0775-888 088 FÅ OFFERT
Japans dolda skatter

Japans dolda skatter

På denna fantastiska privata rundresa får du upptäcka klassiska sevärdheter såväl som dolda pärlor i Japan. Resan tar dig från Tokyo och Kyoto till Hiroshima, Kanazawas trädgårdar och Hakones varma källor.

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till Japan kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

17 dagar från 145.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Japans dolda skatter 

Japans dolda skatter . Upptäck klassiska sevärdheter såväl som dolda pärlor på denna omfattande resa runt i Japan

Tokyo

Din resa börjar i Tokyo, där du kan njuta av alla sevärdheter och ljud från denna futuristiska metropol på olika utflykter – från det traditionella kvarteret Asakusa till matcentralen Ramen Street! Du får uppleva Tokyo på en klassisk stadsrundtur, följa med en entusiastisk guide och utforska maträtten Ramen och hitta de dolda pärlorna. Ni besöker prisbelönta lokala restauranger.

Avkoppling i Hakone

Fortsätt till Hakone, där du kan koppla av och föryngra dig i japanska varma källor och utforska den orörda nationalparken. Hakone är hjärtat i Onsen-kulturen. Det blir traditionella bad i varma källor medan du njuter av landskapet. Du får också utforska Hakone National Park till fots på en guidad vandringstur under en halvdag. Hakone definierar bilden av det traditionella Japan.

Takayama och Kanazawa

I Takayama, besöker du sagobyn Shirakawa-go innan du fördjupar dig i Samuraj-kulturen och magnifika trädgårdar i Kanazawa. Upptäck den härliga Kenroku-en från 1600-talet, känd som en av Japans tre främsta trädgårdar. Kenroku-en har fontäner, vattenfall, broar, stenlayouter och tehus.

Kyoto

Det finns inte mindre än 17 UNESCO världsarv i Kyoto! Besök dessa magnifika pärlor med en erfaren lokal expert vid din sida. Ta dig sedan vidare till lugna Kurashiki som kommer att förtrolla dig med dess slingrande kanaler och gamla lager som har blivit museum. 

Hiroshima

Din resa avslutas i Hiroshima där du kan begrunda Japans historia och arv medan du promenerar runt fredsparken och museet. Uppskatta det japanska folkets motståndskraftiga anda under din dagstur till Peace Memorial Park i Hiroshima. Under besöket får du återuppleva en av mänsklighetens mörkaste timmar, parken är även en symbol för hoppet som understryker människosläktets okuvliga anda än i dag.

I vår strävan att erbjuda mer hållbara resor föregår nästan all transport på plats på denna resa med tåg.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Resrutt: Tokyo - Hakone - Takayama - Kanazawa - Kyoto - Kurashiki - Hiroshima - Osaka

Dag 1: Avresa Sverige

Idag reser du från Sverige till Japans huvudstad, Tokyo. 

Dag 2-5: Tokyo

Vid ankomsten i Tokyo, blir du mött av vår lokala representant som ordnar transporten till ditt hotell för de kommande fyra nätterna, Park Hotel Tokyo. Hotellet är bekvämt beläget bara några steg från Shidomes tunnelbanestation, och erbjuder dig en lyxig vistelse. Här kan du njuta av elegant designade rum, en kunglig atmosfär och en fantastisk panoramautsikt över staden från ditt rum. Tokyo är en stad utan dess like! Staden definieras av banbrytande design, udda kreativitet och dess egen unika uråldriga kultur, och definierar det bästa av två världar.

 

Utflykter:

Stadstur i traditionella Tokyo

Besök några av Tokyos mest kända landmärken med din lokala expert! Börja med en resa till orten Asakusa, känd för dess "shitamachi" eller gammaldags atmosfär. Du kan besöka Sensoji-templet, ett buddhistiskt tempel som tros vara Tokyos äldsta. I anslutning till templet hittar du Nakamise "dori" eller gatan, där du kan smaka på några traditionella snacks om du vill. Åk genom stan till Omotesando och efter att ha utforskat de eleganta flaggskeppsbutikerna och den spektakulära arkitekturen på huvudboulevarden. Gör sedan ditt sista stopp vid den berömda Meiji-helgedomen, tillägnad kejsar Meijis anda. Helgedomen är omgiven av ett skogsområde med 365 trädarter och är också en populär plats för bröllop, så bli inte förvånad om du stöter på ett brudpar på deras stora dag!

