4x4 South Island 3.jpg

Nya Zeeland runt med 4WD

Detta är en helt unik resa till Nya Zeeland med fyrhjulsdriven bil. Resan går lite mer "off the beaten track" och bjuder på enastående naturupplevelser på Nya Zeeland som du inte når med vanlig bil.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

25 dagar från 44.100 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Åk med med egen 4WD genom Nya Zeelands fantastiska natur! Den vackraste naturen ligger inte nödvändigtvis längs de trafikerade huvudvägarna. Hyr man en terrängbil och beger sig långt från städerna kan vi garantera upplevelser som är 100% nya-zeeländska. Med terrängbilen följer en mycket utförlig beskrivning av den fastlagda resvägen med karta, en översikt över sevärdheter, beskrivning av de ställen där man övernattar samt förslag till kortare vandringsturer varje dag.

Boendet är bra och består av både motell, hotell och lodger belägna på vackra platser dit de främsta turisterna inte åker.

Har ni några extra dagar att kunna spendera i detta fantastiska land, så går det med fördel att förlänga resan. Prata med er resesäljare. 

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Höjdpunkter på resan

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

 Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Envira Amazonia REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet "Envira Amazonia REDD+" kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till. 

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien. 

CO2 certificateCO2 certificate 2

Landskab ved Coromandel, New Zealand
Resor till Coromandel

Utforska riktig vildmark och härliga stränder i ett fantastiskt klimat. Kontakta oss så skräddarsyr vi din resa!

Stränder och kullar

Stora delar av Coromandel halvöns kuperade landskap är täckt av ogenomtränglig vegetation, men längs kusten hittar du den ena vackra stranden efter den andra. 

Hot Water Beach

Coromandel är, utöver sina vackra sandstränder, mest känd för den unika kalkstensklippan Cathedral Cove och stranden Hot Water Beach. Under sanden på Hot Water Beach får underjordisk termisk aktivitet varnt vatten att sippra upp genom sanden, och här kan du gräva dig din egen naturliga varmvattenspool! Efter en dag på stranden kan du inta en god måltid i någon utav de många små städerna utmed kusten.  

Boka resa till Nya Zeeland och Coromandel

Vi hjälper dig med din drömresa, oavsett om det är något av våra färdiga reseförslag eller en skräddarsydd resa helt efter dina önskemål du vill boka.

luftfoto af Urupukapuka Island, Bay of Islands, Nordøen, New Zealand
Resor till Bay of Islands

Njut av några avkopplande dagar i Bay of Islands vackra omgivningar. Kontakta oss så skräddarsyr vi din resa hit!

Tropiska Bay of Islands

Inte mindre än 144 vackra tropiska öar utgör området Bay of Islands på Nya Zeelands norra ö. Klimatet är subtropiskt och de vackra stränderna, gröna kullarna och små mysiga städerna utgör en oemotståndlig idyll! Här kan du koppla av några dagar med snorkling, sol och bad samt god mat på någon utav de många fiskrestaurangerna.

Se delfiner

För att uppleva området på bästa sätt ska man ta sig ut på vattnet. Boka en tur till någon utav de mest kända sevärdheterna som Hole in the Rock eller vackra Urupukapuka Island. För de allra flesta är en delfintur ett måste och något vi varmt rekommenderar. Du får chans att se dem alldeles nära båten när de hoppar och leker i vågorna. Det är en fantastisk upplevelse!

Waitangi Treaty Ground

Historieintresserade bör dessutom besöka Waitangi Treaty Ground i närheten, där maorierna och de brittiska immigranterna 1840 skrev under det avtal som utgör grunden för nationen Nya Zeeland. 

Cape Reinga & 90 mile beach

Från Bay of Islands kan du också åka på en dagstur till Cape Reinga på norra spetsen på Nordön. Här möter Stilla Havet Tasmanska Havet och det är mäktigt att stå vid fyren och blicka ut mot det som känns som oändligt hav. På 90 mile beach väntar enorma sanddynor och sandboarding 

Boka resa till Nya Zeeland och Bay of Islands

Vi hjälper dig med din drömresa, oavsett om det är något av våra färdiga reseförslag eller en skräddarsydd resa helt efter dina önskemål du vill boka.

