0775-888 088 FÅ OFFERT
Japans tempel och traditioner

Japans tempel och traditioner

Fördjupa dig i Japans spännande historia och rika kulturarv på denna skräddarsydda resa där gamla tempel, fascinerande traditioner och legender, pulserande storstäder och enastående natur väntar dig.

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till Japan kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

15 dagar från 46.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Japans tempel och traditioner

Resan Japans tempel och traditioner startar i Japans huvudstad Tokyo, där du på en privat guidad tur får uppleva det berömda Sensoji-templet och det livliga kulturdistriktet Asakusa som vittnar om det gamla Tokyo, med dess många små butiker som säljer traditionellt hantverk. Livliga matstånd säljer allt från luftiga japanska pannkakor och dumplings till Tayaki, en fiskformad kaka som fylls med allt från röd bönpasta till choklad eller ost.

Vid Shitaya Jinja-templet kommer du att uppleva uråldriga religiösa ritualer och få en inblick i Shinto-religionen i sällskap med en lokal präst.

Hakone

Från Tokyo fortsätter din resa med tåg till Hakone, där ett läkande Onsen-bad väntar i de varma källorna omgivna av vackra bergslandskap. En vistelse i Japan är inte komplett utan upplevelsen av ett traditionellt bad i de varma källorna med deras helande vatten. Onsen, som de kallas, finns i flera olika typer alla med sin egen temperatur och mineraler. Låt stressen rinna av från din kropp och känn musklerna slappna av i ditt eget privata badkar. 

Kejsarstaden Kyoto

Fortsätt med Japans imponerande höghastighetståg, Shinkansen, till den gamla kejsarstaden Kyoto, där det finns gott om möjligheter att uppleva stadens många höjdpunkter. Allt från den Gyllene Paviljongen till den enorma bambuskogen Arashiyama och stadens livliga marknader. Resan bjuder även på meditation och boende i ett buddhistiskt munkkloster i Koyasan som är centrum för Shingon buddhismen, innan resan avslutas bland körsbärsträden i Osaka.

Osaka

Osaka är Japans tredje största stad och har genom tiderna varit hem för handelsmän och är än idag en populär och färgglad plats. Två av stadens största sevärdheter är Shinto Sumiyoshi Taisha, som är landets äldsta tempel och den majestätiska Osaka Castle, som går tillbaka till 1500-talet. Osaka är även känd för sin mycket speciella matkultur och kallas av samma anledning för “Japans mage”. Här får du smaka på Japans traditionella och unika matkultur.

I vår strategi att minska våra gästers påverkan på naturen sker all transport i Japan med tåg.

Kontakta oss för ett skräddarsytt förslag på resan till Japan.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Fördjupa dig i Japans spännande historia och rika kulturarv på denna skräddarsydda resa där gamla tempel, fascinerande traditioner och legender, pulserande storstäder och enastående natur väntar dig.

Dag 1: Avresa från Sverige till Japan

Idag reser du från Sverige till Japan.

Dag 2-6: Tokyo

Vid ankomsten till Tokyo blir du mött av vår lokala representant som ordnar transporten vidare till ditt hotell i denna imponerande storstad som kommer att utgöra ramarna för de kommande dagarnas upplevelser. Tokyo är världens folkrikaste stad med över 35 miljoner invånare spridda över ett område som är nästan lika stort som Skåne, och Japans huvudstad är onekligen som ingen annan stad i världen. Banbrytande design, udda kreativitet och dess egna helt unika och uråldriga kultur, allt bidrar till att definiera denna fascinerande storstad som på ett underbart sätt kombinerar det bästa av bägge världar. I Tokyo tillbringar du 4 nätter på Washington Hotel Shinkuku, ett modernt hotell beläget i en av Tokyos mest populära och livliga stadsdelar, neon-området Shinjuku, som är känt för sina många shoppingcenter, butiker, restauranger och kaféer. 

