bike nz.jpeg

Bike and Drive Nya Zeeland

Upplev natursköna Nya Zeeland med bil och cykel. Kom bort från den vanliga turistvägen och kom nära naturen.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

27 dagar från 61.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Detta är bestämt ingen vanlig resa till Nya Zeeland. Ni utforskar Nya Zeeland med en fyrhjulsdriven bil packad med ett par cyklar bakpå. Det ger er möjligheten att komma nära naturen. Med en fyrhjulsdriven bil lägger ni de trafikerade turistvägarna bakom er för att istället köra på mindre snirkliga vägar helt i utkanten av detta vackra land.

Med på resan får ni en detaljerad resbeskrivning med förslag på annorlunda vägval samt kartor och tips på cykelrutter till de platser ni passerar.

Cykelförslagen ligger mellan en timmes långa turer upp till heldags cykelturer och är kategoriserade på en skala 1-6 där 1 är lättast och 6 tuffast.

I reseförslaget är det avsatt tid till kortare cykelturer de dagar ni också förflyttar er med bil. Utöver det är det inlagt sex hela dagar avsatt för bara cykling. En av dessa är en heldagscykling med guide.

Läs mer om detta spännande upplägg i dag till dag programmet nedan. Ni ser även här hur långt det är på de olika cyklingsturerna. Längst ner på sidan finner de olika nivåerna på cyklingen.

Packa cykelkläder och motionslusten och bege er till landet på andra sidan.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Höjdpunkter på resan

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

 Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Envira Amazonia REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet "Envira Amazonia REDD+" kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till. 

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien. 

CO2 certificateCO2 certificate 2

panoramaudsigt over Queenstown, New Zealand
Resor till Queenstown

Nya Zeelands äventyrsstad nummer ett bjuder på upplevelser av alla de slag som får adrenalinet att flöda. Kontakta oss så skräddarsyr vi din resa hit!

Kontraster i Queenstown

Queenstown är en riktigt trevlig stad med en härlig stadskärna fylld av restauranger, kaféer och butiker. Det är dock inte det Queenstown är mest känt för. Här finns nämligen ett enormt utbud av actionfyllda aktiviteter, där bungy jump kanske är den mest kända. Även rafting, jet boating eller vandring kan du göra här. 

Sagan om ringen

Om du inte är ute efter en adrenalinkick kan du ta en tur med linbanan upp på berget och få en spektakulär utsikt över staden och sjön Lake Wakatipu som Queenstown ligger vid. Många scener ur filmerna Sagan om ringen har också spelats in i området och ett flertal turer tar dig till olika inspelningsplatser runt om. 

Wanaka och Mount Aspiring

Strax norr om Queenstown ligger Wanaka och Lake Wanaka. Hela området bjuder på en mängd olika alternativ av utomhusaktiviteter, såsom vandring, cykling och segling. Eller varför inte en flygtur över den vackra nationalparken Mount Aspiring? Oavsett vad du väljer väntar dig en fantastik naturupplevelse!  

Boka resa till Nya Zeeland och Queenstown

Vi hjälper dig med din drömresa, oavsett om det är något av våra färdiga reseförslag eller en skräddarsydd resa helt efter dina önskemål du vill boka.

Landskab ved Coromandel, New Zealand
Resor till Coromandel

Utforska riktig vildmark och härliga stränder i ett fantastiskt klimat. Kontakta oss så skräddarsyr vi din resa!

Stränder och kullar

Stora delar av Coromandel halvöns kuperade landskap är täckt av ogenomtränglig vegetation, men längs kusten hittar du den ena vackra stranden efter den andra. 

Hot Water Beach

Coromandel är, utöver sina vackra sandstränder, mest känd för den unika kalkstensklippan Cathedral Cove och stranden Hot Water Beach. Under sanden på Hot Water Beach får underjordisk termisk aktivitet varnt vatten att sippra upp genom sanden, och här kan du gräva dig din egen naturliga varmvattenspool! Efter en dag på stranden kan du inta en god måltid i någon utav de många små städerna utmed kusten.  

Boka resa till Nya Zeeland och Coromandel

Vi hjälper dig med din drömresa, oavsett om det är något av våra färdiga reseförslag eller en skräddarsydd resa helt efter dina önskemål du vill boka.