Mount Cook udsigtspunkt med søen Pukaki, Sydøen New Zealand
Resor till Mount Cook

Mount Cook är Nya Zeelands högsta berg och ett landmärke i en utav landets mest imponerande nationalparker. Kontakta oss så skräddarsyr vi din resa hit!

Nya Zeelands högsta berg

Utgångspunkt för att utforska nationalparken är Mount Cook Village, dit du kan köra med bil och även övernatta. Över en tredjedel av parken är täckt av snö och is, men trots det finns många sätt att uppleva den omgivande naturen. Det finns vackra vandringsleder för att se sig om till fots, ta annars en tur med en 4WD eller en båttur på någon utav sjöarna i parken. Det går också att ta en helikoptertur, och att se de vackra vyerna från ovan är en oförglömlig upplevelse! Oavsett hur du väljer att utforska området får du en fantastisk utsikt över det ståtliga Mount Cook. Många turer och aktiviteter startar vid Mount Cook, vilket är lämpligt ifall du kommer med egen bil, men det går också att besöka området på en heldagstur med guide från Christchurch. 

Boka resa till Nya Zeeland och Mount Cook

Vi hjälper dig med din drömresa, oavsett om det är något av våra färdiga reseförslag eller en skräddarsydd resa helt efter dina önskemål du vill boka.

Vandring i Tongariro Alpine Crossing National Park, New Zealand
Resor till Lake Taupo & Tongariro National Park

Upplev vackra Lake Taupo och utforska Tongariro National Parks karga vulkanlandskap. Kontakta oss så skräddarsyr vi din resa hit!

Lake Taupo

Mitt på Nordön ligger Lake Taupo som har formen av en triangel och mäter ungefär 30 km på vardera sida. Sjön är inte bara vacker, den erbjuder också mycket bra fiske och då särskilt av regnbågsforell. Inte minre än 500 ton fisk fångas här varje år och det finns gott om ställen utmed stranden där du kan hyra fiskeutrustning. Vid Taupos nordöstra hörne hittar du Huka Falls, som också är väl värt ett besök. Det turkosa vattnet forsar ner mellan de grå klipporna med full kraft, för att avsluta med ett 12 meter långt fall.

Tongariro National Park

Mer vacker natur hittar du söder om Lake Taupo i Tongariro National Park, där tre mäktiga vulkaner reser sig mot skyn. Här visar sig Nya Zeelands natur från sin vildaste och mest dramatiska sida, med både smaragdgröna sjöar, frodiga vulkaniska sluttningar och kusliga lavalandskap. Vulkanerna har stor betydelse i maoriernas mytologi, vilket har gett parken en plats på UNESCOS världsarvslista både för sin natur och kultur. Något som mycket få ställen i världen uppnår.

Vandring och cykeltur

Följ med på en vandringstur genom dessa ovanligt vackra landskap, upplev parken från luften med flyg eller se den från vattnet i en kajak. Eller varför inte på en cykeltur genom landskapet? Det finns många sätt att få uppleva omgivningarna på, men för de allra flesta är höjdpunkten vandringsturen Tongariro Alpine Crossing, som av många anses vara en av världens vackraste dagsvandringar. Det finns även en mängd andra att välja mellan, av olika längd och svårighetsgrad. Det går också bra att besöka nationalparken på en halvdagstur ifall man inte har möjlighet att avsätta en hel dag.

Tack vare den storslagna naturen har många scener i Sagan om ringen-filmerna spelats in här och du får chans att komma nära inspelningsplatserna när du vandrar, flyger eller paddlar i området.

Boka resa till Nya Zeeland, Taupo och Tongariro

Vi hjälper dig med din drömresa, oavsett om det är något av våra färdiga reseförslag eller en skräddarsydd resa helt efter dina önskemål du vill boka.

Karta

Dag för dag

Detta är en helt unik resa till Nya Zeeland med fyrhjulsdriven bil. Resan går lite mer "off the beaten track" och bjuder på enastående naturupplevelser på Nya Zeeland som du inte når med vanlig bil.

Dag 1: Avresa

Avresa från Sverige.

Dag 2: Asien

Mellanlandning i Asien. Stanna en eller ett par dagar i Asien för att underlätta den långa resan. MyPlanet har stopovermöjlighet både i Dubai, Singapore, Hongkong och Bangkok.

