0775-888 088 FÅ OFFERT
Bergen, sjöarna och Inkaleden

Peru: Bergen, sjöarna och Inkaleden

Utforska de majestätiska inkaruinerna vid Machu Picchu och Den Heliga Dalen, besök vackra Cusco och upplev Titicacasjön, den vackra kontrasten till Perus mäktiga berg. 

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

14 dagar från 49.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Peru: Bergen, sjöarna och Inkaleden. Denna spännande rundresa i Peru – ett av Sydamerika mest intressanta länder, startar i den färgglada huvudstaden Lima och fortsätter till Cusco som är officiellt känd som Perus historiska huvudstad. Sedan väntar fyra dagars enastående vandring på Inkaleden mot den ikoniska Machu Picchu innan resan avrundas i Puno vid Titicacasjön. Lima är högt beläget och direkt vid Stillahavskusten och lockar resare med dess vackra stadskärna och de eleganta, historiska kvarteren. Det är en vacker och fascinerande storstad som värdesätter kultur, gastronomi och den moderna, urbana livsstilen. Du kommer att njuta av det milda subtropiska klimatet, då det aldrig blir extremt kallt eller varmt. I Cusco kommer du att uppleva hur den koloniala historian och inkakulturen smälter samman, vilket ger gator och torg en mycket speciell atmosfär.

Cusco var inkarikets historiska huvudstad från 1200-talet tills spanjorerna erövrade staden på 1500-talet. Detta leder till att du kan uppleva inkaruiner, kloster och katedraler, här vid foten av Anderna. Inkaleden är en av världens mest berömda vandringsleder, där du följer upptäcktsresandes fotspår som hittade och beskrev Inkarikets huvudstad så sent som i början av 1900-talet. Här kommer du att få uppleva en lång rad av upplevelser som du aldrig kommer att glömma, ett särskilt starkt minne för livet kommer att bli när du når Solporten och ser Machu Picchu för första gången. Puno ligger mellan Titicacasjön och de omkringliggande bergen. Med sina 3812 meter över havsytan, är detta den högst belägna navigerbara sjön i världen. Området är känt för produkter tillverkade av ull från alpackor, lamor och får och det kommer att finnas gott om möjligheter att få köpa med sig hem ett lokalt konsthantverk.

 

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Utforska de majestätiska inkaruinerna vid Machu Picchu och Den Heliga Dalen, besök vackra Cusco och upplev Titicacasjön, den vackra kontrasten till Perus mäktiga berg.   

Dag 1: Avresa Sverige

Idag reser du från Sverige till Perus huvudstad, Lima.

Dag 2 -3: Lima

Vid ankomsten till Lima, blir du mött av vår lokala representant som ordnar transporten till ditt hotell den första natten, Casa Andina Premium Miraflores som har ett perfekt läge i det vackra Miraflores kvarteret. Hotellet har en mysig atmosfär, en härlig inomhuspool och en känd restaurang, vilket gör hotellet till ett idealiskt första stopp på resan. Perus huvudstad har ett fantastiskt läge, direkt vid Stillahavskusten, eleganta kvarter, historiska områden och ett pulserande kulturliv. 

Utflykt: 

Stadstur i Lima
Upplev Lima och stadens sevärdheter när du promenerar runt dess vackra stadskärna på denna privata stadstur, besök det centrala torget, Plaza Mayor och se Lima Katedralen, regeringspalatset och alla andra historiska attraktioner. 

Privat tur på 3 timmar. Om du vill ha en specifik avgångstid måste detta anges vid bokning. Annars kommer vårt team att planera turen utefter den bästa tillgängliga tidspunkten.

Dag 3 – 6: Cusco

Idag fortsätter resan vidare från Lima, där du hämtas från hotellet och körs till flygplatsen där ditt flyg avgår mot Cusco. Vid ankomsten blir du mött av vår lokala representant som ordnar privat transport vidare till ditt hotell, Casa Andina Premium Cusco, där du ska bo de kommande tre nätterna. Detta charmiga boutiquehotell ligger i en vackert renoverad herrgård från 1700-talet som ligger i hjärtat av det koloniala Cusco med utsikt över det lilla Limacpampatorget och är endast en kort promenad till Plaza de Armas. Cusco, som är förankrad i konstitutionen som Perus historiska huvudstad är en enastående blandning av Inkahuvudstad och kolonial stad och blev inskriven på UNESCOs världsarvslista 1983.  

Utflykter:

Privat stadsrundtur i Cusco och besök på Inkaruinerna
Utforska hjärtat av Cusco och bli invigd i några av Inkarikets hemligheter på denna halvdagstur med privat guide. Här kommer du även att uppleva hur kombinationen av kolonialhistorian och inkakulturen ger en mycket speciell och fascinerande atmosfär i staden. Höjdpunkterna är Plaza Mayor torget, katedralen, Santo Domingo klostret, Sacsayhuamanfästningen, och de tre inkaruinerna, Qenko, Puca-Pucara och Tambomachay samtidigt som du har det spektakulära omgivande Anderna som bakgrund.