Vand kogende i Champagne Pool - Wai-O-Tapu, New Zealand
Resor till Rotorua

Upplev Rotoruas termiska aktivitet och levande maori-kultur. Kontakta oss så skräddarsyr vi din resa hit!

Hangi & maorikonsert

Maorierna kom till Nya Zeeland från Polynesien på 1300-talet och Rotorua är idag deras primära område och kulturella centrum. Av den anledningen är Rotorua det perfekta stället att lära sig mer om den nyzeeländska ursprungsbefolkningens historia och mytologi på. Det finns ett kulturcenter där maorier själva berättar om sin kultur och ett måste är att delta i en traditionell hangi-middag. 

Vulkaner och gejsrar

Rotorua har, förutom sin stora kulturella betydelse för maorierna, också stor termisk aktivitet som visar sig genom ångande sprickor i marken, bubblande lerpölar och sprutande gejsrar. Ibland kastas vattnet så högt som 20 meter upp i luften! På en guidad tur får du lära dig mer om både den underjordiska aktiviteten samt om den frodiga regnskogen som är fylld med de typiska jätteormbunkarna som Nya Zeeland är så känt för.  

Hobbiton och Waitomo Caves

Rotorua är också en perfekt utgångspunkt för besök både i Hobbiton, känd från The Hobbit och Sagan om ringen-filmerna, samt Waitomo Caves med sina stora grottsystem och glödande lysmaskar. 

Boka resa till Nya Zeeland och Rotorua

Vi hjälper dig med din drömresa, oavsett om det är något av våra färdiga reseförslag eller en skräddarsydd resa helt efter dina önskemål du vill boka.

Karta

Dag för dag

Upplev natursköna Nya Zeeland med bil och cykel. Kom bort från den vanliga turistvägen och kom nära naturen.

Dag 1: Avresa från Sverige

Det är dags att checka in på flygplatsen och bege er till landet "mitt emot".

Cykelkläder och motionslusten är nedpackade i väskan och ni kan se fram emot en lång, men behaglig flygning till andra sidan av klotet.

Dag 2: Mellanlandning i Asien

Det går inte att undvika en mellanlandning någonstans i Asien på vägen till Nya Zeeland. För att göra resan lite enklare och behagligare rekommenderas att göra ett "stopover" på en eller ett par dagar. Rådgör med er säljare!

Dag 3: Ankomst Auckland

Vid ankomsten till Auckland blir ni mottagna på flygplatsen av en representant från Rest New Zealand. De står för transport till ert hotell. Här kan ni vila ut efter den långa resan eller ge er ut och utforska Auckland på egen hand. Auckland med sina 1,3 miljoner invånare är Nya Zeelands största stad. Här finns ett rikt kulturliv och invånarna lägger mycket tid på utomhusaktiviteter då Auckland bjuder på ett härligt klimat. Aucklands största attraktion är faktiskt belägenheten i den vackra Auckland-bukten. Staden är den stad i världen där flest antal invånare har sin egen båt. Utsikten i och omkring Auckland bjuder på en "skog" av vita segel vilket har gett staden smeknamnet City of Sails.

Dag 4: Coromandel-halvön

På morgonen hämtar ni er fyrhjulsdrivna bil och era mountainbikes och lägger Auckland bakom er. Kör längs västkusten norrut på Coromandel halvön till den lilla staden med samma namn. Caféer och små butiker bjuder in till en paus här. Sakta men säkert rullar ni söderut på den östliga sidan och anländer sedan till Tairua för övernattning. I Tairua är det fantastisk utsikt från toppen av Mount Paku. Här kan ni även spela golf, paddla kajak eller bara slappa på stranden.

Distans: ca 260 km

Dag 5: Rotorua

Denna dag bjuder på stora natur- och kulturupplevelser när ni kör mot Rotorua. Rotorua är hjärtat för Nya Zeelands Maorikultur. Staden är även känd för sin geotermiska aktivitet där leran i lerpölarna bubblar och kokar och det ryker från sprickor i rännstenen. Allt eftersom ni närmar er Rotorua möts ni av den karaktäriska doften av svavel från den vulkaniska jorden. Men man vänjer sig snabbt till doften. Det finns tid till att stifta bekantskap med både de ovanliga naturfenomen som den fängslande maorikulturen. Vi rekommenderar en Maori-kväll där ni får uppleva en traditionell Hangi middag tillagad i en jordugn. I förbindelse med middagen kommer lokala maorier att introducera er till deras fascinerande kultur med sång och traditionell dans.