Privat aktivitet; halvdagsutflykt; Tid: 09.00 eller 14.00; Måttligt fysiskt krävande.

Ramen i Tokyo

Njut av läckra skålar med ramen, en rätt som omfattar Japans matkultur under en kväll ute i Tokyo. Följ med Frank, en entusiastisk infödd Tokyobo och ramen-entusiast, när han avslöjar Tokyos dolda pärlor! Besök prisbelönta lokala ramen-ställen som är stolta över sina specialerbjudanden. Räkna med att smaka två helt olika skålar med rykande het ramen på två specifikt handplockade restauranger. När du sätter dig ner för att äta, lär du dig om Ramens historia, dess ursprung och dess utveckling som en ikonisk komfortmat i Japan. Du kommer snart att inse att inga två skålar med ramen är den andra lik, tack vare deras unika smaker, texturer och sammansättning. När du går från ett ställe till nästa, gräver du djupare in i ramens värld – diskuterar trenderna och framtiden för ramen, inklusive dess inverkan genom populärkulturen!

Halvdagsaktivitet; Längd; 2-4 timmar; Måltider som ingår: 2 skålar med ramen och 1 te/kaffe; Måttligt fysiskt krävande. Observera att extra mat och dryck inte ingår.

Dag 5-7: Hakone

Resan fortsätter vidare från Tokyo till Hakone. Du blir hämtad från ditt hotell och körd till Tokyos tågstation. Därifrån hoppar du ombord på Romancecar-tåget till Hakone. Tågresan tar en och en halvtimme. Vid ankomsten i Hakone blir du hämtad från tågstationen och körd till ditt hotell för de kommande två nätterna, Yutorelo-an ANNEX. Hotellet är i minimalistisk stil med en traditionell känsla. Efter en dag ute i staden kan du njuta av ett avkopplande dopp i Gora Onsen (varma källan) medan du njuter av landskapet, som ändrar färg för varje årstid. När hungern slår till kan du njuta av en måltid på något av de många kaféerna och restaurangerna i närheten.  Hakone definierar den ikoniska bilden av Japan – med den majestätiska bakgrunden av berget Fujiyama när det reser sig ur barrskogstäckta bergssidor, sjöar och varma källor (onsen).

 

Utflykter:

Onsen: Japanska varma källor

När du är i Japan kan du knappast missa att uppleva de traditionella, varma källvattenbaden med deras helande egenskaper. Njut av möjligheten att ta ett Onsen-bad i ditt eget privata utomhusbadkar med naturligt varmt källvatten. Känn all din stress smälta bort från dina trötta muskler. Använd alla andra traditionella pooler som finns på badet på bästa sätt, varje pool har dess egen speciella temperatur och mineralkombination. En överdådig middag, följt direkt efter av ett varmt bad, rekommenderas starkt av dina värdar. Enligt tradition är poolerna könsuppdelade. 

 

Utforska Hakone National Park

Upptäck Hakone National Parks fantastiska naturliga underverk genom dess fullt utvecklade trafiknät. Åk till det fridfulla 650-åriga Choanji-templet omgivet av en lund och säsongsbetonade blommor. Följ vandringslederna och observera över 200 nyckfulla, människoliknande "rakan"-statyer (statyer av buddhistiska lärjungar). Gå ombord på en kryssningsbåt och åk längs Ashisjön och beundra berget Fuji om vädret är klart. Hoppa in på Komagatake Ropeway och bege dig till toppen av Mount Komagatake. Åk ner med linbanan och gå ombord på ett kryssningsfartyg till Sekisho-Ato som tidigare var en del av Hakones gamla stad. Gå runt till en av de få ursprungliga sträckorna av Tokaido Road från Tokyo till Kyoto. Beundra de ursprungliga höga cederträden och de gamla gatstenarna på den 500 meter långa sträckan som nu mestadels är huvudväg och järnvägslinjer.

