0775-888 088 FÅ OFFERT
Argentina: Landskap och traditioner i norr

Argentina: Landskap och traditioner i norr

Upplev norra Argentinas främsta turistmål och upplev vacker natur och ett rikt kulturarv i de nordliga regionerna. Vattenfall, djungel, öknar och prisbelönt vin. Denna resa har allt.

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

16 dagar från 57.600 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Upplev norra Argentinas landskap och traditioner. Ditt äventyr startar i Buenos Aires som är berömd för kulturen, tangon och maten. Resan fortsätter vidare till de obeskrivliga Iguazúfallen som är bland de mest vattenrika i världen. Purmamarca är känd för den vackra Cerro de los Siete Colores som reser sig som en abstrakt målning runt staden. Staden Salta är ett grönt paradis vid foten av Anderna, där du får en spännande inblick i kolonialhistoria, innan resan fortsätter mot Mendoza, som är världskänt för områdets rödvin. 

 

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Res bort från Argentinas främsta turistmål och upplev vacker natur och ett rikt kulturarv i de nordliga regionerna. Vattenfall, djungel, öknar och prisbelönt vin. Denna resa har allt.

Dag 1: Avresa Sverige

Idag reser du från Sverige till Argentinas huvudstad, Buenos Aires. 

Dag 2 – 4: Buenos Aires

Vid ankomsten till Buenos Aires, blir du mött av vår lokala representant som ordnar transporten till ditt hotell under de två första nätterna, det charmiga och nybyggda boutiquehotellet, Casa Sur Bellini, beläget i hjärtat av det exklusiva kvarteret Palermo nära restauranger, butiker och stadens sevärdheter. Buenos Aires är inte bara huvudstaden i Sydamerikas näst största land, utan även ett epicenter för upplevelser och sinnesintryck. Kulturlivet är intensivt, tangon är lockande och den traditionella gastronomin är en kärleksförklaring till det världsberömda argentinska nötköttet. 

 

Utflykter: 

Det bästa av Buenos Aires
Du möts av din guide på hotellet och därefter väntar en spännande och informell tur runt Buenos Aires. Här upplever du den pulserande argentinska huvudstaden och besöker stadens spännande stadsdelar och kvarter. Till exempel det passionerade och livliga arbetarkvarteret La Boca, som är känt för dess färgglada hus, gatukonsten och inte minst fotbollslaget Boca Juniors. Invånarna kommer främst från Italien och kvarteret präglas av den italienska kulturen. Du kommer även att promenera runt stadsdelen Palermo som kännetecknas av gröna parker, breda alléer och små självständiga kvarter såsom Palermo Hollywood och Palermo Soho. Här finner du trendiga barer, restauranger och klubbar. Det franska kvarteret Recoleta är ännu mer trendigt med dess klassiska konstgallerier och övriga lockande kulturutbud. Om du är intresserad, kan det även finnas tid till att se en utställning eller två. Innan du återvänder till hotellet, besöker du även Colon Theater som betraktas som ett av världens finaste operahus,  Congreso de la Nación Argentina (den argentinska nationalkongressen) och presidentpalatset. 

Halvdagstur på 4 timmar. Privat guide och transfer. Inte fysiskt krävande. Ta på dig bekväma skor och glöm inte kameran.

Dag 4 – 6: Puerto Iguazú

Från Buenos Aires fortsätter resan idag mot de imponerande Igauzúfallen. Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen, därifrån flyger du till Puerto Iguazú. Vid ankomsten på flygplatsen möts du av vår lokala representant som ordnar transfer till ditt hotell för de kommande 2 nätterna, den mysiga La Aldea de la Selva Lodge som ligger vackert omgiven av den frodiga Selva Iriapú regnskogen. Den största attraktionen i Puerto Iguazú är naturligtvis nationalparken med de 270 fantastiska vattenfallen, men här finner du även vacker subtropisk flora och en mångfaldig fauna. Puerto Iguazú på den argentinska sidan och Foz do Iguacu på den brasilianska sidan, är inte endast porten till de fantastiska Iguazúfallen, utan det är även här gränserna mellan Argentina, Brasilien och Paraguay möts. 

