New Zealand - North Island - Waikato - Hobbiton.jpg

I hobbitarnas fotspår

Utforska Nya Zeeland i hobbitarnas fotspår och upplev samtdigt några av landets största sevärdheter.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

25 dagar från 46.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Till alla fans av Sagan om Ringen och Hobbit filmerna. Här är resan för er!

Peter Jacksons stora filmprojekt för både Sagan om Ringen filmerna samt Hobbitfilmerna har ägt rum på Nya Zeeland. Filmscener har spelats in över hela landet och det finns mycket att se och utforska.

Vi har valt att kalla turen 'I hobbitarnas fotspår' då ni likt Frodo och hans vänner beger er runt i hela Middle Earth. Samtidigt upplever ni några av Nya Zeelands största höjdpunkter. Med andra ord är resan späckad med inspelningsplatser och kryddad med fantastiska naturupplevelser runt om på Nya Zeeland.

Hotell, bil och några utflykter är förbokade. Allt för att ge den bästa möjliga upplevelse på plats.

Läs mer om denna spännande och lite annorlunda tur i dag-för-dag programmet nedan.

 

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Höjdpunkter på resan

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

 Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Envira Amazonia REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet "Envira Amazonia REDD+" kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till. 

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien. 

CO2 certificateCO2 certificate 2

panoramaudsigt over Queenstown, New Zealand
Resor till Queenstown

Nya Zeelands äventyrsstad nummer ett bjuder på upplevelser av alla de slag som får adrenalinet att flöda. Kontakta oss så skräddarsyr vi din resa hit!

Kontraster i Queenstown

Queenstown är en riktigt trevlig stad med en härlig stadskärna fylld av restauranger, kaféer och butiker. Det är dock inte det Queenstown är mest känt för. Här finns nämligen ett enormt utbud av actionfyllda aktiviteter, där bungy jump kanske är den mest kända. Även rafting, jet boating eller vandring kan du göra här. 

Sagan om ringen

Om du inte är ute efter en adrenalinkick kan du ta en tur med linbanan upp på berget och få en spektakulär utsikt över staden och sjön Lake Wakatipu som Queenstown ligger vid. Många scener ur filmerna Sagan om ringen har också spelats in i området och ett flertal turer tar dig till olika inspelningsplatser runt om. 

Wanaka och Mount Aspiring

Strax norr om Queenstown ligger Wanaka och Lake Wanaka. Hela området bjuder på en mängd olika alternativ av utomhusaktiviteter, såsom vandring, cykling och segling. Eller varför inte en flygtur över den vackra nationalparken Mount Aspiring? Oavsett vad du väljer väntar dig en fantastik naturupplevelse!  

Boka resa till Nya Zeeland och Queenstown

Vi hjälper dig med din drömresa, oavsett om det är något av våra färdiga reseförslag eller en skräddarsydd resa helt efter dina önskemål du vill boka.

Byudsigt over Auckland, Nordøen, New Zealand fra Mount Eden
Resor till Auckland

Upplev The City of Sails på din resa till Nya Zeeland. Kontaka oss så skräddarsyr vi din resa hit!

Nya Zeelands största stad

Auckland är Nya Zeelands största stad och här bor en fjärdedel av befolkningen. Staden ligger på 63 slocknade vulkaner och omges av flera grönklädda kullar. Från toppen av exempelvis One Tree Hill, Mount Eden och Mount Albert har man en fantastisk utsikt över staden och vattnet. På en stadsrundtur kan du uppleva de största sevärdheterna och lära känna staden bättre.

Shopping i Auckland

Strosa runt i centrala Auckland och shoppa på gatorna Queen Street och Karangahape Road. Här hittar du också mycket från den stora del av befolkningen som ursprungligen kommer från Stilla havet. Det finns butiker med allt från läckra frukter, exotiska grönsaker och färgglada tyger.

City of Sails

Auckland är omgivet av vatten och det är alltid många segelbåtar i bukten utanför staden. Tack vare det är staden också känd som City of Sails. Åk på en segeltur med en utav turbåtarna där du beronde på turens längd, antingen håller dig strax utanför staden eller också åker ut till de omkringliggande obebodda vulkanöarna. Där kan du promenera över den stelnade lavan och njuta av den facinerande naturen. Ett annat utflyktsmål med båt är stadsdelen Devonport, där du hittar små gallerier och viktoriansk arkitektur. Du kan också spendera några dagar på stranden och njuta av sol och surfing i vågorna. 

