 • Storstaden Nairobi
 • Unik safari i Masai Mara & Ol Pejeta
 • Privat transport och unika upplevelser

13 dagar från 49.500 kr per person

Resa till Kenya

Safari och strandliv i Kenya

 • Safari i Masai Mara
 • Unika upplevelser
 • Sol och bad vid kusten

14 dagar från 49.500 kr per person

Resa till Kenya och Seychellerna

Exklusiv safari i Kenya och ö-paradis på Seychellerna

 • Safari i världsklass
 • Besök Nairobi
 • Sol och bad på Seychellerna 

17 dagar från 148.500 kr per person

Rejse til Seychellerne - Ø-paradis på Seychellerne

Ö-paradis på Seychellerna

 • Strand & djurliv
 • Lyx & avkoppling
 • 3 olika öar på Seychellerna

14 dagar från 65.000 kr per person