0775-888 088 FÅ OFFERT
Det bästa av Peru med MyPlanet

Det bästa av Peru

En mycket speciell resa där du upplever Peru med hög standard. Utforska Amazonas på en kryssning, upplev inkastaden Machu Picchu och njut av livet på ett boutique-hotell vid Stilla Havet. 

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

16 dagar från 108.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Det bästa av Peru är ett skräddarsytt äventyr av absoluta toppklass. Här får du nästan allt inkluderat och får upptäcka de bästa platserna i Perus vackra landskap.

Det bästa av Peru

Rundresan startar i Lima, Perus huvudstad. Här kan du njuta av stadens fantastiska läge, direkt ute vid Stillahavskusten och du kommer att ha gott om tid att promenera genom de spännande och eleganta gatorna och kvarteren, och bli uppslukad av det lockande och färgglada storstads- och kulturlivet. Därefter finns en oförglömlig flodkryssning på programmet, vilket kommer att ge dig möjligheten att få uppleva och utforska Amazonas och djungeln från den lyxiga båten som lugnt glider längs med flodens stilla vatten. Du kommer inte endast att njuta av den vackra naturen med dess mångsidiga växt – och djurliv, utan du kommer även att möta ursprungsbefolkningen i området som kommer att ge dig en inblick i deras kultur och dagliga liv. När mörkret faller kan du luta dig tillbaka, reflektera över dagens upplevelser och njuta av det lugnande vattnet, djungelns nattljud och den oförstörda atmosfären.

Makalösa Machu Picchu

Din resa fortsätter vidare mot Machu Picchu och Den Heliga Dalen som är ett drömresmål för de flesta. Det finns knappast någon plats som är så mytomspunnen som inkafolkets Machu Picchu i Sydamerika. På denna resa har du möjlighet att besöka den förlorade staden och dess ruiner två gånger, och vid bägge tillfällen kommer du att imponeras av denna vackra, unika och magiska plats som ligger gömd mellan de gröna bergstopparna i det höga Anderna. Efter Machu Picchu, är det dags igen för stadsliv när du anländer i Cusco som är förankrad i Perus konstitution som dess historiska huvudstad. Här kommer du att uppleva hur den enastående blandningen av inkakultur och kolonialhistoria som skapar en alldeles speciell atmosfär i staden som blev inskriven på UNESCOs världsarvslista 1983.

Avslappning i Máncora

Rundresan i Peru avrundas med avslappnande lyx och avskildhet när du i Máncora bor på ett fantastiskt boutiquehotell. Här lever du det goda strandlivet, njuter av gourmetrestaurangernas förträfflighet och beundrar solnedgången från din svits utmärkta utsikt över Stilla havet.

 

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

En mycket speciell resa där du upplever Peru med hög standard. Utforska Amazonas på en kryssning, upplev inkastaden Machu Picchu och njut av livet på ett boutique-hotell vid Stilla Havet.   

Dag 1: Avresa Sverige

Idag reser du från Sverige till Perus huvudstad, Lima. 

Dag 2 -3: Lima

Vid ankomsten till Lima, blir du mött av vår lokala representant som ordnar transporten till ditt hotell den första natten, Belmond Miraflores Park Hotel som har ett perfekt läge i det vackra Miraflores kvarteret. Med dess enastående utsikt över Stilla Havet, den exklusiva atmosfären och en utmärkt restaurang, är detta ett underbart första stopp på resan. I Perus huvudstad kan du uppleva och njuta av de eleganta kvarteren, de spännande historiska områdena och ett pulserande och mycket varierat kulturliv. 

Dag 3-6: Iquitos flodkryssning

Idag fortsätter resan vidare från Lima, där du hämtas på hotellet och körs till flygplatsen, där ditt flyg avgår mot Iquitos. Vid ankomsten blir du mött av vår lokala representant som sköter transporten vidare till hamnen där du går ombord. Under de närmaste dagarna kommer du att få uppleva ett av de mest mångsidiga naturlandskapen i hela världen, den peruanska Amazonas regnskogen. Det finns ett mångsidigt växt- och djurliv här mitt i regnskogens lugna omgivningar som du kommer att fängslas av när du glider genom den svåråtkomliga djungeln, ombord på den lyxiga flodkryssaren. Du kan luta dig tillbaka, koppla av och njuta av det lugnande vattnet, djungelns ljud och den oförstörda atmosfären.

