0775-888 088 FÅ OFFERT
Ecuador: Galápagos djur och natur

Ecuador: Galápagos djur och natur

Gå i Darwins fotspår och upptäck det unika växt- och djurlivet på de isolerade Galápagosöarna på denna spännande resa till Ecuador. Här väntar ett riktigt äventyr på dig.

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

13 dagar från 98.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Galapagos djur och natur

Ecuador och Galapagos djur och natur. Denna unika resa runt Ecuador och Galapagosöarna som är ett av Sydamerikas mest populära länder, startar i den moderna metropolen Guayaquil som är Ecuadors största stad. Härifrån fortsätter resan till de ikoniska Galápagosöarna där du kan gå i Darwins fotspår på de två vackra öarna Isla Santa Cruz och Isla Isabela. Du kommer även naturligtvis att besöka och uppleva Ecuadors huvudstad, Quito, innan resan avrundas i den vulkanrika provinsen Cotopaxi. Här kan du se de berömda lavaformationerna. 

Guayaquil

Guayaquil ligger vid Guayas-floden och är Ecuadors handelscentrum. Storstaden rymmer en intressant kombination av spännande kolonialhistoria och modern arkitektur, detta ger staden en speciell atmosfär. Här finner du även muséer med omfattande samlingar av historisk konst och arkeologiska kuriosa. Det första stoppet på Galápagosöarna, som är känt för dess enastående växt- och djurliv, är Isla Santa Cruz. Ön är egentligen en stor vilande vulkan. Här kan du uppleva de berömda gigantiska landsköldpaddorna och du kan även åka båt till grannöarna där du kan se landleguaner, havsleguander, sul- och fregattfåglar.

Isla Isabelas aktiva vulkaner

Den andra änden av Galápagosöarna som ska besökas är Isla Isabela. Här kommer du nära de glödheta, geologiska förhållandena när du till fots upplever en av de mest berömda vulkanerna på Galápagosöarna. Här finner du även lummiga gröna skogar och natursköna, orörda, vita sandstränder. Tillbaka på fastlandet kommer du att uppleva den fantastiska Cotopaxi-vulkanen som beskrivs som den vackraste och mest regelmässiga av alla de kolossala bergstopparna i de höga Anderna. Den är täckt av ett tjockt täcke av den vitaste snön, som lyser och glimmar vid solnedgången. Cotopaxi är även känt för dess historiska haciendas som ligger i de omkringliggande kullarna och det är i en sådan hacienda du kommer att övernatta i. Det kommer att bli en autentisk och oförglömlig upplevelse.

Quito

I Quito väntar dig också en massa spännande upplevelser. Där kommer du att besöka de livliga och charmiga marknaderna, den pittoreska gamla stan och beundra alla historiska byggnader. Och inte minst av allt kommer du att träffa stadens invånare som alltid är vänliga och välkomnande. Quito är en av de högst belägna huvudstäderna i världen med nästan 3000 meter över havsytan och därför är acklimatisering nödvändig innan du ger dig ut för att utforska staden. 

En unik resa med ett fantastiskt stort innehåll, privata transfers, guider för en komplett upplevelse.

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av din drömresa till Ecuador

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Gå i Darwins fotspår och upptäck själv det unika växt- och djurlivet på de isolerade Galápagosöarna på denna spännande resa till Ecuador. Ett äventyr väntar dig. 

Dag 1: Avresa Sverige

Idag reser du från Sverige till Guayaquil, den största staden i Ecuador.

Dag 1-2: Guayaquil

Vid ankomsten till Guayaquil, blir du mött av vår lokala representant som ordnar transporten till ditt hotell den första natten, Oro Verde. Det ligger nära centrum och inte långt ifrån floden som rinner genom staden. Hotellet är ett ”Leading Hotels of the World”, och detta levs upp till fullo med dess lyxiga, stilfulla inredning, läckra fitness-spa och en handfull utmärkta restauranger. Guayaquil ligger vid Guayas-floden, cirka 250 km. från huvudstaden Quito. Det är Ecuadors handelscentrum, främst på grund av en stor hamn.

