New Zealand - South Island - Fiordlands - Milford Sound (12)_0

Nya Zeeland med bil och husbil

Utforska Nya Zeeland med både bil och husbil omgiven av vacker natur, vänlig befolkning och inte minst god viner i massor.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

23 dagar från 33.100 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

En fantastisk resa till Nya Zeeland väntar dig där du får uppleva det bästa av både Nord - och Sydön. Nordön utforskar du med hyrbil och du kan bland annat se fram emot vinupplevelser på Waiheke Island och avkoppling på de vackra stränderna på Coromandelhalvön. Härifrån åker du vidare till termiska Rotorua med sprutande gejsrar och spännande maorikultur innnan det är dags för Napier i Hawkes Bay, där ännu en härlig vintur väntar. Du flyger sedan från Wellington till Christchurch som ligger på den södra ön. Där hämtar du upp en husbil som kommer vara ditt hem de närmaste tio dagarna. Upplev alla Sydöns höjdpunkter, så som Abel Tasmans små fina vikar, glaciärerna längre söderut på västkusten, de fantastiska landskapen i Fiordland samt Queenstowns många roliga aktiviteter. Möjligheterna är många, och vi hjälper dig självklart att planera resan helt enligt dina önskemål.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Karta

Dag för dag

Utforska Nya Zeeland med både bil och husbil omgiven av vacker natur, vänlig befolkning och inte minst god viner i massor.

Dag 1: Avresa Sverige

Du lämnar Sverige och flyger mot Nya Zeeland och äventyret på andra sidan jordklotet!

Dag 2: Ankomst Auckland

Sent på kvällen landar du i Nya Zeelands största stad Auckland på Nordön. Du tar dig in till ditt hotell i centrum och checkar in.

Dag 3: Auckland

Idag väntar en underbar dag på Waiheke Island. Njut av den 40 minuter långa båtturen från Auckland till ön, där tempot är ett helt annat än i Auckland. Dessutom är temperaturen något högre, så här produceras vin i stora mängder. Första stoppet är på Mudbrick Vineyard där de passionerade vinproducenterna ger dig en bra introduktion till öns viner. Givetvis får du också smaka på den senaste skörden. Därefter väntar en vinprovning på öns äldsta vingård, The Goldie Room. Det sista stoppet görs på vingården Te Whau, känd för sina utsökta kvalitetsviner. Vingården har också en mycket bra restaurang som ligger i en arkitektroniskt vacker byggnad med fantastisk utsikt. Härefter har du resten av dagen på egen hand. Du kan antingen välja att besöka fler vingårdar eller bara njuta av öns natur på en vandring. Kanske väljer du att åka tillbaka till Auckland och Ponsonby Road där du hittar en mängd affärer, restauranger och kaféer.

Dag 4: Auckland – Coromandel

Idag hämtar du din hyrbil och kör mot Coromandelhalvön. Halvön är en sann nyzeeländsk pärla, känd för sin vilda och orörda natur. Bara några få vägar leder genom det frodiga landskapet, och det finns massor att se och göra.

Dag 5: Coromandel

Gör ett stopp vid Hot Water Beach på halvöns östkust, där varma källorna ligger gömda strax under sanden, redo att grävas upp till egna små termiska badkar. Och glöm inte att besöka den vackra klippformationen Cathedral Cove. Inte långt därifrån ligger också Cooks Bay, där Captain Cook 1769 för första gången hissade den engelska flaggan och gjorde anspråk på landet. Förutom den historiska betydelsen är det en helt underbar strand.

Dag 6: Coromanel – Rotorua

Från de vackra stränderna går resan söderut mot Rotorua, en stad rik på både vacker natur och kulturella upplevelser. Området är nog mest känt för sin livliga geotermiska aktivitet vilken sprider en karakteristisk lukt av svavel i luften. Som tur är vänjer man sig förvånansvärt snabbt vid lukten. Stora lerpölar bubblar, det ryker ur sprickor i marken och gejsrar skickar upp kaskader av hett vatten mot skyn. Det här är ett spännande område och det finns många olika sätt att utforska det på. Följa med på en guidad tur, vandra cykla mountainbike eller paddla kanot är några sätt.