 

Utflykter:

Det bästa av Tokyo med privat guide
Utforska några av Tokyos största sevärdheter i sällskap med din egna privata guide. Första stoppet på turen är det färgglada kulturdistriktet Asakusa, där gamla traditionella byggnader står sida vid sida med nya. Du kommer även att besöka Sensoji-templet, som anses vara stadens äldsta tempel, innan det är dags att utforska Nakamise Street, som är känd för sina många gamla butiker och inte minst de många matstånden som säljer alla möjliga olika och spännande typer av japansk gatumat. Härifrån fortsätter turen med Tokyos vattenbuss ner för Sumidafloden till Hamarikyu Garden. Denna vackert anlagda park öppnades för allmänheten 1946, men fungerade ursprungligen som jaktmark för kejsarfamiljen. I parken kan du njuta av matcha-te och sötsaker i det centrala tehuset, innan turen fortsätter till den berömda och vackra Meiji helgedomen, som byggdes för att hedra Kejsar Meiji. För att nå helgedomen, måste man gå igenom en skog, och det är en otrolig upplevelse att se så vild natur mitt i en storstad. Området anses vara ett kraftfält, där det finns en mycket speciell energi, och är även populärt för bröllop. När skymningen sakta börjar sänka sig över Tokyo, avslutas turen vid den exklusiva shoppinggatan, Omotesando, där en av världens största Prada-butiker ligger sida vid sida med Gucci och Dior och andra lyxmärken. 

 

Shitaya Jinja - den spirituella helgedomen med privat guide
I sällskap med din lokala guide går turen till Sitaya Jinja, en liten helgedom tillägnad Inari, som är fruktbarhetens och välståndets gudinna i den japanska shinto-religionen. Helgedomen är en fridfull liten oas, undangömd från stadens liv och rörelse, och här är det möjligt att sakta ner och njuta av lugnet och ron här. Du kommer att utföra en liten ritual inne i templet genom att ringa en klocka och därigenom fånga gudinnans uppmärksamhet, innan du har möjlighet att få prata med en lokal präst, som kommer att berätta om shintotron. Upplevelsen avslutas med en välsignelse av dig och resan runt Japan som ligger framför dig. 

Dag 6–8: Hakone

Efter frukost går du själv till Shinjuku-stationen, därifrån fortsätter resan med det lyxiga Romancecar tåget till Hakone. Färden tar knappt två timmar, så det är bara att luta sig tillbaka och njuta av de vackra landskapen, som glider förbi utanför fönstret. Vid ankomsten till Hakone tar du dig till ditt hem för de kommande två nätterna, det mysiga lilla Tōnosawa Ichinoyu Honkan Ryokan, som är ett traditionellt japanskt värdshus, där du sover i ett typiskt japanskt rum med futon-madrass på golvet. Platsen var en pionjär inom turistnäringen runt de varma källorna i staden och grundades redan år 1630, och du kan till och med unna dig själv ett dopp på platsens privata varma källor. 

 

Aktiviteter:

Onsen - Ett bad i Japans varma källor
En vistelse i Japan är inte komplett utan upplevelsen av ett traditionellt bad i de varma källorna med deras helande vatten. Onsen, som de kallas, finns i flera olika typer alla med sin egen temperatur och mineraler. Låt stressen rinna av från din kropp och känn musklerna slappna av i ditt eget privata badkar. 

Hakone Free Pass:
Din vistelse i Hakone inkluderar det populära Hakone Free pass, som ger dig obegränsad tillgång till de 8 olika transportsystemen i området. Tillbringa en dag med att utforska den vackra landsbygden runt Hakone med buss, tåg, båt eller linbana. Möjligheterna är många.

Dag 8–11: Kyoto

Efter två nätter i Hakone fortsätter resan vidare med höghastighetståget Shinkansen till Kyoto, som är en resa på nästan 400 km, som görs på knappt 2 timmar. Du tar dig själv till tågstationen Odawara Hakone och vid ankomsten till Kyoto tågstation, tar du dig själv till ditt hotell i den gamla kejserliga staden, Oriental Hotel Kyoto Rokujo, som ligger bara några minuter bort. De kommande tre nätterna tillbringas här på detta charmiga och mysiga hotell, som är byggt i en stil som perfekt kombinerar det traditionella med det moderna. Hotellet har även en trevlig, välkomnande atmosfär med sin dedikation till teträdgårdskulturen. Kyoto är symbolen för japansk kultur och tradition och har hela 17 platser på UNESCOs världsarvslista. Besök en mängd gamla helgedomar, njut av en matcha i Kyotos fridfulla tehus, koppla av på en tatamimatta i ett av de minimalistiskt inredda rummen på de traditionella värdshusen “ryokan” eller pröva att konversera med en riktig geisha. Alla dessa fantastiska upplevelser finns över hela Kyoto och bidrar till en oöverträffad fascinerande atmosfär från en svunnen tid. Den tidigare huvudstaden är även av de bäst bevarade städerna i Japan och lockar med sin charm tusentals besökare från världen alla hörn. Kyoto var kejsarens residens och tjänstebostad från slutet av 600-talet till 1600-talet och har därför en mycket speciellt plats i det japanska samhället idag. 