Det är kombinationen av spännande kolonialhistoria och modern arkitektur, som ger staden dess speciella atmosfär. Staden är stolt över hur dess historia har bevarats på de olika muséerna, som exempelvis de enastående samlingarna av prekolombiansk konst och kuriosa på MAAC. En annan stor huvudattraktion är den nybyggda strandpromenaden, Malecón 2000, som sträcker sig 2,5 km längs Guayas-floden. På en promenad längs strandpromenaden kan du se ett antal stora historiska monument, muséer, butiker, restauranger och barer längs vägen. 

Utflykt:

Stadstur i Guayaquil
Gå på en tretimmars rundtur i Guayaquil, där du kan promenera genom stadens kullerstensgator i det färgglada Las Peñas, uppleva de många torgen och monumenten, strosa runt parkerna och avrunda på Malecón 2000.

Privat tur på cirka 3 timmar. Om du vill ha en specifik avgångstid måste detta anges vid bokning. Annars kommer vårt team att planera turen utefter den bästa tillgängliga tidspunkten.

Dag 2–5: Isla Santa Cruz

Resan fortsätter vidare från Guayaquil till Isla Santa Cruz. Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen där ditt flyg avgår mot Baltra och Galápagosöarna. Vid ankomsten har du en kort bussresa till bryggan där båten avgår mot Isla Santa Cruz. Här möts du av vår lokala representant som ordnar privat transport vidare till ditt hotell. Bilresan tar cirka 45 minuter. Isla Santa Cruz är Galápagos’ näst största ö, belägen i mitten av ögruppen. De kommande tre nätterna kommer att bli oförglömliga när du bor på den lyxiga Galápagos Safari Camp. Inspirerad av de klassiska safarilägren på den afrikanska savannen, ligger tältlägret på en 55 hektar stor egendom i höglandet på ön Santa Cruz. Öns huvudstad, Puerto Ayora, är det mest befolkade området på öarna och det är här du finner de flesta hotell och turistattraktioner. Det är även här du finner Charles Darwin Research Station. Ön är en stor vilande vulkan med ett extremt varierande klimat och landskap som sträcker sig från kustområdena till det centrala höglandet, vilket skapar intressanta vulkanformationer. På Isla Santa Cruz kan du uppleva de berömda och gigantiska landsköldpaddorna, och här har du även möjlighet att åka båt till grannöarna där du kan uppleva det unika växt- och djurlivet som Galápagos är så känt för. Här kan du bland annat se landleguaner, havsleguander, sul- och fregattfåglar.

Utflykter:

Heldagstur med gigantiska sköldpaddor och Charles Darwin-safari
Upplev Galápagosöarna på denna privata heldagstur genom det gröna höglandet på Isla Santa Cruz. Först besöker du de imponerande vulkanformationerna, ser de stora, kollapsade kratrarna och lavatunnlarna och hör om öns skogar och mikroklimat som inte finns någon annanstans i världen. Sedan kommer du att få uppleva öarnas kända “maskot”, de gigantiska landsköldpaddorna som ständigt rör sig fritt i sin naturliga livsmiljö. Du kan observera dessa lugna varelser via ett stigsystem som sträcker sig genom Rancho Primicias Giant Tortoise Reserve.

Privat heldagsaktivitet. Lunch inkluderat på Safari Camp.

Heldagstur till Bartolome Island
Du kommer att bli andlös av vördnad när du står vid ett av Galápagos mest dramatiska landskap och betraktar utsikten över Bartolome Island. På denna heldagsutflykt avgår du från ditt hotell i Isla Santa Cruz till Baltra, därifrån är det en 3 timmars lång båtresa till Bartolome Island. Efter en måttligt krävande vandring kommer du att uppleva de unika vulkaniska och geologiska formationerna på ön. 

Varaktighet från 07.00 till 15.00 med totalt 6 timmars båttur och 2 timmar på ön. Tur i mindre grupp och med lunch inkluderat. Möjlighet att låna gratis snorkelutrustning. 

Heldagstur till North Seymour Island
Upplev den storslagna faunan som är så karaktäristiskt för Galápagosöarna, när du går i land på North Seymour Island.På ön finns en av de största häckningsplatserna för de distinkta fregattfåglarna. På den två kilometer långa vandringsstigen, som på sina ställen är stenig och svåråtkomlig, kan man observera blåfotade sulor, havsleguaner, landleguaner och inte minst de lekfulla sjölejonen. 