Dag 3: Auckland

Ankomst till Auckland. Ni blir hämtade på flygplatsen och transporterade till hotellet.

Dag 4: Omapere

Bilen hämtas, och med kartor och väganvisningar är det inte svårt att hitta till Muriwai Beach väster om Auckland, där man kan gå en tur på stranden med svart, vulkanisk sand. Redan den första dagen får man en försmak på off-road upplevelserna - en del av vägen till Waipoua Kauri Forest är nämligen grusväg. De är endast på Nordön, som man kan uppleva de jättestora kauri-träden och på turen genom skogen passerar ni träd som nästan är 60 m höga. För att riktigt känna trädens storlek parkera bilen och följa en av vandringslederna.

Distans: ca 260 km

Dag 5: Russel

Värdparet på Omapere McKenzie's Homestay ger säkert några bra tips att ta med på vägen till Bay of Islands. Dagens mål är Russell, som en gång i tiden var Nya Zeelands huvudstad. Boende två nätter på Aimeo Cottage, som ligger vid Okiato Point med en vacker utsikt över vattnet.

Distans: ca 100 km

Dag 6: Heldag i Bay of Islands

En dag till att uppleva Bay of Islands. Det kan man ex. göra genom en båttur till Hole in the Rock. Besök gärna Waitangi Treaty House, som ligger lite norr om Paihia och få inblick i nya zeeländsk historia och maori-kultur.

Dag 7: Takapuna

Turen går söderut till Takapuna, som är en av Aucklands förstäder. På väg dit finns många möjligheter att göra avstickare till kusten, t ex
till Mangawai Heads.

Distans: ca 230 km

Dag 8: Coromandel

Halvön Coromandel är känd för sin vilda och orörda natur, och det finns endast ett fåtal vägar genom detta landskap. Från den gamla guldgrävarstaden Thames följer turen västkusten norrut och sedan tvärs över halvön till Whitianga. Härifrån är det inte långt till Cathedral Cove och Hot Water Beach. Här på stranden kan man uppleva ett mycket speciellt fenomen. Det är varma källor under sanden och genom att gräva lite kan man få sitt egna varma badkar på stranden.

Distans: ca 180 km

Dag 9: Rotorua

På vägen till Rotorua kommer ni igenom TePuke, som är kiwifruktens "huvudstad". Staden ligger i ett område, där det odlas kiwifrukter i stor stil, och ni kan uppleva alla tänkbara och otänkbara sätt att använda denna frukt på. Rotorua ligger i ett område med stor termisk aktivitet - kokande lerpölar, varma källor och imponerande gejsrar. En femtedel av invånarna i Rotorua är maorier och att deltaga i en maorifestkväll är något vi rekommenderar. Man blir serverad en "hangi", som är en traditionell måltid tillagad i en jordugn, får höra legender och ser typisk traditionell maoridans.

Distans: ca 210 km

Dag 10: Heldag i Rotorua

Det finns riktigt mycket att uppleva i Rotorua. Förutom det termiska området TePuia, som ligger i utkanten av staden, finns det flera andra termiska områden en bit utanför staden, t ex Waimangu Volcanic Valley. Kanske finns det även tid att besöka Rotorua Museum, som är beläget i den särpräglade byggnaden Tudor Towers från 1908 eller till en avkopplande spabehandling i Polynesian Spa.

Dag 11: Napier

En stor del av dagens rutt går igenom Urewera National Park på grusväg, och naturen hör till den mest orörda på hela Nordön. Det är en god idé att stanna och njuta av naturen omkring Lake Waikaremoana och kanske följa en av vandringslederna. Fortsätt till Napier vid Hawke Bay. En våldsam jordbävning 1931 ödelade stora delar av Napier, men staden byggdes snabbt upp igen. Det blev i art déco-stil, som var den arkitektoriska trenden på den tiden.

Distans: ca 220 km

Dag 12: Tongariro National Park

En historisk väg igenom ett öde lantbruks- och skogsområde. Förr i tiden var denna väg livsnerven för områdets gårdar. Tongariro National Park är en av nya zeelands mest populära semesterområden och domineras av tre vulkaner som alla är aktiva: Mt Ruapehu, Mt Ngauruhoe och Mt Tongariro. Landskapet i nationalparken blev känt över hela världen då delar av "Sagan om Ringen" spelades in här.