Dag 7: Rotorua – Napier

Resan tar dig vidare söderut till Hawke's Bay och staden Napier. Hawke's Bay är främst känt för sin vinproduktion. Här täcker vinrankorna de mjuka kullarna och både stora och små vingårdar ligger utspridda i det vackra landskapet. Här kan du gå på vinprovning, äta god mat och få mycket intressant information om vinerna.

Dag 8: Napier

På eftermiddagen idag väntar en guidad vintur som tar dig genom det kuperade gröna landskapet. Guiden kan området utan och innan och kan utmed vägen berätta en massa om både regionen och de många goda vinerna som produceras här. Det första stoppet är Vidal, där vinprovning och en lättare måltid väntar. Inte långt därifrån ligger Te Mata Peak där du kan njuta av vacker utsikt och solnedgång med ett glas champagne i handen. Fortsätt vidare till Craggy Range eller Elephant Hill där middag serveras ackompanjerad av ett glas lokalproducerat vin. Kvällen avslutas på landets äldsta och mest anrika vingård, The Mission Estate. Här kan du avnjuta efterrätten och ett av gårdens berömda dessertviner.

Dag 9: Napier – Wellington

Resan fortsätter idag mot Wellington, Nya Zeelands huvudstad. Här hittar du bland annat nationalmuseet Te Papa Tongarewa, där avancerad datateknik och audiovisuella hjälpmedel säkerställer ett museumsbesök utöver det vanliga. Njut av några timmar här och avsluta med en trevlig middag på någon utav stadens många bra restauranger.

Dag 10: Wellington

Du har hela dagen att utforska Wellington. Exempelvis kan du ta vägen om Mount Victoria, där du har en fantastisk utsikt över staden, hamnen och de mjuka gröna kullarna bora i fjärran. Eller hoppa på en historisk spårvagn till den charmiga förorten Kelburn, vars restauranger är fyllda av fantastiska lokalproducerade råvaror från jordbruksmarker i norr och läckerheter från havet i söder.

Dag 11: Wellington – Christchurch

Idag lämnar du din hyrbil i Wellington och tar istället flyget vidare mot Christchurch på Sydön. Här väntar istället en husbil som kommer att bli ditt hem för de kommande tio dagarna.

Dag 12-21: Rundresa på Sydön i husbil

Nu väntar ett husbilsäventyr på Nya Zeelands sydö. Det finns många spännande saker att uppleva, så vi föreslår att du planerar din resrutt hemifrån och bokar campingplatserna i förväg för att se till att du kan utnyttja dagarna på bästa möjliga sätt.

Vi rekommenderar att du tar vägen upp till Abel Tasman National Park på norra Sydön. Nationalparken erbjuder några av de vackraste kustlandskapen i hela Nya Zeeland och här kan du vandra, paddla kajak eller bara koppla av på en härlig sandstrand. Längre söder hittar du glaciärerna Fox och Franz Josef. Det är en oförglömlig upplevelse att gå runt på de enorma ismassorna som slingrar sig ända ner till den tempererade regnskogen.

Och missa inte Queenstown. Här hittar du ett stort utbud av roliga och adrenalinskapande aktiviteter som bungy jump, zip-line eller jet boating. Inte långt från Queenstowns actionpackade aktiviteter ligger dess totala motsats; nämligen den rofyllda Fiordland National Park. Upplev området på en båttur på fjordens lugna vatten, omgiven av branta bergssidor täckta av mossa, ormbunkar och gigantiska träd. Bergstopparna sträcker sig högt upp i skyn och vattenfall forsar ner längs de branta klippväggarna.

Det finns oändliga möjligheter och aktiviteter att förgylla resan med, och vi hjälper dig naturligtvis mer än gärna med fler rekommendationer kring vad du kan uppleva på din resa.

Dag 22: Avresa från Christchurch

Din resa genom Nya Zeeland är till ända och det har blivit dags att lämna husbilen och flyga tillbaka till Sverige igen.

Dag 23: Ankomst Sverige

Du landar i Sverige igen efter en resa full av intryck och spännande upplevelser!

Se alla dagar

Prisexempel

23 dagar från 33.100 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png