0775-888 088 FÅ OFFERT
Brasilien samba, stränder och vacker natur

Brasilien: Samba, stränder och vacker natur

Från den rytmiska samban i Rio de Janeiro till det avkopplande ljudet från havets vågor. På denna resa till Brasilien väntar förtrollande frodiga, tropiska landskap och en förförande livsglädje.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

11 dagar från 52.200 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Brasiliens samba, stränder och vackra natur. Din resa i Brasilien startar i Rio de Janeiro med den ikoniska Copacabana stranden, rytmisk samba och svalkande Caipirinha drinkar. Här finner du en unik strandkultur. Härifrån fortsätter resan vidare till staden Foz do Iguaçu, belägen vid de hisnande vackra och mäktiga Iguazúfallen. Du kommer även att få uppleva den natursköna pärlan Búzios som lockar livsnjutare med dess läckra stränder och exklusiva atmosfär. Denna privata, skräddarsydda resa tar dig till några av Brasiliens mest spännande och vackraste platser. Fylld av fantastiska upplevelser som kommer få dig att förälska dig i detta fantastiska land.

 

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Från den rytmiska samban i Rio de Janeiro till det avkopplande ljudet från havets vågor. På denna resa till Brasilien väntar förtrollande frodiga, tropiska landskap och en förförande livsglädje.

Dag 1: Avresa Sverige

Idag reser du från Sverige till Brasiliens mest berömda stad, Rio de Janeiro. 

Dag 2 – 5: Rio de Janeiro

Vid ankomsten till Rio de Janeiro, blir du mött av vår lokala representant som ordnar transporten till ditt hotell under de tre första nätterna, Hilton Rio de Janeiro. Med ett utmärkt läge vid Copacabana stranden, är hotellet en perfekt bas för en oförglömlig vistelse i denna mycket speciella stad. Under de närmaste dagarna har du gott om möjligheter att se och uppleva Rio de Janeiros andra berömda ikoner som Sockertoppen, Ipanema och naturligtvis Cristo Redentor (Kristus frälsaren) statyn på toppen av Corcovado som är Rios landmärke. Du kan njuta av Caipirinha drinkar medan du låter dig uppslukas av det unika strandlivet, samt besöker de magnifika subtropiska regnskogarna runt omkring. Rio de Janeiro är fylld till brädden med vitalitet och liv, och det har aldrig funnits en bättre tid att uppleva skönheten och energin här i Brasiliens inofficiella huvudstad. 

 

Utflykter:

Heldagstur till Corcovado och Sockertoppen
På denna privata heldagstur kommer du upp till toppen av de två största landmärkena i Rio- eller rättare sagt i hela Brasilien: Corcovado och Sockertoppen. Först åker du upp med kuggtåget till Corcovado. Här kan du njuta av den enastående utsikten över Rio de Janeiro, ståendes bredvid Kristus-statyn Cristo Redentor. Turen fortsätter till den berömda Sockertoppen som du når upp till nästan 400 meters höjd med linbanan. Härifrån har du utsikt över Atlantens glimrande vatten och de vackra stränderna nedanför. 

Privat heldagstur från 8.00 till 16.00

Halvdagstur till Santa Teresa
Endast ett fåtal kvarter i Rio bjuder på samma skönhet, historia och charm som Santa Teresa gör. Santa Teresa ligger högt uppe på en av stadens kullar och har utsikt över nästan hela staden, bland annat stadens centrum och Guanabara Bay. I Santa Teresa kan du uppleva den ikoniska spårvagnslinjen “Bonde” som är Rios sista spårvagnslinje och som kördes för första gången 1896. I kvarteret finns även några av Rios mest spännande kulturella och konstnärliga utbud, samt ett antal underbara restauranger. Njut av en delikat lunch på en av Santa Teresas kulinariska pärlor som specialiserar sig på traditionella brasilianska rätter (ingår ej i priset). 

Schema: Du lämnar hotellet i sällskap med din guide och tar tunnelbanan till tunnelbanestationen Catete. Härifrån tar du en taxi till spårvagnshållplatsen, där du tar spårvagnslinjen Bonde över Lapa Arches och vidare uppför backen till det charmiga kvarteret Santa Teresa. Du kliver av spårvagnen vid Largo dos Guimarães, där du kommer att få uppleva de otaliga kulturutbuden, gallerierna och få välja en favoritplats där lunchen avnjuts (ingår ej i priset). På turen tillbaka tar du återigen spårvagnslinjen Bonde till den närmaste tunnelbanestationen och går tillbaka till hotellet. 