Distans: ca 240 km

Dag 13: Wellington

Första delen av dagens rutt följer en grusväg längs Wanganui River, och man kan vara rätt säker på att inte möta många turister. I Wanganui City är man tillbaka på asfalterad väg och fortsätter till huvudstaden Wellington.

Distans: ca 340 km

Dag 14: St Arnaud

På morgonen tar man färjan från Wellington till Picton på Sydön. Bilen lämnas vid färjeterminalen i Wellington och en ny hämtas upp vid ankomst till Picton. Bilen får inte lov att tas med på färjan. Bagaget checkar ni in i Wellington och hämtar ut det vid terminalen i Picton.

Från Picton följer turen Queen Charlotte Drive, som slingrar sig längs med kusten och genom bergen och bjuder på många utsiktsplatser. I Richmond går turen inåt landet genom Waiarau Valley till staden Arnaud vid Lake Rotoiti, som är en del av Nelson Lakes National Parks.

Distans: ca 130 km + färjeöverfart ca 3,5 tim

Dag 15: Hanmer Springs

En dag med många naturupplevelser. Turen går igenom ett område med regnskog och brusande floder - ett område som endast ett fåtal turister ser. Via Lewis Pass kör man till Hanmer Springs, som ligger vackert i en skogsklädd dal. Stadsnamnet refererar till de varma mineralhaltiga källorna, och ett besök i Hanmer Springs Thermal Reserve är en avkopplande avslutning på dagen.

Distans: ca 240 km

Dag 16: Kaikoura

Från Hanmer Springs går turen till Kaikoura på Sydöns östkust, som är stället där man kan uppleva valar. Eller rättare sagt se fenan eller ryggen av imponerande kaskelottvalar och späckhuggare.

Distans: ca 130 km

Dag 17: Southern Alps

Från den platta Canterbury-slätten till bergskedjan Southern Alps med Nya Zeelands högsta toppar. Övernattning vid foten av de majestätiska bergen i närheten av Methven.

Distans: ca 500 km

Dag 18: Kurow

Idag kommer ni förbi Lake Tekapo, och här ska ni komma ihåg att stanna och titta in i Church of the Good Shepard med den osedvanliga altartavlan. Turen går via Twizel och Omarama och genom en långsträckt dal med flera sjöar till en mycket spännande övernattningsställe i Kurow. På 1860-talet hittade man guld i området, och övernattningsstället Western House är från den tiden.

Distans: ca 150 km

Dag 19: Queenstown

En bilfärd igenom ett av de mest öde områdena på hela turen, men med den detaljerade vägkartan kommer ni aldrig att känna er på villovägar. Ni kör via Danseys Pass till Naseby, där det är en god idé att använda lite tid till att se de gamla och välbevarade byggnaderna från den tid då staden var en pulserande guldgrävarstad.
Lite väster om Clyde är ni igen tillbaka på asfalterade vägar och i ett mer civiliserat landskap. Från Cromwell följer man Kwarau River till Queenstown, som är känt för sitt stora utbud av äventyrsaktiviteter.

Distans: ca 220 km

Dag 20: Heldag i Queenstown

Queenstown ligger vackert vid Lake Wakatipu med bergskedjan The Remarkables i ryggen och har allt vad hjärtat begär av aktivitetsmöjligheter. Ska det vara fart och fläkt med jetboating och forsränning eller ska det vara en båttur i ett lugnare tempo? Allt är möjligt i Queenstown!

Dag 21: Fox och Franz Josef glaciärerna

Körning längs med Crown Range Road till Wanaka och norrut längs Haast Pass, som tar er igenom Southern Alps. Ni är nu på Sydöns västkust, där nya spektakulära scenerier väntar efter varje kurva. En vandringstur från Lake Moeraki ut till kusten kan rekommenderas.

Distans: ca 350 km

Dag 22: Hokitika

Kom ihåg att se Fox- eller Franz Josef-glaciären eller kanske båda innan färden går vidare. Det är rätt ovanligt att glaciärerna når ner till den tempererade regnskogen. I staden Holitika kan man se hur den nya zeeländska jade (greenstone) bearbetas.

Distans: ca 140 km

Dag 23: Christchurch

Kör-själv-turen slutar i Christchurch och det finns olika vägar att välja mellan för att komma till den största staden på Sydön.