Dstans: ca 220 km

Dag 6: Rotorua

Cykling heldag
Denna dag spenderas i Rotorua med omnejd och här finns ett stort utbud cykelturer.
MyPlanet föreslår att ni cyklar längs med sjön för att besöka den spännande Ohinemutu Marae. De finns även möjlighet att cykla till det historiska lilla samhället Whakarewarewa Village och till den närliggande Whakarewarewa Forest. Denna utflykt är ca 70 km i varierad terräng.

Förutom cykling bjuder Rotorua på många vackra vandringsleder samt ett stort utbud av vattenaktiviteter.

Avsluta gärna dagen på ett Polynesian Spa och skäm bort er själva.

Dagens cykeltur: 70 km i varierad terräng

Dag 7: Ohakune

Resan fortsätter söderut och ni passerar Wairakei Power Station. Bara en liten omväg härifrån ligger det fantastiska Huka Falls. Fortsätt sedan bilresan längs med Lake Taupo. Under en klar och vacker dag kan ni se vulkanerna i Tongariro National Park.
Från Taupo kan ni cykla Huka Falls Trail. Cykelturen startar i Taupo där den letar sig norrut genom ett vackert landskap och avslutas vid Huka Falls. Under turen passerar ni skogar, lantbruk, dalar och en svårslagen utsikt över Waikato River.

Distans: ca 220 km
Dagens cykeltur: Huka Falls Trail, 23 km (Nivå 2)

Dag 8: Ohakune

Dagen spenderas i Ohakune som ligger vid foten av Mount Ruhapehu i Tongariro National Park. Till dagens cykling finns det två turer att välja mellan. En lätt och en lite tuffare. Den lätta ligger på nivå 2 och den tuffa ligger mellan nivå 4-5 på en 6-skala .

Dagens cykeltur alternativ 1:Ohakune Old Coach Road (Nivå 2)
Dagens cykeltur alternativ 2:Ohakune Mountain Road (Nivå 4)

Dag 9: Wellington

Från Ohakune går färden vidare genom ytterligare ett av Nya Zeelands välrenommerade vindistrikt - Martinborough. Här är det möjlighet för kortare cykelturer mellan vinmarkerna innan turen går vidare söderut till Nya Zeelands huvudstad Wellington. Staden Wellington ligger som en amfiteater vänd mot havet och med en modern stadskärna omgiven av gröna kullar med pastellfärgade hus.

Distans: ca 280 km
Dagens cykeltur: Kortare tur i vindistriktet

Dag 10: Wellington

Denna dag ägnas åt att utforska Nya Zeelands huvudstad. Vi rekommenderar en promenad längs hamnen och att ni besöker det fantastiska nationalmuseet Te Papa. Muséet ger på ett interaktivt vis en mycket fin introduktion till maorifolkets kultur, samt till Nya Zeelands flora, fauna och geologiska natur. En promenad upp på Mount Victoria ger dig en vacker 360 graders utsikt över staden och hamnen.

Passa på att utforska staden med era cyklar.

Dag 11: Färjeöverfart

Framför er väntar en vacker färjeöverfart från Nordön till Sydön. Resan till Picton går över Cook-sundet mellan små vikar och bukter med vacker natur och fina stränder. Detta leder tankarna till skärgården som vi så väl känner hemifrån, bara med en extra krydda av tropisk frodighet. Bil och cyklar tas med på färjan.

Ni övernattar på en vingård varifrån ni kan cykla små turer i området. För de mer äventyrslystna rekommenderar vi cykelturen över Taylors Pass till Wither Hills Mountain Bike Farm.

Distans: ca 40 km + färjeöverfart ca 3,5 timme
Dagens cykeltur: Tylors Pass (Nivå 3)

Dag 12: Nelson

Från Blenheim går turen vidare på den vackra Queen Charlotte Drive till Havelock som är känd för sina goda musslor. Nästa stopp är den (oftast) solsäkra staden Nelson. Staden Nelson har en lokal och väldigt aktiv konstatmosfär. Även detta område har fina vingårdar med utsökt vin.