Utflykter:

Kyotos höjdpunkter; Den Gyllene Paviljongen, Bambuskogen och marknaden
I sällskap med din privata guide kommer du att uppleva flera av de fascinerande platserna i Kyoto, som finns med på UNESCOs världsarvslista. Upplev den berömda Gyllene Paviljongen, även känd som Kinkakuji- templet, där den japanska shogunen Ashikaga Yoshimitsu bodde och regerade från fram till sin död, då denna otroligt vackra plats gjordes om till ett buddhistiskt tempel. Härifrån fortsätter turen vidare till de tjocka murarna och de prydligt anlagda trädgårdarna vid det gamla samurajslottet Nijo Castle från 1400-talet. Du kommer att se den extraordinära arkitekturen med detaljerade skjutdörrar och “nattgalna” plankgolv, som varnande knarrar vid varje steg, som är ett magnifik representation av Edo-perioden. Slutet på dagens utflykt är Nishiki Market, där du kan få traditionella japanska specialiteter för alla smaker vid de otaliga inbjudande matstånden. Dagens utflykt inkluderar även ett besök i den mystiska och magiska bambuskogen i Arashiyama.

Dag 11–12: Koyasan

Idag lämnar du Kyoto och reser med tåg till Koyasan. Du tar dig själv till stationen, där tåget åker söderut via Osaka till tågstationen i Koyasan. Härifrån fortsätter du med linbana till Mount Koya och vidare med buss till ditt hem för natten, ett traditionellt buddhistiskt munkkloster. Mount Koya är en UNESCO världsarvsplats, och du kan tillbringa eftermiddagen med att utforska de natursköna omgivningarna, innan du återvänder till din enkla men bekväma bostad, där en traditionell buddhistisk vegetarisk middag väntar. 

 

Utflykt: 

Tidigt på morgonen är det dags att lära dig om bergets legender och historia, när du i sällskap med en munk eller lokal guide beger dig till den historiska Okunoin kyrkogården, som är Japans största med mer än 200 000 gravstenar. Du kommer även att delta i en Shojingu ceremoni där munkar tar med sig mat till sin bortgångna mästare som grundade Koyasan- templen, Kobo Daishi. Sedan går turen längs en idyllisk stig genom skogen, även känd som “Kvinnornas Pilgrimsrutt”, till en vackert belägen utsiktsplats, där du har en fantastiskt utsikt över området. Det kommer även att finnas tid till att njuta av lite lokal sushi till lunch, innan turen går vidare till nästa destination på resan. 

Dag 12–14: Osaka

Från munkklostret tar du dig själv till tågstationen i Koyasan, därifrån fortsätter resan med tåg till Osaka. Vid ankomsten till Osaka, tar du dig själv till ditt hem för de sista två nätterna i Japan, WaQoo Shitaderamachi. WaQoo Shitaderamachi är en “shukubo”, vilket är en traditionell logi för pilgrimer, och du kommer att bo i ett traditionellt japanskt rum med futon-madrass på golvet. Platsen ligger i hjärtat av Osakas historiska tempelområde med inte mindre än 80 tempel i närheten. Osaka är Japans tredje största stad och har genom tiderna varit hem för handelsmän och är än idag en populär och färgglad plats. Två av stadens största sevärdheter är Shinto Sumiyoshi Taisha, som är landets äldsta tempel och den majestätiska Osaka Castle, som går tillbaka till 1500-talet. Osaka är även känd för sin mycket speciella matkultur och kallas av samma anledning för “Japans mage”.