Distans: ca 250 km

Dag 24: Avresa

Bilen lämnas och tiden är inne att säga färväl till Nya Zeeland.

Dag 25: Sverige

Ankomst till Sverige.

Se alla dagar

Prisexempel

25 dagar från 44.100 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
Mad - gourmet.jpg

Wellington för matälskare

Testa några av Wellingtons bästa restauranger på en matsafari runt staden med en matkunnig guide.

1 dag från 2.680 kr

New Zealand - North Island - Auckland - Waiheke Island - Vinmark (5).jpg

Vintur till Waiheke Island

Upplev tre olika vingårdar med hög kvalitet - Mudbrick, The Goldie Room och Te Whau Vineyards.

1 dag från 1.090 kr

New Zealand - South Island - Christchurch - Art Museum - Sporvogn

Spårvagnsmiddag i Christchurch

Njut av en god 4-rätters middag i en rullande restaurang i central Christchurch.

3 tim från 920 kr

New Zealand - South Island - Marlborough - Vinmarker (2).jpg

Upplev Marlboroughs viner

Åk på en vingårdstur i Marlborough och smaka lokalproducerat nyzeeländskt vin.

7 tim från 1.190 kr

New Zealand - North Island - Tongariro National Park - Tongariro Crossing-Hiking (4).jpg

Halvdagstur i Tongariro

Upplev det vulkaniska landskapet i Tongariro på en halvdagsutflykt till den berömda nationalparken.

5 tim från 1.550 kr

Stadsutsikt över Auckland från Mount Eden, Nya Zeeland

Stadsrundtur & båtutflykt

Denna utflykt kombinerar en guidad stadsrundtur med en båtutflykt i Aucklands hamn.

1 dag från 910 kr

New Zealand - South Island - Fiordlands - Milford Sound (12)_0

Dagstur Milford Sound

En oförglömlig båttur väntar på den fantastiska fjorden Milford Sound, som ligger på Nya Zeelands sydö.

1 dag från 1.390 kr

New Zealand - North Island- Hawkes Bay - Vin

Vin och utsökt mat i Hawkes Bay

Fantastiska viner, god mat och vacker natur väntar på denna resa genom Nordöns vinområde.

5 tim från 2.390 kr

New Zealand - North Island - Auckland - Skyline

Best of Both Worlds

Denna utflykt kombinerar en stadsrundtur i Auckland med regnskogsvandring och maorikultur.

1 dag från 1.790 kr

AdobeStock_174434670-milford.jpeg

Milford Sound med övernattning

Njut av en fanstastisk båttur på vackra Milford Sound med övernattning i dubbelhytt.

2 dagar från 3.990 kr

New Zealand - South Island - Abel Tasman National Park - Kajak (5)_0

Abel Tasman Walk and Kayak

Se Abel Tasman National Park små bukter, stränder och vikar till fots och med kajak.

1 dag från 1.570 kr

New Zealand - North Island - Northland - Cape Reinga - Fyrtårn (6).jpg

Cape Reinga & 90 Mile Beach

Följ med på en heldags guidad tur till 90 mile Beach och Cape Reinga på Nordöns spets.

1 dag från 1.080 kr

New Zealand - North Island - Rotorua - Maori (10).jpg

Hangimiddag & maori-konsert

Följ med på en riktig Maorifest och upplev traditionerna i den mytomspunna kulturen.

5 tim från 950 kr

Albatrosser og pingviner, New Zealand

Albatrosser & Pingviner

Otagohalvön utanför Dunedin är ett paradis för naturälskare med bland annat albatrosser och pingviner.

5 timmar från 1.150 kr

New Zealand - Nordoeen - Auckland (2).jpg

Segeltur i Auckland

Se Auckland från vattnet och njut av utsikten över bukten och alla segelbåtar.

2 tim från 750 kr

New Zealand - Sydoen - Nomad - ringenes herre - flod

I sagan om ringens fotspår

Följ med på en storslagen expedition med fyrhjulsdrivna fordon genom Queenstowndalens bergslandskap.

1 dag från 2.990 kr

New Zealand - South Island - Kaikoura - Hval_0.jpg

Delfin och valsafari

Båttur från Aucklands hamn där delfin - och valskådning samt fågelliv står i fokus.