Obs: Spårvagnen genomför för närvarande en omfattande renovering och är därför ur drift. Tills dess att de återigen är i drift, sker turen upp till Santa Teresa i minibussar som följer spårvagnens vanliga rutt. 

Varaktighet är cirka 6 timmar och lunchen ingår ej i priset.

Dag 5 – 7: Foz do Iguaçu

Idag fortsätter resan vidare från Rio de Janeiro till Foz do Iguaçu. Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen. Vid ankomsten blir du mött av vår lokala representant som ordnar transporten vidare till hotellet där du ska bo de kommande två nätterna. Det är det fashionabla och charmiga Belmond Dos Cataratas. Här har du en vacker utsikt över Iguazúfallen från ditt stora och eleganta rum. Foz do Iguacu på den brasilianska sidan, Puerto Iguazú på den argentinska sidan är inte endast porten till de hisnande vackra och imponerande Iguazúfallen, utan det är även här gränserna mellan de tre länderna Argentina, Brasilien och Paraguay möts. Huvudattraktionen i detta område är nationalparken med de 270 fantastiska vattenfallen. Den vackra subtropiska flora och mångfalden av fauna i regionen lockar besökare från hela världen. 

 

Den brasilianska sidan av Iguazúfallen
På denna halvdagstur kommer du att uppleva den otroliga panoramautsikten över Iguazúfallen. Från de fantastiska utsiktsplatserna på den brasilianska sidan, kan du njuta av den oförstörda skönheten och förundras över den otroliga omfattningen av detta naturliga underverk.

Privat tur på 4 timmar. Om du vill ha en specifik avgångstid måste detta anges vid bokning. Annars kommer vårt team att planera turen utefter den bästa tillgängliga tidspunkten. 

Den argentinska sidan av Iguazúfallen
På denna utflykt får du en bättre upplevelse av de hisnande vattenfallen som nyligen utnämndes till ett av världens sju naturliga underverk. Så många som tre stigsystem och flera gångbroar ger dig möjligheten att få uppleva vattenfallets och den omgivande djungelns naturliga skönhet, när du rör dig genom nationalparken. Från de lägst belägna stigarna kan du betrakta vattenfallet underifrån och få en överväldigande känsla av de enorma dimensionerna. De övre stigarna leder dig upp över vattenfallet, och här kan du även se vattenfallets omfattning precis ovanifrån. Inget besök i Iguazú är fulländat utan en tur förbi det största av vattenfallen, Devil’s Throat Falls. Här står du endast några meter ifrån de enorma kaskaderna av vatten som dundrar mot djupet nedanför. 

Varaktighet: 09:00 till 15:00 som en privat utflykt.

 

Båttur under Iguazúfallen
Avsluta ditt besök på den argentinska sidan av Iguazúfallen med en spännande åktur under själva fallen. På denna korta, men äventyrliga båttur, kommer din puls garanterat att gå upp, när båten närmar sig de dundrande vattenkaskaderna som står som en vägg framför dig. Och du kommer att garanterat bli blöt, men det är faktiskt underbart uppfriskande i den tropiska värmen. 

Varaktighet 10 minuter. Grupptur i kombination med turen ’Den argentinska sidan av Iguazúfallen’, och med max 45 personer i båten.

Dag 7 – 10: Búzios

Idag fortsätter resan tillbaka till Rio de Janeiro, och därifrån vidare till Búzios. Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen. Vid ankomsten i Rio blir du mött av vår lokala representant som ordnar transporten vidare till Búzios och ditt hotell, det charmiga Abracadabra. Avståndet från flygplatsen är 186 km och tar 3 timmar. Hotellet har en fantastiskt utsikt över havet och ligger endast 5 minuters gångpromenad från staden. Här ska du bo de kommande 3 nätterna. Búzios och Brigitte Bardot är oupplösligt förbundna med varandra. Det var denna franska superstjärna som i mitten av sextiotalet förälskade sig i det som då var en enkel fiskeby. Hon föll för dess naturliga skönhet som idag har gjort staden till en populär tillflyktsort från Rio de Janeiro. Búzios bjuder på avkoppling, en direkt tillgång till naturen och vackra vyer. På kvällarna lockar kullerstensgatan Rua das Pedras’ många butiker, restauranger och festliga barer besökare. 

Dag 10: Rio de Janeiro

Din resa i Brasilien närmar sig sitt slut. Du blir hämtad på hotellet i Búzios och körd tillbaka till flygplatsen i Rio de Janeiro. 