Privat tur på 4 timmar. Om du vill ha en specifik avgångstid måste detta anges vid bokning. Annars kommer vårt team att planera turen utefter den bästa tillgängliga tidspunkten.  

En halv dag på hästrygg nära Cusco
På denna tur lämnar du Cusco till förmån för Andernas vackra natur. Här träffar du din privata guide, sadlar upp för en mycket speciell upplevelse och rider ut genom den öppna terrängen. Njut av utsikten över de blommande landskapen medan du beger dig framåt i din egen takt. 

Privat tur på 4 timmar med 2 timmars ridning. Om du vill ha en specifik avgångstid måste detta anges vid bokning. Annars kommer vårt team att planera turen utefter den bästa tillgängliga tidspunkten. 

Dag 6 – 9: Inkaleden

Machu Picchus storhet och mystik upplevs bäst genom att följa fotspåren efter dem som skapade denna unika plats och detta görs naturligtvis på den ikoniska Inkaleden. 

På resans första dag är det avgång kl.7.00 från hotellet i Cusco till vandringens startpunkt, därefter beger du dig ut på en 4 dagars vandring på den klassiska Inkaleden med Machu Picchu som mål. 

Du kommer att sova 3 nätter i bekväma tält under resans gång och goda fasta måltider tillagas och serveras längs vägen, så att du kan vara säker på att du kan genomföra denna spännande och fantastiska stigning. 

Stigen går upp och ned genom de peruanska Anderna och du passerar genom flera naturmiljöer, allt från tundra till frodiga gröna skogar. Längs de smala och ofta branta stigarna kommer du inte endast att få uppleva Andernas växt- och djurliv, utan även flera arkeologiska pärlor från inkariket och ännu äldre än det.  Du kommer att uppleva hur växtlivet ständigt förändras i takt med att du kommer högre och högre upp. Det är här som du kommer att få en känsla av hur upptäcktsresanden måste ha känt när de först satte sina fötter på denna otroliga plats. 

På den sista dagen kommer du för första gången att uppleva den hisnande panoramautsikten över Machu Picchu genom Inti Punku, Solporten. Sedan är det dags att att utforska och bli fascinerad av den förlorade staden och dess fantastiska omgivningar. 

Detta är en gruppaktivitet med maximalt 16 personer. Vandringen är total 43 km lång och du återvänder med tåg. Packningen får väga max 10 kg. Du kan hyra en person som bär din packning mot en extraavgift på upp till 5 kg packning. Lunch och middag ingår på dag 1 i priset. Sovsäck ingår.

Dag 9 – 11: Cusco

Efter vandringen till Machu Picchu fortsätter resan tillbaka till Cusco med expeditionstågets avgång på kvällen. Biltransport arrangeras från stationen till hotellet Casa Andina Premium Cusco, där du ska bo de kommande 2 nätterna. 

Dag 11- 13: Puno

Nu fortsätter resan vidare från Cusco till Puno. Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen, där flyget avgår mot Juliaca. Vid ankomsten blir du mött av vår lokala representant som sköter privat transport vidare till ditt hotell. Bilresan är cirka 45 km och tar ungefär en timme. De kommande tvä nätterna kommer du att bo på det smakfullt inredda Casa Andina Premium Puno som ligger vid Titicacasjön, cirka 20 minuter från Punos centrum. Med sina 3812 meter över havsytan, är Titicaca världens högst belägna navigerbara sjö. 

Utflykt:

Besök Uros’ flytande öar och Taquile eller Amantaniöarna
På denna privata utflykt besöker du Uros’ flytande öar som ligger i Titicacasjön. Uros, en inhemsk folkgrupp från Peru och Bolivia, flydde först från inkafolket och senare från spanjorerna, sökte skydd vid sjön och skapade deras egna konstgjorda öar av vass. På turen kan du se och höra om hur de anpassade sig till livet på sjön. 

Efteråt kan du besöka antingen Taquile eller Amantaniöarna som båda bjuder på en fantastiskt utsikt över sjön och är bebodda av ett litet, isolerat samhälle som välkomnar besökare in i deras enkla möblerade hem.  

Varaktighet 07:00 till 17:00 i delad båt och med privat guide. Lunch inkluderat.

Dag 13: Lima

Rundresan i Peru närmar sig sitt avslut och idag återvänder du till Lima med flyg från Juliaca. 

Dag 14: Ankomst Sverige

Efter en spännande resa runt Peru anländer du tillbaka till Sverige.