Aktiviteter på Delfin Cruise
På kryssningen kommer du att uppleva det bästa av Amazonfloden. Varje dag kan du utforska djungeln på utflykter som, beroende på vilken årstid, sträcker sig från naturvandringar, vandringar högt uppe i trädtopparna, kajakpaddling till båtexpeditioner. Utöver den vackra naturen, kan du även möta ursprungsbefolkningen och lära dig om deras kultur och dagliga liv i området. Alla aktiviteter och själva flodkryssningen är organiserade för att ge dig en djupare inblick i Amazonfloden och bättre möjligheter att uppleva områdets djurliv. Med målet att ge högsta möjliga service och en önskan om perfektion, kommer våra erfarna och skickliga medarbetare göra din resa genom Amazonas regnskog ännu bättre när de delar med sig utav sin stora kunskap och de kommer att hela tiden vara närvarande med goda råd och vägledning. 

Dag 6–7: Lima

Fartyget går i hamn kl. 09.00 och den oförglömliga resan på flodkryssningen har kommit till sitt slut. Men innan du åker till flygplatsen, där ditt flyg avgår mot Lima, finns det tid för ett besök på Manatee Rescue Center. Här vårdas skadade eller föräldralösa manater, kanske bättre kända som sjökor, innan de förs tillbaka till sin naturliga livsmiljö i Amazonfloden. Tillbaka i Lima, möts du av vår lokala representant som sköter transporten till det vackra Belmond Miraflores Park Hotel där du återigen ska bo en enkelnatt. 

Dag 7–9: Den heliga dalen

Idag fortsätter resan vidare från Lima till Cusco. Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen, där ditt flyg avgår. Vid ankomsten blir du mött av vår lokala representant som sköter transporten vidare till Valle Sagrado de los Inca, inkafolkets Heliga Dal. Där bor du på det vackra Sol y Luna i ett av de små charmiga husen som kallas för casitas. De är byggda av tegel, trä och sten i smakfull inkastil. Med över 25 hektar frodig trädgård och utomhusområden, är detta en oas fylld med fågelliv och vilda blommor. I trädgården växer många av de färska ingredienser som används i hotellets gourmetrestaurang.  

 

Utflykter:

Besök vid ruinerna i Pisac och Ollantaytambo (startar från Cusco)
En heldags privat guidad tur som tar dig från Cusco till inkafolkets enastående Heliga Dal. Belägen vid Urubambafloden, är första stoppet Pisac, där du kommer att se ruinerna, templet, bergssluttningarna och byarnas terrasser innan turen fortsätter vidare till Ollantaytambo på eftermiddagen. Ollantaytambo är känd för de mycket speciella vattenkanalerna, de rustika kullerstensgatorna, den imponerande och högtidliga stadskärnan samt fästningen som skyddade dalen från inkräktare från andra delar av dalen. 

Privat heldagstur från 08:00 till 18:00. Lunch ingår

Besök i Chincheros, Maras’ saltgruvor och Moray-ruinerna
På denna heldagstur med privat guide besöker du den vackra kolonialstaden Chincheros och de spektakulära inkastäderna Maras och Moray. Din morgon startar i de fascinerande Maras saltgruvorna som har mer än 100 små bassänger. Genom ett kanalsystem som fylls med saltvatten från en bergkälla, är gruvorna i bruk även idag och är många av områdets familjers levnadsbröd. På eftermiddagen beger du dig längs en grusväg mot en annan typisk andeansk by, Moray, som främst är känd för dess stora, cirkulära fördjupningar indelade i terrasser, varav den största är cirka 30 m djup. Syftet med dessa fördjupningar är dock fortfarande okänt. Dessa historiska platser, och ditt besök i Chincheros, kommer att fängsla och fascinera dig samt ge dig en bättre inblick i inkafolket och deras civilisations mysterier. 

Privat heldagstur från 09:00 till 17:00. Lunch ingår.

Besök Machu Picchu med Vistadome-tåget från Den Heliga Dalen
Det är dags att besöka det mest ikoniska, arkeologiska underverket i Sydamerika. Du tar dig fram till denna imponerande inkastad med Vistadome-tåget och tillbringar eftermiddagen på det heliga citadellet med en privat guide från Machu Picchu. Här får du höra om den uppfinningsrikedom och ingenjörskonst som krävdes för att bygga platsen och du kommer att försöka förstå områdets många mysterier. Du kommer att bli imponerad av de vackra omgivningarna på detta magiska ställe som ligger gömd mellan de gröna bergstopparna i de höga Anderna. 

Privat heldagstur från 06:30 till 18:00. Lunch ingår.

