hike nz panorama.jpeg

Hike and Drive Nya Zeeland

Detta är en spännande semester med fyrhulsdriven bil där resan är lagd efter härliga vandringsleder i vacker natur. Bor gör du på trevliga B&Bs.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

28 dagar från 54.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Detta är en resa som kombinerar en kör-själv tur (4WD) med vandringar på några av Nya Zeelands vackraste vandringsleder. 

Här upplever man okända sidor av Nya Zeeland, helt olika landskap på Nord- och Sydön och bor på de mest fantastiska ställen. Den nya- zeeländska naturen upplevs bäst till fots, och på denna kör-själv-tur finns möjlighet till kortare och längre vandringsturer och det krävs endast att man är i allmän god kondition.

Avstånden enligt resplanen är en indikation och kan variera eftersom detta är en resa 'Off the Beaten Track'.

Vandringsturerna ger en härlig omväxling till dagarna i bilen. Vid flera tillfällen stannar man flera nätter på bra och trevliga B&B's, så det finns det gott om tid till att uppleva.

Vill ni förlänga resan, går det självklart bra! Prata med er resesäljare.

Karta

Dag för dag

Detta är en spännande semester med fyrhulsdriven bil där resan är lagd efter härliga vandringsleder i vacker natur. Bor gör du på trevliga B&Bs.

Dag 1-2: Flyg till Nya Zeeland med mellanlandning i Asien

Avresa Skandinavien och mellanlandning i Asien.

Dag 3: Ankomst Nya Zeeland

Ankomst till Auckland. På flygplatsen hälsas man välkommen av en representant från Rest New Zealand Tours, som ombesörjer transporten till hotellet i Auckland.

Om ni har möjlighet, kan ni med fördel lägga till någon extra dag i Auckland. Här finns mycket att göra, för alla

Dag 4: Coromandel

Bilen hämtas upp och ni kör mot Coromandelhalvön. Passa gärna på att göra några stopp längs den fina vägen. Varför inte göra ett stopp på någon vingård? Eller köra via Muriwai Gannet Colony och ta en promenad längs den svarta sandstranden?

Dag 5: Coromandel halvön

Ni hämtas upp på ert hotell och körs till startpunkten för vandringen - Fletcher Bay. Fletcher Bay ligger på den norra delen av Coromandel halvön och vandringen tar 3-4 timmar och ni vandrar på egen hand. Ni går längs Coromandel Coastal Walkway och vandringen tar er förbi gårdar, längs den vackra kustlinjen och ni kommer att se ett fantastiskt landskap under vandringen. Innan ni blir upphämtade för att transporteras tillbaka till hotellet, finns det tid till ett avsvalkande dopp.

Vandring 'Coromandel Coastal Walkway' 3-4 timmar (Nivå 2)

Dag 6: Whangamata

Ni lämnar Coromandel och kör mot Whangamata. Ni kan stanna till vid Hot Water Beach och vid lågvatten kan ni gräva er en egen termisk pool här, eller så kan ni välja att promenera från Hahei Beach till den fantastiska Catherdral Cove. Ni kan sedan fortsätta er resa längs östkusten och för de som är fågelintresserade, så kan ni stanna till i Opoutere Beach.

I Wenthworth Valley, som är känt för sina många vattenfall finns många vandringsleder med olika längd (två till sex timmar) att välja mellan. Den mest populära är Wenthforth Falls Track och den tar ca 2,5 timmar att vandra.

Wenthworth Falls Track 2,5 timmar (Nivå 2)

Dag 7: Rotorua

Tillbaks bakom ratten och turen går till Rotorua. Området vid Rotorua var ett av maoriernas första bosättningar, och är än idag en av de bästa platser att uppleva maorikulturen på. Man kan t ex deltaga i en maori-festkväll och uppleva maorimusik och - dans.

Dag 8: Rotorua

Whirinaki Forest sydöst om Rotorua är ett 55.000 ha stort, orört regnskogsområde, som tillhör den lokala maoristammen Ngati Whare Tuhoe ("folket, som bor i dimman"). Här vandrar man mellan träd, som är flera hundra år gamla och nästan 65 m höga, och inte överraskande så får man också uppleva ett rikt fågelliv på vandringsturen.