Distans: ca 120 km

Dag 13: Nelson

Cykling heldag
Dagen är till fritt förfogande. Det finns ett nästintill oändligt antal cykelturer att välja mellan. Bland annat kan ni prova att cykla Great Taste Trail som är en bit av Nga Haerenga Cycle Trail. Från Nelson cyklar ni på The Coastal Route mot Richmond för att sedan cykla igenom Brightwater och avslutningsvis ankomma till Wakefield. Här är det perfekt att pausa, för att sedan cykla samma väg tillbaka.

Alternativt kan ni från Richmond fortsätta längs kusten över bron till Rabbit Island för att sedan ta färjan till det lilla samhället Mapua på andra sidan.

Båda cykelturerna är ca 65 km från Nelson tur och retur.

Cyletur alternativ 1: Great Taste Trail, 65 km (Nivå 2)
Cykeltur alternativ 2: Nelson to Mapua via Rabbit Island, 65 km (Nivå 2)

Utöver det rekommenderar vi ett besök till Abel Tasman National Park. Det finns många olika utflykter och de flesta tar er till bukter och vikar som ligger lite "vid sidan av". Här kan ni njuta av den orörda naturen och simma i det kristallklara vattnet. Några utflykter tar er med båt till en liten vik och ni blir hämtade i en anna vik. Ni får möjlighet att vandra mellan vikarna i nationalparken. Håll utkik efter sälar som älskar att solbada på klipporna längs kusten.

Dag 14: Punakaiki

Turen i dag kommer föra er via Murchinson och Buller River till västkusten på Sydön. På västkusten bor det betydligt färre människor än längs med östkusten vilket gör att ni på resan passerar landets vildaste och mest oberörda natur. Det är även ett rikt djurliv, vilket tydligt kan ses vid Cape Foulwind där en stor koloni av sälar håller till. Dessutom ligger en av Nya Zeelands mest surrealistiska klippformationer längs denna kuststräckning, de så kallade Pancake Rocks. Namnet kommer efter att havet har eroderat klipporna så att det liknar staplar av pannkakor.

Distans: ca 320 km

Dag 15: Punakaiki och Paparoa National Park

Cykling heldag
Den råa kusten är idealisk till upplevelser på cykel, så hela dagen är avsatt till att utforska detta storslagna område. Det finns många cykelturer att välja mellan, men ett förslag är att följa kustvägen och cykla in i Paparoa National Park. Det finns inga cykelvägar i nationalparken, men följer ni grusvägarna samt vadringsederna är det möjligt att uppleva lite Nya Zeeländsk natur som få turister kommer till. Naturen i Paparoa är mycket orörd och många naturentusiaster i Nya Zeeland räknar denna nationalpark som en av de bästa i sitt slag. Hur långt ni cyklar är helt upp till er, oavsett blir ni rikt belönade.

Distans: Punakaiki, 20 km (eller längre om ni önskar) - Nivå 2

Dag 16: Franz Josef glaciären

Efter frukost sätter ni kursen söderut längs den 500km långa kuststräcka på den lite ödsliga västkusten. Vägen går längs med havet vid foten av bergskedjan Southern Alps och det rykande Tasmanhavet. Det är inte så många samhällen längs denna kuststräcka. Ett undantag är Hokitika som är känt för sin Nya Zeeländska Jade. Från Hokitika lämnar vägen kusten för att föra er in och genom praktfulla regnskogsområden, fyllda med brusande floder, porlande bäckar och glaciärer. Detta är Westland National Park och dagens mål är Franz Josef glaciären. Det är goda möjligheter att komma nära glaciären med era cyklar. Vi rekommenderar att ni cyklar från hotellet till foten av glaciären och därifrån kan ni utforska området till fots.

Distans: ca 230 km
Dagens cykeltur: Från samhället till Frans Josef glaciären, 6 km t/r (Nivå 1)

Dag 17: Wanaka

Starta dagen med en promenad runt om Lake Matheson medan vattnet är stilla och de omkringliggande bergen speglar sig i vattnet. Därefter styr ni bilen söderut mot Haast. Förslagsvis kan ni göra ett stopp vd Ship Creek Walk och Monro Beach Walk. Mellan oktober och december finns det stora möjligheter att få syn på pingviner och delfiner här. Från Haast kör ni vidare över Haast-passet där ni möts av ett öppet landskap med breda dalar omgivna av höga berg. Mitt i detta bergslandskap ligger den trevliga alp-staden Wanaka helt ned till blågröna smältvattens sjön Lake Wanaka.