Dag 11: Ankomst Sverige

Efter en spännande resa runt Brasilien anländer du tillbaka till Sverige.

Fotogalleri

Prisexempel

11 dagar från 52.200 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 52.200 kr vid 2 vuxna.

Tillägg i högsäsong: ca 3.000 - 10.000 kr per person *
* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som stabilast.

Priset inkluderar
 • Flygresa från Sverige till Rio de Janeiro tur/retur
 • Flygplatsskatter
 • 3 övernattningar på Hilton Rio de Janeiro Copacabana (Windsor Atlantica - Superior) inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Belmond das Cataratas (Deluxe room)  inkl. frukost
 • 3 övernattningar på Abracadabra (Superior) inkl. frukost
 • Utflykter och aktiviteter som nämns i resplanen
 • Transport till destinationerna, samt till och från flygplatsen och till ditt hotell
 • MyPlanets Concierge service (tillgänglig 24 timmar om dygnet)
 • Full klimatkompensation
Tillägg
 • Entréer och ytterligare måltider, som inte nämns i resplanen
 • Personliga utgifter och drickspengar
 • Visum och turistskatter
 • Sjuk-och avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Eventuella uppgraderingar
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Amazonas, Fastlandet & Galápagos

Amazonas, Fastlandet och Galápagos

 • Bo i hjärtat av Amazonas
 • Inkaruiner i Cuenca
 • Majestätiska Galapagosöarna

16 dagar från 117.000 kr per person

Galápagos: Naturens hemligheter

Galápagos: Naturens hemligheter

 • Upplev Galápagos över och under vattnet
 • Kom extremt nära djurlivet med en lyxyacht
 • Besök Ecuadors färgglada huvudstad

9 dagar från 69.000 kr per person

Ecuador: Galápagos djur och natur

Ecuador: Galápagos djur och natur

 • Upplev djur & natur på de magiska Galápagos-öarna
 • Bestig den vackra Cotopaxi-vulkanen
 • Utforska Ecuadors färgglada kultur

13 dagar från 98.000 kr per person

Stjärnskådning i Chile och Patagonien

Stjärnskådning i Chile och Patagonien

 • Upplev Chiles moderna huvudstad
 • Utforska Patagoniens fascinerande natur
 • Titta på stjärnorna i Atacamaöknen

14 dagar från 83.000 kr per person

Det bästa av Peru med MyPlanet

Det bästa av Peru

 • Utforska Amazonas på en kryssning
 • Upplev Machu Picchu, inkafolkets heliga stad
 • Njut av det magnifika strandlivet på Máncora

16 dagar från 108.000 kr per person

Chile: Sjöarna och vinlandet

Chile: Sjöarna och vinområdena

 • Upplev vackra Santiago De Chile
 • Aktiviteter i Pucón-området
 • Bo i hjärtat av vinområdena

11 dagar från 56.700 kr per person

Brasilien samba, stränder och vacker natur

Brasilien: Samba, stränder och vacker natur

 • Upplev Rio de Janeiros unika strandkultur
 • Bli hänförd av de mäktiga Iguazúfallen
 • Njut av livet i Búzios, Brasiliens St. Tropez

11 dagar från 52.200 kr per person

Bergen, sjöarna och Inkaleden

Peru: Bergen, sjöarna och Inkaleden

 • Upplev färgglada Lima
 • Lär dig mer om inkakulturen i Cusco
 • Vandra Inkaleden till Machu Picchu

14 dagar från 49.500 kr per person

Brasilien: Imponerande vattenfall, Pantanal & Amazonas

Brasilien: Imponerande vattenfall, Pantanal & Amazonas

 • Upplev Brasiliens pulserande storstäder 
 • Bli hänförd av Iguazúfallen & Pantanal
 • Utforska Amazonas på en flodkryssning

16 dagar från 75.600 kr per person

Argentina: Landskap och traditioner i norr

Argentina: Landskap och traditioner i norr

 • Upplev Argentinas livliga huvudstad
 • Låt dig imponeras av Iguazúfallens skönhet
 • Njut av de underbara argentinska vinerna i Mendoza

16 dagar från 57.600 kr per person

Iguazu fallen i argentina

Argentinas höjdpunkter

 • Känn tangons rytmer i Buenos Aires
 • Upplev Perito Moreno glaciären vid El Calafate
 • Låt dig imponeras av de mäktiga Iguazúfallen

12 dagar från 57.600 kr per person