Whirinaki Waterfall Track 3-4 timmar (Nivå 2)

Dag 9: Tongariro National Park

Nationalparken Tongariro domineras av tre vulkaner, som alla är aktiva, och landskapet har blivit känt världen över, då en del av inspelningarna av filmtrilogin "Sagan om Ringen" gjordes här i nationalparken. Boende i två nätter på Cairnbrae House B&B, som ligger naturskönt med utsikt till Mt Ruapehu och Mangawhero River.

Dag 10: Tongariro National Park

Tongariro Crossing i Tongariro National Park är en av de vackraste dagsvandringarna i Nya Zeeland. Det tar 7-9 timmar att gå sträckan och turen igenom vulkanlandskapet kan var en utmaning inte minst på grund av den skiftande väderleken. Vandringen är väderberoende och vid allt för dåligt väder kan turen bli inställd. Ansträngningarna belönas med vacker utsikt över t ex. Emerald Lakes och Blue Lake. Man hämtas på Cainbrae House tidigt på morgonen och transporteras till Mangetetopopo Valley, där vandringsturen startar. Om Tongariro Crossning är en för stor utmaning finns alternativ på lättare vandringar.

'Tongariro Alpine Crossing' 7-9 timmar (Nivå 4). Vandringen måste förbokas.

Dag 11: Wellington

I dag kommer man verkligen "off the beaten track", då första delen av dagens tur följer en postrutt från Raetihi till Pipiriki,och härifrån körs vidare på Whanganui River Road igenom Whanganui National Park till staden Whanganui. Även om naturen är huvudattraktionen, glöm inte att stanna till i de små samhällena. På eftermiddagen bör det finnas tid att besöka nationalmuseet Te Papa Tongarewa i huvudstaden Wellington.

Dag 12: Queen Charlotte Sound

Bilen lämnas vid färjeterminalen i Wellington och en ny hämtas upp vid ankomst till Picton (dag 14). Ni kommer inte att behöva någon bil dag 13. Bilen får inte lov att tas med på färjan. Bagaget checkar ni in i Wellington och hämtar ut det vid terminalen i Picton.

Det väntar en vacker tur med färja (3,5 timmar) från Wellington till Picton på Sydön och sedan ännu en båttur (10 min) med vattentaxi från Picton till Fernridge Homestay. Ingen väg leder hit till detta idylliska ställe där naturen sätter dagordningen.

Dag 13: Queen Charlotte Sound

De två bilderna ovan är från Fernridge Homestay och berättar bättre än ord om naturupplevelsen som väntar här. Queen Charlotte Walk är en av de mest kända nyazeeländska vandringsturer och den slingar sig 71 km längs Queen Charlotte Sound. Man åker båt till en plats på turen och efter att ha vandrat i 2-3 timmar hämtas man och tar båten tillbaka till Fernridge Homestay.

'Queen Charlotte Walk' 2-3 timmar (Nivå 2)

Dag 14: Marahau

Med vattentaxi tillbaka till Picton, där bilen står klar. Fortsättning via Havelock och Nelson till Marahau, som ligger söder om Abel Tasman National Park och sista delen av turen är en riktig "4-hjulsdriven bil-terräng"!

Dag 15: Abel Tasman / Marahau

Dagen är avsatt för upplevelser i Abel Tasman National Park och startar med en båttur in i nationalparken. Efter 5-6 timmar vandring i det inbjudande kustlandskapet går båten tillbaka till Marahau.

'Abel Tasman Coast Track' 4 timmar (Nivå1-3)

Dag 16: Punakaiki

Landskapet skiftar och blir kargare, inte minst i Buller Gorge väster om Murchison. På Sydöns västkust ligger Pancake Rocks, och bergformationerna liknar en hög med förstelnande pannkakor.

Dag 17: Punakaiki

Den orörda naturen är det som verkligen fascinerar i Nya Zeeland. Det upplever man särskilt i Paparoa National Park, som många "kiwier" menar, är den vackraste nationalparken i hela landet. Men bedöm själv efter dagens vandringstur!

Pororari River Track, 3 timmar (Nivå 2)

Dag 18: Franz Josef Glacier

En dag med upplevelser på Sydöns västkust. Man kommer till Franz Josef Glacier, som är namnet på både en glaciär och en liten närliggande stad. Det ovanliga med glaciären är att den nästan når ned till den tempererade regnskogen i närheten av kusten. Vandringsturen denna dag blir här vid Franz Josef-glaciären.

Dag 19: Wanaka

I området vid Wanaka finns möjlighet att göra många olika kortare vandringar och särskilt det platta kustlandskapet överraskar med ett spännande fågel- och djurliv.