Boka resa till Nya Zeeland och Auckland

Vi hjälper dig med din drömresa, oavsett om det är något av våra färdiga reseförslag eller en skräddarsydd resa helt efter dina önskemål du vill boka.

Bjergudsigt over Christchurch, New Zealand
Resor till Christchurch

Res till Nya Zeelands södra ö och upplev höga berg, djupa fjordar och trevliga småstäder. 100% skräddarsytt eller färdigt reseförslag - du väljer!

Sydön på Nya Zeeland

Det är på Sydön på Nya Zeeland som naturen visar sig från sin mest dramatiska sida. Sydöns natur är extremt varierad. Mitt på ön reser sig Nya Zeelands högsta berg Mount Cook över barrskogarna och de spegelblanka sjöarna. Nationalparken Abel Tasman bjuder in till vackra vandringar längs med den subtropiska kusten till små undangömda stränder. I Fiordland National Park ligger Milford Sound som är Nya Zeelands mest kända fjord, men även lillebrodern Doubtful Sound. Passa på att njuta av landskapen från en båt eller kanske en kajak. Längs med Sydöns västkust ligger flera glaciärer som väntar på att bli utforskade. 

Ett rikt djurliv

Även djurlivet på Sydön är rikt. Upplev fåglar på Steward Island, se pingviner strax utanför Dunedin, kom hisnande nära havets stora kolosser på en valsafari från Kaikoura eller varför inte simma med lekfulla delfiner i deras naturliga miljö strax utanför Akaroa. 

Härliga städer, viner och varma källor

Resor till Sydön bjuder förstås på mer än bara natur. Christchurch är en trevlig stad med brittiska anor, Dunedin stoltserar med landets enda slott och i Quenstown märks adrenalinsuset från den långa rad av actionaktiviteter som staden erbjuder. Vinälskare bör avsätta ett par dagar till att provsmaka vitvinerna i Marlborough och efter det njuta av de varma källorna i Hamner Springs

Boka resa till Nya Zeeland och Sydön

Vi hjälper dig med din drömresa, oavsett om det är något av våra färdiga reseförslag eller en skräddarsydd resa helt efter dina önskemål du vill boka.

Karta

Dag för dag

Utforska Nya Zeeland i hobbitarnas fotspår och upplev samtdigt några av landets största sevärdheter.

Dag 1-2: Avresa via Asien

Dag 1: Avresa från Sverige till Nya Zeeland.

Dag 2: Mellanlandning i Asien. Här finns möjlighet att lägga till en övernattning om man vill (mot tillägg). Fråga er resesäljare om olika alternativ.

Dag 3: Ankomst Auckland

Ni ankommer på dagen till staden Auckland på Nordön. Efter framgångssagan med Sagan om ringen filmerna omtalas nu även Nya Zeeland som Middle Earth som är hemland för hobbitar, älvor, orcher och dvärgar. På flygplatsen möts ni upp av en representant från Rest New Zealand och blir sedan körda till ert hotell. Resten av dagen är på egen hand i Auckland.

Dag 4: Waitomo

I dag hämtar ni upp er bil och äventyret kan börja. Efter att ha kört genom det frodiga och böljande landskapet utanför Auckland kommer ni till er första destination som är surfstaden Raglan. På eftermiddagen kan ni besöka de stora grottorna vid Waitomo. Här finns det möjlighet att se de fascinerande glow worms samt att prova Black Water Rafting om man är sugen på äventyr.

Distans: ca 3 timmars körning. 180 km från Auckland till Waitomo via Hamilton.

Dag 5: Hobbiton och Rotorua

Dagen startar med ett besök i Matamata där Hobbiton ligger. Här är det förbokat och inkluderat en guidad rundtur som tar er till "The Shire". Upplev utsikten från fönstren i de små hobbit-husen och gå ett varv runt det stora Party-trädet där själva Bilbo spatserade runt i Sagan om Ringen. Efter ert besök i Hobbiton kör ni vidare till Rotorua som även är känd för att vara knutpunkten för maorikulturen och den geotermiska aktiviteten. Vi rekommenderar en Maori-show på kvällen med en traditionell Hangi middag.

