0775-888 088 FÅ OFFERT
Peru och Galápagos: Naturens underverk

Peru och Galápagos: Naturens underverk

Denna unika resa kombinerar förmodligen två av Sydamerikas mest fantastiska platser! Njut av denna Galápagos- och Peruresa där du får uppleva unik levande flora och fauna, och världens berömda underverk, Machu Picchu.

13 dagar från 105.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Peru och Galápagos: Naturens underverk

Peru och Galápagos: Naturens underverk. Denna fantastiska resa kombinerar förmodligen två av Sydamerikas mest fantastiska platser! Njut av denna Galápagos- och Peruresa där du kan njuta av unik levande flora och fauna, och ett av världens mest berömda underverk, Machu Picchu.

Charmiga Quito

Resan startar i Quito, den mest besökta staden i Sydamerika, där en mängd spännande upplevelser väntar dig, när du besöker de livliga och charmiga marknaderna, den pittoreska gamla staden och beundrar alla historiska byggnader och inte minst möter stadens alltid vänliga och välkomnande invånare.

Galapagosöarna

Resan fortsätter vidare från Quito till Galápagosöarna där du kan gå i Charles Darwins fotspår. Här kommer du att tillbringa fyra nätter ombord på en förstklassig katamaran. Det finns snorkelutrustning och våtdräkter som du kan använda när du vill. Den vänliga besättningen kommer att göra allt de kan för att göra din vistelse angenäm och expertguiderna kommer att göra upplevelsen otroligt rik och oförglömlig med deras passion och uppmärksamhet för detaljer.

Urbana Lima

Tillbaka på fastlandet, är nästa destination Lima i Peru. Lima är högt beläget och direkt vid Stillahavskusten och lockar resare med dess vackra stadskärna och de eleganta, historiska kvarteren. Det är en vacker och fascinerande storstad som värdesätter kultur, gastronomi och den moderna, urbana livsstilen. Du kommer att njuta av det milda subtropiska klimatet, då det aldrig blir extremt kallt eller varmt. Njut av din livs resa till Galápagos ombord på Archipell, en förstklassig katamaran med mysiga och personliga faciliteter. Med maximalt 16 passagerare kommer du att känna dig som hemma ombord och kan dra nytta av verkligt intima upplevelser och komfort som bara små fartyg kan erbjuda.

Machu Picchu – Den heliga dalen

Din resa fortsätter vidare mot Den Heliga Dalen, inkafolkets heliga dal och världens berömda underverk, Machu Picchu som är ett drömresmål för de flesta. Det finns knappast någon plats som är så mytomspunnen som inkafolkets Machu Picchu i Sydamerika. Imponeras av denna vackra, unika och magiska plats som ligger gömd mellan de gröna bergstopparna i det höga Anderna. Resan avrundas med stadsliv i Cusco som är förankrad i Perus konstitution som dess historiska huvudstad. Här kommer du att uppleva hur den enastående blandningen av inkakultur och kolonialhistoria skapar en alldeles speciell atmosfär i staden som blev inskriven på UNESCOs världsarvslista 1983.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Resrutt: Quito - Galápagos - Lima - Den Heliga Dalen - Cusco - Lima

Dag 1: Avresa Sverige

Idag reser du från Sverige till Quito, Ecuadors huvudstad.

Dag 1–3: Quito

Vid ankomsten till Quito blir du mött av vår lokala representant som ordnar transporten vidare till Hotel Patio Andaluz. Du kommer att bo de kommande 2 nätterna på detta eleganta boutiquehotell som ligger endast några få steg från Plaza de Independencia och är därför en central och praktisk utgångspunkt för din utforskning av de historiska platserna. Fastigheten är en renoverad herrgård från kolonialtiden som är charmigt inrett med uteplatser, valv och terrasser. Rummen är bekväma och smakfullt inredda i dämpade färger. Hotellets restaurang serverar utmärkta rätter från den ecuadorianska köket. Quito är omgiven av vulkaner och Anderna och är ett kulturellt ymnighetshorn. Med dess många kyrkor och kloster, och en spännande kolonialhistoria, kan man enkelt förstå varför stadskärnan är inskriven på UNESCO’s Världsarvslista. Den imponerande gotiska basilikan är väl värd ett besök med dess vackra utsikt från de 115 meter höga tornen. Du kommer även att besöka de livliga och charmiga marknaderna.