Dag 9 – 10: Machu Picchu Pueblo

Machu Picchus ruiner är en av de vackraste och mest gåtfulla platserna i världen. Tvåtusen meter över den brusande Urubambafloden, omger molnen palatsets ruiner, bad, tempel och cirka 150 hus. Allt detta är anmärkningsvärt väl bevarat på denna unika plats som är inskriven på UNESCOs världsarvslista. Du kommer att bo på Sumaq Hotel som ligger vid Urubambafloden- och det är ett hotell som helt klart lever upp till sitt namn. Sumaq betyder “vacker” på inkaspråket. Rummen är rymliga och smakfullt inredda, restaurangen är utmärkt och det magnifika spat är det perfekta stället att koppla av på och ladda batterierna efter turen upp till Machu Picchu. 

 

Utflykt:

Se Machu Picchu från Wayna Picchu
Om du är i god fysisk form och vill uppleva en utsikt likt ett vykort över Machu Picchus citadell, då ska du vara en av de första på morgonen vid porten till Machu Picchu där du utforskar Wayna Picchu på egen hand. Leden är brant, men fågelperspektivet över den förlorade staden och de omgivande Andernas bergstoppar är värt ansträngningen. På grund av den smala stigen och dess popularitet, finns det bara två tider som den är öppen för vandring och detta måste bokas i förväg. Informera din resekonsult om du helst vill gå från klockan 7.00 till 8.00 eller från 10.00 till 11.00. Vi rekommenderar den tidigare tiden eftersom det är då du får uppleva den bästa utsikten, den mest behagliga temperaturen och samtidigt undvika den stora massan av turister. 

Aktivitet på egen hand.

Dag 10 -12: Cusco

Idag fortsätter resan vidare mot Cusco via Vistadome-tåget på eftermiddagen. Vid ankomsten blir du hämtad via arrangerad privat transport och körd vidare till ditt hotell JW Marriott El Convento Cusco där du ska bo de kommande två nätterna. Hotellet ligger i Cuscos historiska stadskärna och är belägen runt ruinerna av ett kloster från kolonialtiden och ligger nära det lilla Limacpampa torget en kort promenad från Plaza de Armas. Det är ett fantastiskt hotell vars restaurang serverar utmärkta peruanska rätter och det finns en mysig bar och ett spa med uppvärmd pool, bastu och ångbastu. Massage och andra klassiska spabehandlingar finns också tillgängliga.  Cusco, som är förankrad i konstitutionen som Perus historiska huvudstad är en enastående blandning av Inkahuvudstad och kolonial stad.

 

Utflykt

Halvdag promenadtur  i Cusco
Upplev hjärtat av Cusco och lär dig om inkarikets hemligheter, här, där kolonialhistorian och inkakulturen smälter samman och skapar en fascinerande atmosfär.  På denne halvdagstur tar din privata guide dig till det centrala torget, Plaza de Armas, Catedral del Cusco, San Blas kvarteret, San Blas kyrkan,  Hatunrumiyoc gatan med dess stenmur, den lokala marknaden och Koricancha.

Privat halvdagstur. Om du vill ha en specifik avgångstid måste detta anges vid bokning. Annars kommer vårt team att planera turen utefter den bästa tillgängliga tidspunkten. 

Dag 12 – 15: Máncora

Idag fortsätter resan vidare från Cusco mot Piura. Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen där ditt flyg avgår ifrån. Efter ett flygbyte i Lima, blir du vid din ankomst mött av vår lokala representant som sköter privat transport vidare till Máncora. Bilresan är 190 km lång och tar 2 och en halvtimme. Du kommer att bo tre nätter på det moderna och hippa boutiquehotellet DCO Suites. Hotellet ligger direkt på stranden Playa Las Pocitas och är en oas av avslappnad lyx och avskildhet. Det är det perfekta stället att koppla av på och att unna sig med gourmetrestaurangen, beach loungen och ett asiatiskt inspirerat spa. Du bor i en av de sju sviterna med utmärkt utsikt över stranden, Stilla Havet och inte minst soluppgången och solnedgången. 

Dag 15: Lima

Din rundresa i Peru närmar sig sitt slut, och idag återvänder du till Lima med flyg från Piura. 

Dag 16: Ankomst Sverige

Efter en spännande resa runt Peru anländer du tillbaka till Sverige.

Fotogalleri

Prisexempel

16 dagar från 108.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 108.000 kr vid 2 vuxna.

Tillägg i högsäsong: ca 12.000 - 20.000 kr per person *

* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som stabilast.