Distans: ca 210 km

Dag 6: Ohakune via Tongariro National Par

På vägen från Rotorua till Tongariro National Park rekommenderas ett besök på Wai-o-tapu Thermal Wonderland eller Waimangu Volcanic Valley. På en klar dag får ni spektakulära vyer från Lake Taupo mot vulkanerna som reser sig i Tongariro National Park. Senare på dagen framme vid Whakapapa i Tongarito National Park väntar Mordor. Härifrån är det fin utsikt till Mount Ngauruhoe som i filmens värld är mer känt som Mount Doom. De karga naturscenerna är otroligt vackra.

Distans: ca 220 km

Dag 7: Heldag i Ohakune

För att få den totala upplevelsen av området där Mordor spelades in rekommenderar vi att ni genomför Tongariro Crossing. Det är en populär och väldigt vacker vandringsled genom nationalparken. Ni vandrar genom ombytligt landskap förbi två aktiva vulkaner. Upplev de kalla turkosa bergsjöarna, flytande lava och varma källor längs vägen. Känns denna 7-8 timmars vandring lite väl ansträngande så kan man istället utforska området med bil och köra till de olika inspelningsplatserna.

Dag 8: Kapiti Coast

Vi rekommenderar en raftingutflykt med gummibåt på floden Rangitikei. Denna tur avslutas på platsen där inspelningen på floden Anduin ägde rum. Vid Mangaweka Mokai Gorge finns det en 80 meter djup klyfta. Enda sättet att uppleva denna plats är via båt eller kajak. På eftermiddagen kan ni besöka Waiarere Forest där Trollshaw Forest och Osgilath Wood blev inspelat.

Distans: ca 230 km

Dag 9: Wellington

Färgstarka Otaki Gorge där Lothlorien filmades, är väl värt ett besök. Därefter kör ni vidare söderut med The Shire i backspegeln mot Nya Zeelands huvudstad Wellington.
I Wellington föreslår vi en guidad stadsrundtur eller bara en avslappnad eftermiddag flanerande längs med hamnen. Nationalmuseet Te Papa kan verkligen rekommenderas.

Distans: ca 50 km

Dag 10: Wellington

I dag är den guidade turen 'Lord of the Rings' inkluderad och dagen går helt och hållet i filmens fotspår. Ni kommer besöka många kända platser från filmerna och det är bland annatGardens of Isengard, Minas Tirith, Helms Deep och Weta Cave. Peter Jacksons filmsällskap Wingnut Films har huvudkontor i Lower Hutt och detta besöks givetvis också. De största och mest detaljerade delar av filmerna blev skapade och inspelade här.

Dag 11: Nelson

Nu är dags att utforska Sydön och fler imponerande naturliga underverk. Färjeöverfarten mellan Nordön och Sydön är en av dem. Från Picton, som ni ankommer till på Sydön, rekommenderas ni att köra via Queen Charlotte Drive till Nelson. I Nelson bör ni besöka Jens Hansen Gold & Silversmith som är den smed som designade och skapade ringarna till filmen.
Bilen lämnar ni lämnar in på terminalen i Wellington och en ny bil hämtas upp när ni kommer till Picton. Bagaget checkar ni in i Wellington och hämtar ut det vid terminalen i Picton.

Distans: ca 110 km + färjelverfart ca 3,5 timme

Dag 12: Heldag i Nelson

Två av de mest spektakulära landskap från Sagan om Ringen finns i Kauhurangi National Park. Vi föreslår en flygtur över nationalparken och då får ni möjlighet att se bland annat Takaka Hills som bättre är känt som Chestwood Forest, Mount Olympus ochMount Owen i filmerna.

Ett annat alternativ är en utflykt till Abel Tasman National Park där man kan vandra på fina leder eller paddla kajak i vackra vikar.

Dag 13: Paparoa National Park & Punakaiki

Idag börjar ni dagen med att köra den snirklande vägen via Buller Gorge till den lite vilda västkusten. Förslagsvis kan ni också göra ett litet stopp vid Westport och Cape Foulwind för att besöka en stor sälkoloni. Se gärna solnedgången från Pancake Rocks.

Distans: ca 280 km

Dag 14: Franz Josef Glaciären

Samhällena Greymouth och Hokitika är kända för sin Jade i Nya Zeeland. Passa på och besök en aktiv verkstad på vägen och köp eventuellt några souvenirer med hem. Den Nya Zeeländska västkusten är spektakulär med sitt skiftande landskap med både regnskog och karg kust.