Distans: ca 290 km

Dag 18: Wanaka

Cykling heldag
Ni har hela dagen i Wanaka. Utforska bredden av vacka Lake Wanaka och vi rekommenderar er att cykla Wanaka Outlek Track och Millenium Track längs sjön och Clutha River.

Om ni önskar mer krävande cykelturer kan ni välja att istället cykla The Plantation och Hikuwai Reserve - här finns många stigar att välja mellan.

Önskar ni hellre vandring så kan turen till Rob Roy glaciären varmt rekommenderas.

Dagens cykeltur alternativ 1:Wanaka Outlek Track och Millenium Track (Nivå 2)
Dagens cykeltur alternativ 2: The Plantation och Hikuwai Reserve (Nivå 3-4)

Dag 19: Queenstown

Det är inte mer än 100 kilometer mellan Wanaka och Queenstown, med färden går över Nya Zeelands högsta farbara pass. Så ni har en vacker resa framför er. Området är populärt för skidåkning på vinterhalvåret, men naturälskare kommer hit året om för att njuta av storslagna omgivningar. Den sista sträckningen mot Queenstown går förbi fruktplantage och vingårdar. Queenstown ligger spektakulärt vid foten av bergskedjan The Remarkables intill sjön Lake Wakatipu. Sjön är väldigt speciell då ytan stiger och sjunker med 12 cm var femte minut. Enligt maoriernas mytologi ligger en olycklig mans hjärta och slår på botten av sjön, eftersom han inte kunde få sitt livs kärlek. I dag är staden Queenstown mest förknippad med många adrenalinfyllda aktiviteter både på land, till sjös och i luften.

Distans: ca 100 km

Dag 20: Queenstown

Cykling heldag m. guide
I dag ska ni på guidad cykeltur till Mavora Lakes. Men först stiger ni ombord på en ångbåt som tar er tvärs över Lake Wakatipu till Walter Peak Station där guiden för denna dag står och väntar med cyklar.

Dagens cykeltur: Lake Wakatipu - Mavora Lakes, 48 km (Nivå 3)

Dag 21: Omakau

Kör från Queenstown via Cromwell till Omakau och parkera bilen nära The Rail Trail. Efter en härlig cykeltur kör ni till hotellet i Omakau eller i Lauder som ligger precis i anslutning.

Dagens etapp: ca 120 km
Distans: Otago Central Rail Trail (Nivå 3)

Dag 22: Twizel

Dagen startar med att ni kör tillbaka till Cromwell och sedan kör ni norrut över Lindis pass via Omarama till Twizel. Strax norr om Twizel ligger Pukaki Flats Track som går genom ett ganska flackt landskap men med vacker utsikt. Cykelturen tar ca 1-2 timmar.

Distans: ca 190 km
Dagens cykeltur: Pukaki Flats Track - 1-2 timmar

Dag 23: Twizel

Cykling heldag
På morgonen kan ni cykla en tur på The Dusky Trail mellan Lake Pukaki och Lake Ohau. Cykelturen är enkel men med en fantastisk natur.

Dagens cykeltur: The Dusky Trail, 22-38 km (Nivå 3)

Dag 24: Lake Tekapo

Förslag på cykelturer i området:

Cykeltur alternativ 1: Tekapo Lilybank Road - 30 km eller så långt som du har lust. Cykla längs med den östliga sidan av Lake Tekapo och njut av landskapet.

Cykeltur alternativ 2: Tekapo Hydro Canal - 54 km. Det här är en av de bästa cykelvägarna på sydön. Från Tekapo cyklar ni 27 km till Lake Pukaki på en avstängd väg.

Cykeltur alternativ 3: Simons Hills Conservation Area - Detta är en lite kortare tur på endast 14 km. Turen startar från parkeringsplatsen.

Distans: Om ni väljer att inte köra till Mount Cook är det ca 60 km. Kör ni via Mount Cook så är det ca 220 km.

Dag 25: Christchurch

Bergen lämnas bakom er och ni kör vidare genom Canterbury Plains till Christchurch, som är sydöns största stad. Christchurch är helt unik. Promenera genom Hagley Park längs med Avon floden. Njut av trevliga restauranger och cafeér som staden har att erbjuda.

I dag återlämnas cyklarna.