'Mount Iron, Wanaka', 1,5 timmar (Nivå 1)

Dag 20: Te Anau

Ni kör från Wanaka till Te Anau, staden som även kallas för 'The Walking Capitol of the world'.

Dag 21: Te Anau

Vandring dag 21: 'Rob Roy Glacier Track', 4-5 timmar (Nivå 2-3)

Dag 22: Te Anau

Den lilla staden Te Anau är utgångspunkt för upplevelser i Fiordland National Park - och det kan vara på antingen en båt- eller vandringstur.

Dagen börjar med en båttur till utgångspunkten för dagens 11km långa vandringstur. Under dagen kommer det att finnsa gott om tid till att äta lunch och under dagen kommer er guide att berätta om vad det är ni ser. Vandringen är säsongsbetonad och går endast nov-mar. From apr-okt kan ni istället välja att ta en båttur på Doubtful Sound 'The Sounds of Silence'.

Guided Milford Track Day Tour, 5-6 timmar (Nivå 2-3). Turen går endast nov-mar och den måste förbokas.

Dag 23: Queenstown

Ni kör från Te Anau och till Milford Sound och dess vackra omgivningar. Här finns möjlighet att åka på en båttur på den vackra Milford Sound. Om ni inte vill åka på någon turtur kan ni bara njuta av de vackra omgivningarna. Milford Sound är väl värt ett besök. Ni åker sedan tillbaka mot Te Anau för att sedan åka till Queenstown, där ni övernattar.

Ni har en dag på egen hand och här finns inga begränsningar på vad ni kan göra! Varför inte prova på bungyjump, waterrafting, jetboating?

Dag 24: Queenstown

Ni kör från Te Anau och till Milford Sound och dess vackra omgivningar. Här finns möjlighet att åka på en båttur på den vackra Milford Sound. Om ni inte vill åka på någon turtur kan ni bara njuta av de vackra omgivningarna. Milford Sound är väl värt ett besök. Ni åker sedan tillbaka mot Te Anau för att sedan åka till Queenstown, där ni övernattar.

Ni har en dag på egen hand och här finns inga begränsningar på vad ni kan göra! Varför inte prova på bungyjump, waterrafting, jetboating?

Dag 25: Mount Cook National Park

Dagen tillbringas i Mount Cook National Park, som Nya Zeelands högsta berg namngett. Här kan man vandra med utsikt till snöklädda bergstoppar.

'Hooker Valley Track', 2-4 timmar (Nivå 2-3)

Dag 26: Christchurch

Ni börjar närma er slutet av resan och passa på att unna er en fantastisk Scenic Flight över bergen och floderna. Ett minne för livet! Bör bokas i förväg. Ni fortsätter mot Christchurch där ni avlutar med en övernattning.

Om ni känner att ni vill lägga till någon extra natt i Christchurch, för att landa lite efter alla strapatser ni varit ute på, så går det jättebra. Antingen kan ni bara ta det lugn i staden och varva ner eller också kan ni passa på att göra någon mer utflykt.

Dag 27-28: Ankomst Skandinavien

Dag 27: Bilen återlämnas. Avresa från Christchurch.

Det bra att förlänga resan och lägga till extra nätter eller om ni vill ha något extra stopp på vägen hem. Kanske göra ett stopp i Sydney eller Asien? Hör med er resesäljare om olika alternativ.

Dag 28: På väg mot Christchurch är det ett måste att stanna vid Lake Tekapo och den lilla kyrkan Church of the Good Shepherd. Istället för en altartavla har du istället en panoramavy över den vackra naturen.

Dagen avslutas i Christchurch där det finns möjlighet att summera din fantastiska Nya Zeelands-resa äver en god middag på någon utav de många restaurangerna.

