New Zealand - Fårfarm - Natur - Bjerge (2).jpg

Nya Zeeland runt

Upplev natursköna Nya Zeeland med hyrbil! Stanna vid fascinerande glaciärer, se höga berg, gröna dalar och djupa fjordar på denna heltäckande resa till magiska Nya Zeeland!

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

30 dagar från 47.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Nya Zeeland är ett paradis att köra på egen hand i. Avstånden är små, vyerna fantastiska och det finns stor variation av övernattningsmöjligheter.

Du får Nordöns fantastiska skogar, härliga stränder och spännande maorikultur. Sydön i sin tur bjuder på tvära kast mellan glaciärer, berg och fjordar, men också gröna och böljande landskap.

Här finns gott om tid att på egen hand uppleva detta fantastiska land. Boendet är bokat och resan är kryddad med några av de mest populära utflykterna. Fler utflykter hittar du längre ner på sidan och du kan lägga till de upplevelser som du absolut inte vill missa.

Detta är en resa som täcker in nästan varje hörn för att du ska kunna uppleva fantastiska Nya Zeeland på allra bästa sätt!

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Höjdpunkter på resan

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

 Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Envira Amazonia REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet "Envira Amazonia REDD+" kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till. 

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien. 

CO2 certificateCO2 certificate 2

Yacht i en bugt i Abel Tasman National Park, New Zealand
Resor till Abel Tasman och Marlborough

Sydöns nordligaste del bjuder på både paradissträder och vinrankor så långt ögat kan nå. Kontakta oss så skräddarsyr vi din resa hit!

Njut av både stad & natur

Här på Sydöns norra del ligger dess näst största stad Nelson, som bjuder på ett härligt klimat och en avslappnad atmostär. Inte långt härifrån ligger nationalparken Abel Tasman, som trots sin ringa storlek drar till sig en mängd besökare varje år. Många vill uppleva parkens frogiga, gröna skog, vita stränder och vackra bukter med inbjudande klart vatten. Ett bra sätt att uppleva området på är till fots, och det finns många vandringsleder du kan göra både på egen hand eller organiserat i grupp. Här finns en mängd trevliga lodger att övernatta på för den som vill vara ute lite längre. Att se parken från vattnet är också en upplevelse, och det gör du bäst i en kajak eller på en segeltur i katamaran. Det finns flera ställen att gå iland på för att bada eller gå på upptäcksfärd. 

Marlborough

Inte långt från Abel Tasman ligger vinområdet Marlborough, som i allra högsta grad bidragit till att sätta nyzeeländskt vin på världskartan. Området är glest befolkat så det finns gott om plats för de kilometerlånga rader av vinrankor som pryder landskapet här. Här finns inte mindre än 20 vingårdar, och de flesta är öppna för besökare och du kommer att tas emot med öppna armar om du tittar in. Du kan också välja att göra en guidad tur runt vingårdarna tillsammans med en kunnig guide och få både smaka på och lära sig mer om vinet som produceras här.

Boka resa till Nya Zeeland, Abel Tasman och Marlborough

Vi hjälper dig med din drömresa, oavsett om det är något av våra färdiga reseförslag eller en skräddarsydd resa helt efter dina önskemål du vill boka.

panoramaudsigt over Queenstown, New Zealand
Resor till Queenstown

Nya Zeelands äventyrsstad nummer ett bjuder på upplevelser av alla de slag som får adrenalinet att flöda. Kontakta oss så skräddarsyr vi din resa hit!

Kontraster i Queenstown

Queenstown är en riktigt trevlig stad med en härlig stadskärna fylld av restauranger, kaféer och butiker. Det är dock inte det Queenstown är mest känt för. Här finns nämligen ett enormt utbud av actionfyllda aktiviteter, där bungy jump kanske är den mest kända. Även rafting, jet boating eller vandring kan du göra här. 

Sagan om ringen

Om du inte är ute efter en adrenalinkick kan du ta en tur med linbanan upp på berget och få en spektakulär utsikt över staden och sjön Lake Wakatipu som Queenstown ligger vid. Många scener ur filmerna Sagan om ringen har också spelats in i området och ett flertal turer tar dig till olika inspelningsplatser runt om. 

