0775-888 088 FÅ OFFERT
Nya Zeeland runt med 4WD

Nya Zeeland runt med 4WD

Detta är en unik resa till Nya Zeeland med fyrhjulsdriven bil. Resan går lite mer ”off the beaten track” och bjuder på enastående naturupplevelser på Nya Zeeland som du inte når med vanlig bil.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

25 dagar från 64.170 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Nya Zeeland runt med 4WD

Nya Zeeland runt med 4WD. Detta är en unik resa till Nya Zeeland där transporten går med fyrhjulsdriven bil. Resan går lite mer ”off the beaten track” och bjuder på enastående naturupplevelser på Nya Zeeland som du inte når med vanlig bil.

Åk med med egen 4WD genom Nya Zeelands fantastiska natur! Den vackraste naturen ligger inte nödvändigtvis längs de trafikerade huvudvägarna. Hyr man en bil med 4WD och beger sig långt från städerna kan vi garantera upplevelser som är 100% nyzeeländska. Med terrängbilen följer en mycket utförlig beskrivning av den fastlagda resvägen med karta, en översikt över sevärdheter, beskrivning av de ställen där man övernattar samt förslag till kortare vandringsturer varje dag.

Charmigt boende

Boendet är bra och består av både motell, hotell och lodger belägna på vackra platser dit de främsta turisterna inte åker.

Har ni några extra dagar att kunna spendera i detta fantastiska land, så går det med fördel att förlänga resan. Prata med er resesäljare.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Detta är en helt unik resa till Nya Zeeland med fyrhjulsdriven bil. Resan går lite mer "off the beaten track" och bjuder på enastående naturupplevelser på Nya Zeeland som du inte når med vanlig bil.

Dag 1: Avresa

Avresa från Sverige.

Dag 2: Asien

Mellanlandning i Asien. Stanna en eller ett par dagar i Asien för att underlätta den långa resan. MyPlanet har stopovermöjlighet både i Dubai, Singapore, Hongkong och Bangkok.

Dag 3: Auckland

Ankomst till Auckland. Ni blir hämtade på flygplatsen och transporterade till hotellet.

Dag 4: Omapere

Bilen hämtas, och med kartor och väganvisningar är det inte svårt att hitta till Muriwai Beach väster om Auckland, där man kan gå en tur på stranden med svart, vulkanisk sand. Redan den första dagen får man en försmak på off-road upplevelserna - en del av vägen till Waipoua Kauri Forest är nämligen grusväg. De är endast på Nordön, som man kan uppleva de jättestora kauri-träden och på turen genom skogen passerar ni träd som nästan är 60 m höga. För att riktigt känna trädens storlek parkera bilen och följa en av vandringslederna.

Distans: ca 260 km

Dag 5: Russel

Värdparet på Omapere McKenzie's Homestay ger säkert några bra tips att ta med på vägen till Bay of Islands. Dagens mål är Russell, som en gång i tiden var Nya Zeelands huvudstad. Boende två nätter på Aimeo Cottage, som ligger vid Okiato Point med en vacker utsikt över vattnet.

Distans: ca 100 km

Dag 6: Heldag i Bay of Islands

En dag till att uppleva Bay of Islands. Det kan man ex. göra genom en båttur till Hole in the Rock. Besök gärna Waitangi Treaty House, som ligger lite norr om Paihia och få inblick i nya zeeländsk historia och maori-kultur.

Dag 7: Takapuna

Turen går söderut till Takapuna, som är en av Aucklands förstäder. På väg dit finns många möjligheter att göra avstickare till kusten, t ex
till Mangawai Heads.

Distans: ca 230 km

Dag 8: Coromandel

Halvön Coromandel är känd för sin vilda och orörda natur, och det finns endast ett fåtal vägar genom detta landskap. Från den gamla guldgrävarstaden Thames följer turen västkusten norrut och sedan tvärs över halvön till Whitianga. Härifrån är det inte långt till Cathedral Cove och Hot Water Beach. Här på stranden kan man uppleva ett mycket speciellt fenomen. Det är varma källor under sanden och genom att gräva lite kan man få sitt egna varma badkar på stranden.