Heldags-grupptur med 45 minuters bilfärd till hamnen, 45 minuters båttur till ön och cirka 2 timmars vandring. Lunch inkluderat.

Dag 5–8: Isla Isabela

Idag går resan tillbaka till Baltra, härifrån flyger du vidare till Galápagos’ största ö Isla Isabela. Från flygplatsen arrangeras privat transport till Iguana Crossing, där du kommer att bo de kommande 3 nätterna. När havsleguanerna lämnar sina livsmiljöer i våtmarkerna och rör sig ner mot det smaragdgröna havet, korsar de hotellet på sin väg. Därav namnet på detta vackra boutiquehotell, som vi anser vara den allra bästa på ön. Hotellet är idealiskt beläget intill Isla Isabelas mest natursköna, orörda, vita sandstrand, omgiven av våtmarkerna i nationalparken och med utsikt över de sex majestätiska sköldvulkanerna på ön. Efter en upplevelserik dag på ön, kan du sätta dig ute på terrassen vid poolen och koppla av till den spektakulära utsikten. 

Utflykter:

Isla Isabela – Sierra Negra och Chico vulkanerna (lunch inkluderat)
Du kan inte undgå att bli fascinerad av de glödheta, geologiska förhållandena när du till fots beger dig mot en av de mest berömda vulkanerna på Galápagosöarna. Du börjar tidigt att imponeras på denna vandring genom de gröna skogarna, när du steg för steg närmar dig kanten av den överväldiga vulkanen, Sierra Negra. Den spektakulära utsikten ner i den enorma kratern täckt av nyligen stelnad lava är en vacker syn där den lila-svarta färgen står i skarp kontrast till den frodiga gröna färgen på kanten. Ta sedan en promenad längs kanten av kratern och njut av utsikten, som bara fortsätter att överraska. Utflykten fortsätter sedan mot Volcan Chico som är som en förlängning av Sierra Negra. Här kan du vandra i det fantastiska, månliknande landskapet som härrör från lavaformationer. Tidigare besökare beskriver upplevelsen som oförglömlig och som en av öns höjdpunkter. Tänk på att ta med solskydd och var beredd på den svåra terrängen på vandringen. 

Privat heldagstur. Lunchlåda är inkluderat.

Besök Cabo Rosa och Los Tuneles
Tunnlarna vid Cabo Rosa är utan tvekan en av de mest imponerande sevärdheterna på Isla Isabelas kust. Otroliga, nästan overkliga, geologiska formationer har bildats här, där de glödheta lavaströmmarna har träffat havet. Den stelnade lavan bildar bågar, tunnlar och pelare som sticker ut och bryter ytan av det grunda, smaragd och turkosblå vattnet i viken. På denna heldagstur åker vi ut till tunnlarna i en mindre båt och här har du möjlighet att snorkla i vattenparadisets klara, lugna vatten. Under ytan kan du möta fridfulla vittippade revhajar, djävulsrockor, papegojfiskar, gulfenade kirurgfiskar, havssköldpaddor och de evigt lekfulla sjölejonen. Om du inte vill snorkla, kan du uppleva allt från båten och du har även möjlighet att ge dig ut på själva lavaformationerna. 

Heldags-gruppaktivitet, där lunch och snorkelutrustning är inkluderat.

Dag 8–10: Quito

Idag fortsätter resan vidare från Galápagosöarna till huvudstaden. Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen, där flyget avgår mot Baltra och därifrån vidare till Quito. Vid ankomsten möts du av vår lokala representant som ordnar privat transport vidare till hotellet. Bilresan är endast 2 timmar lång. Under de kommande tre nätterna kommer du att bo på Hotel Plaza Grande som har ett idealiskt läge direkt på Plaza de Independencia och är därför en central och praktisk utgångspunkt för din utforskning av de historiska platserna. Staden är omgiven av vulkaner och Anderna och är ett kulturellt ymnighetshorn. Den imponerande gotiska basilikan har en magnifik utsikt från de 115 meter höga tornen. Med dess många kyrkor och kloster, och en spännande kolonialhistoria, kan man enkelt förstå varför stadskärnan är inskriven på UNESCO’s Världsarvslista. Du kommer även att besöka de livliga och charmiga marknaderna. Quito är en av de högst belägna huvudstäderna i världen med sina nästan 3000 meter över havsytan och därför är acklimatisering nödvändig innan du ger dig ut för att utforska staden. 