Wanaka och Mount Aspiring

Strax norr om Queenstown ligger Wanaka och Lake Wanaka. Hela området bjuder på en mängd olika alternativ av utomhusaktiviteter, såsom vandring, cykling och segling. Eller varför inte en flygtur över den vackra nationalparken Mount Aspiring? Oavsett vad du väljer väntar dig en fantastik naturupplevelse!  

Boka resa till Nya Zeeland och Queenstown

Vi hjälper dig med din drömresa, oavsett om det är något av våra färdiga reseförslag eller en skräddarsydd resa helt efter dina önskemål du vill boka.

Landskab ved Coromandel, New Zealand
Resor till Coromandel

Utforska riktig vildmark och härliga stränder i ett fantastiskt klimat. Kontakta oss så skräddarsyr vi din resa!

Stränder och kullar

Stora delar av Coromandel halvöns kuperade landskap är täckt av ogenomtränglig vegetation, men längs kusten hittar du den ena vackra stranden efter den andra. 

Hot Water Beach

Coromandel är, utöver sina vackra sandstränder, mest känd för den unika kalkstensklippan Cathedral Cove och stranden Hot Water Beach. Under sanden på Hot Water Beach får underjordisk termisk aktivitet varnt vatten att sippra upp genom sanden, och här kan du gräva dig din egen naturliga varmvattenspool! Efter en dag på stranden kan du inta en god måltid i någon utav de många små städerna utmed kusten.  

Boka resa till Nya Zeeland och Coromandel

Vi hjälper dig med din drömresa, oavsett om det är något av våra färdiga reseförslag eller en skräddarsydd resa helt efter dina önskemål du vill boka.

luftfoto af Urupukapuka Island, Bay of Islands, Nordøen, New Zealand
Resor till Bay of Islands

Njut av några avkopplande dagar i Bay of Islands vackra omgivningar. Kontakta oss så skräddarsyr vi din resa hit!

Tropiska Bay of Islands

Inte mindre än 144 vackra tropiska öar utgör området Bay of Islands på Nya Zeelands norra ö. Klimatet är subtropiskt och de vackra stränderna, gröna kullarna och små mysiga städerna utgör en oemotståndlig idyll! Här kan du koppla av några dagar med snorkling, sol och bad samt god mat på någon utav de många fiskrestaurangerna.

Se delfiner

För att uppleva området på bästa sätt ska man ta sig ut på vattnet. Boka en tur till någon utav de mest kända sevärdheterna som Hole in the Rock eller vackra Urupukapuka Island. För de allra flesta är en delfintur ett måste och något vi varmt rekommenderar. Du får chans att se dem alldeles nära båten när de hoppar och leker i vågorna. Det är en fantastisk upplevelse!

Waitangi Treaty Ground

Historieintresserade bör dessutom besöka Waitangi Treaty Ground i närheten, där maorierna och de brittiska immigranterna 1840 skrev under det avtal som utgör grunden för nationen Nya Zeeland. 

Cape Reinga & 90 mile beach

Från Bay of Islands kan du också åka på en dagstur till Cape Reinga på norra spetsen på Nordön. Här möter Stilla Havet Tasmanska Havet och det är mäktigt att stå vid fyren och blicka ut mot det som känns som oändligt hav. På 90 mile beach väntar enorma sanddynor och sandboarding 

Boka resa till Nya Zeeland och Bay of Islands

Vi hjälper dig med din drömresa, oavsett om det är något av våra färdiga reseförslag eller en skräddarsydd resa helt efter dina önskemål du vill boka.

Mount Cook udsigtspunkt med søen Pukaki, Sydøen New Zealand
Resor till Mount Cook

Mount Cook är Nya Zeelands högsta berg och ett landmärke i en utav landets mest imponerande nationalparker. Kontakta oss så skräddarsyr vi din resa hit!

