0775-888 088 FÅ OFFERT
Iguazu fallen i argentina

Argentinas höjdpunkter

Upplev Argentinas höjdpunkter och njut av den varma gästvänligheten som Argentina är så känt för. Tropiska regnskogar, isblå glaciärer och tangons förförande rytmer.

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

12 dagar från 57.600 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Argentinas höjdpunkter

Argentinas höjdpunkter! På denna resa runt Argentina väntar landets många olika sevärdheter. Resan börjar i Sydamerikas Paris, den livliga tangons huvudstad Buenos Aires och fortsätter till den overkliga glaciärvärlden av is som väntar vid El Calafate i Patagonien. Därefter får du uppleva de mäktiga Iguazúfallen, ett av naturens stora underverk, innan resan avslutas igen i Buenos Aires, Argentinas spännande huvudstad. Denna resa ger dig en fantastisk överblick över både naturen, kulturen och de fantastiska människorna i Argentina. 

Buenos Aires

Upplev allt det bästa som Buenos Aires har att erbjuda när du utforskar ett antal av stadens största sevärdheter och intressanta kvarter. Buenos Aires många stadsdelar har alla sin alldeles egna charm och personlighet. I området runt Plaza de Mayo präglas staden av magnifika officiella byggnader. I den gamla stadsdelen San Telmo ligger tangobarerna, och i stadsdelen La Boco finner man en annan passion; fotboll.

El Calafate/Perito Moreno glaciären

I sällskap med din privata chaufför och guide sätter du kurs från Calafate mot den världsberömda Perito Moreno glaciären. Här glider den 60 meter höga och fem kilometer breda glaciären ner mot en vacker glaciärsjö, där stora isbitar bryter av med enorma smällar och faller ner i det iskalla vattnet vid foten av glaciären. Njut av den fantastiska utsikten över denna gigantiska ismassa från olika utsiktspunkter på halvön och se ett av naturens största underverk. 

Iguazúfallen

Från El Calafate fortsätter resan idag mot en av Argentinas största höjdpunkter, de mäktiga Iguazúfallen. Puerto Iguazú på den argentinska sidan och Foz do Iguacu på den brasilianske sidan, är inte bara porten till de fantastiska Iguazúfallen, utan det är även här gränserna mellan Argentina, Brasilien och Paraguay möts. Foz do Iguacu är ett av världens största vattenfall och kanske det vackraste av dem alla. Här faller enorma vattenmassor ut över klippkanten och störtar 70 m ner i djupet, där vattnet träffar floden med en sådan kraft, att marken skakar under dina fötter. Det rekommenderas starkt att se vattenfallet från både den argentinska och brasilianska sidan.

 

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Tropiska regnskogar, isblå glaciärer och tangons förförande rytmer. Upplev Argentinas höjdpunkter och njut av den varma gästvänligheten som Argentina är så känt för.

Dag 1: Avresa Sverige

Idag reser du från Sverige till Argentinas huvudstad, Buenos Aires.

Dag 2-5: Buenos Aires

Vid ankomsten till Buenos Aires, blir du mött av vår lokala representant som ordnar transporten till ditt hotell under de tre första nätterna, det charmiga och nybyggda boutiquehotellet, Casa Sur Bellini, beläget i hjärtat av det exklusiva kvarteret Palermo nära restauranger, butiker och stadens sevärdheter. Buenos Aires är Argentinas finansiella och kulturella centrum och rymmer ca. en tredjedel av landets befolkning. På vissa ställen verkar staden nästan europeisk. Oavsett var du befinner dig kommer du att känna den speciella argentinska atmosfären. 

Utflykter:

Buenos Aires stadstur med privat guide.
Upplev allt det bästa som Buenos Aires har att erbjuda när du med din lokala guide utforskar ett antal av stadens största sevärdheter och intressanta kvarter. Buenos Aires många stadsdelar har alla sin alldeles egna charm och personlighet. I området runt Plaza de Mayo präglas staden av magnifika officiella byggnader. I den gamla stadsdelen San Telmo ligger tangobarerna, och i stadsdelen La Boco finner man en annan passion; fotboll. La Boco är egentligen ett gammalt arbetarkvarter där spanska och italienska immigranter byggde hus av korrugerad metall och målade dem i regnbågens färger. Husen är fortfarande bebodda och tangomusiken strömmar ut från alla husens sprickor. Du besöker även Palermo och Recoleta som är kända för sin franskinspirerade arkitektur och mysiga kaféer. Du ser också den stora Teatro Colón och tar en promenad runt Plaza de Mayo där många av de största händelserna i Argentinas historia har ägt rum. På torget finns bland annat katedralen, rådhuset samt La Casa Rosada med “Evitas Balkong”, där den berömda presidentfrun hälsade på det jublande folket. 

