Linbana från Taffelberget med utsikt över Kapstaden och hav, Sydafrika

10 största sevärdheterna i Sydafrika

Sydafrika har inte någon brist på intressanta sevärdheter och spännande besöksmål. Här har vi samlat landets 10 största.

1. Kapstaden och Kaphalvön

Kapstaden och Kaphalvön upp till Kapudden är berömda för den vackra utsikten, kändistäta stränder, Taffelberget, valsafari, shopping i världsklass, nattliv, mat & vin – och den tillbakalutade atmosfären.

2. Cape Winelands

Upptäck Sydafrikas prisbelönta viner och ge dig ut på en mysig tur längs någon av Kaphalvöns vinleder, med ett pärlband av historiska småstäder och grönskande dalar.

3. Garden Route

Den berömda Garden Route har fått smeknamnet Sydafrikas Eden. Området bjuder på spektakulära naturupplevelser och pittoresk utsikt och lockar såväl äventyrare som friluftsfantaster.

4. Johannesburg

Sydafrikas pulserande, afrikanska hjärtslag slår extra högt i "Guldstaden", som bjuder på oändliga tillfällen till shopping, underhållning, guidade turer om frihetskampen och restaurangupplevelser.

5. Kruger National Park

Den här världsberömda nationalparken omfattar nästan två miljoner hektar och rymmer sexton ekosystem. Möt The Big Five under en jeepsafari eller en rundvandring till fots.

6. Durbanstranden

För dig som gillar att koppla av och njuta av solen har Sydafrikas solskensstad något att erbjuda hela familjen – gyllene stränder, surfing och en marinpark.

7. Robben Island

Öns mest berömda fånge, Nelson Mandela, har förvandlat den här brutala institutionen till en symbol för människans triumf över förtryck och motgångar.

8. Soweto

Sydafrikas största och mest kända township var en viktig grogrund för motståndsrörelsen mot apartheid. Besök platser som spelade en stor roll för frihetskampen och provsmaka den lokala cuisinen på en shebeen (townshiprestaurang).

9. Panoramarutten med Blyde River Canyon

På Panoramarutten ligger Blyde River Canyon som är mest känt för God's Window – panoramautsikten som gör att området passar perfekt till sightseeing med bil eller en spektakulär vandringstur.

10. Vilda kusten

Vilda kusten har ett kargt och otyglat landskap och erbjuder allt från övergivna stränder till delfinmöten, rid- och vandringsstigar, mysiga hotell, golfbanor och kasinon – och Hole-in-the-Wall. Området har en mystisk historia och har tydligt formats av sitt arv från xhosa folket.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Passande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
Lejonfamilj under träd på torr savann, Afrika

Sydafrikas höjdpunkter

  • Utforska Kapstaden
  • Safari i Kruger National Park
  • Kör i eget tempo med hyrbil

15 dagar från 34.500 kr

Väg med utsikt över Kapstaden och Taffelberget i solnedgång, Sydafrika

Kapstaden, Garden Route & safari i Sydafrika

  • Upplev fascinerande Kapstaden
  • Kör längs vackra Garden Route 
  • Safari med The Big Five

12 dagar från 24.900 kr

Vinodling med berg i bakgrund i Franschhoek, Sydafrika

Safari, vin & strand i Sydafrika

  • Kör längs vackra Garden Route
  • Smaka på godsaker i vinområdet
  • Safariupplevelse i Amakhala

14 dagar från 27.400 kr

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
Par som tittar på vyn över havet och Hermanus från utsiktsplats, Sydafrika

Hermanus, valar och vin

Upplev valarna längs Sydafrikas sydkust och njut av områdets goda viner på denna privata heldagstur. 

1 dag från 1.950 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png