Distans: ca 180 km

Dag 9: Rotorua

På vägen till Rotorua kommer ni igenom TePuke, som är kiwifruktens "huvudstad". Staden ligger i ett område, där det odlas kiwifrukter i stor stil, och ni kan uppleva alla tänkbara och otänkbara sätt att använda denna frukt på. Rotorua ligger i ett område med stor termisk aktivitet - kokande lerpölar, varma källor och imponerande gejsrar. En femtedel av invånarna i Rotorua är maorier och att deltaga i en maorifestkväll är något vi rekommenderar. Man blir serverad en "hangi", som är en traditionell måltid tillagad i en jordugn, får höra legender och ser typisk traditionell maoridans.

Distans: ca 210 km

Dag 10: Heldag i Rotorua

Det finns riktigt mycket att uppleva i Rotorua. Förutom det termiska området TePuia, som ligger i utkanten av staden, finns det flera andra termiska områden en bit utanför staden, t ex Waimangu Volcanic Valley. Kanske finns det även tid att besöka Rotorua Museum, som är beläget i den särpräglade byggnaden Tudor Towers från 1908 eller till en avkopplande spabehandling i Polynesian Spa.

Uflykt:

Halvdagstur 'Geothermal Wonderland' inkl. guide och transport

Dag 11: Napier

En stor del av dagens rutt går igenom Urewera National Park på grusväg, och naturen hör till den mest orörda på hela Nordön. Det är en god idé att stanna och njuta av naturen omkring Lake Waikaremoana och kanske följa en av vandringslederna. Fortsätt till Napier vid Hawke Bay. En våldsam jordbävning 1931 ödelade stora delar av Napier, men staden byggdes snabbt upp igen. Det blev i art déco-stil, som var den arkitektoriska trenden på den tiden.

Distans: ca 220 km

Dag 12: Tongariro National Park

En historisk väg igenom ett öde lantbruks- och skogsområde. Förr i tiden var denna väg livsnerven för områdets gårdar. Tongariro National Park är en av nya zeelands mest populära semesterområden och domineras av tre vulkaner som alla är aktiva: Mt Ruapehu, Mt Ngauruhoe och Mt Tongariro. Landskapet i nationalparken blev känt över hela världen då delar av "Sagan om Ringen" spelades in här.

Distans: ca 240 km

Dag 13: Wellington

Första delen av dagens rutt följer en grusväg längs Wanganui River, och man kan vara rätt säker på att inte möta många turister. I Wanganui City är man tillbaka på asfalterad väg och fortsätter till huvudstaden Wellington.

Distans: ca 340 km

Dag 14: St Arnaud

På morgonen tar man färjan från Wellington till Picton på Sydön. Bilen lämnas vid färjeterminalen i Wellington och en ny hämtas upp vid ankomst till Picton. Bilen får inte lov att tas med på färjan. Bagaget checkar ni in i Wellington och hämtar ut det vid terminalen i Picton.

Från Picton följer turen Queen Charlotte Drive, som slingrar sig längs med kusten och genom bergen och bjuder på många utsiktsplatser. I Richmond går turen inåt landet genom Waiarau Valley till staden Arnaud vid Lake Rotoiti, som är en del av Nelson Lakes National Parks.

Distans: ca 130 km + färjeöverfart ca 3,5 tim

Dag 15: Hanmer Springs

En dag med många naturupplevelser. Turen går igenom ett område med regnskog och brusande floder - ett område som endast ett fåtal turister ser. Via Lewis Pass kör man till Hanmer Springs, som ligger vackert i en skogsklädd dal. Stadsnamnet refererar till de varma mineralhaltiga källorna, och ett besök i Hanmer Springs Thermal Reserve är en avkopplande avslutning på dagen.