Distans: ca 130 km

Dag 26: Avresa från Christchurch

Dagen är till fritt förfogande innan det är dags att återlämna bilen på flygplatsen och hemresan startar.
Det bra att förlänga resan och lägga till extra nätter eller om ni vill ha något extra stopp på vägen hem. Kanske göra ett stopp i Sydney eller Asien? Hör med er resesäljare om olika alternativ.

Dag 27: Ankomst Sverige

Välkomna hem!

Se alla dagar

Prisexempel

27 dagar från 61.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
Mad - gourmet.jpg

Wellington för matälskare

Testa några av Wellingtons bästa restauranger på en matsafari runt staden med en matkunnig guide.

1 dag från 2.680 kr

New Zealand - North Island - Auckland - Waiheke Island - Vinmark (5).jpg

Vintur till Waiheke Island

Upplev tre olika vingårdar med hög kvalitet - Mudbrick, The Goldie Room och Te Whau Vineyards.

1 dag från 1.090 kr

New Zealand - South Island - Christchurch - Art Museum - Sporvogn

Spårvagnsmiddag i Christchurch

Njut av en god 4-rätters middag i en rullande restaurang i central Christchurch.

3 tim från 920 kr

New Zealand - South Island - Marlborough - Vinmarker (2).jpg

Upplev Marlboroughs viner

Åk på en vingårdstur i Marlborough och smaka lokalproducerat nyzeeländskt vin.

7 tim från 1.190 kr

New Zealand - North Island - Tongariro National Park - Tongariro Crossing-Hiking (4).jpg

Halvdagstur i Tongariro

Upplev det vulkaniska landskapet i Tongariro på en halvdagsutflykt till den berömda nationalparken.

5 tim från 1.550 kr

Stadsutsikt över Auckland från Mount Eden, Nya Zeeland

Stadsrundtur & båtutflykt

Denna utflykt kombinerar en guidad stadsrundtur med en båtutflykt i Aucklands hamn.

1 dag från 910 kr

New Zealand - South Island - Fiordlands - Milford Sound (12)_0

Dagstur Milford Sound

En oförglömlig båttur väntar på den fantastiska fjorden Milford Sound, som ligger på Nya Zeelands sydö.

1 dag från 1.390 kr

New Zealand - North Island- Hawkes Bay - Vin

Vin och utsökt mat i Hawkes Bay

Fantastiska viner, god mat och vacker natur väntar på denna resa genom Nordöns vinområde.

5 tim från 2.390 kr

New Zealand - North Island - Auckland - Skyline

Best of Both Worlds

Denna utflykt kombinerar en stadsrundtur i Auckland med regnskogsvandring och maorikultur.

1 dag från 1.790 kr

AdobeStock_174434670-milford.jpeg

Milford Sound med övernattning

Njut av en fanstastisk båttur på vackra Milford Sound med övernattning i dubbelhytt.

2 dagar från 3.990 kr

New Zealand - South Island - Abel Tasman National Park - Kajak (5)_0

Abel Tasman Walk and Kayak

Se Abel Tasman National Park små bukter, stränder och vikar till fots och med kajak.

1 dag från 1.570 kr

New Zealand - North Island - Northland - Cape Reinga - Fyrtårn (6).jpg

Cape Reinga & 90 Mile Beach

Följ med på en heldags guidad tur till 90 mile Beach och Cape Reinga på Nordöns spets.

1 dag från 1.080 kr

New Zealand - North Island - Rotorua - Maori (10).jpg

Hangimiddag & maori-konsert

Följ med på en riktig Maorifest och upplev traditionerna i den mytomspunna kulturen.

5 tim från 950 kr

Albatrosser og pingviner, New Zealand

Albatrosser & Pingviner

Otagohalvön utanför Dunedin är ett paradis för naturälskare med bland annat albatrosser och pingviner.

5 timmar från 1.150 kr

New Zealand - Nordoeen - Auckland (2).jpg

Segeltur i Auckland

Se Auckland från vattnet och njut av utsikten över bukten och alla segelbåtar.

2 tim från 750 kr

New Zealand - Sydoen - Nomad - ringenes herre - flod

I sagan om ringens fotspår

Följ med på en storslagen expedition med fyrhjulsdrivna fordon genom Queenstowndalens bergslandskap.

1 dag från 2.990 kr

New Zealand - South Island - Kaikoura - Hval_0.jpg

Delfin och valsafari

Båttur från Aucklands hamn där delfin - och valskådning samt fågelliv står i fokus.