 

Utflykt:

Stadstur i Quito City och Mitad del Mundo

På denna privata heldagstur kommer du att se självständighetstorget med katedralen, presidentpalatset, rådhuset och ärkebiskopens palats. Du kommer även att besöka San Francisco kyrkan som är en av de största religiösa byggnaderna som har byggts på senare tid. Den imponerande fasaden och atriumgården leder in i kyrkorummet som är som tapetserat med guld. Vid huvudaltaret står den bevingade Jungfrun av Quito. Därefter fortsätter turen ca 25.km norr om Quito till Mitad del Mundo, “världens mitt”. På det 30 meter höga monumentet kan man läsa om den fransk-spanska geodetiska expeditionen från 1736 till 1744 som bestämde var ekvatorn ligger exakt. Här kan du ta bilder med ena benet på jordens norra halvklot och det andra benet på jordens södra halvklot.

Dag 3–7: Galápagosöarna

Idag fortsätter resan vidare till Galápagosöarna. Du blir hämtad på hotellet i Quito och körd till flygplatsen där du flyger till Baltra. Flygresan tar drygt tre timmar med ett flygbyte i Guayaquil. På Baltra går du ombord på Archipell Cruise, där du kommer att tillbringa de kommande 4 nätterna. Njut av din livs resa till Galápagos ombord på Archipell, en förstklassig katamaran med mysiga och personliga faciliteter. Med maximalt 16 passagerare kommer du att känna dig som hemma ombord och kan dra nytta av verkligt intima upplevelser och komfort som bara små fartyg kan erbjuda. Katamaranen är byggd för maximal stabilitet och har åtta bekväma hytter och ett soldäck utomhus för att koppla av och njuta av de vackra solnedgångarna. Archipells vänliga besättning kommer att göra allt de kan för att göra din vistelse angenäm och expertguiderna kommer att göra vildlivsupplevelsen otroligt rik och oförglömlig med sin passion och uppmärksamhet till detaljer. Galapagosöarna ligger 1400 km väster om Ecuadors fastland och nås med små båtar, och är ett strikt skyddat, vackert UNESCO-världsarv.

Inkluderande aktiviteter ombord på Archipell Cruise

Torsdag: Baltra flygplats – Santa Cruz, höglandet
Fredag: Floreana (Cormorant Point, Champion Is., Post Office)
Lördag: Spanska (Gardner Bay, Suarez Point)
Söndag: St. Christopher's (Pitt Point, Witch Hill)
Måndag: San Cristobal Island (Wolves Island), San Cristobal flygplats

Ombord på Archipell Cruise kan du njuta av många utflykter på land som är inkluderade i din kryssningsupplevelse. På den här resan kan du se sköldpaddor, sjölejon, havsödlor, skarvar, flamingos, styltlöpare, stjärtandar, finkar, fregattfåglar, nazca- & blåfotade sulor, galápagosalbatross (beroende på årstid). Snorkling: tropiska fiskar, sjölejon, ibland hajar och havssköldpadda.

(Snorkling ingår, våtdräkter mot en extra kostnad)

Dag 7-9: Lima

Resan fortsätter vidare till Lima idag. Du flyger från Baltra till Lima. Flygresan tar drygt två timmar med ett flygbyte i Guayaquil. Vid ankomsten till Lima, blir du mött av vår lokala representant som ordnar transporten vidare till ditt hotell för de kommande två nätterna, Casa Andina Premium Miraflores som har ett perfekt läge i det vackra Miraflores kvarteret. Hotellet har en mysig atmosfär, en härlig inomhuspool och en känd restaurang, vilket gör hotellet till ett idealiskt första stopp på resan. Perus huvudstad har ett fantastiskt läge, direkt vid Stillahavskusten, eleganta kvarter, historiska områden och ett pulserande kulturliv.