Distans: ca 240 km

Dag 16: Kaikoura

Från Hanmer Springs går turen till Kaikoura på Sydöns östkust, som är stället där man kan uppleva valar. Eller rättare sagt se fenan eller ryggen av imponerande kaskelottvalar och späckhuggare.

Distans: ca 130 km

Dag 17: Southern Alps

Från den platta Canterbury-slätten till bergskedjan Southern Alps med Nya Zeelands högsta toppar. Övernattning vid foten av de majestätiska bergen i närheten av Methven.

Distans: ca 500 km

Dag 18: Kurow

Idag kommer ni förbi Lake Tekapo, och här ska ni komma ihåg att stanna och titta in i Church of the Good Shepard med den osedvanliga altartavlan. Turen går via Twizel och Omarama och genom en långsträckt dal med flera sjöar till en mycket spännande övernattningsställe i Kurow. På 1860-talet hittade man guld i området, och övernattningsstället Western House är från den tiden.

Distans: ca 150 km

Dag 19: Queenstown

En bilfärd igenom ett av de mest öde områdena på hela turen, men med den detaljerade vägkartan kommer ni aldrig att känna er på villovägar. Ni kör via Danseys Pass till Naseby, där det är en god idé att använda lite tid till att se de gamla och välbevarade byggnaderna från den tid då staden var en pulserande guldgrävarstad.
Lite väster om Clyde är ni igen tillbaka på asfalterade vägar och i ett mer civiliserat landskap. Från Cromwell följer man Kwarau River till Queenstown, som är känt för sitt stora utbud av äventyrsaktiviteter.

Distans: ca 220 km

Dag 20: Dagsutflykt till Doubtful Sound

Heldagsutflykt till Doubtful Sound

Dagen börjar med att ni blir upphämtade vid ert hotell i Queenstown. Ni reser mot Lake Manapouri och här ni kommer att kliva ombord en båt som kommer ta er över sjön till West Arm. Här väntar en buss som kommer ta er vidare genom Wilmot Pass. Denna sträcka är spektakulär och här reser ni genom en fantastisk regnskog. Väl framme vid Deep Cove kliver ni ombord på båten som kommer ta er på en 3 timmars båttur på Doubtful Sound. Här ligger fokus på djur- och naturupplevelser. På er resa längs fjorden kommer ni att se vattenfall, regnskog och höga berg. Har ni tur kan ni även få se sälar, delfiner, pingviner och kanske även fågeln Kea.

Vägen tillbaka till Queenstown/Te Anau är samma som på vägen ut, ni åker via Wilmot Pass och över den vackra sjön Manapouri.

Dag 21: Fox och Franz Josef glaciärerna

Körning längs med Crown Range Road till Wanaka och norrut längs Haast Pass, som tar er igenom Southern Alps. Ni är nu på Sydöns västkust, där nya spektakulära scenerier väntar efter varje kurva. En vandringstur från Lake Moeraki ut till kusten kan rekommenderas.

Distans: ca 350 km

Dag 22: Hokitika

Kom ihåg att se Fox- eller Franz Josef-glaciären eller kanske båda innan färden går vidare. Det är rätt ovanligt att glaciärerna når ner till den tempererade regnskogen. I staden Holitika kan man se hur den nya zeeländska jade (greenstone) bearbetas.

Distans: ca 140 km

Dag 23: Christchurch

Kör-själv-turen slutar i Christchurch och det finns olika vägar att välja mellan för att komma till den största staden på Sydön.

Distans: ca 250 km

Dag 24: Avresa

Bilen lämnas och tiden är inne att säga färväl till Nya Zeeland.

Dag 25: Sverige

Ankomst till Sverige.