Det finns flera möjligheter till aktiviteter denna dag och ni kan bland annat prova en Jet Boat tur från Whataroa eller paddla kajak vid Okarito. Både Franz Josef och Fox glaciärerna är väl värda ett besök.

Distans: ca 230 km

Dag 15: Wanaka

I det ögonblick som vägen svänger av från kusten och beger sig in i landet kommer nästa inspelningsplats The Misty Mountains. Staden Wanaka är ett trevlig mellanstopp på vägen till Queenstown. Lägg ett besök på Puzzle World där ni får uppleva hur några scener från filmerna blev inspelade. Vänd sedan blicken mot alptopparna och ni känner säkert igen från landskapet där Isengard blev räddad. Avsluta dagen med en välförtjänt ale på The Prancing Pony.

Distans: ca 360 km

Dag 16-17: Heldagar i Queenstown

De kommande två dagarna spenderas i Queenstown,även kallad adrenalinkickens huvudstad. Staden är vackert belägen i en dal vid Lake Wakatipu och är omgiven av vackra berg. Queenstown är Nya Zeelands mest populära turistdestination. Här erbjuds flertalet halv- eller heldagsturer till flera inspelningsplaster från filmerna. Njut av en eller flera adrenalinfyllda aktiviteter som staden erbjuder. Det kan bland annat vara jet boat, bungy jump eller skydiving. I Queenstown är det full aktivitet året runt. På vintern besöks staden av skidåkare från hela världen och på sommaren kan man njuta av skön sommarvärme upp mot 30 grader.

Dag 18: Te Anau

Vägen till Milford Sound tar er genom Eglington och Hollyford Valley. Framme vid fjorden kan ni se fram emot utsikten till de 1000 meter höga berget Mitre Peak. Ni kommer även ut på fjorden på en inkluderad minikryssning och därefter kör ni tillbaka till Te Anau. Med den täta skogen på bergssidorna och de djupa fjordarna är det inte svårt att se varför detta område blev valt att representera Middle Earth.

Distans: ca 410 km

Dag 19: Te Anau

I dag kör ni mot Lake Manapouring och därefter till Waiau River som användes för att representera den majestätiska Anduin River. Välj mellan att göra ett eller flera stopp längs med floden från Te Anau till Manapouri. Ett annat alternativ kan vara att åka på en dagskryssning på fjorden i Doubtful Sound. Vill ni sluta av dagen med en annorlunda upplevelse rekommenderar vi att prova en helikoptertur över området.

Dag 20: Twizel

Nu beger ni er in i hjärtat av Sydön. Ni kör längs med floden Kawarau River där Pillars of the Kings spelades in. Här är det fridfullt och idylliskt. Njut av naturen i centrala Otago, som regionen heter, där alla fyra årstider är mycket tydligare än i de andra regionerna.

Distans: ca 360 km

Dag 21: Utflykt till Lake Tekapo

Området omkring Twizel var den perfekta platsen att filma scenerna till Edoras och The Battle of the Pelennor Fields. Det finns möjlighet att besöka området med en lokal guide från Twizel. Därefter kan ni köra längs den turkosa sjön Lake Pukaki till Nya Zeelands högsta berg Mount Cook. Här finns flertalet vandringsleder både korta som långa. Dessa är väl markerade och kan med fördel vandras utan guide. Dagen avslutas i Lake Tekapo där den berömda Church of the Good Shepherd finns.

Distans: ca 170 km

Dag 22: Christchurch via Mt Hutt

I dag finns det ännu en möjlighet för att besöka några inspelningsplatser. Via en raftingtur på Rangitikei River kommer ni förbi både Edoras och Meduseld. Alternativt kan ni ta bilen och köra upp på toppen av Mount John nära Lake Tekapo och njuta av en fantastisk utsikt. Resan går sedan vidare över Canterbury Plains till Christchurch.

Distans: ca 180 km

Dag 23: Christchurch

Idag finns en hel dag att göra någon dagsutflykt till exempelvis Kaikoura och se valar eller till Akaroa för att simma med delfiner. Annars kan du bara stanna i Christchurch och antingen upptäcka stadens attraktioner eller bara sätta dig på ett kafé med en kopp kaffe och summera resans alla upplevelse

Dag 24-25: Hemresa

Dag 24:I dag lämnar ni tillbaka bilen på Christchurch flygplats innan det är dags att vinka farväl till Middle Earth.
Det bra att förlänga resan och lägga till extra nätter eller om ni vill ha något extra stopp på vägen hem. Kanske göra ett stopp i Sydney eller Asien? Hör med er resesäljare om olika alternativ.