Utflykt:

Stadstur i Quito
På denna stadstur till fots i Ecuadors koloniala huvudstad möter du stadens vänliga och välkomnande invånare och upplever den pittoreska gamla stan och dess historiska byggnader. San Francisco kyrkan, till exempel, anses vara den största och äldsta heliga byggnaden byggd av spanjorerna i Sydamerika. Tills dess att du vant dig vid höjden och den tunna luften, rekommenderar vi att du håller ett långsamt tempo på denna utflykt. 

Privat utflykt från 08:30 till 11:30.

Dag 10–12: Cotopaxi

Resan i Ecuador går idag vidare till Cotopaxi i bil med privatchaufför. Det är 75 km avstånd och det tar ungefär en timme till ankomst vid Hacienda San Agustín del Callo, där du kommer att bo de kommande två nätterna. Detta hus på landet byggdes där ett inkapalats tidigare låg och är idag ett av de två viktigaste arkeologiska Inka-områdena i Ecuador. Här får du en unik inblick i Ecuadors rika och färgstarka förflutna. Sedan 1400-talet har San Agustin de Callo fungerat som en inkafästning, som ett augustinerkloster och har varit bostad för flera kända, historiska personer under kolonialtiden. De fem rummen har de ursprungliga stenväggarna från Inkatiden, en klassisk, kolonial arkitektur och inte minst massor av autentisk charm. Allt detta gör denna hacienda till en mycket speciell och mycket exklusiv upplevelse. Det är här i Cotopaxi-provinsen som du hittar det som den tyska upptäcktsresaren Alexander von Humboldt gav namnet ”The Avenue of Volcanoes” och som rymmer några av de mest dramatiska bergslandskapen i Ecuador. Uppkallad efter den imponerande vulkanen Cotopaxi, som Humboldt beskrev som “den vackraste och mest regelmässiga av alla de kolossala bergstopparna i de höga Anderna”. Den är en perfekt symmetrisk kon, täckt av ett tjockt täcke av snö som skiner och glimmar vid solnedgången. Förutom naturen har denna provins även ett antal småstäder som är kända för dess historiska arv och de färgglada marknaderna. Regionen är även känt för dess historiska haciendas (stora lantegendomar) som ligger i de omkringliggande kullarna och det är i en sådan hacienda du kommer att övernatta i. Det kommer att bli en autentisk och oförglömlig upplevelse.

Utflykter:

Inkluderat på Hacienda San Agustin de Callo
Ta en promenad på egen hand på denna underbara egendom som rymmer fantastisk inkahistoria och arkeologiska spår, medan du njuter av utsikten över Anderna i bakgrunden. Det finns även möjlighet att fiska eller låna en cykel för en tur runt området. 

Vandring på Cotopaxi
Cotopaxi anses vara den mest natursköna vulkanen i de ecuadorianska Anderna, och den är verkligen speciell med den perfekta snötäckta toppen. På denna heldagstur kommer du att ge dig in i Cotopaxi National Park, där du får uppleva områdets mycket speciella vegetation, de sällsynta fåglarna och den enastående utsikten. Om du är redo för en utmaning, kan du sätta som mål att nå upp till stugan som ligger på en svindlande 4.800 meters höjd.

Dag 12: Quito

Ditt äventyr i Ecuador närmar sig sitt slut och idag fortsätter resan tillbaka till Quito i bil med privatchaufför och transport till flygplatsen.

Dag 13: Ankomst Sverige

Efter en spännande resa till Ecuador & Galapagos anländer du tillbaka till Sverige.

Fotogalleri

Prisexempel

13 dagar från 98.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 98.000 kr vid 2 vuxna.

Tillägg i högsäsong: ca 10.000 - 20.000 kr per person *

* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som stabilast.