Fotogalleri

Höjdpunkter på resan

Resa till nordön Nya Zeeland

Nordön

På en resa till Nordön, Nya Zeeland kan du uppleva Auckland, vulkaner, stränder och maorikultur. 100% skräddarsytt eller färdigt reseförslag – du väljer!

Resa till Nordön Nya Zeeland

Nya Zeelands nordö är ett sant paradis för naturälskare. Auckland som är Nya Zeelands största stad ligger vackert omgivet av havet och grönklädda kullar. Resten av ön bjuder på en lång rad naturupplevelser. Besök vingårdar, utforska subtropiska landskap eller ta en utflykt i underjorden i spektakulära grottsystem och se lysmaskar.

Gejsrar i Rotorua

Helt andra upplevelser väntar i Rotorua där det sjuder, bubblar och kokar av vulkanisk aktivitet. I Rotorua kan du också uppleva Nya Zeelands ursprungliga maorikultur och det görs allra bäst genom att delta i en tradtionell hangi-middag tillagad i den termiska underjorden.

Fantastisk vandring

Tongariro National Park är det dags att snöra på vandrarkängorna och se sig om i det dramatiska vulkanlandskap som bland annat agerat kulisser i filmatiseringen av Sagan om Ringen. Nya Zeelands huvudstad Wellington bjuder på andra upplevelser som trevliga museum, restauranger och folkliv.

Skräddarsy din resa till Nya Zeeland

Vi hjälper dig med din drömresa, oavsett om det är något av våra färdiga reseförslag eller en skräddarsydd resa helt efter dina önskemål du vill boka.

Resa till Sydön Nya Zeeland

Sydön

På en resa till Sydön Nya Zeeland får du uppleva höga berg, djupa fjordar och trevliga småstäder. 100% skräddarsytt eller färdigt reseförslag – du väljer!

Resa till Sydön Nya Zeeland

Det är på Sydön på Nya Zeeland som naturen visar sig från sin mest dramatiska sida. Sydöns natur är extremt varierad. Mitt på ön reser sig Nya Zeelands högsta berg Mount Cook över barrskogarna och de spegelblanka sjöarna. Nationalparken Abel Tasman bjuder in till vackra vandringar längs med den subtropiska kusten till små undangömda stränder. I Fiordland National Park ligger Milford Sound som är Nya Zeelands mest kända fjord, men även lillebrodern Doubtful Sound. Passa på att njuta av landskapen från en båt eller kanske en kajak. Längs med Sydöns västkust ligger flera glaciärer som väntar på att bli utforskade.

Ett rikt djurliv

Även djurlivet på Sydön är rikt. Upplev fåglar på Steward Island, se pingviner strax utanför Dunedin, kom hisnande nära havets stora kolosser på en valsafari från Kaikoura eller varför inte simma med lekfulla delfiner i deras naturliga miljö strax utanför Akaroa.

Härliga städer, viner och varma källor

Resor till Sydön bjuder förstås på mer än bara natur. Christchurch är en trevlig stad med brittiska anor, Dunedin stoltserar med landets enda slott och i Queenstown märks adrenalinsuset från den långa rad av actionaktiviteter som staden erbjuder. Vinälskare bör avsätta ett par dagar till att provsmaka vitvinerna i Marlborough och efter det njuta av de varma källorna i Hamner Springs.

Boka resa till Nya Zeeland och Sydön

Vi hjälper dig med din drömresa, oavsett om det är något av våra färdiga reseförslag eller en skräddarsydd resa helt efter dina önskemål du vill boka

Karta

Prisexempel

25 dagar från 64.170 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 64.170 kr vid 2 vuxna