Dag 25: Välkommen hem!

Se alla dagar

Prisexempel

25 dagar från 46.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
Mad - gourmet.jpg

Wellington för matälskare

Testa några av Wellingtons bästa restauranger på en matsafari runt staden med en matkunnig guide.

1 dag från 2.680 kr

New Zealand - North Island - Auckland - Waiheke Island - Vinmark (5).jpg

Vintur till Waiheke Island

Upplev tre olika vingårdar med hög kvalitet - Mudbrick, The Goldie Room och Te Whau Vineyards.

1 dag från 1.090 kr

New Zealand - South Island - Christchurch - Art Museum - Sporvogn

Spårvagnsmiddag i Christchurch

Njut av en god 4-rätters middag i en rullande restaurang i central Christchurch.

3 tim från 920 kr

New Zealand - South Island - Marlborough - Vinmarker (2).jpg

Upplev Marlboroughs viner

Åk på en vingårdstur i Marlborough och smaka lokalproducerat nyzeeländskt vin.

7 tim från 1.190 kr

New Zealand - North Island - Tongariro National Park - Tongariro Crossing-Hiking (4).jpg

Halvdagstur i Tongariro

Upplev det vulkaniska landskapet i Tongariro på en halvdagsutflykt till den berömda nationalparken.

5 tim från 1.550 kr

Stadsutsikt över Auckland från Mount Eden, Nya Zeeland

Stadsrundtur & båtutflykt

Denna utflykt kombinerar en guidad stadsrundtur med en båtutflykt i Aucklands hamn.

1 dag från 910 kr

New Zealand - South Island - Fiordlands - Milford Sound (12)_0

Dagstur Milford Sound

En oförglömlig båttur väntar på den fantastiska fjorden Milford Sound, som ligger på Nya Zeelands sydö.

1 dag från 1.390 kr

New Zealand - North Island- Hawkes Bay - Vin

Vin och utsökt mat i Hawkes Bay

Fantastiska viner, god mat och vacker natur väntar på denna resa genom Nordöns vinområde.

5 tim från 2.390 kr

New Zealand - North Island - Auckland - Skyline

Best of Both Worlds

Denna utflykt kombinerar en stadsrundtur i Auckland med regnskogsvandring och maorikultur.

1 dag från 1.790 kr

AdobeStock_174434670-milford.jpeg

Milford Sound med övernattning

Njut av en fanstastisk båttur på vackra Milford Sound med övernattning i dubbelhytt.

2 dagar från 3.990 kr

New Zealand - South Island - Abel Tasman National Park - Kajak (5)_0

Abel Tasman Walk and Kayak

Se Abel Tasman National Park små bukter, stränder och vikar till fots och med kajak.

1 dag från 1.570 kr

New Zealand - North Island - Northland - Cape Reinga - Fyrtårn (6).jpg

Cape Reinga & 90 Mile Beach

Följ med på en heldags guidad tur till 90 mile Beach och Cape Reinga på Nordöns spets.

1 dag från 1.080 kr

New Zealand - North Island - Rotorua - Maori (10).jpg

Hangimiddag & maori-konsert

Följ med på en riktig Maorifest och upplev traditionerna i den mytomspunna kulturen.

5 tim från 950 kr

Albatrosser og pingviner, New Zealand

Albatrosser & Pingviner

Otagohalvön utanför Dunedin är ett paradis för naturälskare med bland annat albatrosser och pingviner.

5 timmar från 1.150 kr

New Zealand - Nordoeen - Auckland (2).jpg

Segeltur i Auckland

Se Auckland från vattnet och njut av utsikten över bukten och alla segelbåtar.

2 tim från 750 kr

New Zealand - Sydoen - Nomad - ringenes herre - flod

I sagan om ringens fotspår

Följ med på en storslagen expedition med fyrhjulsdrivna fordon genom Queenstowndalens bergslandskap.

1 dag från 2.990 kr

New Zealand - South Island - Kaikoura - Hval_0.jpg

Delfin och valsafari

Båttur från Aucklands hamn där delfin - och valskådning samt fågelliv står i fokus.