Smaka på Argentina - en kväll med autentiska Argentinska upplevelser
Denna argentinska upplevelse är en unik och kulinarisk aktivitet och här väntar en kväll i Buenos Aires med fantastisk mat, god stämning och skratt med både de lokala argentinarna samt människor från hela världen. Kvällen kombinerar utsökt traditionell argentinsk mat från både ett lokalt och internationellt perspektiv. Du kan se fram emot att testa dina matlagningskunskaper i en Empanada bakningstävling och senare vänta på vad som sägs vara stadens bästa biff. Under hela kvällen kommer du att vara i sällskap med lokala värdar samt internationella nykomlingar och kvällen kommer att snabbt förvandlas till ett socialt evenemang med mycket glädje och skratt, samtidigt som du får en unik inblick i några av de roliga sederna och traditionerna som gör argentinare till ett av Latinamerikas mest fascinerande och passionerade folk. 

Dag 5 - 8: El Calafate

Från Buenos Aires fortsätter resan idag med flyg till Calafate nära gränsen till Chile. Transporten till och från flygplatsen är naturligtvis arrangerad och du kommer att bo på Hotel Mirador del Lago som har en fantastisk utsikt över Lago Argentino. El Calafate är en ganska liten stad med endast 3000 invånare, men från att ha varit en by, där tiden tycktes stå stilla, har Calafate blivit ett populärt resmål för både argentinare och internationella resenärer och på flera av dess ställen belönas du med en vacker utsikt över sjön och dess omgivande landskap. 

Utflykter:

Sjö-safari till Perito Moreno glaciären
Upplev Perito Moreno från sjösidan på denna båtresa på Lago Argentino. Se den fantastiska synen när massiva isblock lossnar från detta enorma naturmonument.

Privat tur til Perito Moreno glaciären
I sällskap med din privata chaufför och guide sätter du kurs från Calafate mot den världsberömda Perito Moreno glaciären. Här glider den 60 meter höga och fem kilometer breda glaciären ner mot en vacker glaciärsjö, där stora isbitar bryter av med enorma smällar och faller ner i det iskalla vattnet vid foten av glaciären. Guiden kommer att berätta om områdets geologi och natur som är inskrivna på UNESCOs världsarvslista. Njut av den fantastiska utsikten över denna gigantiska ismassa från olika utsiktspunkter på halvön och se ett av naturens största underverk. 

Dag 8 - 10: Puerto Iguazú

Från El Calafate fortsätter resan idag mot en av Argentinas största höjdpunkter, de mäktiga Iguazúfallen. Du hämtas på hotellet i El Calafate och körs till flygplatsen, därifrån flyger du till Puerto Iguazú. Vid ankomsten på flygplatsen möts du av vår lokala representant som ordnar transfer till ditt hotell för de kommande 2 nätterna, den mysiga La Aldea de la Selva Lodge som ligger vackert omgiven av den frodiga Selva Iriapú regnskogen. Puerto Iguazú på den argentinska sidan och Foz do Iguacu på den brasilianske sidan, är inte endast porten till de fantastiska Iguazúfallen, utan det är även här gränserna mellan Argentina, Brasilien och Paraguay möts. 

 

Utflykter:

Eko-rafting på Iguazú-floden
En rolig raftingtur tar dig nerför Iguazúfloden, där det kommer att finnas gott om möjligheter att beundra flodens skönhet och uppleva den mångfaldiga flora och faunan, och med lite tur även upptäcka alligatorer eller apor. 

Privat tur till de Argentinska vattenfallen
Foz do Iguacu är ett av världens största vattenfall och kanske det vackraste av dem alla. Här faller enorma vattenmassor ut över klippkanten och störtar 70 m ner i djupet, där vattnet träffar floden med en sådan kraft, att marken skakar under dina fötter. Det rekommenderas starkt att se vattenfallet från både den argentinska och brasilianska sidan. Därför har du två nätter vid Foz do Iguacu, så att du kan njuta av detta naturskapta underverk från flera vinklar. 

Dagens tur tar dig till den argentinska sidan av fallen, där du kommer mycket nära Puerto Iguazú. Innan dess besöks det imponerande informationscentret som ger en bra introduktion till områdets natur och djurliv. Härifrån fortsätter turen med ett gasdrivet tåg till vattenfallen som utforskas via en serie av gångbroar som förgrenar sig mellan vattenfallen. Särskilt spektakulär är gångbron till Devil’s Throat som slutar precis vid vattenfallens kant, därifrån kan du se ner i djävulens gap och de skummande vattenmassorna 60 meter ner. Efter besöket återvänder du till hotellet.

Dag 10 - 11: Buenos Aires

Idag fortsätter resan tillbaka till Argentinas huvudstad. Du hämtas på ditt hotell och körs till flygplatsen, därifrån flyger du till Buenos Aires. Här hämtas du från flygplatsen och körs till ditt hotell för en sista natt i Argentina. Efter incheckningen står dagen till ditt förfogande och senare på kvällen väntar en traditionell argentinsk tangoshow med medföljande dryck och middag. På avresedagen hämtas du från hotellet och körs till flygplatsen.

Utflykter:

En timmes tangolektion på La Ventana
“Mitt älskade Buenos Aires” sensualitet, konst och själfylld musik bidrar till att skapa magin som är tango. Lär dig de grundläggande stegen eller kasta dig in i en mer avancerad dans i sällskap med den lokala dansinstruktören som hjälper dig att finna tangons rytmer.

