0775-888 088 FÅ OFFERT
Chile: Sjöarna och vinlandet

Chile: Sjöarna och vinområdena

Upplev fantastisk natur, spännande kultur och underbara viner på denna resa i Chile. Utforska vackra vulkaner i gröna sjöområden och vinområdenas böljande kuperade landskap. 

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

11 dagar från 56.700 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Resa till Chile

Chile: Sjöarna och vinområdena! Denna fantastiska rundresa i Chile börjar i den moderna metropolen Santiago de Chile, och fortsätter till Pucón som är känd för dess natur, sjöar och otaliga utomhusaktiviteter. Resan fortsätter vidare till charmiga Valparaíso på Stillahavskusten, och avrundas i Casablanca Valley, där du bor mitt i vinlandet.

Santiago de Chile & Pucón

Santiago De Chile är en av Sydamerikas mest intressanta huvudstäder, vackert belägen vid foten av Anderna. Staden är ett kommersiellt centrum och i ständig utveckling och det är även därför en av kontinentens mest välmående städer. Det är även staden där du kan uppleva ett pulserande stadsliv och ett kulturliv som drar till sig uppmärksamhet långt utöver landets gränser. Centrumet präglas av en blandning av modern och stilren arkitektur, och historiska kyrkor och byggnader från kolonialtiden som vittnar om ett förflutet med stort europeiskt inflytande. Pucón bjuder på oförglömliga äventyr och upplevelser när du ger dig ut på några av de otaliga utomhusaktiviteterna som ridning, vulkanklättring, rafting och vandring. Här finns det även tid för avkoppling, när du lutar dig tillbaka och njuter av det vackra och unika läget längs Liucurafloden.

På UNESCOSs världsarvslista

Valparaíso är inskriven på UNESCOs världsarvslista och kallas för Stilla Havets Juvel med sitt vackra läge längs flera kullar som stiger brant upp från kustlinjen. Valparaiso är en charmig labyrint av små, slingrande gator och gränder och otaliga trappor. De kuperade gatorna flankeras av färgglada hus, sammansatta stilar och en arkitektur som vittnar om ett blandat kulturarv.

Fantastiska vinområden

Du kommer även att besöka tvillingstaden Viña del Mar som ligger på andra sidan av bukten och har en unik utsikt över Stilla Havet. Denna rundresa i Chile avrundas i vinområdet Casablanca Valley där du kommer att bo på den berömda vingården Matetic. Här får du gott om möjligheter att promenera runt på den stora egendomen, lära dig om vinproduktion och inte minst delta i vinprovningar. 

 

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Upplev fantastisk natur, spännande kultur och underbara viner på denna resa i Chile. Utforska vackra vulkaner i gröna sjöområden och vinområdenas böljande kuperade landskap. 

Dag 1: Avresa Sverige

Idag reser du från Sverige till Chiles huvudstad, Santiago de Chile.

Dag 2 – 4: Santiago de Chile

Vid ankomsten till Santiago de Chile, blir du mött av vår lokala representant som ordnar transporten till ditt hotell under de två första nätterna, det vackra och mysiga Le Rêve. Detta charmiga boutiquehotell ligger väldigt centralt i hjärtat av Providencia och är därmed mycket nära till affärer, restauranger, teatrar och sevärdheter. Under de kommande dagarna kommer du att få uppleva stadens vackra atmosfär, ett sprudlande kulturliv och en utmärkt infrastruktur, som är några av de saker som gör Santiago de Chile till det moderna Sydamerikas stolthet. 

Utflykter:

En vandringstur i Santiagos historia
Lär dig mer om Chiles huvudstads historia och kulturella arv. Din guide kommer att möta dig på hotellet och köra dig till den närmaste tunnelbanestationen. Santiago har Sydamerikas mest omfattande tunnelbanesystem och är ett säkert och bekvämt sätt att ta sig runt i staden. Första stoppet är Yungay kvarteret där du kommer att få uppleva de många monumenten, kyrkorna, parkerna och historiska byggnaderna som ligger här. Du besöker även La Peluquería Francesa, “Den franska skönhetssalongen”, som är den mest ikoniska byggnaden i kvarteret och samtidigt en av de äldsta byggnaderna i hela Santiago. Om du vill, kan du även besöka det naturhistoriska riksmuseet eller museet för mänskliga rättigheter där minnet av Pinochets brutala diktatur efter militärkuppen 1973 fram till 1990 fortfarande lever kvar. Därefter återvänder du till hotellet med tunnelbana.  

Privat vandringstur på 3 timmar. Om du vill ha en specifik avgångstid måste detta anges vid bokning. Annars kommer vårt team att planera turen utefter den bästa tillgängliga tidspunkten.