5 tim från 1.290 kr

New Zealand - South Island - West Coast - Franz Josef Glacier (4).jpg

Helikoptertur Franz Josef-glaciären

Flyg helikopter över Franz Josef glaciären och få chans att vandra uppe på isen på glaciärens topp. 

4 tim från 3.725 kr

New Zealand - South Island - Abel Tasman National Park - Kajak (9).jpg

Abel Tasman till fots

Vandra och upplev under tre dagar den fantastiska naturen i Abel Tasman National Park.

3 dagar från 11.600 kr

Rotorua area

Vulkaner och regnskog

Upplev Nordöns förunderliga natur med kratersjöar, klippor och regnskog på denna heldagstur.

1 dag från 2.950 kr

New Zealand - South Island - Queenstown - Dampbåd.jpg

Ångbåt och middag från Queenstown

Åk på ångbåtstur från Queenstown och avnjut en läcker barbeque-middag i vacker miljö.

4 tim från 990 kr

New Zealand - Nordoen - Blue Duck Station - bjerg

Farmstay på Blue Duck Station

En vistelse på Blue Duck Station bjuder på upplevelser med 4WD och båt samt självklart på hästryggen. 

3 dagar från 1.990 kr

New Zealand - South Island - Fiordlands - Doubtful Sound (9)_2

Dagstur Doubtful Sound

Upplev mystiken och den fantastiska naturen i Doubtful Sound på denna båtutflykt.

1 dag från 2.390 kr

Vandring i Tongariro Alpine Crossing National Park, New Zealand

Guidad cykeltur i Tongariro

Cykla genom Tongariros spektakulära natur med guide och se berg, regnskog och vulkaner.

4 tim från 1.590 kr

New Zealand - South Island - Canterbury Region - Kiwirail - Tranz Alpine - Staircase Viaduct.jpg

TranzAlpine

Åk på en av Nya Zeelands vackraste tågsträckor med Tranz Alpine som går tvärs över Sydön.

5 tim från 1.630 kr

New Zealand - delfin.jpg

Simma med delfiner i Akaroa

På denna utflykt får du möjligheten att simma med Nya Zeelands nyfikna delfiner.

1 dag från 2.235 kr

New Zealand - South Island - Fiordlands - Doubtful Sound (7)_0

Doubtful Sound med övernattning

Njut av en fantastiskt båttur på Doubtful Sound med övernattning i dubbelhytt och god mat.

2 dagar från 4.990 kr

New Zealand - North Island - Waikato - Hobbiton (4).jpg

En dag i Hobbiton

Besök "The Shire" från både Hobbit och Sagan om Ringen filmerna på denna tur till Hobbiton.

5 tim från 930 kr

New Zealand - Nordoeen - Hole in the Rock

Båttur till Hole in the Rock

Med en katamaran besöks den spektakulära klippformationen Hole in the Rock

5 tim från 840 kr

New Zealand - North Island - Waikato - Waitomo - Spirit Cave.jpg

Waitomo Caves

Se de magiska lysmaskarna i Waitomo Caves stora grottsystem på Nya Zeelands norra ö.

1 dag från 480 kr

New Zealand - South Island - Fiordlands - Milford - Scenic flight_0

Milford Sound med flyg

Följ med på dagsutflykt till Milford Sound med flyg och spektakulär fjordkryssning.

1 dag från 4.090 kr

New Zealand - South Island - Kaikoura - Hval (3).jpg

Valsafari från Kaikoura

Se valar, delfiner och sälar på denna spännande valsafari från Kaikoura. Hela 95% chans att få se valar!

4 tim från 1.150 kr

New Zealand - sydøen - routeburn track

Routeburn Track

Njut av en guidad vandring på Routeburn Track, en de bästa vandringslederna på Nya Zeeland.

1 dag från 1.390 kr

New Zealand - Sydøen - Milford sound - delfin

Simma med delfiner i Kaikoura

Drömmen att få simma med delfiner kan uppfyllas bland annat i Kaioura på denna tur.

4 tim från 1.390 kr

New Zealand - North Island - Tongariro National Park - Tongariro Crossing-Hiking.jpg

Tongariro National Park

Upplev Tongariros vulkaniska landskap på en härlig dagsvandring tillsammans med en kunnig guide.