Nya Zeelands högsta berg

Utgångspunkt för att utforska nationalparken är Mount Cook Village, dit du kan köra med bil och även övernatta. Över en tredjedel av parken är täckt av snö och is, men trots det finns många sätt att uppleva den omgivande naturen. Det finns vackra vandringsleder för att se sig om till fots, ta annars en tur med en 4WD eller en båttur på någon utav sjöarna i parken. Det går också att ta en helikoptertur, och att se de vackra vyerna från ovan är en oförglömlig upplevelse! Oavsett hur du väljer att utforska området får du en fantastisk utsikt över det ståtliga Mount Cook. Många turer och aktiviteter startar vid Mount Cook, vilket är lämpligt ifall du kommer med egen bil, men det går också att besöka området på en heldagstur med guide från Christchurch. 

Boka resa till Nya Zeeland och Mount Cook

Vi hjälper dig med din drömresa, oavsett om det är något av våra färdiga reseförslag eller en skräddarsydd resa helt efter dina önskemål du vill boka.

Karta

Dag för dag

Upplev natursköna Nya Zeeland med hyrbil! Stanna vid fascinerande glaciärer, se höga berg, gröna dalar och djupa fjordar på denna heltäckande resa till magiska Nya Zeeland!

Dag 1-2: Avresa från Sverige

Idag börjar ditt stora Nya Zeelands äventyr! Du reser från Sverige första dagen, och efter en natt på flyget görs ett mellanstopp i Asien innan flyget går vidare till Auckland på Nya Zeeland. För den som önskar finns möjlighet att stanna en eller två nätter i Asien på vägen. Det kan vara skönt att dela upp den annars så långa flygresan.

Dag 3: Auckland

Du landar i Auckland som är Nya Zeelands största stad, men som ändå bjuder på en härlig atmosfär och en stadskärna som är lätt att hitta runt i. Det finns bra shopping, många restauranger och en trevlig hamn. Du checkar in på ditt hotell dit också dina kördokument för resten av resan levereras.

Dag 4: Auckland

Auckland kallas också för ”City of Sails” då det är den stad i världen där flest invånare har egen båt. Idag väntar en härlig båttur med lunch inkluderad där du får uppleva Auckland från vattnet. Du får känna känslan av saltvatten och vind i håret samtidigt som du seglar under Auckland Harbour Bridge. Antingen testar du att själv stå vid rodret eller så lutar du dig bara tillbaka och lyssnar till skepparens historier.

Läs mer om fler spännande aktiviteter och utflykter i Auckland här.

Dag 5-6: Bay of Islands

I dag hämtas hyrbilen ut och resan går sedan upp mot Bay of Islands. Ett utav Nya Zeelands vackraste områden med långa vita sandstränder och gröna öar i ett himmelsblått hav.

Distans: ca 230 km

Dag 6: Bay of Islands

Dags att uppleva Bay of Islands! Gör en båttur till Hole in the Rock eller för att simma med delfiner. Med bil kan du besöka Waitangi Treaty House som ligger norr om Paihia och där du kan få en inblick i den nyzeeländska historien och maorikulturen. Bussturer till 90 Mile Beach och Cape Reinga går också härifrån. Läs mer om utflykter här.

Dag 7: Bay of Islands - Coromandel

Halvön Coromandel öster om Auckland är en riktig nyzeeländsk pärla och känd för sin vilda och orörda natur. Från den gamla guldgrävarstaden Thames följer vägen västkusten norrut och sedan tvärs över halvön till Whitianga. Härifrån är det inte långt till Hot Water Beach där du kan gräva dig ett eget badkar på stranden tack vare varma källor som finns under sanden.

Distans: ca 400 km

Dag 8: Coromandel - Rotorua

Dagen bjuder på både natur - och kulturupplevelser när resan når sitt nästa stopp. Rotorua är hjärtat av termisk aktivitet och nyazeeländsk maorikultur. Allt eftersom du närmare dig staden möts du av en mycket karakteristisk doft av svavel från den vulkaniska underjorden. Man vänjer sig, som tur är, mycket snabbt vid lukten! Detta område är oerhört fascinerande och man förundras över jordens krafter när man ser gyttjan bubbla och gejsrar spruta högt upp i luften.

Distans: ca 210 km

Dag 9: Rotorua

Idag finns tid att skapa bekantskap med både de sällsynta naturfenomenen och den fascinerande maorikulturen. När kvällen sakta infinner sig är det dags att sätta sig vid dukat bord och njuta av en traditionell Hangi-middag som tillagas på heta stenar nergrävda i marken. I samband med middagen blir det uppträdande med traditionell dans och show.