Utflykter:

Eko-rafting på Iguazú-floden
Få ut ännu mer av din vistelse på den argentinska sidan av Iguazúfallen med en avkopplande raftingtur på den lugna Iguazúfloden. Här kommer du att uppleva flodens och nationalparkens överdådiga skönhet, höra om områdets flora och fauna, och med lite tur även se en alligator eller en apa. 

Turen tar 30 minuter och är en gruppaktivitet med maximalt 17 personer. Raftingen genomförs tillsammans med utflykten “Den argentinska sidan av Iguazúfallen”.

Den argentinska sidan av Iguazúfallen
På denna utflykt får du en bättre upplevelse av de hisnande vattenfallen som nyligen utnämndes till ett av världens sju naturliga underverk. Så många som tre stigsystem och flera gångbroar ger dig möjligheten att få uppleva vattenfallets och den omgivande djungelns naturliga skönhet, när du rör dig genom nationalparken. Från de lägst belägna stigarna kan du betrakta vattenfallet underifrån och få en överväldigande känsla av de enorma dimensionerna. De övre stigarna leder dig upp över vattenfallet, och här kan du även se vattenfallets omfattning precis ovanifrån. Inget besök i Iguazú är fulländat utan en tur förbi det största av vattenfallen, Devil’s Throat Falls. Här står du endast några meter ifrån de enorma kaskaderna av vatten som dundrar mot djupet nedanför. 

Varaktighet: 09:00 till 15:00 som en privat utflykt.

Dag 6 – 8: Purmamarca

Idag fortsätter resan vidare från Puerto Iguazú till Purmamarca. Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen, därifrån flyger du till Salta. Vid ankomsten möts du av vår lokala representant som ordnar transfer vidare till Purmamarca och ditt hotell för de kommande 2 nätterna, La Comarca. Hotellet som har en härlig restaurang och ett underbart spa, är endast en 10 minuters promenad från centrum. Avståndet från flygplatsen är 186 km och tar cirka 2 och en halv timme. Staden är starkt präglad av ursprungsbefolkningens historia och är berömd för det panoramiska och nästan surrealistiska Cerro de los Siete Colores, berget med de sju färgerna, som omger staden som en rörlig, abstrakt målning. I bergen kan du shoppa lokala produkter på de färgglada marknaderna, besöka den vackra stadskyrkan och njuta av de regionala gastronomiska specialiteterna på de lokala restaurangerna. 

Utflykter:

3 dagars upplevelse i Purmamarca, Humahuaca och på Salinas Grandes’ saltslätter (utgår från Salta)
Vid ankomsten till Salta, sätts kursen norrut mot staden Tilcara. Här kan du utforska stadens spännande historia, innan resan fortsätter vidare till Quebrada de Humahuaca. Den världarvsmärkta ravinen betraktas som ett geologiskt underverk och har en vacker utsikt över de fantastiska landskapen. På dag 2 börjar du tidigt igen, Salinas Grandes’ saltslätter är dagens program. Här har du möjlighet att gå ut på de enorma saltavlagringarna och njuta av den överraskande och helt unika utsikten. På eftermiddagen, återvänder du till Purmamarca där du kommer att uppleva Hill of Seven Colors i Purmamarca och gå på en rundtur i den historiska staden. På dag 3 avslutas denna tur i Salta där du upplever alla de tre överdådiga landskapen på den natursköna vägen.  

Dag 1 från 09:00 till 17:30, dag 2 från 09:00 till 17:00 och dag 3 från 10:00 till 16:00. Privat utflykt.

Dag 8 – 9: Salta

Du blir hämtad på hotellet, varpå resan återvänder till Salta. Här blir kommer du att bli inkvarterad på ditt hotell, Solar de la Plaza där du ska bo en enkelnatt. Det eleganta hotellet ligger i ett av stadens äldsta hus, och trots sitt extremt centrala läge är det mycket lugnt här. Salta är berömd för dess livsnjutande stämning som ger en extra varm dimension till de omgivande, natursköna landskapen där tiden tycks stå stilla. Upplev de mytiska dalarna och småstäderna och besök vingårdarna i Torrontés. Området har dessutom gett sitt namn till Argentinas gröna nationella druva som används för de aromatiska vita vinerna. 