5 tim från 1.290 kr

New Zealand - South Island - West Coast - Franz Josef Glacier (4).jpg

Helikoptertur Franz Josef-glaciären

Flyg helikopter över Franz Josef glaciären och få chans att vandra uppe på isen på glaciärens topp. 

4 tim från 3.725 kr

New Zealand - South Island - Abel Tasman National Park - Kajak (9).jpg

Abel Tasman till fots

Vandra och upplev under tre dagar den fantastiska naturen i Abel Tasman National Park.

3 dagar från 11.600 kr

Rotorua area

Vulkaner och regnskog

Upplev Nordöns förunderliga natur med kratersjöar, klippor och regnskog på denna heldagstur.

1 dag från 2.950 kr

New Zealand - South Island - Queenstown - Dampbåd.jpg

Ångbåt och middag från Queenstown

Åk på ångbåtstur från Queenstown och avnjut en läcker barbeque-middag i vacker miljö.

4 tim från 990 kr

New Zealand - Nordoen - Blue Duck Station - bjerg

Farmstay på Blue Duck Station

En vistelse på Blue Duck Station bjuder på upplevelser med 4WD och båt samt självklart på hästryggen. 

3 dagar från 1.990 kr

New Zealand - South Island - Fiordlands - Doubtful Sound (9)_2

Dagstur Doubtful Sound

Upplev mystiken och den fantastiska naturen i Doubtful Sound på denna båtutflykt.

1 dag från 2.390 kr

Vandring i Tongariro Alpine Crossing National Park, New Zealand

Guidad cykeltur i Tongariro

Cykla genom Tongariros spektakulära natur med guide och se berg, regnskog och vulkaner.

4 tim från 1.590 kr

New Zealand - South Island - Canterbury Region - Kiwirail - Tranz Alpine - Staircase Viaduct.jpg

TranzAlpine

Åk på en av Nya Zeelands vackraste tågsträckor med Tranz Alpine som går tvärs över Sydön.

5 tim från 1.630 kr

New Zealand - delfin.jpg

Simma med delfiner i Akaroa

På denna utflykt får du möjligheten att simma med Nya Zeelands nyfikna delfiner.

1 dag från 2.235 kr

New Zealand - South Island - Fiordlands - Doubtful Sound (7)_0

Doubtful Sound med övernattning

Njut av en fantastiskt båttur på Doubtful Sound med övernattning i dubbelhytt och god mat.

2 dagar från 4.990 kr

New Zealand - North Island - Waikato - Hobbiton (4).jpg

En dag i Hobbiton

Besök "The Shire" från både Hobbit och Sagan om Ringen filmerna på denna tur till Hobbiton.

5 tim från 930 kr

New Zealand - Nordoeen - Hole in the Rock

Båttur till Hole in the Rock

Med en katamaran besöks den spektakulära klippformationen Hole in the Rock

5 tim från 840 kr

New Zealand - North Island - Waikato - Waitomo - Spirit Cave.jpg

Waitomo Caves

Se de magiska lysmaskarna i Waitomo Caves stora grottsystem på Nya Zeelands norra ö.

1 dag från 480 kr

New Zealand - South Island - Fiordlands - Milford - Scenic flight_0

Milford Sound med flyg

Följ med på dagsutflykt till Milford Sound med flyg och spektakulär fjordkryssning.

1 dag från 4.090 kr

New Zealand - South Island - Kaikoura - Hval (3).jpg

Valsafari från Kaikoura

Se valar, delfiner och sälar på denna spännande valsafari från Kaikoura. Hela 95% chans att få se valar!

4 tim från 1.150 kr

New Zealand - sydøen - routeburn track

Routeburn Track

Njut av en guidad vandring på Routeburn Track, en de bästa vandringslederna på Nya Zeeland.

1 dag från 1.390 kr

New Zealand - Sydøen - Milford sound - delfin

Simma med delfiner i Kaikoura

Drömmen att få simma med delfiner kan uppfyllas bland annat i Kaioura på denna tur.

4 tim från 1.390 kr

New Zealand - North Island - Tongariro National Park - Tongariro Crossing-Hiking.jpg

Tongariro National Park

Upplev Tongariros vulkaniska landskap på en härlig dagsvandring tillsammans med en kunnig guide.