Dag 10: Rotorua - Tongariro National Park

Nationalparken Tongariro domineras av tre vulkaner som alla är aktiva och landskapet är känt världen över för att stora delar av filmen Sagan om Ringen spelades in här. I Tongariro finns vandringar av alla de slag och svårighetsgrader. Eller kanske passar det bättre med en flygtur över området? Ni bor på bästa hotellet i nationalparken varifrån ni har en vacker utsikt över vulkanerna.

Distans: ca 220 km

Dag 11: Tongariro National Park

Dagen kan användas till vandring eller att bara njuta av området. På informationscentret i den lilla orten får ni information och beskrivning över vandringsturerna.

Dag 12: Tongariro National Park - Wellington

Idag tar du dig till Nordöns sydspets och Nya Zeelands huvudstad Wellington. Här kan vi varmt rekommendera ett besök på nationalmuseet Te Papa Tongarewa för att bland annat ta del av allt om Nya Zeelands historia och kultur. Avancerad datateknologi och audiovisuella medier gör detta till ett museibesök att minnas.

Dag 13: Wellington - Nelson

Det är dags att lämna Nordön och ta färjan till Picton på Sydön. Bilen lämnas vid färjeterminalen i Wellington och en ny hämtas upp i Picton då bilen inte får tas med på färjan. Även bagaget checkas in och hämtas ut i Picton. Färjeöverfarten går över vackra Queen Charlotte Sound och resan över är en naturupplevelse i sig. Nästa stopp är den solrika staden Nelson där det finns chans till både upplevelser och återhämtning då du har tre övernattningar här. Bland annat ligger vackra Abel Tasman National Park i närheten där du kan vandra eller paddla kajak. Se förslag på dagstur här.

Distans: ca 110 km

Dag 14-15: Nelson

Det är dags att lämna Nordön och ta färjan till Picton på Sydön. Bilen lämnas vid färjeterminalen i Wellington och en ny hämtas upp i Picton då bilen inte får tas med på färjan. Även bagaget checkas in och hämtas ut i Picton. Färjeöverfarten går över vackra Queen Charlotte Sound och resan över är en naturupplevelse i sig. Nästa stopp är den solrika staden Nelson där det finns chans till både upplevelser och återhämtning då du har tre övernattningar här. Bland annat ligger vackra Abel Tasman National Park i närheten där du kan vandra eller paddla kajak. Se förslag på dagstur här.

Distans: ca 110 km

Dag 16: Nelson - Kaikoura

Från Nelson går turen via vinområdet Marlborough till orten Kaikoura. Utmed vägen kan ni med fördel besöka några av de många vingårdarna, shoppa i Blenheim eller spela golf på någon utav banorna i området.

Distans: ca 250 km

Dag 17: Kaikoura

Idag är det dags för valsafari och en möjlighet att få uppleva de mäktiga kaskelotvalarna och ibland även späckhuggare och knölvalar. Det finns stor chans att också få se sälar, delfiner och mäktiga albatrosser på dagens båttur. Tänk på att det är tal om vilda djur så vissa dagar kanske man får se många och vissa dagar få eller inga valar alls.

Dag 18: Kaikoura - Punakaiki

Turen går från Kaikoura över Lewis Pass till Greymouth på västkusten. Det är en mycket vacker tur där landskapet växlar mellan höga höjder och djupa dalar med blåa sjöar och gröna marker. Vidare från Greymouth fortsätter du norrut utmed en hänförande kuststräcka tills du kommer till Punakaiki.

Distans: ca 370 km

Dag 19: Punakaiki - Franz Josef

Resan går idag söderut genom tempererade regnskogsområden med brusande floder och glaciärer. Målet är Franz Josef glaciären där du kan välja att antingen promenera upp till basen på egen hand eller kanske ta en helikoptertur upp till toppen för en spektakulär upplevelse uppe på den blåvita isen.