Dag 4 – 7: Pucón

Idag fortsätter resan vidare från Santiago de Chile till Pucón. Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen, där ditt flyg avgår mot Temuco. Vid ankomsten blir du mött av vår lokala representant som ordnar privat transport vidare till ditt hotell. Bilresan är cirka 100 km och tar ungefär en och en halv timme. De kommande tre nätterna ska du bo The Hacienda Hotel Vira Vira som har ett vackert och unikt läge längs Liucurafloden. På hotellet kan du till fullo njuta av konceptet  'The Elegance of Adventure' som står för en personlig gästvänlighet kombinerad med oförglömliga äventyr och upplevelser. Pucón är berömt för dess otaliga utomhusaktiviteter såsom ridning, vulkanklättring, rafting och vandring. 

 

Utflykter: 

Inkluderade aktiviteter på Vira Vira
Medan du bor på Vira Vira finns det oändliga möjligheter till spännande upplevelser. Varje dag träffar du hotellets utflyktschef, där ni tillsammans går igenom och bestämmer aktiviteterna för nästa dag. Du kan välja mellan olika utomhusaktiviteter såsom ridning, vandringstur, rafting, segling och kajaktur. Om du är en ivrig sportfiskare, kommer du att bli hänförd över de otaliga fiskemöjligheterna i områdets många sjöar och floder. Hotellet har även en egen gård och mejeri, som du kan besöka, där korna mjölkas och ost produceras enligt traditionella schweiziska metoder. För konstintresserade finns det en konstskola som arrangerar yogalektioner och om du är kulturellt nyfiken så finns det möjlighet att möta den lokala Mapuchestammen. Om du vill veta mer om alla de olika aktiviteterna som Hacienda Hotel Vira Vira erbjuder, kan du läsa mer på deras hemsida https://www.andbeyond.com/

Dag: 7 – 9: Valparaíso

På morgonen fortsätter resan tillbaka till Santiago de Chile. Du blir hämtad på Vira Vira och åker med privat transport till flygplatsen i Temuco. Vid ankomsten till Santiago de Chile blir du mött av din privatchaufför som kommer att köra dig till Valparaíso. Det är en resa på 120 km som tar ungefär två timmar. I Valparaíso bor du 2 nätter på det eleganta och mysiga Zero Hotel. Det storleksmässigt blygsamma hotellet med endast 9 rum har ett mycket centralt läge, vilket gör det till en ideal utgångspunkt för att uppleva staden och hamnområdet. Den vackert designade uteplatsträdgården är den perfekta platsen att läsa en bok eller bara njuta av den utmärkta utsikten över Stilla Havet medan du andas in atmosfären i Valparaiso. Staden som är känd som Stilla Havets Juvel ligger på en kulle som reser sig från Stillahavskusten. Detta skapar en charmig labyrint av små, slingrande gator och gränder och otaliga trappor.

 

Utflykter:

Stadstur i Valparaíso och Viña Del Mar
På denna guidade tur upplever du tvillingstäderna Viña del Mar och Valparaíso. Det är du som bestämmer tempot och din guide planerar gärna turen enligt dina önskemål. Hör om Valparaísos historia när du går upp och ned på stadens kuperade gator och förundras över den mycket komplexa arkitekturen och de färgglada husen. När du besöker staden med dess kongressbyggnad, centrala torg och hamn, kommer du att förstår varför Valparaíso är inskrivet på UNESCOs världsarvslista. På andra sidan bukten kommer du att besöka grannstaden Viña del Mar som har en modern atmosfär och en enastående utsikt över Stilla Havet.  

Privat tur på 3 ½ timme.

Besök Isla Negra från Valparaíso
Följ Chiles mest kända poets fotsteg, Pablo Neruda, på denna heldagsutlfykt till kustområdet Isla Negra. Det var både poetens tillflyktsort och hans inspirationskälla från 1939 fram till hans död 1973. Idag är huset ett museum till minne av honom, men ställer även ut samlingar av bland annat antika flaskor, infödda traditionella masker och olika havsföremål. 

Dag 9 – 10: Casablanca Valley

Du blir hämtad på hotellet, därefter åker du via arrangerad privat biltransport vidare till Casablanca Valley som ligger mellan Santiago de Chile och Stillahavskusten. Bilresan är 50 km lång och tar en timme. Här bor du en natt på det charmiga La Casona at Matetic Vineyards som ligger på den berömda Matetic vingården i den vackra San Antonio dalen. Det mysiga pensionatet som endast har sju rum, är helt inrett i kolonialstil och har en lyxig och avslappnande atmosfär. Du kan delta i vinprovningar, lära dig mer om konsten att producera det topklassiga chilenska vinet eller bara njuta av en underbar promenad runt vingården. 

 

Utflykter: 

Inkluderade aktiviteter på La Casona at Matetic Vineyards (halvpension)
La Casona och vingården Matetic ligger på en 25.000 hektar stor privat egendom och är den perfekta miljön för en avkopplande och unik reseupplevelse. Marken används för vinodling, fruktplantage och uppfödning av nötkreatur och får. Här kan du se fram emot en rundtur på vingården och inte minst den efterföljande smakprovningen av vingårdens stora utbud av förstklassiga vin. 