Dag 9 – 13: Mendoza

Idag fortsätter resan vidare till Mendoza. Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen där ditt flyg avgår ifrån. Vid ankomsten blir du mött av vår lokala representant som ordnar transporten till det centralt belägna Hotel Villaggio, där du kommer att bo under de kommande 2 nätterna. Mendoza är världskänd för sitt fylliga rödvin, primärt gjord från Malbec druvan. Här i skuggan av Anderna, finner du både små exklusiva vinhus, bodegas och de mycket stora och moderna vingårdarna. Besök även Puente del Inca som är inskrivet på UNESCOs världsarvslista där du kan uppleva några av Argentinas mest populära vinkällare, beundra de högsta bergstopparna på södra halvklotet eller bara promenera genom gatorna i den fridfulla staden. 

Utflykter:

Heldagstur till Luján & Maipús vingårdar
Med Argentinas äldsta vinstockar och en unik blandning av traditionella bodegor och moderna vinproducenter, är regionen känd för att ha introducerat de argentinska vinerna från middagsbordet hela vägen in på den internationella scenen. På denna heldagstur med privat guide besöker du tre olika vingårdar. På den första vingården kan du njuta av en lunch som utan tvekan kommer att visa dig varför Mendoza har så snabbt blivit känd bland matälskare. Medan du njuter av en underbar dag bland vinstockarna vid foten av Anderna, lär du dig även om processen i argentinsk vinframställning och provsmakar de olika årgångarna. 

Privat tur från 09:00 till 15:00. Lunch inkluderat på en av vingårdarna.

Heldagsvandring till Vallecitos
Denna vackra vandringstur tar dig ut ur staden Mendoza, längs en fjällbäck upp i Anderna. Medan du andas in den friska bergsluften, kan du njuta av en fantastisk utsikt över bergskedjan och de mäktiga bergstopparna. Detta är verkligen en imponerande dag och det är på en sådär här vandringstur som du verkligen får uppleva Andernas sanna skönhet. 

Från 08:30 till 18:30 med cirka 3 ½ timmars vandring. Vandringsturen är på medelnivå. Lunch är inkluderat.

Halvdags-rafting – grad III/IV
Du kommer garanterat att bli våt på denna roliga och adrenalinfyllda whitewater rafting upplevelse. Raftingen varar en timme, där du styr genom Mendozaflodens forsande vattendrag som är i grad III – IV. Det betyder att strömmen är stark och det kan vara svårt manövrera. Om du har tid över, kan du njuta av synen av de fantastiska Anderna som omger dig.

Hämtning 08:30. Gruppaktivitet med högst 6 personer i flottan.

Dag 13 – 15: Buenos Aires

Idag återvänder du till huvudstaden. Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen där ditt flyg avgår mot Buenos Aires. Vid ankomsten blir du mött av vår lokala representant som ordnar transporten till Casa Sur Bellini, där du återigen kommer att bo under de två sista nätterna på resan. 

Buenos Aires varken ser ut eller känns som någon annan stad, eftersom staden på ett unikt sätt kombinerar den latinamerikanska livsstilen med europeisk arkitektur och kultur. Staden lockar en med dess magnifika parker, byggnader i kolonialstil och rekreativa aktiviteter - och naturligtvis tango och fotboll. Allt är i en harmonisk symbios. Och nu när du är här måste du se till så att du inte glömmer att smaka på världens bästa nötkött som fyller en stor plats det argentinska folkets själ.

Utflykter:

La Ventana Tango show
Denna kväll tillbringar du på La Ventana Tango som ligger nära tangons historiska centrum, San Telmo. Här hålls traditionerna vid liv i en atmosfär som utstrålar charmen från en svunnen tid, i takt med den allra bästa tangomusiken och dansen som Buenos Aires har att erbjuda. En extra bonus är att du introduceras till den argentinska folkdansen och musiken som är typisk för den nordvästra delen av landet. 

Från 19:30 till 24:00 med delad transfer. Middag är inkluderat.

Dag 16: Ankomst Sverige

Efter en spännande resa runt Argentina anländer du tillbaka till Sverige. 

Fotogalleri

Prisexempel

16 dagar från 57.600 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 57.600 kr vid 2 vuxna.

Tillägg i högsäsong: ca 3.000 - 10.000 kr per person *
* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som stabilast.