Tillägg i högsäsong: ca 4.000 - 8.000 kr per person *

* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flygresa, Sverige - Nya Zeeland t/r
 • Flygskatter
 • "Meet & Greet" på flygplatsen
 • Transfer flygplats - hotell i Auckland
 • 21 dagars bilhyra (Toyota RAV 4 eller liknande terrängbil) inkl. fria km, lagstadgad ansvarsförsäkring
 • Detaljerad dag-för-dag vägbeskrivning
 • Kartor och lokala broschyrer
 • Frukosta enligt program
 • 1 natt i Auckland
 • 1 natt i Omapere
 • 2 nätter i Russel
 • 1 natt i Takapuna
 • 1 natt i Coromandel
 • 2 nätter i Rotorua
 • Halvdagstur i Rotorua, 'Geothermal Wonderland' inkl. guide och transport
 • 1 natt i Napier
 • 1 natt i Tongariro National Park
 • 1 natt i Wellington
 • Färja mellan Nord - och Sydön
 • 1 natt i St Arnaud
 • 1 natt i Hamner Springs
 • 1 natt i Kaikoura
 • 1 natt vid Mount Cook
 • 1 natt i Kurow
 • 2 nätter i Queenstown
 • Heldagstur till Doubtful Sound inkl. transport, lättare lunch och kryssning på fjorden
 • 1 natt i Franz Josef
 • 1 natt i Hokitika
 • 1 natt i Christchurch
 • Full klimatkompensation
 • MyPlanet Concierge service, support 24/7 på resan
Tillägg
 • Tilläggsförsäkring för självriskeliminering för hyrbilen (ca 3.000 kr/bil)
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
Skräddarsy resan

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

New Zealand - North Island - Auckland - Waiheke Island - Vinmark (5).jpg

Vintur till Waiheke Island

Upplev tre olika vingårdar med hög kvalitet - Mudbrick, The Goldie Room och Te Whau Vineyards.

Mad - gourmet.jpg

Wellington för matälskare

Testa några av Wellingtons bästa restauranger på en matsafari runt staden med en matkunnig guide.

New Zealand - South Island - Marlborough - Vinmarker (2).jpg

Upplev Marlboroughs viner

Åk på en vingårdstur i Marlborough och smaka lokalproducerat nyzeeländskt vin.

New Zealand - South Island - Christchurch - Art Museum - Sporvogn

Spårvagnsmiddag i Christchurch

Njut av en god 4-rätters middag i en rullande restaurang i central Christchurch.

New Zealand - North Island- Hawkes Bay - Vin

Vin och utsökt mat i Hawkes Bay

Fantastiska viner, god mat och vacker natur väntar på denna resa genom Nordöns vinområde.

New Zealand - South Island - Canterbury Region - Kiwirail - Tranz Alpine - Staircase Viaduct.jpg

TranzAlpine

Åk på en av Nya Zeelands vackraste tågsträckor med Tranz Alpine som går tvärs över Sydön.

New Zealand - North Island - Rotorua - Maori (10).jpg

Hangimiddag & maori-konsert

Följ med på en riktig Maorifest och upplev traditionerna i den mytomspunna kulturen.

New Zealand - Sydøen - Milford sound - delfin

Simma med delfiner i Kaikoura

Drömmen att få simma med delfiner kan uppfyllas bland annat i Kaioura på denna tur.

New Zealand - delfin.jpg

Simma med delfiner i Akaroa

På denna utflykt får du möjligheten att simma med Nya Zeelands nyfikna delfiner.

New Zealand - Nordoeen - Auckland (2).jpg

Segeltur i Auckland

Se Auckland från vattnet och njut av utsikten över bukten och alla segelbåtar.

New Zealand - Nordoeen - Hole in the Rock

Båttur till Hole in the Rock

Med en katamaran besöks den spektakulära klippformationen Hole in the Rock

New Zealand - South Island - Fiordlands - Milford Sound (12)_0

Dagstur Milford Sound

En oförglömlig båttur väntar på den fantastiska fjorden Milford Sound, som ligger på Nya Zeelands sydö.

Rotorua area

Vulkaner och regnskog

Upplev Nordöns förunderliga natur med kratersjöar, klippor och regnskog på denna heldagstur.