Priset inkluderar
 • Flygresan från Sverige till Lima tur/retur
 • Flygplatsskatter
 • 1 övernattning på Belmond Miraflores Park Hotel (Executive Suite Sea View) inkl. frukost
 • 3 övernattningar  ombord på Delfin Cruises (Suite) inkl. frukost
 • 1 övernattning Belmond Miraflores Park Hotel (Executive Suite Sea View) inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Sol y Luna (Sol Y – Casita Superior) inkl. frukost
 • 1 övernattning på Sumaq (Superior deluxe) inkl. frukost
 • 2 övernattningar på JW Marriott El Convento Cusco (Classic Inca) inkl. frukost
 • 3 övernattningar på  DCO Suites (Suite) inkl. frukost
 • Utflykter och aktiviteter som nämns i resplanen
 • Transport till destinationerna, samt till och från flygplatsen och till ditt hotell
 • MyPlanets Concierge service (tillgänglig 24 timmar om dygnet)
 • Full klimatkompensation
Tillägg
 • Uppgradering till Business class
 • Entréer och ytterligare måltider, som inte nämns i resplanen
 • Personliga utgifter och drickspengar
 • Visum och turistskatter
 • Sjuk-och avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Eventuella uppgraderingar
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Peru och Galápagos: Naturens underverk

Peru och Galápagos: Naturens underverk

 • Kryssning på Galapagosöarna
 • Mäktiga Machu Picchu
 • Quito, Cusco & Lima

13 dagar från 105.000 kr per person

Amazonas, Fastlandet & Galápagos

Amazonas, Fastlandet och Galápagos

 • Bo i hjärtat av Amazonas
 • Inkaruiner i Cuenca
 • Majestätiska Galapagosöarna

16 dagar från 117.000 kr per person

Galápagos: Naturens hemligheter

Galápagos: Naturens hemligheter

 • Upplev Galápagos över och under vattnet
 • Kom extremt nära djurlivet med en lyxyacht
 • Besök Ecuadors färgglada huvudstad

9 dagar från 69.000 kr per person

Ecuador: Galápagos djur och natur

Ecuador: Galápagos djur och natur

 • Upplev djur & natur på de magiska Galápagos-öarna
 • Bestig den vackra Cotopaxi-vulkanen
 • Utforska Ecuadors färgglada kultur

13 dagar från 98.000 kr per person

Stjärnskådning i Chile och Patagonien

Stjärnskådning i Chile och Patagonien

 • Upplev Chiles moderna huvudstad
 • Utforska Patagoniens fascinerande natur
 • Titta på stjärnorna i Atacamaöknen

14 dagar från 83.000 kr per person

Det bästa av Peru med MyPlanet

Det bästa av Peru

 • Utforska Amazonas på en kryssning
 • Upplev Machu Picchu, inkafolkets heliga stad
 • Njut av det magnifika strandlivet på Máncora

16 dagar från 108.000 kr per person

Chile: Sjöarna och vinlandet

Chile: Sjöarna och vinområdena

 • Upplev vackra Santiago De Chile
 • Aktiviteter i Pucón-området
 • Bo i hjärtat av vinområdena

11 dagar från 56.700 kr per person

Brasilien samba, stränder och vacker natur

Brasilien: Samba, stränder och vacker natur

 • Upplev Rio de Janeiros unika strandkultur
 • Bli hänförd av de mäktiga Iguazúfallen
 • Njut av livet i Búzios, Brasiliens St. Tropez

11 dagar från 52.200 kr per person

Bergen, sjöarna och Inkaleden

Peru: Bergen, sjöarna och Inkaleden

 • Upplev färgglada Lima
 • Lär dig mer om inkakulturen i Cusco
 • Vandra Inkaleden till Machu Picchu

14 dagar från 49.500 kr per person

Brasilien: Imponerande vattenfall, Pantanal & Amazonas

Brasilien: Imponerande vattenfall, Pantanal & Amazonas

 • Upplev Brasiliens pulserande storstäder 
 • Bli hänförd av Iguazúfallen & Pantanal
 • Utforska Amazonas på en flodkryssning

16 dagar från 75.600 kr per person

Argentina: Landskap och traditioner i norr

Argentina: Landskap och traditioner i norr

 • Upplev Argentinas livliga huvudstad
 • Låt dig imponeras av Iguazúfallens skönhet
 • Njut av de underbara argentinska vinerna i Mendoza

16 dagar från 57.600 kr per person

Iguazu fallen i argentina

Argentinas höjdpunkter

 • Känn tangons rytmer i Buenos Aires
 • Upplev Perito Moreno glaciären vid El Calafate
 • Låt dig imponeras av de mäktiga Iguazúfallen

12 dagar från 57.600 kr per person