Heldagsaktivitet; Tider: 10.00/10.30; Gruppstorlek: Max 7 gäster; Vänligen bär vattentäta, bekväma skor. Du använder kollektivtrafik – lokalbussar i Hakone. Upphämtning och avlämning sker på ditt hotell.

Dag 7-9: Takayama

Idag fortsätter resan vidare till Takayama. Du blir hämtad från hotellet och körd till tågstationen. Därifrån tar du tåget till Nagoya som tar en och en halvtimme och i Nagoya byter du tåg till Takayama som tar ytterligare två timmar. Vid ankomsten tar du dig på egen hand till ditt boende för de kommande två nätterna, Takayama Ouan Ryokan. Hotellet är bekvämt beläget på gångavstånd från Takayamas station samt Gamla stan och Miyagawa Morning Market. Hotellet påminner starkt om ett traditionellt japanskt värdshus eller "ryokan" - med, bland annat, traditionella tatamimattor på golvet. Tillbringa din tid med att koppla av i den varma källan på taket, medan du njuter av spektakulära vyer över din omgivning. Njut av det japanska köket samt vissa västerländska rätter vid måltiderna. Takayama ligger i hjärtat av de japanska alperna och är ett utmärkt alternativ för dem som söker en utflykt på landsbygden. Takayama, som är en port till vandringsparadiset bergiga Hida, är hem för förfädernas gamla hem, tempel och helgedomar. 

 

Utflykt:

Byn Shirakawa-go 

Idag tar du en guidad tur med en lokal guide runt den vackert bevarade gamla staden Takayama och UNESCO-byn Shirakawa-go. Börja dagen med ett besök på den lokala Miyagawa-marknaden längs Miyagawafloden i gamla stan. De flesta stånd säljer lokala hantverk och gårdsprodukter som grönsaker, inlagda grönsaker och blommor. Ta en promenad i distriktet som heter San-machi Suji, det traditionella hemmet för Takayama-handlare och sakebryggare, som har bevarats i nästan exakt samma tillstånd som för 200 eller 300 år sedan. Här finns värdshus, butiker och krogar som spårar sin historia många generationer tillbaka i tiden. Besök Takayama Jinya. På grund av dess värdefulla timmerresurser sattes Hida-regionen runt Takayama under direkt kontroll av Tokugawa Shogunate 1692. Takayama Jinya fungerade som det lokala myndighetskontoret, ledd av tjänstemännen som skickades från Edo. Det nuvarande byggnadskomplexet omfattar olika rum för administrativa ändamål, kontor, kök, toaletter, badrum, bostadsutrymmen, en rättssal och lager. Det var i officiellt bruk fram till 1969, och är nu öppet för allmänheten som ett museum. Avsluta morgonen med att stanna till vid ett sakebryggeri och njut av en provsmakning av Japans nationella dricka. Takayamas sake är känt över hela landet, tack vare det klara vattnet i omgivningen. På eftermiddagen når du Shirakawa-go-regionen. Din guide kommer att visa dig runt i byn, känd för dess traditionella gassho-zukuri-gårdar, varav några är mer än 250 år gamla. Gassho-zukkuri kan översättas som "Bedjande händer", eftersom bondgårdarnas branta halmtak liknar händerna på buddhistiska munkar som pressats samman i bön och är designade för att motstå den tunga snö som faller i regionen.

Heldagsaktivitet; Privat aktivitet; Lätt fysiskt krävande; Vänligen ha på dig bekväma skor. 