1 dag från 2.090 kr

New Zealand - South Island - West Coast - Fox Glacier - Gletsjer - Vandring_0

Helikoptertur till Fox Glacier

Flyg helikopter över Fox Glacier på Sydön på Nya Zeeland och glaciärvandra på toppen.

4 dag från 3.320 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
New Zealand - South Island - Queenstown - Lake Wakatipu (10)_0

Nya Zeelands pärlor

 • För dig som ställer höga krav
 • Vackra lodger och B&Bs
 • Spännande upplevelser

28 dagar från 55.900 kr

Nya Zeeland med husbil

Nya Zeeland med husbil

 • Husbil ger frihet
 • Perfekt för familjen
 • Naturupplevelser

26 dagar från 30.500 kr

New Zealand - South Island - Bjerge - Vej

Nya Zeelands Bästa

 • Upplev Nya Zeeland med bil
 • Massor av upplevelseförslag
 • Flera boendealternativ

25 dagar från 39.900 kr

4x4 South Island 3.jpg

Nya Zeeland runt med 4WD

 • Kör-själv med 4 WD
 • Kom bort från turistströmmen
 • Övernattning på små lodger

25 dagar från 44.100 kr

Vit sandstrand med palmer och turkost vatten, Cook

Jorden runt - Japan, Nya Zeeland, Cooköarna & USA

 • Storstad
 • Naturupplevelser
 • Sol & bad på Cooköarna

34 dagar från 46.800 kr

rsz_wein_blenheim_nz_2

Vin och natur på Nya Zeeland

 • Fokus på fantastiska vinområden
 • Härliga naturområden
 • God mat och bra boenden

21 dagar från 40.500 kr

New Zealand - Fårfarm - Natur - Bjerge (2).jpg

Nya Zeeland runt

 • 4 veckor med hyrbil
 • Gott om tid att utforska landet
 • Förbokat boende
   

30 dagar från 47.900 kr

Resor till Cooköarna

Nya Zeeland och Cooköarna

 • Husbil på Nya Zeeland
 • Sol & bad på Cooköarna
 • Perfekt för familjen

26 dagar från 38.100 kr

Grön ö i Stilla havet, Fiji

Nya Zeeland med Hongkong och Fiji

 • Storstaden Hongkong
 • Rundresa i New Zealand
 • Sol & bad på Fiji

20 dagar från 43.500 kr

maui river & beach NZ 1617 Christchurch Region South Island 2500wpx

Nya Zeeland & Australien kombo

 • Kör-själv i Nya Zeeland
 • Storstad, strand och natur
 • Pulserande Sydney
   

28 dagar från 39.900 kr

Dubai - ørken

Dubai, Nya Zeeland och Bali

 • Storstadsupplevelser i Dubai
 • Nya Zeelands vackra natur
 • Avkoppling och kultur på Bali

24 dagar från 42.500 kr

New Zealand - North Island - Bay of Plenty - Udsigt_1

Kryssning Nya Zeeland och Sydney

 • Kryssa runt vackra Nya Zeeland 
 • Upplev fjordar och glaciärer
 • Besök Operahuset i Sydney
   

20 dagar från 32.900 kr

New Zealand - South Island - Fiordlands - Milford Sound (12)_0

Nya Zeeland med bil och husbil

 • Res med både bil och husbil
 • Läckra vinturer längs vägen
 • Vulkaner, glaciärer och stränder

23 dagar från 33.100 kr

bike nz.jpeg

Bike and Drive Nya Zeeland

 • Kör med en 4WD
 • Upplev på mountainbike
 • Annorlunda & aktiv resa

27 dagar från 61.900 kr

hike nz panorama.jpeg

Hike and Drive Nya Zeeland

 • Vandringsupplevelser
 • Kör fyrhjulsdrivet
 • Boende på B&Bs

28 dagar från 54.900 kr

Bay of Islands - New Zealand.jpeg

Gruppresa Nya Zeelands kontraster

 • Gruppresa med guide
 • Många av Zeelands höjdpunkter
 • Många måltider och upplevelser

20 dagar från 53.600 kr

New Zealand Golf 1.jpg

Golfresa till Nya Zeeland

 • Unik golfresa till Nya Zeeland
 • Hotell och golfbanor i världsklass
 • Naturupplevelser

25 dagar från 79.900 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png