5 tim från 1.290 kr

New Zealand - South Island - West Coast - Franz Josef Glacier (4).jpg

Helikoptertur Franz Josef-glaciären

Flyg helikopter över Franz Josef glaciären och få chans att vandra uppe på isen på glaciärens topp. 

4 tim från 3.725 kr

New Zealand - South Island - Abel Tasman National Park - Kajak (9).jpg

Abel Tasman till fots

Vandra och upplev under tre dagar den fantastiska naturen i Abel Tasman National Park.

3 dagar från 11.600 kr

Rotorua area

Vulkaner och regnskog

Upplev Nordöns förunderliga natur med kratersjöar, klippor och regnskog på denna heldagstur.

1 dag från 2.950 kr

New Zealand - South Island - Queenstown - Dampbåd.jpg

Ångbåt och middag från Queenstown

Åk på ångbåtstur från Queenstown och avnjut en läcker barbeque-middag i vacker miljö.

4 tim från 990 kr

New Zealand - Nordoen - Blue Duck Station - bjerg

Farmstay på Blue Duck Station

En vistelse på Blue Duck Station bjuder på upplevelser med 4WD och båt samt självklart på hästryggen. 

3 dagar från 1.990 kr

New Zealand - South Island - Fiordlands - Doubtful Sound (9)_2

Dagstur Doubtful Sound

Upplev mystiken och den fantastiska naturen i Doubtful Sound på denna båtutflykt.

1 dag från 2.390 kr

Vandring i Tongariro Alpine Crossing National Park, New Zealand

Guidad cykeltur i Tongariro

Cykla genom Tongariros spektakulära natur med guide och se berg, regnskog och vulkaner.

4 tim från 1.590 kr

New Zealand - South Island - Canterbury Region - Kiwirail - Tranz Alpine - Staircase Viaduct.jpg

TranzAlpine

Åk på en av Nya Zeelands vackraste tågsträckor med Tranz Alpine som går tvärs över Sydön.

5 tim från 1.630 kr

New Zealand - delfin.jpg

Simma med delfiner i Akaroa

På denna utflykt får du möjligheten att simma med Nya Zeelands nyfikna delfiner.

1 dag från 2.235 kr

New Zealand - South Island - Fiordlands - Doubtful Sound (7)_0

Doubtful Sound med övernattning

Njut av en fantastiskt båttur på Doubtful Sound med övernattning i dubbelhytt och god mat.

2 dagar från 4.990 kr

New Zealand - North Island - Waikato - Hobbiton (4).jpg

En dag i Hobbiton

Besök "The Shire" från både Hobbit och Sagan om Ringen filmerna på denna tur till Hobbiton.

5 tim från 930 kr

New Zealand - Nordoeen - Hole in the Rock

Båttur till Hole in the Rock

Med en katamaran besöks den spektakulära klippformationen Hole in the Rock

5 tim från 840 kr

New Zealand - North Island - Waikato - Waitomo - Spirit Cave.jpg

Waitomo Caves

Se de magiska lysmaskarna i Waitomo Caves stora grottsystem på Nya Zeelands norra ö.

1 dag från 480 kr

New Zealand - South Island - Fiordlands - Milford - Scenic flight_0

Milford Sound med flyg

Följ med på dagsutflykt till Milford Sound med flyg och spektakulär fjordkryssning.

1 dag från 4.090 kr

New Zealand - South Island - Kaikoura - Hval (3).jpg

Valsafari från Kaikoura

Se valar, delfiner och sälar på denna spännande valsafari från Kaikoura. Hela 95% chans att få se valar!

4 tim från 1.150 kr

New Zealand - sydøen - routeburn track

Routeburn Track

Njut av en guidad vandring på Routeburn Track, en de bästa vandringslederna på Nya Zeeland.

1 dag från 1.390 kr

New Zealand - Sydøen - Milford sound - delfin

Simma med delfiner i Kaikoura

Drömmen att få simma med delfiner kan uppfyllas bland annat i Kaioura på denna tur.

4 tim från 1.390 kr

New Zealand - North Island - Tongariro National Park - Tongariro Crossing-Hiking.jpg

Tongariro National Park

Upplev Tongariros vulkaniska landskap på en härlig dagsvandring tillsammans med en kunnig guide.