Dag 9-11: Kanazawa

Resan fortsätter vidare till Kanazawa. Du blir hämtad från hotellet och körd till Kanazawa. Här kommer du att bo två nätter på ANA Crowne Plaza. Rummen är ljusa och rymliga och är inredda i modern stil med neutrala toner. Här kan du smutta på drinkar i baren omgiven av frodig grönska och njuta av kinesiska, japanska och internationella rätter på restaurangerna på hotellet. Kanazawa är kanske mest känt för dess slottsträdgård Kenroku-en från 1600-talet som en gång i tiden var Kanazawaslottets privata yttre trädgård. 

 

Utflykt:

Kanazawas skatter

Upptäck den härliga Kenroku-en från 1600-talet, känd som en av Japans tre främsta trädgårdar. Kenroku-en har fontäner, vattenfall, broar, stenlayouter och tehus. Ett sofistikerat vattensystem matar dess två dammar – Kasumigaike och Hisagoike. Mittpunkten i trädgården är en enorm tvåbent stenlykta – Kotojitoro. Gå på dess slingrande stigar som skär genom skogar av körsbärsträd och Karasaki-tall. Titta förbi den välbevarade Seisoanku Samurai-villan intill. Senare kommer du även att besöka det unika samurajdistriktet Nagamachi. Nomura-ke, det här distriktets höjdpunkt, är ett historiskt samurajboende med antikviteter från Edo-perioden, samurajkalligrafi, en härlig innergårdsträdgård och ett teceremonirum. Se den 400 år gamla japanska porsväxten i lokalerna, traditionellt japanskt cypresstak och traditionella fusuma-e-målningar.

Halvdagstur; privat aktivitet; Tid: 09.30 eller 13.00; Längd: 4 timmar; Måttligt fysiskt krävande.

Dag 11-14: Kyoto

Idag fortsätter resan vidare till Kyoto. Du åker dit med tåg och tågresan är två timmar lång. Vid ankomsten blir du mött av vår lokala representant som ordnar transporten vidare till ditt hotell för de kommande tre nätterna, Kyoto Tokyu Hotel. Hotellet ligger i stadens hjärta och en kort bit från stationen, vilket säkerställer att du kan uppleva den charm som staden har att erbjuda. Hotellet är elegant, och sofistikerat och stoltserar med dess gästvänlighet. Med en prisbelönt design som kombinerar traditionell och modern estetik, har hotellet över 400 rymliga och bekväma rum. Varmt trä, japansk konst, mjuk belysning, Shoji (genomskinligt papper över trä) skjutdörrar och standardbekvämligheter kommer att erbjuda dig en lugn och rogivande upplevelse. Det mycket stora utbudet på frukostbuffén kommer att erbjuda dig den perfekta starten på en händelserik dag i Kyoto. Koppla av i ett privat varmt bad, njut av drinkar på innergården, eller njut av läckra Kyoto-specialiteter på hotellets restauranger. Kyoto är ett måste. Med inte mindre än 17 UNESCO världsarv, kapslar staden in traditionell japansk kultur och tradition.

 

Utflykt: 

Kyotos höjdpunkter 

Njut av de traditionella sevärdheterna, dofterna och ljuden av feodala Japans bäst bevarade stad, i sällskap med din lokala guide. Besök de många UNESCO-världsarvsplatserna i Kyoto, med början i Kinkakuji-templet, som ursprungligen byggdes för Shogun. På hans begäran omvandlades Shoguns villa till ett buddhistiskt tempel efter hans död. Upptäck det magnifika Nijo-slottet från 1400-talet med dess fantastiskt bevarade medeltida trädgårdar från Japans Edo-period. Beundra de många detaljerna och typiska arkitektoniska egenskaperna hos det gamla monumentet, innan du går ner till den livliga Nishiki-marknaden. Ät dig nöjd på denna matgata, även känd som "Kyoto's Kitchen", kantad av otaliga restauranger och traditionella mathus! Prova typiska lokala delikatesser som shibazuke, torkad fisk och sushi. Besök även den vackra bambulunden Arashiyama.

Heldag; Privat aktivitet & kollektivtrafik; Tid: 09.00; Längd: 8 timmar. Bär bekväma promenadskor; Måttligt fysiskt krävande; Matprovning betalas av gästerna på plats. 