Distans: ca 220 km

Dag 20: Franz Josef - Wanaka

Njut av vattenfall och vackert flodlandskap när du idag lämnar västkusten och tar dig genom Haast Pass och Aspiring National Park fram till Lake Wanaka. Precis vid sjön ligger staden Wanaka där du spenderar de följande två nätterna.

Distans: ca 240 km

Dag 21: Wanaka

I Wanaka finns en mängd olika aktiviteter att testa på och mycket vacker natur att utforska. Den här dagen är fri att göra det du helst önskar.

Dag 22: Wanaka - Queenstown

Från Wanaka till Queenstown går resvägen över det högsta passet på Nya Zeeland vilket garanterar en vacker bilresa. De sista milen går genom fruktplantage och vinområden innan Queenstown spektakulärt visar sig vid Lake Wakatipu. Hit kommer både gammal och ung på såväl sommar som vinter då det finns upplevelser för alla åldrar och alla årstider!

Distans: ca 70 km

Dag 23: Queenstown

Idag har du en hel dag att utforska häftiga Queenstown! Är du äventyrligt lagd kanske bungy jump eller jetboat är din grej? Om inte, strosa runt i den mysiga staden eller ta en tur till några utav inspelningsplatserna för Sagan om Ringen. Ett måste oavsett är att ta linbanan upp till Skyline complex för en hänförande 220 graders utsikt över de vackra omgivningarna. För mer inspiration till aktiviteter i Queenstown, läs mer här.

Dag 24: Queenstown - Te Anau/Milford Sound

Dags att köra söderut till Te Anau som ligger vid Fiordland National Park. Här är naturen helt fantastisk med vattenfall som sänder kaskader av vatten nerför bergssidorna och bergstoppar som sträcker sig upp mot skyn.

Distans: ca 170 km

Dag 25: Te Anau/Milford Sound

Idag väntar en hel dag på Milford Sound! Du hämtas på hotellet och får njuta av alpint landskap på en utav världens vackraste körsträckor upp till Milford Sound. En båttur tar dig ut på fjorden där du ser vattenfall, regnskog och mäktiga bergstoppar. Bland dem berömda Mitre Peak. Även sälar, delfiner och pingviner gör dig eventuellt sällskap vid sidan av båten. På eftermiddagen finns tid att besöka Te Anau Glow Worm's grottor.

Om du har tid, lägg till en dag och åk på en övernattningstur i detta magiska område. Klicka här på Milford Sound eller Doubtful Sound och läs mer!

Dag 26: Te Anau – Dunedin

Njut av Sydöns sydligaste landskap på denna dagsetapp från Te Anau till Dunedin. Du kör genom böljande fält, vinområden och vackra landskap innan ankomst till Dunedin på eftermiddagen.

Distans: ca 290 km

Dag 27: Dunedin

Du har en hel dag i Dunedin vilket ger en perfekt möjlighet att köra ut längs Otago halvön och utforska det rika djurlivet som finns här. Ute på Taiaroa Head finns fastlandets enda häckningsplats för den gigantiska Kungsalbatrossen. Den sällsynta Gulögda pingvinen kan också ses på Otago halvön.

Dag 28: Dunedin – Christchurch

Sista etappen går mellan Dunedin och Christchurch. Passa på att åka via den turkosblå glaciärsjön Lake Tekapo och besöka den intilliggande Church of the Good Shepherd. Det är en otroligt pittoreska och vacker plats och det är lätt att förstå att varför det är en utav de mest fotograferade platserna i Nya Zeeland. Väl framme i Christchurch kan du summera din resa över en god middag på någon utav stadens trevliga restauranger.

Distans: ca 360 km

Dag 29: Christchurch

Christchurch är Sydöns största och Nya Zeelands näst största stad. Här finns en tydlig engelsk prägel och mycket historia. Om tid finns, besök den botaniska trädgården eller gör en ballongfärd över staden innan du kör till flygplatsen för att lämna bilen och flyga hem till Sverige igen.

Dag 30: Ankomst till Sverige.

Välkommen hem! Du landar i Sverige med en kappsäck full med minnen.

Se alla dagar

Prisexempel

30 dagar från 47.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
Mad - gourmet.jpg

Wellington för matälskare

Testa några av Wellingtons bästa restauranger på en matsafari runt staden med en matkunnig guide.