Utflykt:

Stadstur i Lima
Upplev Lima och stadens sevärdheter när du promenerar runt dess vackra stadskärna på denna privata stadstur, besök det centrala torget, Plaza Mayor och se Lima Katedralen, regeringspalatset och alla andra historiska attraktioner.
Privat tur på 3 timmar. Om du vill ha en specifik avgångstid måste detta anges vid bokning. Annars kommer vårt team att planera turen utefter den bästa tillgängliga tidspunkten.

Dag 9-10: Den Heliga Dalen

Idag fortsätter resan vidare från Lima till Den Heliga Dalen. Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen, där ditt flyg avgår mot Cusco. Vid ankomsten blir du mött av vår lokala representant som sköter transporten vidare till Valle Sagrado de los Inca, inkafolkets Heliga Dal. Där bor du på det vackra Sol y Luna i ett av de små charmiga husen som kallas för casitas. De är byggda av tegel, trä och sten i smakfull inkastil. Med över 25 hektar frodig trädgård och utomhusområden, är detta en oas fylld med fågelliv och vilda blommor. I trädgården växer många av de färska ingredienser som används i hotellets gourmetrestaurang. Inkafolkets heliga dal (Valle Sagrado de los Incas) nås via Cusco och förbinder denna dåvarande huvudstad i Inkariket med citadellet i Machu Picchu. 

Dag 10-12: Cusco / Machu Picchu

Idag fortsätter resan vidare till den sista destinationen på din resa, Cusco. Du blir hämtad på ditt hotell och körd med privat transport till ditt boende för de kommande två nätterna, El Mercado Cusco. Bilresan tar 1 och en halvtimme. El Mercado Cusco är ett boutiquehotell i hjärtat av Cusco som har original och iögonfallande interiörer och exceptionell service. Hotellet är byggt på platsen för en före detta marknad som ligger endast ett par kvarter från Plaza de Armas. Precis som en marknad är ett kalejdoskop av en kulturs uttryck, syftar El Mercado till att skapa ett mångsidigt och färgstarkt uttryck för den peruanska kulturen. Rummen är charmiga, mysiga och har originalinredning och restaurangen erbjuder färska marknadsingredienser och härliga peruanska fusionsrätter. El Mercado är den perfekta basen för din resa in i Perus vackra landskap och fascinerande kulturer.

Utflykter:

Besök Machu Picchu med Vistadome-tåget med en lokal guide

Det är dags att besöka det mest ikoniska, arkeologiska underverket i Sydamerika. Du tar dig fram till denna imponerande inkastad med Vistadome-tåget och tillbringar eftermiddagen på det heliga citadellet med en privat guide från Machu Picchu. Här får du höra om den uppfinningsrikedom och ingenjörskonst som krävdes för att bygga platsen och du kommer att försöka förstå områdets många mysterier. Du kommer att bli imponerad av de vackra omgivningarna på detta magiska ställe som ligger gömd mellan de gröna bergstopparna i de höga Anderna.
Privat heldagstur från 06:30 till 18:00. Lunch ingår.

Besök i Chincheros, Maras’ saltgruvor och Moray-ruinerna

På denna heldagstur med privat guide besöker du den vackra kolonialstaden Chincheros och de spektakulära inkastäderna Maras och Moray. Din morgon startar i de fascinerande Maras saltgruvorna som har mer än 100 små bassänger. Genom ett kanalsystem som fylls med saltvatten från en bergkälla, är gruvorna i bruk även idag och är många av områdets familjers levnadsbröd. På eftermiddagen beger du dig längs en grusväg mot en annan typisk andeansk by, Moray, som främst är känd för dess stora, cirkulära fördjupningar indelade i terrasser, varav den största är cirka 30 m djup. Syftet med dessa fördjupningar är dock fortfarande okänt. Dessa historiska platser, och ditt besök i Chincheros, kommer att fängsla och fascinera dig samt ge dig en bättre inblick i inkafolket och deras civilisations mysterier.
Privat heldagstur från 09:00 till 18:00. Lunch ingår.