Dag 14-16: Kurashiki

Idag fortsätter resan vidare till Kurashiki. Du blir hämtad på hotellet och körd till Kyotos tågstation. Där hoppar du ombord på Shinkansen-tåget till Okayama. Tågresan tar en timme. Vid ankomsten blir du hämtad från tågstationen och körd till Kurashiki. Här kommer du att tillbringa två nätter på Ryokan Kurashiki, som är ett traditionellt japanskt värdshus i det välbevarade Bikan-distriktet i Kurashiki i södra Japan. Beläget nära Nakabashi-bron och med utsikt över en pilkantad kanal, vilar denna oas av lugn mitt i de livliga handelskvarteren med anor från Edo-perioden. När du går in genom asfalterade stigar flankerade av japanska trädgårdar, blir du inledd av glad kimonobärande personal. Det före detta lagret med rullat tegeltak och andra charmiga detaljer, är smakfullt renoverat för att inrymma åtta unikt designade rum, var och en med en minimalistisk estetik. Njut av de rymliga sviterna med tatamimattor, stora sängar och de modernaste bekvämligheterna. Koppla av hela eftermiddagen och ta ett dopp på hotellets traditionella onsen. Njut av te och sötsaker i vintageloungen med utsikt över trädgården, eller prova lokal sake på restaurangen. Njut av exotiska Kaiseki-måltider i bekvämligheten av ditt vardagsrum! Kurashiki är en charmig stad i Okayama Prefecture som vetter mot Seto Inlandshav och omfamnar stranden av Takahashi-floden. Med ett livligt modernt centrum och ett gammalt kulturarvskvarter blandar staden vackert det bästa av det gamla och det nya.

Dag 16-17: Hiroshima

Idag fortsätter resan till den sista destinationen på din resa, Hiroshima. Du blir hämtad från hotellet och körd till Okayamas tågstation. Därifrån hoppar du ombord på Shinkansen-tåget till Hiroshima. Tågresan tar 45 min. Vid ankomsten tar du dig själv till ditt boende för din sista natt, Granvia Hiroshima. Det är ett modernt hotell designat för att göra din vistelse till en fantastisk upplevelse. Boendets läge är direkt anslutet till Hiroshima Shinkansen Station och ger enkel tillgång till alla destinationer i staden och Japan. Utforska Memorial Peace Park, Atomic Bomb Dome, Shukkei-en Garden och Toshogu Shrine, alla nära belägna runt hotellet. Sofistikerad gästvänlighet och enastående service väntar dig med ljudisolerade rum, premiumsängar, Tempur-kuddar, djupa badkar och lyxiga bekvämligheter. Du kan sjunga karaoke med andra gäster i baren eller helt enkelt luta dig tillbaka och varva ner i teloungen. Upptäck olika kök på hotellets många restauranger, alla med dess unika specialitet!

 

Utflykt: 

Peace Memorial

Åk till Hiroshimas centrum med färja och kollektivtrafik. Uppskatta det japanska folkets motståndskraftiga anda under din dagstur till Peace Memorial Park i Hiroshima. Under besöket får du återuppleva en av mänsklighetens mörkaste timmar, parken är även en symbol för hoppet som understryker människosläktets okuvliga anda än i dag. Ground zero av atombomben som släpptes över Hiroshima den 6 augusti 1945, är tillägnad alla liv som förlorats under andra världskriget. Promenera genom parken och upptäck de många minnesmärkena, monumenten och statyerna som leder upp till ett museum. Du kan även gå upp till Shukkeien-trädgården från 1600-talet, eller “ den krympta landskapsträdgården”, där dalar, berg och skogar är anlagda i miniatyrform. Njut av den traditionella estetiken i denna japanska trädgård, medan du kopplar av över doftande koppar te i ett av de charmiga traditionella tehusen som omger vattnet. 

Halvdagsaktivitet; Lätt fysiskt krävande; Vissa gäster kan tycka att de historiska representationerna är upprörande, te/sötsaker betalas på plats och ingår ej. 