1 dag från 2.090 kr

New Zealand - South Island - West Coast - Fox Glacier - Gletsjer - Vandring_0

Helikoptertur till Fox Glacier

Flyg helikopter över Fox Glacier på Sydön på Nya Zeeland och glaciärvandra på toppen.

4 dag från 3.320 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
New Zealand - South Island - Queenstown - Lake Wakatipu (10)_0

Nya Zeelands pärlor

 • För dig som ställer höga krav
 • Vackra lodger och B&Bs
 • Spännande upplevelser

28 dagar från 55.900 kr

Nya Zeeland med husbil

Nya Zeeland med husbil

 • Husbil ger frihet
 • Perfekt för familjen
 • Naturupplevelser

26 dagar från 30.500 kr

New Zealand - South Island - Bjerge - Vej

Nya Zeelands Bästa

 • Upplev Nya Zeeland med bil
 • Massor av upplevelseförslag
 • Flera boendealternativ

25 dagar från 39.900 kr

Vit sandstrand med palmer och turkost vatten, Cook

Jorden runt - Japan, Nya Zeeland, Cooköarna & USA

 • Storstad
 • Naturupplevelser
 • Sol & bad på Cooköarna

34 dagar från 46.800 kr

rsz_wein_blenheim_nz_2

Vin och natur på Nya Zeeland

 • Fokus på fantastiska vinområden
 • Härliga naturområden
 • God mat och bra boenden

21 dagar från 40.500 kr

New Zealand - Fårfarm - Natur - Bjerge (2).jpg

Nya Zeeland runt

 • 4 veckor med hyrbil
 • Gott om tid att utforska landet
 • Förbokat boende
   

30 dagar från 47.900 kr

Resor till Cooköarna

Nya Zeeland och Cooköarna

 • Husbil på Nya Zeeland
 • Sol & bad på Cooköarna
 • Perfekt för familjen

26 dagar från 38.100 kr

Grön ö i Stilla havet, Fiji

Nya Zeeland med Hongkong och Fiji

 • Storstaden Hongkong
 • Rundresa i New Zealand
 • Sol & bad på Fiji

20 dagar från 43.500 kr

maui river & beach NZ 1617 Christchurch Region South Island 2500wpx

Nya Zeeland & Australien kombo

 • Kör-själv i Nya Zeeland
 • Storstad, strand och natur
 • Pulserande Sydney
   

28 dagar från 39.900 kr

Dubai - ørken

Dubai, Nya Zeeland och Bali

 • Storstadsupplevelser i Dubai
 • Nya Zeelands vackra natur
 • Avkoppling och kultur på Bali

24 dagar från 42.500 kr

New Zealand - North Island - Bay of Plenty - Udsigt_1

Kryssning Nya Zeeland och Sydney

 • Kryssa runt vackra Nya Zeeland 
 • Upplev fjordar och glaciärer
 • Besök Operahuset i Sydney
   

20 dagar från 32.900 kr

New Zealand - North Island - Waikato - Hobbiton.jpg

I hobbitarnas fotspår

 • Resan för alla filmälskare
 • Besök kända inspelningsplatser
 • Upplev naturen och några av Nya Zeelands höjdpunkter

25 dagar från 46.900 kr

New Zealand - South Island - Fiordlands - Milford Sound (12)_0

Nya Zeeland med bil och husbil

 • Res med både bil och husbil
 • Läckra vinturer längs vägen
 • Vulkaner, glaciärer och stränder

23 dagar från 33.100 kr

bike nz.jpeg

Bike and Drive Nya Zeeland

 • Kör med en 4WD
 • Upplev på mountainbike
 • Annorlunda & aktiv resa

27 dagar från 61.900 kr

hike nz panorama.jpeg

Hike and Drive Nya Zeeland

 • Vandringsupplevelser
 • Kör fyrhjulsdrivet
 • Boende på B&Bs

28 dagar från 54.900 kr

Bay of Islands - New Zealand.jpeg

Gruppresa Nya Zeelands kontraster

 • Gruppresa med guide
 • Många av Zeelands höjdpunkter
 • Många måltider och upplevelser

20 dagar från 53.600 kr

New Zealand Golf 1.jpg

Golfresa till Nya Zeeland

 • Unik golfresa till Nya Zeeland
 • Hotell och golfbanor i världsklass
 • Naturupplevelser

25 dagar från 79.900 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png