Fotogalleri

Prisexempel

14 dagar från 49.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 49.500 kr vid 2 vuxna.

Tillägg i högsäsong: ca 3.000 - 10.000 kr per person *
* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som stabilast.

Priset inkluderar
 • Flygresa från Sverige till Lima tur/retur
 • Flygplatsskatter
 • 1 övernattning på Casa Andina Premium Miraflores (Superior room) inkl. frukost
 • 3 övernattningar på Casa Andina Premium Cusco (Superior room) inkl. frukost
 • 3 övernattningar i ett bekvämt tält på Inkaleden  inkl. helpension
 • 2 övernattningar på Casa Andina Premium Cusco (Superior room) inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Casa Andina Premium Puno (Superior room – Lake view) inkl. frukost
 • Utflykter och aktiviteter som nämns i resplanen
 • Transport till destinationerna, samt till och från flygplatsen och till ditt hotell
 • MyPlanets Concierge service (tillgänglig 24 timmar om dygnet)
 • Full klimatkompensation
Tillägg
 • Entréer och ytterligare måltider, som inte nämns i resplanen
 • Personliga utgifter och drickspengar
 • Visum och turistskatter
 • Sjuk-och avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Eventuella uppgraderingar
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Peru och Galápagos: Naturens underverk

Peru och Galápagos: Naturens underverk

 • Kryssning på Galapagosöarna
 • Mäktiga Machu Picchu
 • Quito, Cusco & Lima

13 dagar från 105.000 kr per person

Amazonas, Fastlandet & Galápagos

Amazonas, Fastlandet och Galápagos

 • Bo i hjärtat av Amazonas
 • Inkaruiner i Cuenca
 • Majestätiska Galapagosöarna

16 dagar från 117.000 kr per person

Galápagos: Naturens hemligheter

Galápagos: Naturens hemligheter

 • Upplev Galápagos över och under vattnet
 • Kom extremt nära djurlivet med en lyxyacht
 • Besök Ecuadors färgglada huvudstad

9 dagar från 69.000 kr per person

Ecuador: Galápagos djur och natur

Ecuador: Galápagos djur och natur

 • Upplev djur & natur på de magiska Galápagos-öarna
 • Bestig den vackra Cotopaxi-vulkanen
 • Utforska Ecuadors färgglada kultur

13 dagar från 98.000 kr per person

Stjärnskådning i Chile och Patagonien

Stjärnskådning i Chile och Patagonien

 • Upplev Chiles moderna huvudstad
 • Utforska Patagoniens fascinerande natur
 • Titta på stjärnorna i Atacamaöknen

14 dagar från 83.000 kr per person

Det bästa av Peru med MyPlanet

Det bästa av Peru

 • Utforska Amazonas på en kryssning
 • Upplev Machu Picchu, inkafolkets heliga stad
 • Njut av det magnifika strandlivet på Máncora

16 dagar från 108.000 kr per person

Chile: Sjöarna och vinlandet

Chile: Sjöarna och vinområdena

 • Upplev vackra Santiago De Chile
 • Aktiviteter i Pucón-området
 • Bo i hjärtat av vinområdena

11 dagar från 56.700 kr per person

Brasilien samba, stränder och vacker natur

Brasilien: Samba, stränder och vacker natur

 • Upplev Rio de Janeiros unika strandkultur
 • Bli hänförd av de mäktiga Iguazúfallen
 • Njut av livet i Búzios, Brasiliens St. Tropez

11 dagar från 52.200 kr per person

Bergen, sjöarna och Inkaleden

Peru: Bergen, sjöarna och Inkaleden

 • Upplev färgglada Lima
 • Lär dig mer om inkakulturen i Cusco
 • Vandra Inkaleden till Machu Picchu

14 dagar från 49.500 kr per person

Brasilien: Imponerande vattenfall, Pantanal & Amazonas

Brasilien: Imponerande vattenfall, Pantanal & Amazonas

 • Upplev Brasiliens pulserande storstäder 
 • Bli hänförd av Iguazúfallen & Pantanal
 • Utforska Amazonas på en flodkryssning

16 dagar från 75.600 kr per person

Argentina: Landskap och traditioner i norr

Argentina: Landskap och traditioner i norr

 • Upplev Argentinas livliga huvudstad
 • Låt dig imponeras av Iguazúfallens skönhet
 • Njut av de underbara argentinska vinerna i Mendoza

16 dagar från 57.600 kr per person

Iguazu fallen i argentina

Argentinas höjdpunkter

 • Känn tangons rytmer i Buenos Aires
 • Upplev Perito Moreno glaciären vid El Calafate
 • Låt dig imponeras av de mäktiga Iguazúfallen

12 dagar från 57.600 kr per person