New Zealand - South Island - Fiordlands - Milford - Scenic flight_0

Milford Sound med flyg

Följ med på dagsutflykt till Milford Sound med flyg och spektakulär fjordkryssning.

New Zealand - South Island - Queenstown - Dampbåd.jpg

Ångbåt och middag från Queenstown

Åk på ångbåtstur från Queenstown och avnjut en läcker barbeque-middag i vacker miljö.

New Zealand - South Island - West Coast - Fox Glacier - Gletsjer - Vandring_0

Helikoptertur till Fox Glacier

Flyg helikopter över Fox Glacier på Sydön på Nya Zeeland och glaciärvandra på toppen.

New Zealand - Sydoen - Nomad - ringenes herre - flod

I sagan om ringens fotspår

Följ med på en storslagen expedition med fyrhjulsdrivna fordon genom Queenstowndalens bergslandskap.

New Zealand - South Island - West Coast - Franz Josef Glacier (4).jpg

Helikoptertur Franz Josef-glaciären

Flyg helikopter över Franz Josef glaciären och få chans att vandra uppe på isen på glaciärens topp. 

New Zealand - North Island - Tongariro National Park - Tongariro Crossing-Hiking (4).jpg

Halvdagstur i Tongariro

Upplev det vulkaniska landskapet i Tongariro på en halvdagsutflykt till den berömda nationalparken.

New Zealand - North Island - Waikato - Hobbiton (4).jpg

En dag i Hobbiton

Besök "The Shire" från både Hobbit och Sagan om Ringen filmerna på denna tur till Hobbiton.

New Zealand - South Island - Fiordlands - Doubtful Sound (7)_0

Doubtful Sound med övernattning

Njut av en fantastiskt båttur på Doubtful Sound med övernattning i dubbelhytt och god mat.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Nya Zeelands klassiska vinrutt

Roadtrip: Nya Zeelands klassiska vinrutt

 • Mat & vinupplevelser
 • Både nordön och sydön
 • Fantastiska naturupplevelser

18 dagar från 58.478 kr per person

Roadtrip Sagan om ringen äventyr

Roadtrip: Sagan om ringen äventyr

 • Upplev Nya Zeelands vackraste platser
 • Resan för film- och naturälskare
 • Besök på kända inspelningsplatser

17 dagar från 63.653 kr per person

Roadtrip Från Sydön till Nordön

Roadtrip: Från Sydön till Nordön

 • Road trip från söder till norr
 • Fjordar, glaciärer & äventyr
 • Maori-kultur, vinområden & avslappning

18 dagar från 69.345 kr per person

Nya Zeeland och Cooköarna

Nya Zeeland och Cooköarna

 • Husbil på Nya Zeeland
 • Sol & bad på Cooköarna
 • Perfekt för familjen

26 dagar från 71.415 kr per person

Nya Zeelands bästa

Roadtrip: Nya Zeelands Bästa

 • Upplev Nya Zeeland med bil
 • Många upplevelser
 • Bra & charmiga boenden

24 dagar från 68.517 kr per person

Res med Husbil

Nya Zeeland med husbil

 • Husbil ger frihet
 • Perfekt för familjen
 • Naturupplevelser

26 dagar från 57.500 kr per person

Nya Zeeland runt med 4WD

Nya Zeeland runt med 4WD

 • Kör-själv med 4 WD
 • Kom bort från turistströmmen
 • Övernattning på små lodger

25 dagar från 64.170 kr per person

Road trip: Nya Zeelands höjdpunkter

Road trip: Nya Zeelands höjdpunkter

 • Bil & boende bokat
 • Både Nord- & Sydön
 • Alla höjdpunkter

21 dagar från 63.135 kr per person

Nya Zeelands pärlor

Nya Zeelands pärlor

 • För dig som ställer höga krav
 • Vackra lodger och B&Bs
 • Spännande upplevelser

28 dagar från 67.050 kr per person