1 dag från 2.680 kr

New Zealand - North Island - Auckland - Waiheke Island - Vinmark (5).jpg

Vintur till Waiheke Island

Upplev tre olika vingårdar med hög kvalitet - Mudbrick, The Goldie Room och Te Whau Vineyards.

1 dag från 1.090 kr

New Zealand - South Island - Christchurch - Art Museum - Sporvogn

Spårvagnsmiddag i Christchurch

Njut av en god 4-rätters middag i en rullande restaurang i central Christchurch.

3 tim från 920 kr

New Zealand - South Island - Marlborough - Vinmarker (2).jpg

Upplev Marlboroughs viner

Åk på en vingårdstur i Marlborough och smaka lokalproducerat nyzeeländskt vin.

7 tim från 1.190 kr

New Zealand - North Island - Tongariro National Park - Tongariro Crossing-Hiking (4).jpg

Halvdagstur i Tongariro

Upplev det vulkaniska landskapet i Tongariro på en halvdagsutflykt till den berömda nationalparken.

5 tim från 1.550 kr

Stadsutsikt över Auckland från Mount Eden, Nya Zeeland

Stadsrundtur & båtutflykt

Denna utflykt kombinerar en guidad stadsrundtur med en båtutflykt i Aucklands hamn.

1 dag från 910 kr

New Zealand - South Island - Fiordlands - Milford Sound (12)_0

Dagstur Milford Sound

En oförglömlig båttur väntar på den fantastiska fjorden Milford Sound, som ligger på Nya Zeelands sydö.

1 dag från 1.390 kr

New Zealand - North Island- Hawkes Bay - Vin

Vin och utsökt mat i Hawkes Bay

Fantastiska viner, god mat och vacker natur väntar på denna resa genom Nordöns vinområde.

5 tim från 2.390 kr

New Zealand - North Island - Auckland - Skyline

Best of Both Worlds

Denna utflykt kombinerar en stadsrundtur i Auckland med regnskogsvandring och maorikultur.

1 dag från 1.790 kr

AdobeStock_174434670-milford.jpeg

Milford Sound med övernattning

Njut av en fanstastisk båttur på vackra Milford Sound med övernattning i dubbelhytt.

2 dagar från 3.990 kr

New Zealand - South Island - Abel Tasman National Park - Kajak (5)_0

Abel Tasman Walk and Kayak

Se Abel Tasman National Park små bukter, stränder och vikar till fots och med kajak.

1 dag från 1.570 kr

New Zealand - North Island - Northland - Cape Reinga - Fyrtårn (6).jpg

Cape Reinga & 90 Mile Beach

Följ med på en heldags guidad tur till 90 mile Beach och Cape Reinga på Nordöns spets.

1 dag från 1.080 kr

New Zealand - North Island - Rotorua - Maori (10).jpg

Hangimiddag & maori-konsert

Följ med på en riktig Maorifest och upplev traditionerna i den mytomspunna kulturen.

5 tim från 950 kr

Albatrosser og pingviner, New Zealand

Albatrosser & Pingviner

Otagohalvön utanför Dunedin är ett paradis för naturälskare med bland annat albatrosser och pingviner.

5 timmar från 1.150 kr

New Zealand - Nordoeen - Auckland (2).jpg

Segeltur i Auckland

Se Auckland från vattnet och njut av utsikten över bukten och alla segelbåtar.

2 tim från 750 kr

New Zealand - Sydoen - Nomad - ringenes herre - flod

I sagan om ringens fotspår

Följ med på en storslagen expedition med fyrhjulsdrivna fordon genom Queenstowndalens bergslandskap.

1 dag från 2.990 kr

New Zealand - South Island - Kaikoura - Hval_0.jpg

Delfin och valsafari

Båttur från Aucklands hamn där delfin - och valskådning samt fågelliv står i fokus.

5 tim från 1.290 kr

New Zealand - South Island - West Coast - Franz Josef Glacier (4).jpg

Helikoptertur Franz Josef-glaciären

Flyg helikopter över Franz Josef glaciären och få chans att vandra uppe på isen på glaciärens topp. 

