Utsikt över Battlefields i KwaZulu Natal från Isandlwana Lodge, Sydafrika

KwaZulu-Natal - Sydafrikas bortglömda provins

KwaZulu-Natal är utan tvekan en av Sydafrikas mest obesökta provinser. Detta trots att det är ett av landets vackraste områden och erbjuder både fantastiska naturupplevelser och rik historia. MyPlanets Sydafrikaexpert Caroline har besökt KwaZulu-Natal och här ger hon sina förslag till varför du bör lämna de klassiska turistvägarna bakom dig och uppleva denna sällan besökta del av landet.

Hluhluwe – iMfolozi Park

Safari i absoluta världsklass väntar i Hluhluwe iMfolozi, som upprättades i början av 1900-talet som ett sista försök att rädda den vita noshörningen som var på väg att utrotas. Idag är parken en av de bästa platserna i Sydafrika att uppleva noshörningar och andra kända safaridjur.

Isandlwana

Några av de större slagen i Zulukriget mellan britterna och Zulubefolkningen utkämpades här. Inte minst slaget vid Isandlwana, där en zuluarmé 1879 besegrade den tekniskt överlägsna brittiska styrkan. En annan viktig strid inträffade samma dag vid Rorke's Drift. Det är möjligt att besöka de gamla slagfälten med en guide som återberätta historien så verkligt att du nästan kan känna lukten av krutet och höra Zulukrigarna komma rusandes ned från bergen.

Zululand

Zulufolket bor fortfarande i denna del av KwaZulu-Natal, och här är det möjligt att besöka nutida zulubyar. Här välkomnas du och får en inblick i Zulukulturen, som trots stora förändringar fortfarande håller fast vid en del äldre traditioner.

Drakensberg

Snöra på dig vandringsskorna eller svinga dig upp i sadeln och utforska bergskedjan Drakensbergs dramatiska landskap som reser sig över det öppna, gräsbevuxna landskapet. Sandfolket har bott här i årtusenden, och klipporna gömmer välbevarade målningar. Spana också efter de enorma lammgammarna som sägs flyga så högt att de kan se in i framtiden.

iSimangaliso Wetland Park

Utforska djurlivet och naturen bland flodhästar, krokodiler och en mängd fåglar i denna vidsträckta våtmark. På land kan du upptäcka öde hjulspår gjorda av fyrhjulsdrivna fordon och njuta av lugnet längs den orörda kusten.

Snorkling

Mer än 1 200 fiskarter har registrerats i havet utanför KwaZulu-Natal och erbjuder tack vare detta Sydafrikas bästa snorkling. Valhajar lever också i dessa vatten, och det är en fantastisk upplevelse att snorkla med de lugna bjässarna som är i samma storlek som en stadsbuss.

Thonga Beach

Thonga Beach är en av de få orörda stränder som finns kvar på den afrikanska kontinenten. Men området erbjuder också kustskogar, öppna gräsmarker, tät bush, glittrande sjöar och flera orörda sandstränder.

Tembe Elefant Park

Cirka 230 elefanter bor i de torra sandskogarna nära gränsen till Moçambique. Elefanterna här anses vara bland de största i världen. Förutom elefanterna är området även hem åt lejon, leoparder, noshörningar och en mängd andra djur samt mer än 300 fågelarter.

Durban

Staden Durban är särskilt känd för sina gyllene stränder och det härliga klimatet. Men staden erbjuder också flera utmärkta museer, en modern fotbollsstadium och en vacker botanisk trädgård. Många indier bor i Durban och staden känns på många sätt mer asiatisk än andra storstäder i landet.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png