Dag 10: Santiago de Chile

Resan i Chile närmar sig sitt avslut och idag fortsätter resan tillbaka till Santiago de Chile. Du blir hämtad på La Casona och körd till flygplatsen. 

Dag 11: Ankomst Sverige

Efter en spännande resa runt Chile anländer du tillbaka till Sverige.

Fotogalleri

Prisexempel

11 dagar från 56.700 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 56.700 kr vid 2 vuxna.

Tillägg i högsäsong: ca 3.000 - 10.000 kr per person *
* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som stabilast.

Priset inkluderar
 • Flygresa Sverige till Santiago de Chile tur/retur
 • Flygplatsskatter
 • 2 övernattningar på Le Rêve (Deluxe King med balkong) inkl. frukost
 • 3 övernattningar på The Hacienda Hotel Vira Vira (Suite room)  inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Zero Hotel (Colores room) inkl. frukost
 • 1 övernattning på La Casona at Matetic Vineyards (Standard room) inkl. frukost
 • Utflykter och aktiviteter som nämns i resplanen
 • Transport till destinationerna, samt till och från flygplatsen och till ditt hotell
 • MyPlanets Concierge service (tillgänglig 24 timmar om dygnet)
 • Full klimatkompensation
Tillägg
 • Uppgradering till business class på flyget
 • Entréer och ytterligare måltider, som inte nämns i resplanen
 • Personliga utgifter och drickspengar
 • Visum och turistskatter
 • Sjuk-och avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Eventuella uppgraderingar
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Amazonas, Fastlandet & Galápagos

Amazonas, Fastlandet och Galápagos

 • Bo i hjärtat av Amazonas
 • Inkaruiner i Cuenca
 • Majestätiska Galapagosöarna

16 dagar från 117.000 kr per person

Galápagos: Naturens hemligheter

Galápagos: Naturens hemligheter

 • Upplev Galápagos över och under vattnet
 • Kom extremt nära djurlivet med en lyxyacht
 • Besök Ecuadors färgglada huvudstad

9 dagar från 69.000 kr per person

Ecuador: Galápagos djur och natur

Ecuador: Galápagos djur och natur

 • Upplev djur & natur på de magiska Galápagos-öarna
 • Bestig den vackra Cotopaxi-vulkanen
 • Utforska Ecuadors färgglada kultur

13 dagar från 98.000 kr per person

Stjärnskådning i Chile och Patagonien

Stjärnskådning i Chile och Patagonien

 • Upplev Chiles moderna huvudstad
 • Utforska Patagoniens fascinerande natur
 • Titta på stjärnorna i Atacamaöknen

14 dagar från 83.000 kr per person

Det bästa av Peru med MyPlanet

Det bästa av Peru

 • Utforska Amazonas på en kryssning
 • Upplev Machu Picchu, inkafolkets heliga stad
 • Njut av det magnifika strandlivet på Máncora

16 dagar från 108.000 kr per person

Chile: Sjöarna och vinlandet

Chile: Sjöarna och vinområdena

 • Upplev vackra Santiago De Chile
 • Aktiviteter i Pucón-området
 • Bo i hjärtat av vinområdena

11 dagar från 56.700 kr per person

Brasilien samba, stränder och vacker natur

Brasilien: Samba, stränder och vacker natur

 • Upplev Rio de Janeiros unika strandkultur
 • Bli hänförd av de mäktiga Iguazúfallen
 • Njut av livet i Búzios, Brasiliens St. Tropez

11 dagar från 52.200 kr per person

Bergen, sjöarna och Inkaleden

Peru: Bergen, sjöarna och Inkaleden

 • Upplev färgglada Lima
 • Lär dig mer om inkakulturen i Cusco
 • Vandra Inkaleden till Machu Picchu

14 dagar från 49.500 kr per person

Brasilien: Imponerande vattenfall, Pantanal & Amazonas

Brasilien: Imponerande vattenfall, Pantanal & Amazonas

 • Upplev Brasiliens pulserande storstäder 
 • Bli hänförd av Iguazúfallen & Pantanal
 • Utforska Amazonas på en flodkryssning

16 dagar från 75.600 kr per person

Argentina: Landskap och traditioner i norr

Argentina: Landskap och traditioner i norr

 • Upplev Argentinas livliga huvudstad
 • Låt dig imponeras av Iguazúfallens skönhet
 • Njut av de underbara argentinska vinerna i Mendoza

16 dagar från 57.600 kr per person

Iguazu fallen i argentina

Argentinas höjdpunkter

 • Känn tangons rytmer i Buenos Aires
 • Upplev Perito Moreno glaciären vid El Calafate
 • Låt dig imponeras av de mäktiga Iguazúfallen

12 dagar från 57.600 kr per person