 

Utflykt: 

Smaka på Osaka
Ge dig ut på ett spännande matäventyr i sällskap med din guide, som tar dig till traditionella familjeägda butiker och lokala matstånd på den berömda Kuromon Market. Lär dig om hemligheterna bakom ingredienserna som används i den rykande misosoppan, den starka wasabin, den torkade tonfisken, även kallad för bonito flakes och Konnyaku, som är särskilt känd för sitt låga kaloriinnehåll. Smaka på det historiska japanska konfektyret, Wagashi, moderna desserter och även färsk skaldjur, som kommer direkt från morgonauktionen. På den lokala favoritrestaurangen “Okonomiyaki Joint”, får du smaka på den japanska grytan Oden och grillade spett med wagyunötkött. Nästa stopp på turen är Dogyasuni, som är ett centrum för produktion och försäljning av köksredskap. Den 150 meter långa gatan vimlar av små butiker med allt från hemgjorda knivar, till konstgjorda matutställningar och andra finurliga japanska köksredskap. Slutligen kommer du att få testa dina färdigheter som Takoyaki- kock. Takoyaki kallas även för “bläckfiskbollar” och tillagas i en speciell panna, som är väldigt lik vår egen äppelskivspanna. Bollarna är vanligtvis fyllda med hackad bläckfisk, tempurarester, inlags ingefära och vårlök och serveras med Ponzu sås, en speciell citrusvinägrett. Efter dagens matäventyr, kommer du tillbaka till ditt hotell.

Dag 15: Ankomst Sverige

Efter en resa runt Japans rika kultur och uråldriga traditioner anländer du tillbaka till Sverige. 

Fotogalleri

Karta

Prisexempel

15 dagar från 46.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 46.500* kr när 2 personer reser tillsammans


*Våra priser är vägledande priser baserade på mellansäsong och kan därför variera beroende på vilken säsong du reser under och tillgången på flyg, hotell och upplevelser. Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast. Prata med din resekonsult för mer information. 

Priset inkluderar
 • Flygresa från Sverige till Tokyo och retur från Osaka
 • Flygplatsskatter & övriga avgifter
 • 4 övernattningar på Washington Hotel Shinkuku (Standard room) inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Tōnosawa Ichinoyu Honkan Ryokan (Standard Room) inkl. frukost
 • 3 övernattningar på Oriental Hotel Kyoto Rokujo (Standard room) inkl.  frukost
 • 1 övernattning på ett traditionellt buddhistiskt munkkloster (Standard room) inkl. Halvpension (frukost- och middag)
 • 2 övernattningar på WaQoo Shitaderamachi (Superior Japanese room) inkl. frukost
 • Utflykter och aktiviteter som nämns i resplanen
 • Transport till destinationerna, samt till och från flygplatsen och till ditt hotell
 • MyPlanets Concierge service (tillgänglig 24 timmar om dygnet)
 • Full klimatkompensation
Tillägg
 • Uppgradering till Business class på flyget
 • Entréer och ytterligare måltider, som inte nämns i resplanen
 • Personliga utgifter och drickspengar
 • Visum och turistskatter
 • Sjuk-och avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Eventuella uppgraderingar
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Vietnam: Legendariska landskap

Vietnam: Legendariska landskap

 • Unika kulturella upplevelser
 • Segling i Halong Bay
 • Massor av unika upplevelser

20 dagar från 69.500 kr per person

Sri Lanka: Te, kolonialt arv och gyllene stränder

Sri Lanka: Te, kolonialt arv och gyllene stränder

 • Teplantager och vandring
 • Privat safari och kultur
 • Unika upplevelser

17 dagar från 76.000 kr per person

Japans dolda skatter

Japans dolda skatter

 • Unik privat rundresa av hög standard
 • Fantastiska upplevelser och boenden
 • Rundresa med tåg bl.a Shinkansen

17 dagar från 145.000 kr per person

Japans samurajhistoria, kultur och kök

Japans samurajhistoria, kultur och kök

 • Upptäck det spektakulära och fantastiska Tokyo
 • Tempel i Kyoto och streetfood i Osaka
 • Kom nära samurajer, sumobrottare och mangakultur

16 dagar från 97.000 kr per person

Vietnam och Kambodja: Historiens vingslag

Klassiska Kambodja

 • Utforska den charmiga huvudstaden Phnom Penh
 • Res i Khmer-rikets fotspår  
 • Upplev det fascinerande och äventyrliga Angkor Wat

9 dagar från 26.100 kr per person

Japans tempel och traditioner

Japans tempel och traditioner

 • Utforska pulserande Tokyo & historiska Kyoto
 • Övernatta i ett traditionellt munkkloster
 • Smaka på Osakas lokala delikatesser

15 dagar från 46.500 kr per person

Klassiska Japan - Tokyo och Kyoto

Klassiska Japan - Tokyo och Kyoto

 • Storstaden Tokyo
 • Tempel, mat och kultur
 • Kjejsarstaden Kyoto

9 dagar från 51.000 kr per person