1 dag från 2.090 kr

New Zealand - South Island - West Coast - Fox Glacier - Gletsjer - Vandring_0

Helikoptertur till Fox Glacier

Flyg helikopter över Fox Glacier på Sydön på Nya Zeeland och glaciärvandra på toppen.

4 dag från 3.320 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
New Zealand - South Island - Queenstown - Lake Wakatipu (10)_0

Nya Zeelands pärlor

 • För dig som ställer höga krav
 • Vackra lodger och B&Bs
 • Spännande upplevelser

28 dagar från 55.900 kr

Nya Zeeland med husbil

Nya Zeeland med husbil

 • Husbil ger frihet
 • Perfekt för familjen
 • Naturupplevelser

26 dagar från 30.500 kr

New Zealand - South Island - Bjerge - Vej

Nya Zeelands Bästa

 • Upplev Nya Zeeland med bil
 • Massor av upplevelseförslag
 • Flera boendealternativ

25 dagar från 39.900 kr

4x4 South Island 3.jpg

Nya Zeeland runt med 4WD

 • Kör-själv med 4 WD
 • Kom bort från turistströmmen
 • Övernattning på små lodger

25 dagar från 44.100 kr

Vit sandstrand med palmer och turkost vatten, Cook

Jorden runt - Japan, Nya Zeeland, Cooköarna & USA

 • Storstad
 • Naturupplevelser
 • Sol & bad på Cooköarna

34 dagar från 46.800 kr

rsz_wein_blenheim_nz_2

Vin och natur på Nya Zeeland

 • Fokus på fantastiska vinområden
 • Härliga naturområden
 • God mat och bra boenden

21 dagar från 40.500 kr

New Zealand - Fårfarm - Natur - Bjerge (2).jpg

Nya Zeeland runt

 • 4 veckor med hyrbil
 • Gott om tid att utforska landet
 • Förbokat boende
   

30 dagar från 47.900 kr

Resor till Cooköarna

Nya Zeeland och Cooköarna

 • Husbil på Nya Zeeland
 • Sol & bad på Cooköarna
 • Perfekt för familjen

26 dagar från 38.100 kr

Grön ö i Stilla havet, Fiji

Nya Zeeland med Hongkong och Fiji

 • Storstaden Hongkong
 • Rundresa i New Zealand
 • Sol & bad på Fiji

20 dagar från 43.500 kr

maui river & beach NZ 1617 Christchurch Region South Island 2500wpx

Nya Zeeland & Australien kombo

 • Kör-själv i Nya Zeeland
 • Storstad, strand och natur
 • Pulserande Sydney
   

28 dagar från 39.900 kr

Dubai - ørken

Dubai, Nya Zeeland och Bali

 • Storstadsupplevelser i Dubai
 • Nya Zeelands vackra natur
 • Avkoppling och kultur på Bali

24 dagar från 42.500 kr

New Zealand - North Island - Bay of Plenty - Udsigt_1

Kryssning Nya Zeeland och Sydney

 • Kryssa runt vackra Nya Zeeland 
 • Upplev fjordar och glaciärer
 • Besök Operahuset i Sydney
   

20 dagar från 32.900 kr

New Zealand - North Island - Waikato - Hobbiton.jpg

I hobbitarnas fotspår

 • Resan för alla filmälskare
 • Besök kända inspelningsplatser
 • Upplev naturen och några av Nya Zeelands höjdpunkter

25 dagar från 46.900 kr

New Zealand - South Island - Fiordlands - Milford Sound (12)_0

Nya Zeeland med bil och husbil

 • Res med både bil och husbil
 • Läckra vinturer längs vägen
 • Vulkaner, glaciärer och stränder

23 dagar från 33.100 kr

hike nz panorama.jpeg

Hike and Drive Nya Zeeland

 • Vandringsupplevelser
 • Kör fyrhjulsdrivet
 • Boende på B&Bs

28 dagar från 54.900 kr

Bay of Islands - New Zealand.jpeg

Gruppresa Nya Zeelands kontraster

 • Gruppresa med guide
 • Många av Zeelands höjdpunkter
 • Många måltider och upplevelser

20 dagar från 53.600 kr

New Zealand Golf 1.jpg

Golfresa till Nya Zeeland

 • Unik golfresa till Nya Zeeland
 • Hotell och golfbanor i världsklass
 • Naturupplevelser

25 dagar från 79.900 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png