Se alla dagar

Prisexempel

28 dagar från 54.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
New Zealand - South Island - Queenstown - Lake Wakatipu (10)_0

Nya Zeelands pärlor

 • För dig som ställer höga krav
 • Vackra lodger och B&Bs
 • Spännande upplevelser

28 dagar från 55.900 kr

Nya Zeeland med husbil

Nya Zeeland med husbil

 • Husbil ger frihet
 • Perfekt för familjen
 • Naturupplevelser

26 dagar från 30.500 kr

New Zealand - South Island - Bjerge - Vej

Nya Zeelands Bästa

 • Upplev Nya Zeeland med bil
 • Massor av upplevelseförslag
 • Flera boendealternativ

25 dagar från 39.900 kr

4x4 South Island 3.jpg

Nya Zeeland runt med 4WD

 • Kör-själv med 4 WD
 • Kom bort från turistströmmen
 • Övernattning på små lodger

25 dagar från 44.100 kr

Vit sandstrand med palmer och turkost vatten, Cook

Jorden runt - Japan, Nya Zeeland, Cooköarna & USA

 • Storstad
 • Naturupplevelser
 • Sol & bad på Cooköarna

34 dagar från 46.800 kr

rsz_wein_blenheim_nz_2

Vin och natur på Nya Zeeland

 • Fokus på fantastiska vinområden
 • Härliga naturområden
 • God mat och bra boenden

21 dagar från 40.500 kr

New Zealand - Fårfarm - Natur - Bjerge (2).jpg

Nya Zeeland runt

 • 4 veckor med hyrbil
 • Gott om tid att utforska landet
 • Förbokat boende
   

30 dagar från 47.900 kr

Resor till Cooköarna

Nya Zeeland och Cooköarna

 • Husbil på Nya Zeeland
 • Sol & bad på Cooköarna
 • Perfekt för familjen

26 dagar från 38.100 kr

Grön ö i Stilla havet, Fiji

Nya Zeeland med Hongkong och Fiji

 • Storstaden Hongkong
 • Rundresa i New Zealand
 • Sol & bad på Fiji

20 dagar från 43.500 kr

maui river & beach NZ 1617 Christchurch Region South Island 2500wpx

Nya Zeeland & Australien kombo

 • Kör-själv i Nya Zeeland
 • Storstad, strand och natur
 • Pulserande Sydney
   

28 dagar från 39.900 kr

Dubai - ørken

Dubai, Nya Zeeland och Bali

 • Storstadsupplevelser i Dubai
 • Nya Zeelands vackra natur
 • Avkoppling och kultur på Bali

24 dagar från 42.500 kr

New Zealand - North Island - Bay of Plenty - Udsigt_1

Kryssning Nya Zeeland och Sydney

 • Kryssa runt vackra Nya Zeeland 
 • Upplev fjordar och glaciärer
 • Besök Operahuset i Sydney
   

20 dagar från 32.900 kr

New Zealand - North Island - Waikato - Hobbiton.jpg

I hobbitarnas fotspår

 • Resan för alla filmälskare
 • Besök kända inspelningsplatser
 • Upplev naturen och några av Nya Zeelands höjdpunkter

25 dagar från 46.900 kr

New Zealand - South Island - Fiordlands - Milford Sound (12)_0

Nya Zeeland med bil och husbil

 • Res med både bil och husbil
 • Läckra vinturer längs vägen
 • Vulkaner, glaciärer och stränder

23 dagar från 33.100 kr

bike nz.jpeg

Bike and Drive Nya Zeeland

 • Kör med en 4WD
 • Upplev på mountainbike
 • Annorlunda & aktiv resa

27 dagar från 61.900 kr

Bay of Islands - New Zealand.jpeg

Gruppresa Nya Zeelands kontraster

 • Gruppresa med guide
 • Många av Zeelands höjdpunkter
 • Många måltider och upplevelser

20 dagar från 53.600 kr

New Zealand Golf 1.jpg

Golfresa till Nya Zeeland

 • Unik golfresa till Nya Zeeland
 • Hotell och golfbanor i världsklass
 • Naturupplevelser

25 dagar från 79.900 kr

Boka tryggt med MyPlanet

När du kontaktar oss på MyPlanet lyssnar vi på dina önskemål samtidigt som vi delar med oss av våra tips och erfarenheter. Tillsammans skräddarsyr vi sedan din drömresa!
1.png

Expertis

Vi har skräddarsytt resor i över 50 år. Med erfarenhet kommer kunskap som vi delar med oss av till dig vid planeringen.

2.png

Kunskap om resmålet

Vi erbjuder endast resor till platser vi vet är säkra och som UD inte avråder från att resa till.

3.png

Trygga samarbeten

Vi ser till att våra partners har din säkerhet och hälsa som högsta prioritet.

4.png

Privata alternativ

Vi hjälper dig att hitta boende och upplevelser med möjlighet till att hålla avstånd.

5.png

Hälsa & Säkerhet

Alla våra partners har accepterat vår policy kring hälsa och säkerhet.