4 tim från 3.725 kr

New Zealand - South Island - Abel Tasman National Park - Kajak (9).jpg

Abel Tasman till fots

Vandra och upplev under tre dagar den fantastiska naturen i Abel Tasman National Park.

3 dagar från 11.600 kr

Rotorua area

Vulkaner och regnskog

Upplev Nordöns förunderliga natur med kratersjöar, klippor och regnskog på denna heldagstur.

1 dag från 2.950 kr

New Zealand - South Island - Queenstown - Dampbåd.jpg

Ångbåt och middag från Queenstown

Åk på ångbåtstur från Queenstown och avnjut en läcker barbeque-middag i vacker miljö.

4 tim från 990 kr

New Zealand - Nordoen - Blue Duck Station - bjerg

Farmstay på Blue Duck Station

En vistelse på Blue Duck Station bjuder på upplevelser med 4WD och båt samt självklart på hästryggen. 

3 dagar från 1.990 kr

New Zealand - South Island - Fiordlands - Doubtful Sound (9)_2

Dagstur Doubtful Sound

Upplev mystiken och den fantastiska naturen i Doubtful Sound på denna båtutflykt.

1 dag från 2.390 kr

Vandring i Tongariro Alpine Crossing National Park, New Zealand

Guidad cykeltur i Tongariro

Cykla genom Tongariros spektakulära natur med guide och se berg, regnskog och vulkaner.

4 tim från 1.590 kr

New Zealand - South Island - Canterbury Region - Kiwirail - Tranz Alpine - Staircase Viaduct.jpg

TranzAlpine

Åk på en av Nya Zeelands vackraste tågsträckor med Tranz Alpine som går tvärs över Sydön.

5 tim från 1.630 kr

New Zealand - delfin.jpg

Simma med delfiner i Akaroa

På denna utflykt får du möjligheten att simma med Nya Zeelands nyfikna delfiner.

1 dag från 2.235 kr

New Zealand - South Island - Fiordlands - Doubtful Sound (7)_0

Doubtful Sound med övernattning

Njut av en fantastiskt båttur på Doubtful Sound med övernattning i dubbelhytt och god mat.

2 dagar från 4.990 kr

New Zealand - North Island - Waikato - Hobbiton (4).jpg

En dag i Hobbiton

Besök "The Shire" från både Hobbit och Sagan om Ringen filmerna på denna tur till Hobbiton.

5 tim från 930 kr

New Zealand - Nordoeen - Hole in the Rock

Båttur till Hole in the Rock

Med en katamaran besöks den spektakulära klippformationen Hole in the Rock

5 tim från 840 kr

New Zealand - North Island - Waikato - Waitomo - Spirit Cave.jpg

Waitomo Caves

Se de magiska lysmaskarna i Waitomo Caves stora grottsystem på Nya Zeelands norra ö.

1 dag från 480 kr

New Zealand - South Island - Fiordlands - Milford - Scenic flight_0

Milford Sound med flyg

Följ med på dagsutflykt till Milford Sound med flyg och spektakulär fjordkryssning.

1 dag från 4.090 kr

New Zealand - South Island - Kaikoura - Hval (3).jpg

Valsafari från Kaikoura

Se valar, delfiner och sälar på denna spännande valsafari från Kaikoura. Hela 95% chans att få se valar!

4 tim från 1.150 kr

New Zealand - sydøen - routeburn track

Routeburn Track

Njut av en guidad vandring på Routeburn Track, en de bästa vandringslederna på Nya Zeeland.

1 dag från 1.390 kr

New Zealand - Sydøen - Milford sound - delfin

Simma med delfiner i Kaikoura

Drömmen att få simma med delfiner kan uppfyllas bland annat i Kaioura på denna tur.

4 tim från 1.390 kr

New Zealand - North Island - Tongariro National Park - Tongariro Crossing-Hiking.jpg

Tongariro National Park

Upplev Tongariros vulkaniska landskap på en härlig dagsvandring tillsammans med en kunnig guide.

1 dag från 2.090 kr

New Zealand - South Island - West Coast - Fox Glacier - Gletsjer - Vandring_0

Helikoptertur till Fox Glacier

Flyg helikopter över Fox Glacier på Sydön på Nya Zeeland och glaciärvandra på toppen.