 

Tangoshow och Middag på Gala
Denna kväll bjuder på den perfekta avslutningen på din rundresa i Argentina. Du kommer att se en av stadens berömda tangoshower. Här kommer du att uppleva tangons uppmanande rytmer, markanta steg och låtarnas ljuva texter framförda av de mest begåvade dansarna och sångarna. Det är omöjligt att inte ryckas med när musiken spelas och den kraftfulla dansens passion fyller salen. Kvällen fulländas med en god middag, och efter showen står chauffören redo att köra dig tillbaka till hotellet. 

Dag 12: Ankomst Sverige

Efter en spännande resa runt Argentina anländer du tillbaka till Sverige. 

Fotogalleri

Prisexempel

12 dagar från 57.600 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 57.600 kr vid 2 vuxna.

Tillägg i högsäsong: ca 3.000 - 10.000 kr per person *
* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som stabilast.

Priset inkluderar
 • Flygresa från Sverige till Buenos Aires tur/retur
 • Flygplatsskatter
 • 3 övernattningar på Casa Sur Bellini (Executive Room) inkl. frukost
 • 3 övernattningar på Mirador del Lago (Superior Lake View room) inkl. frukost
 • 2 övernattningar på La Aldea de la Selva Lodge (Standard room) inkl. frukost
 • 1 övernattning på Casa Sur Bellini (Executive Room) inkl. frukost
 • Utflykter och aktiviteter som nämns i resplanen
 • Transport till destinationerna, samt till och från flygplatsen och till ditt hotell
 • MyPlanets Concierge service (tillgänglig 24 timmar om dygnet)
 • Klimatkompensation
Tillägg
 • Entréer och ytterligare måltider, som inte nämns i resplanen
 • Personliga utgifter och drickspengar
 • Visum och turistskatter
 • Sjuk-och avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Eventuella uppgraderingar
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Amazonas, Fastlandet & Galápagos

Amazonas, Fastlandet och Galápagos

 • Bo i hjärtat av Amazonas
 • Inkaruiner i Cuenca
 • Majestätiska Galapagosöarna

16 dagar från 117.000 kr per person

Galápagos: Naturens hemligheter

Galápagos: Naturens hemligheter

 • Upplev Galápagos över och under vattnet
 • Kom extremt nära djurlivet med en lyxyacht
 • Besök Ecuadors färgglada huvudstad

9 dagar från 69.000 kr per person

Ecuador: Galápagos djur och natur

Ecuador: Galápagos djur och natur

 • Upplev djur & natur på de magiska Galápagos-öarna
 • Bestig den vackra Cotopaxi-vulkanen
 • Utforska Ecuadors färgglada kultur

13 dagar från 98.000 kr per person

Stjärnskådning i Chile och Patagonien

Stjärnskådning i Chile och Patagonien

 • Upplev Chiles moderna huvudstad
 • Utforska Patagoniens fascinerande natur
 • Titta på stjärnorna i Atacamaöknen

14 dagar från 83.000 kr per person

Det bästa av Peru med MyPlanet

Det bästa av Peru

 • Utforska Amazonas på en kryssning
 • Upplev Machu Picchu, inkafolkets heliga stad
 • Njut av det magnifika strandlivet på Máncora

16 dagar från 108.000 kr per person

Chile: Sjöarna och vinlandet

Chile: Sjöarna och vinområdena

 • Upplev vackra Santiago De Chile
 • Aktiviteter i Pucón-området
 • Bo i hjärtat av vinområdena

11 dagar från 56.700 kr per person

Brasilien samba, stränder och vacker natur

Brasilien: Samba, stränder och vacker natur

 • Upplev Rio de Janeiros unika strandkultur
 • Bli hänförd av de mäktiga Iguazúfallen
 • Njut av livet i Búzios, Brasiliens St. Tropez

11 dagar från 52.200 kr per person

Bergen, sjöarna och Inkaleden

Peru: Bergen, sjöarna och Inkaleden

 • Upplev färgglada Lima
 • Lär dig mer om inkakulturen i Cusco
 • Vandra Inkaleden till Machu Picchu

14 dagar från 49.500 kr per person

Brasilien: Imponerande vattenfall, Pantanal & Amazonas

Brasilien: Imponerande vattenfall, Pantanal & Amazonas

 • Upplev Brasiliens pulserande storstäder 
 • Bli hänförd av Iguazúfallen & Pantanal
 • Utforska Amazonas på en flodkryssning

16 dagar från 75.600 kr per person

Argentina: Landskap och traditioner i norr

Argentina: Landskap och traditioner i norr

 • Upplev Argentinas livliga huvudstad
 • Låt dig imponeras av Iguazúfallens skönhet
 • Njut av de underbara argentinska vinerna i Mendoza

16 dagar från 57.600 kr per person

Iguazu fallen i argentina

Argentinas höjdpunkter

 • Känn tangons rytmer i Buenos Aires
 • Upplev Perito Moreno glaciären vid El Calafate
 • Låt dig imponeras av de mäktiga Iguazúfallen

12 dagar från 57.600 kr per person