^
  • Resor till Wellington och Martinborough

  • Resor till Wellington och Martinborough

  • Resor till Wellington och Martinborough

  • Resor till Wellington och Martinborough

Resor till Wellington och Martinborough

Besök Nya Zeelands huvudstad Wellington varifrån du också kan utforska vindistriktet Martinborough. Kontakta oss så skräddarsyr vi din resa hit!

Huvudstaden

Sedan 1865 har Nya Zeelands huvudstad hetat Wellington och har idag ca 330.000 invånare. Staden ligger på Nordöns sydligaste spets, omgiven av gröna böljande kullar, och det är lätt att ta sig runt och se sig om.

Bikupan

Ta den berömda Cable Lane, som är en slags spårvagn, till de högt belägna stadsdelarna. Härifrån har du en fantastisk utsikt över staden och hamnen. I Wellingtons norra del hittar du regerings -  och parlamentsbyggnaden, som också går under namnet 'bikupan', tack vare sin unika form. I andra änden av staden hittar du istället små, fina trähus som tidigare tillhört arbetare och soldater. Allt det här får man besöka på en guidad stadsrundtur i staden. 

Te Papa Tongarewa

För att få veta mer om landets historia, kultur och natur rekommenderar vi varmt ett besök på Nya Zeelands nationalmuseum, Te Papa Tongarewa. Museet ligger vid vattnet och bjuder dess besökare på en visuell och sinnlig presentation av Nya Zeeland. Med imponerande teknik och fantastiska utställningar imponerar museet både stora och små. 

Martinborough

Öster om huvudstaden hittar du den frodiga dalen Wairarapa. Här betar fåren på de mjuka, gröna kullarna, och i området kring staden Martinborough står vinrankorna uppradade. Besök till exempel Martinborough Vineyard, Murd James Estate eller Palliser Estate, och lär dig hur vinproduktionen går till. Deras specialitet är Pinot Noir med mjuka, delikata toner av plommon, körsbär och andra sorters mörka bär, så se till att inte åka härifrån utan ett smakprov! Du kan också hyra en cykel och cykla runt till de olika lokala vingårdarna som ligger nära inpå varandra i området. 

Boka resa till Nya Zeeland, Wellington och Martinborough

Vi hjälper dig med din drömresa, oavsett om det är något av våra färdiga reseförslag eller en skräddarsydd resa helt efter dina önskemål du vill boka.

Ring oss på 0775-888 088 eller maila en förfrågan på pris och resrutt här.

Reseförslag

Reseförslag