Priset inkluderar
 • Flygresa från Sverige till Guayaquil och retur från Quito
 • Flygplatsskatter och ev. avgifter
 • 1 övernattning på Oro Verde (Leading Suites) inkl. frukost
 • 3 övernattningar på Galápagos Safari Camp (lyxtält) inkl. frukost
 • 3 övernattningar på Iguana Crossing (Ocean View)  inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Plaza Grande (Royal Back Suites)  inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Hacienda San Agustín del Callo (Standard) inkl. frukost
 • Utflykter och aktiviteter som nämns i resplanen
 • Privata transporter till/från destinationerna, samt till och från flygplatsen och till dina hotell
 • MyPlanets Concierge service (tillgänglig 24 timmar om dygnet)
 • Full klimatkompensation
Tillägg
 • Uppgradering till Business class på flyget
 • Entréer och ytterligare måltider, som inte nämns i resplanen
 • Personliga utgifter och drickspengar
 • Visum och turistskatter
 • Sjuk-och avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Eventuella uppgraderingar
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Peru och Galápagos: Naturens underverk

Peru och Galápagos: Naturens underverk

 • Kryssning på Galapagosöarna
 • Mäktiga Machu Picchu
 • Quito, Cusco & Lima

13 dagar från 105.000 kr per person

Amazonas, Fastlandet & Galápagos

Amazonas, Fastlandet och Galápagos

 • Bo i hjärtat av Amazonas
 • Inkaruiner i Cuenca
 • Majestätiska Galapagosöarna

16 dagar från 117.000 kr per person

Galápagos: Naturens hemligheter

Galápagos: Naturens hemligheter

 • Upplev Galápagos över och under vattnet
 • Kom extremt nära djurlivet med en lyxyacht
 • Besök Ecuadors färgglada huvudstad

9 dagar från 69.000 kr per person

Ecuador: Galápagos djur och natur

Ecuador: Galápagos djur och natur

 • Upplev djur & natur på de magiska Galápagos-öarna
 • Bestig den vackra Cotopaxi-vulkanen
 • Utforska Ecuadors färgglada kultur

13 dagar från 98.000 kr per person

Stjärnskådning i Chile och Patagonien

Stjärnskådning i Chile och Patagonien

 • Upplev Chiles moderna huvudstad
 • Utforska Patagoniens fascinerande natur
 • Titta på stjärnorna i Atacamaöknen

14 dagar från 83.000 kr per person

Det bästa av Peru med MyPlanet

Det bästa av Peru

 • Utforska Amazonas på en kryssning
 • Upplev Machu Picchu, inkafolkets heliga stad
 • Njut av det magnifika strandlivet på Máncora

16 dagar från 108.000 kr per person

Chile: Sjöarna och vinlandet

Chile: Sjöarna och vinområdena

 • Upplev vackra Santiago De Chile
 • Aktiviteter i Pucón-området
 • Bo i hjärtat av vinområdena

11 dagar från 56.700 kr per person

Brasilien samba, stränder och vacker natur

Brasilien: Samba, stränder och vacker natur

 • Upplev Rio de Janeiros unika strandkultur
 • Bli hänförd av de mäktiga Iguazúfallen
 • Njut av livet i Búzios, Brasiliens St. Tropez

11 dagar från 52.200 kr per person

Bergen, sjöarna och Inkaleden

Peru: Bergen, sjöarna och Inkaleden

 • Upplev färgglada Lima
 • Lär dig mer om inkakulturen i Cusco
 • Vandra Inkaleden till Machu Picchu

14 dagar från 49.500 kr per person

Brasilien: Imponerande vattenfall, Pantanal & Amazonas

Brasilien: Imponerande vattenfall, Pantanal & Amazonas

 • Upplev Brasiliens pulserande storstäder 
 • Bli hänförd av Iguazúfallen & Pantanal
 • Utforska Amazonas på en flodkryssning

16 dagar från 75.600 kr per person

Argentina: Landskap och traditioner i norr

Argentina: Landskap och traditioner i norr

 • Upplev Argentinas livliga huvudstad
 • Låt dig imponeras av Iguazúfallens skönhet
 • Njut av de underbara argentinska vinerna i Mendoza

16 dagar från 57.600 kr per person

Iguazu fallen i argentina

Argentinas höjdpunkter

 • Känn tangons rytmer i Buenos Aires
 • Upplev Perito Moreno glaciären vid El Calafate
 • Låt dig imponeras av de mäktiga Iguazúfallen

12 dagar från 57.600 kr per person