Priset inkluderar
 • Flygresa Sverige till Buenos Aires tur/retur
 • Flygplatsskatter
 • 2 övernattningar på Casa Sur Bellini (Executive Room) inkl. frukost
 • 2 övernattningar på La Aldea de la Selva Lodge (Standard room) inkl. frukost
 • 2 övernattningar på La Comarca (Standard room) inkl. frukost
 • 1 övernattning på Solar de la Plaza (Luxury Junior) inkl. frukost
 • 4 övernattningar på Villaggio (Classic room) inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Casa Sur Bellini (Executive Room) inkl. frukost
 • Utflykter och aktiviteter som nämns i resplanen
 • Transport till destinationerna, samt till och från flygplatsen och till ditt hotell
 • MyPlanets Concierge service (tillgänglig 24 timmar om dygnet)
 • Full klimatkompensation
Tillägg
 • Uppgradering till Business class på flyget
 • Entréer och ytterligare måltider, som inte nämns i resplanen
 • Personliga utgifter och drickspengar
 • Visum och turistskatter
 • Sjuk-och avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Eventuella uppgraderingar
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Amazonas, Fastlandet & Galápagos

Amazonas, Fastlandet och Galápagos

 • Bo i hjärtat av Amazonas
 • Inkaruiner i Cuenca
 • Majestätiska Galapagosöarna

16 dagar från 117.000 kr per person

Galápagos: Naturens hemligheter

Galapagos: Naturens hemligheter

 • Upplev Galápagos över och under vattnet
 • Kom extremt nära djurlivet med en lyxyacht
 • Besök Ecuadors färgglada huvudstad

9 dagar från 75.000 kr per person

Ecuador: Galápagos djur och natur

Ecuador: Galápagos djur och natur

 • Upplev djur & natur på de magiska Galápagos-öarna
 • Bestig den vackra Cotopaxi-vulkanen
 • Utforska Ecuadors färgglada kultur

13 dagar från 98.000 kr per person

Stjärnskådning i Chile och Patagonien

Stjärnskådning i Chile och Patagonien

 • Upplev Chiles moderna huvudstad
 • Utforska Patagoniens fascinerande natur
 • Titta på stjärnorna i Atacamaöknen

14 dagar från 83.000 kr per person

Det bästa av Peru med MyPlanet

Det bästa av Peru

 • Utforska Amazonas på en kryssning
 • Upplev Machu Picchu, inkafolkets heliga stad
 • Njut av det magnifika strandlivet på Máncora

16 dagar från 108.000 kr per person

Chile: Sjöarna och vinlandet

Chile: Sjöarna och vinområdena

 • Upplev vackra Santiago De Chile
 • Aktiviteter i Pucón-området
 • Bo i hjärtat av vinområdena

11 dagar från 56.700 kr per person

Brasilien samba, stränder och vacker natur

Brasilien: Samba, stränder och vacker natur

 • Upplev Rio de Janeiros unika strandkultur
 • Bli hänförd av de mäktiga Iguazúfallen
 • Njut av livet i Búzios, Brasiliens St. Tropez

11 dagar från 52.200 kr per person

Bergen, sjöarna och Inkaleden

Peru: Bergen, sjöarna och Inkaleden

 • Upplev färgglada Lima
 • Lär dig mer om inkakulturen i Cusco
 • Vandra Inkaleden till Machu Picchu

14 dagar från 49.500 kr per person

Brasilien: Imponerande vattenfall, Pantanal & Amazonas

Brasilien: Imponerande vattenfall, Pantanal & Amazonas

 • Upplev Brasiliens pulserande storstäder 
 • Bli hänförd av Iguazúfallen & Pantanal
 • Utforska Amazonas på en flodkryssning

16 dagar från 75.600 kr per person

Argentina: Landskap och traditioner i norr

Argentina: Landskap och traditioner i norr

 • Upplev Argentinas livliga huvudstad
 • Låt dig imponeras av Iguazúfallens skönhet
 • Njut av de underbara argentinska vinerna i Mendoza

16 dagar från 57.600 kr per person

Iguazu fallen i argentina

Argentinas höjdpunkter

 • Känn tangons rytmer i Buenos Aires
 • Upplev Perito Moreno glaciären vid El Calafate
 • Låt dig imponeras av de mäktiga Iguazúfallen

12 dagar från 57.600 kr per person