Dag 17: Osaka/Hemresa

Ditt äventyr i Japan närmar sig sitt slut och idag fortsätter resan tillbaka till Sverige via Osaka. Du tar dig själv till tågstationen och hoppar på tåget till Shin Osaka som tar en och en halvtimme. Därifrån tar du tåget vidare till Kansai Airport som tar ytterligare en och en halvtimme. 

Dag 17: Ankomst Sverige

Efter en spännande resa runt Japan anländer du tillbaka till Sverige.

Fotogalleri

Karta

Prisexempel

17 dagar från 145.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr.  145.000* kr när 2 personer reser tillsammans


*Våra priser är vägledande priser baserade på mellansäsong och kan därför variera beroende på vilken säsong du reser under och tillgången på flyg, hotell och upplevelser. Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast. Prata med din resekonsult för mer information. 

Priset inkluderar
 • Flygresan från Sverige till Tokyo och retur från Osaka
 • Flygplatsskatter & ev. avgifter
 • 4 övernattningar på Park Hotel Tokyo (City Room) inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Yutorelo-an ANNEX (Standard Japanese Room) inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Takayama Ouan Ryokan (Twin eller Deluxe Double Low Bed) inkl. halvpension
 • 2 övernattningar på ANA Crowne Plaza Kanazawa (Standard Twin) inkl. frukost
 • 3 övernattningar på Kyoto Tokyu Hotel (Standard Twin Room) inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Ryokan Kurashiki (Standard Suite) inkl. halvpension
 • 1 övernattning på Granvia Hiroshima (Standard Twin) inkl. frukost
 • Utflykter och aktiviteter som nämns i resplanen
 • Transport till destinationerna, samt till och från flygplatsen och till ditt hotell
 • MyPlanets Concierge service (tillgänglig 24 timmar om dygnet)
 • Full klimatkompensation
Ev. tillägg
 • Uppgradering till business class på flyget
 • Entréer och ytterligare måltider, som inte nämns i resplanen
 • Personliga utgifter och drickspengar
 • Visum och ev. turistskatter
 • Sjuk-och avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Eventuella uppgraderingar
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Vietnam: Legendariska landskap

Vietnam: Legendariska landskap

 • Unika kulturella upplevelser
 • Segling i Halong Bay
 • Massor av unika upplevelser

20 dagar från 69.500 kr per person

Sri Lanka: Te, kolonialt arv och gyllene stränder

Sri Lanka: Te, kolonialt arv och gyllene stränder

 • Teplantager och vandring
 • Privat safari och kultur
 • Unika upplevelser

17 dagar från 76.000 kr per person

Japans dolda skatter

Japans dolda skatter

 • Unik privat rundresa av hög standard
 • Fantastiska upplevelser och boenden
 • Rundresa med tåg bl.a Shinkansen

17 dagar från 145.000 kr per person

Japans samurajhistoria, kultur och kök

Japans samurajhistoria, kultur och kök

 • Upptäck det spektakulära och fantastiska Tokyo
 • Tempel i Kyoto och streetfood i Osaka
 • Kom nära samurajer, sumobrottare och mangakultur

16 dagar från 97.000 kr per person

Vietnam och Kambodja: Historiens vingslag

Klassiska Kambodja

 • Utforska den charmiga huvudstaden Phnom Penh
 • Res i Khmer-rikets fotspår  
 • Upplev det fascinerande och äventyrliga Angkor Wat

9 dagar från 26.100 kr per person

Japans tempel och traditioner

Japans tempel och traditioner

 • Utforska pulserande Tokyo & historiska Kyoto
 • Övernatta i ett traditionellt munkkloster
 • Smaka på Osakas lokala delikatesser

15 dagar från 46.500 kr per person

Klassiska Japan - Tokyo och Kyoto

Klassiska Japan - Tokyo och Kyoto

 • Storstaden Tokyo
 • Tempel, mat och kultur
 • Kjejsarstaden Kyoto

9 dagar från 51.000 kr per person