4 dag från 3.320 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
New Zealand - South Island - Queenstown - Lake Wakatipu (10)_0

Nya Zeelands pärlor

 • För dig som ställer höga krav
 • Vackra lodger och B&Bs
 • Spännande upplevelser

28 dagar från 55.900 kr

Nya Zeeland med husbil

Nya Zeeland med husbil

 • Husbil ger frihet
 • Perfekt för familjen
 • Naturupplevelser

26 dagar från 30.500 kr

New Zealand - South Island - Bjerge - Vej

Nya Zeelands Bästa

 • Upplev Nya Zeeland med bil
 • Massor av upplevelseförslag
 • Flera boendealternativ

25 dagar från 39.900 kr

4x4 South Island 3.jpg

Nya Zeeland runt med 4WD

 • Kör-själv med 4 WD
 • Kom bort från turistströmmen
 • Övernattning på små lodger

25 dagar från 44.100 kr

Vit sandstrand med palmer och turkost vatten, Cook

Jorden runt - Japan, Nya Zeeland, Cooköarna & USA

 • Storstad
 • Naturupplevelser
 • Sol & bad på Cooköarna

34 dagar från 46.800 kr

rsz_wein_blenheim_nz_2

Vin och natur på Nya Zeeland

 • Fokus på fantastiska vinområden
 • Härliga naturområden
 • God mat och bra boenden

21 dagar från 40.500 kr

Resor till Cooköarna

Nya Zeeland och Cooköarna

 • Husbil på Nya Zeeland
 • Sol & bad på Cooköarna
 • Perfekt för familjen

26 dagar från 38.100 kr

Grön ö i Stilla havet, Fiji

Nya Zeeland med Hongkong och Fiji

 • Storstaden Hongkong
 • Rundresa i New Zealand
 • Sol & bad på Fiji

20 dagar från 43.500 kr

maui river & beach NZ 1617 Christchurch Region South Island 2500wpx

Nya Zeeland & Australien kombo

 • Kör-själv i Nya Zeeland
 • Storstad, strand och natur
 • Pulserande Sydney
   

28 dagar från 39.900 kr

Dubai - ørken

Dubai, Nya Zeeland och Bali

 • Storstadsupplevelser i Dubai
 • Nya Zeelands vackra natur
 • Avkoppling och kultur på Bali

24 dagar från 42.500 kr

New Zealand - North Island - Bay of Plenty - Udsigt_1

Kryssning Nya Zeeland och Sydney

 • Kryssa runt vackra Nya Zeeland 
 • Upplev fjordar och glaciärer
 • Besök Operahuset i Sydney
   

20 dagar från 32.900 kr

New Zealand - North Island - Waikato - Hobbiton.jpg

I hobbitarnas fotspår

 • Resan för alla filmälskare
 • Besök kända inspelningsplatser
 • Upplev naturen och några av Nya Zeelands höjdpunkter

25 dagar från 46.900 kr

New Zealand - South Island - Fiordlands - Milford Sound (12)_0

Nya Zeeland med bil och husbil

 • Res med både bil och husbil
 • Läckra vinturer längs vägen
 • Vulkaner, glaciärer och stränder

23 dagar från 33.100 kr

bike nz.jpeg

Bike and Drive Nya Zeeland

 • Kör med en 4WD
 • Upplev på mountainbike
 • Annorlunda & aktiv resa

27 dagar från 61.900 kr

hike nz panorama.jpeg

Hike and Drive Nya Zeeland

 • Vandringsupplevelser
 • Kör fyrhjulsdrivet
 • Boende på B&Bs

28 dagar från 54.900 kr

Bay of Islands - New Zealand.jpeg

Gruppresa Nya Zeelands kontraster

 • Gruppresa med guide
 • Många av Zeelands höjdpunkter
 • Många måltider och upplevelser

20 dagar från 53.600 kr

New Zealand Golf 1.jpg

Golfresa till Nya Zeeland

 • Unik golfresa till Nya Zeeland
 • Hotell och golfbanor i världsklass
 • Naturupplevelser

25 dagar från 79.900 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png