Dag 12: Lima

Din resa i Peru och Ecuador närmar sig sitt slut, och idag återvänder du till Lima med flyg från Cusco för hemresa till Sverige igen.

Dag 13: Ankomst Sverige

Efter en spännande resa runt Peru och Ecuador anländer du tillbaka till Sverige.

Fotogalleri

Karta

Prisexempel

13 dagar från 105.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr.  105.000* kr när 2 personer reser tillsammans


*Våra priser är vägledande priser baserade på mellansäsong och kan därför variera beroende på vilken säsong du reser under och tillgången på flyg, hotell och upplevelser. Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast. Prata med din resekonsult för mer information. 

Priset inkluderar
 • Flygresan från Sverige till Quito och retur från Lima
 • Flygplatsskatter & ev. avgifter
 • 2 övernattningar på Hotel Patio Andaluz (Duplex) inkl. frukost
 • 4 övernattningar ombord på Archipell Cruise (Main Deck) inkl. helpension & aktiviteter
 • 2 övernattningar på Casa Andina Premium Miraflores (Superior room) inkl. frukost
 • 1 övernattning på Sol y Luna (Sol Y – Casita Superior) inkl. frukost
 • 2 övernattningar på El Mercado Cusco (Junior Suite) inkl. frukost
 • Alla utflykter och aktiviteter som nämns i resplanen
 • Transport till destinationerna, samt till och från flygplatsen och till dina hotell
  MyPlanets Concierge service (tillgänglig 24 timmar om dygnet under resan)
 • Full klimatkompensation
Ev. tillägg
 • Uppgradering till business class på flyget
 • Entréer och ytterligare måltider, som inte nämns i resplanen
 • Personliga utgifter och drickspengar
 • Visum och ev. turistskatter
 • Sjuk-och avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Eventuella uppgraderingar av hotellrum
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Peru och Galápagos: Naturens underverk

Peru och Galápagos: Naturens underverk

 • Kryssning på Galapagosöarna
 • Mäktiga Machu Picchu
 • Quito, Cusco & Lima

13 dagar från 105.000 kr per person

Amazonas, Fastlandet & Galápagos

Amazonas, Fastlandet och Galápagos

 • Bo i hjärtat av Amazonas
 • Inkaruiner i Cuenca
 • Majestätiska Galapagosöarna

16 dagar från 117.000 kr per person

Galápagos: Naturens hemligheter

Galápagos: Naturens hemligheter

 • Upplev Galápagos över och under vattnet
 • Kom extremt nära djurlivet med en lyxyacht
 • Besök Ecuadors färgglada huvudstad

9 dagar från 69.000 kr per person

Ecuador: Galápagos djur och natur

Ecuador: Galápagos djur och natur

 • Upplev djur & natur på de magiska Galápagos-öarna
 • Bestig den vackra Cotopaxi-vulkanen
 • Utforska Ecuadors färgglada kultur

13 dagar från 98.000 kr per person

Det bästa av Peru med MyPlanet

Det bästa av Peru

 • Utforska Amazonas på en kryssning
 • Upplev Machu Picchu, inkafolkets heliga stad
 • Njut av det magnifika strandlivet på Máncora

16 dagar från 108.000 kr per person

Bergen, sjöarna och Inkaleden

Peru: Bergen, sjöarna och Inkaleden

 • Upplev färgglada Lima
 • Lär dig mer om inkakulturen i Cusco
 • Vandra Inkaleden till Machu Picchu

14 dagar från 49.500 kr per person